Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
nightvision

#3476 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

supercali wrote:kad cete ljudi skontati da lijeva traka na obicnoj cesti ne znaci automatski i da je brza traka

to vazi samo na autoputu i ako je znakom odredjeno
nigdje ja ne rekoh da je lijeva traka istovremeno i brza traka. kazem da je retardirano da se "uvalis" u lijevu traku i vozis ispod ogranicenja zato sto ti je ceif. pa i ja vozim po ogranicenju a to moze biti, i dozvoljeno je na kraju krajeva, i odstupanje do +10km. tamo gdje znam semafore napamet naravno da i ja prilagodjavam voznju tako da izbjegnem nepotrebno stajanje, ne treba tu nikakva posebna inteligencija, dovoljna je i ona profesionalnog vozaca, ali i tu ima granica.
neki dan lik ispred mene razvlaci bukvalno 20km/h cijelih tristo metara od semafora do semafora jer mu se pali crveno a meni se otvara zeleno za lijevo ali ne mogu proci jer retardirani idot vozi u prvoj, i on cuje da mu sviram da ubrza ali nece jer retardinjo ima inteligenciju profesionalnog vozaca i vozi onako kako samo njemu odgovara, bez imalo obzira prema drugima. Retardi se ponasaju kao da su sami na cesti, kako oni sto voze brzo tako i oni sto voze sporo.
mirzet87sa wrote: I jos nesto, nauci sta znaci ometanje saobracaja. Kud meni neces spomenut familiju, pa da zavrsis na zadnjoj karambolci ko jos jedan forumas koji se tako kurcio.

Sve u svemu nesposoban si jer ne vozis 60km/h sa ovakvim mentalnitetom nije ni cudo sto smo najbijednija drzava na svijetu, sve fukara do fukare.
Ko ovde govori o brzoj voznji, inteligentni? ja pricam o ometanju saobracaja nepotrebno sporom voznjom ispod ogranicenja. mozes li ti svojom inteligencijom pojmiti da nepotrebno sporom voznjom mozes stvarati saobracajnu guzvu. pa upravo zato i teretna vozila, koja u pravilu voze sporije, a i moraju voziti sporije pogoto u naselju, voze "sporom" trakom koja gdje postoji i postoji upravo za to. i na autoputu vozis "sporom" trakom cak i kad pratis ogranicenje. neces sigurno voziti u lijevoj traci i pratiti ogranicenje. osim ako nisi retardiran.
nego bogati, kako ti je familija? jel ti mati dobro i zdravo? iduci put kad budes ometao saobracaj retardiranom voznjom i kad ti budu svirali, razmisli, sjetio se, mozda sam ti bas ja za ledjima.
TheHound

#3477 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by TheHound »

nightvision wrote: nigdje ja ne rekoh da je lijeva traka istovremeno i brza traka. kazem da je retardirano da se "uvalis" u lijevu traku i vozis ispod ogranicenja zato sto ti je ceif. pa i ja vozim po ogranicenju a to moze biti, i dozvoljeno je na kraju krajeva, i odstupanje do +10km. tamo gdje znam semafore napamet naravno da i ja prilagodjavam voznju tako da izbjegnem nepotrebno stajanje, ne treba tu nikakva posebna inteligencija, dovoljna je i ona profesionalnog vozaca, ali i tu ima granica.
neki dan lik ispred mene razvlaci bukvalno 20km/h cijelih tristo metara od semafora do semafora jer mu se pali crveno a meni se otvara zeleno za lijevo ali ne mogu proci jer retardirani idot vozi u prvoj, i on cuje da mu sviram da ubrza ali nece jer retardinjo ima inteligenciju profesionalnog vozaca i vozi onako kako samo njemu odgovara, bez imalo obzira prema drugima. Retardi se ponasaju kao da su sami na cesti, kako oni sto voze brzo tako i oni sto voze sporo.
Fakat ne kontaš i sam sebe demantuješ. Koja je razlika ako se neko u gradu 'uvali' u lijevu traku i vozi ispod ograničenja u odnosu na to da se 'uvali' u desnu traku i vozi ispod ograničenja?
Bolan ne bio u gradu je lijeva traka isto što i desna traka. Jedina razlika je što se prestrojiš u lijevu ako ćeš skrenuti lijevo a u desnu ako ćeš desno, skontaj da to nema nikakve veze sa brzinom i da to nije autoput, lakše će bit i tebi i drugima kad to skontaš.
insomnia78

#3478 Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

I sta kaze kralj, u njemackoj ako prekoracis brzinu ides na psiho test :D
Mozda ako jedno sto puta to ponovis, mozda:D
Covjek bi reko da vani svi voze po pravilima, samo se u Bosni krse
Isti ba kurac
Ovdje svjet ne pravi toliko ove sitne prekrsaje, pojas, zmigavci isl
A prolazaka kroz crveno, preticanja na punoj, voznje u alkoholiziranom stanju, bez vozacke, sa zabranom i prekoracenja brzine kolko hoces

Evo sad slusam na radiju upozoravaju vozi borac u suprotnom smjeru na autoputu :D

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
mefistofilis

#3479 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mefistofilis »

sjetih se one formule na onom tetris aparatu :D
Image
Last edited by mefistofilis on 07/10/2014 13:15, edited 1 time in total.
_mufljuz_

#3480 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _mufljuz_ »

insomnia78 wrote:I sta kaze kralj, u njemackoj ako prekoracis brzinu ides na psiho test :D
Mozda ako jedno sto puta to ponovis, mozda:D
Covjek bi reko da vani svi voze po pravilima, samo se u Bosni krse
Isti ba kurac
Ovdje svjet ne pravi toliko ove sitne prekrsaje, pojas, zmigavci isl
A prolazaka kroz crveno, preticanja na punoj, voznje u alkoholiziranom stanju, bez vozacke, sa zabranom i prekoracenja brzine kolko hoces

Evo sad slusam na radiju upozoravaju vozi borac u suprotnom smjeru na autoputu :D

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
To je garant bitanga zaluto :lol:
esso_sa

#3481 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by esso_sa »

:shock:

[url]http://de%20po.ba/clanak/119779/uzas-na-bh-cestama-vozio-unatrag-na-putu-za-banju-luku[/url]

Editujte samo link i obrisite razmak izmedju "de" i "po"
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3482 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

_mufljuz_ wrote: To je garant bitanga zaluto :lol:
ja sam u busovaci trenutno :lol: :lol:
Laplace

#3483 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

nightvision wrote:
mirzet87sa wrote: I jos nesto, nauci sta znaci ometanje saobracaja. Kud meni neces spomenut familiju, pa da zavrsis na zadnjoj karambolci ko jos jedan forumas koji se tako kurcio.

Sve u svemu nesposoban si jer ne vozis 60km/h sa ovakvim mentalnitetom nije ni cudo sto smo najbijednija drzava na svijetu, sve fukara do fukare.
Ko ovde govori o brzoj voznji, inteligentni? ja pricam o ometanju saobracaja nepotrebno sporom voznjom ispod ogranicenja. mozes li ti svojom inteligencijom pojmiti da nepotrebno sporom voznjom mozes stvarati saobracajnu guzvu. pa upravo zato i teretna vozila, koja u pravilu voze sporije, a i moraju voziti sporije pogoto u naselju, voze "sporom" trakom koja gdje postoji i postoji upravo za to. i na autoputu vozis "sporom" trakom cak i kad pratis ogranicenje. neces sigurno voziti u lijevoj traci i pratiti ogranicenje. osim ako nisi retardiran.
Svaki dan se nešto novo nauči. Evo, ja sam naučio da u Njemačkoj vozača, koji na ograničenju 60 vozi 60, policija odmah šalje psihijatru. Ako to ponovi, ide odmah u ludaru.
Jer, niko normalan ne vozi tako vratolomnom brzinom. Čuj, 60 km/h, to je 60 000 m/h, odnosno 60 000 000 mm/h. Znaš li ti koliko je to 60 miliona?
supercali

#3484 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

U svakom gradu "brza" traka je srednja traka dok lijeva i desna dodju nesto kao izlivne ako ces brzo skrenuti negdje
sema911s

#3485 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sema911s »

supercali wrote:U svakom gradu "brza" traka je srednja traka dok lijeva i desna dodju nesto kao izlivne ako ces brzo skrenuti negdje

nemoj tako pa prije nekoliko mjeseci smo dogovorili da je u gradu lijeva brza i da se njome moze voziti 120mph,. dok je desna spora
supercali

#3486 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Pa dopuna zakona :)
530i

#3487 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Ne razumijem ljude koji bezrazložno voze ispod ograničenja...samo drugima stvaraju probleme...na bilo kojoj cesti.
sema911s

#3488 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sema911s »

530i wrote:Ne razumijem ljude koji bezrazložno voze ispod ograničenja...samo drugima stvaraju probleme...na bilo kojoj cesti.
pa mozda ih strah voziti brzo, mozda nisu sigurni u sebe i voznju, mozda nesto kola nisu okk,.,.,nisu svi maheri za voznju ko ti i slicnii
530i

#3489 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

50/60/80/100/130 koliko su standardna ograničenja u BiH može voziti velika većina svih auta. Ako ne mogu radi sebe ili auta onda ne trebaju nikako biti na cesti...posebno u gradu gdje se vuku 30 - 40 na mjestima gdje ih ne možeš nikako zaobići ili na magistralama gdje se vuku 50 - 60...
madner

#3490 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by madner »

Ukoliko covjek ne vozi VW Bubu (ali samo 1200) tehnicki ispravno auto moze postici sve dozvoljene brzine u BiH.
bleee_sa

#3491 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

Nerviraju me ovi sa zadnjim karambolkama. ;-)
nightvision

#3492 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

TheHound wrote: Koja je razlika ako se neko u gradu 'uvali' u lijevu traku i vozi ispod ograničenja u odnosu na to da se 'uvali' u desnu traku i vozi ispod ograničenja.
Razlika je u tome sto je desna traka vec "rezervisana" za sporija npr. teretna vozila, autobuse itd... ko je tebi dao vozacku dozvolu i kako si polozio testove? Jesi li kad zapazio na vozilima "naljepnice" koje pokazuju ogranicenje brzine? Npr max za grad, za otvorenu cestu, ili autoput. E vidis, ta vozila moraju pratiti to ogranicenje i tamo gdje je maximalna dozvoljena brzina veca od njima dozvoljene brzine. Zato takva vozila voze desnom trakom gdje ta postoji da ne bi ometali saobracaj i smetali ostalima. Tako bi i ti kad vozis sporo trebao imati obzira prema ljudima koji voze po ogranicenju i skloniti se u "sporiju" traku. Hoces li to uraditi zavisi od tvoje (ne)kulture i balkanskog mentalnog sklopa "boli me qurac za druge". I da se razumijemo, ja kad vozim po ogranicenju i uslovima za voznju, ne sklanjam se retardima koji voze formulu jer nisam duzan, ni po zakonu ni po bontonu. Kako god je retardirano voziti brzo po gradu isto je retardirano razvlaciti ko teraviju zato sto je tebi ceif. To je cisti seljacki balkanski mentalitet.

Edit:
Razvlacit' k'o teraviju, svjesno, a ne uvazavati ostale ucesnike u saobracaju...
supercali

#3493 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

nightvision shvati da ne postoji spora traka u gradu osim za teretna vozila
otkud ti znas hoce li on brzo skrenuti lijevo
znaci po tebi treba ici desnom stranom pa onda ko gelipter preko 3 trake u lijevu krajnju preci
bitanga_sa_otesa

#3494 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

ako je spor ne moze brzo skrenuti lijevo :) , vjerovatno su te naucili da se na vrijeme prestrojis ,a ne u zadnjoj milisekundi...
to mi je isto kao i oni sto idu sutra na more ,a danas im hitno treba promijenit ulje filtere i zupcasti kais...
nightvision

#3495 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

bitanga_sa_otesa wrote:ako je spor ne moze brzo skrenuti lijevo :) , vjerovatno su te naucili da se na vrijeme prestrojis ,a ne u zadnjoj milisekundi...
to mi je isto kao i oni sto idu sutra na more ,a danas im hitno treba promijenit ulje filtere i zupcasti kais...
:thumbup:
supercali wrote:nightvision shvati da ne postoji spora traka u gradu osim za teretna vozila
otkud ti znas hoce li on brzo skrenuti lijevo
znaci po tebi treba ici desnom stranom pa onda ko gelipter preko 3 trake u lijevu krajnju preci
kad vec ljudi misle unaprijed da ce ustedjeti na paknama i diskovima ako voze sporo i ne koce puno onda sigurno imaju dovoljno vremena da se prestroje jer pobogu brate voze sporo na prvom mjestu. ako mislis skretati lijevo a imas tri trake na raspolaganju pa valjda ces se na vrijeme prestrojiti u tu najljevlju i neces ko hajvan voziti srednjom ko kakva tetka. ja sam konkretno govorio o slucaju gdje imas cestu s dvije trake i gdje lik pored svih teretnih vozila u desnoj udje u lijevu i ukljuci tempomat na 40. zato sto eto stedi pakne. jbte, ako tako razmisljas nemoj nikako ni voziti auto. cuj ne kocim zato sto tako stedim pakne... ugradi i padobran u gepek pa ga otvori da se mozes zaustaviti sa 60 da ne bi nedajboze potrosio pakne. mene ovaj nas svijet uvijek iznova iznenadi necim... :shock:
supercali

#3496 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

vidis kako nadolazis
prvo kazes nerviraju me oni koji idu sporo
kad ti se da argument onda izbacis jos da bi dosli na to da on iz lijeve pored kamiona vozi 40

pa to niko ne opravdava
sve ostalo tvoje pada u vodu jer jednostavno moze voziti 40 to mu niko ne moze zabraniti
zdruzdjo

#3497 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

ne kontam ove likove koji brane bilmeze koji voze srednjom ili lijevom trakom 40.
HALOOOOOO
NIKO NE KAZE DA SU LIJEVA I SREDNJA "BRZE" TRAKE ALI VOZNJOM KOJA JE MANJA OD OGRANICENE USPORAVATE TOK SAOBRACAJA, PRAVITE POMETNJU, DIZETE TENZIJE OSTALIMA.....I SAMIM TIM UGROZAVATE SAOBRACAJ.
Ne znam sta nije jasno ovdje. ne trjera niko nikoga da vozi 80 ali za Boga miloga ne vozite 40-50. i meni je nekad merak da guslam, zasaltam se u desnu i laganini. ali smetati 10 ljudi iza sebe jer "eto mogu" mi je blago receno bezobrazno i primitivno pa nek se ljuti ko god hoce.

i znam da su sve tri trake u ocima zakona i pravila isto ali postoji nesto sto se zove "vozacka kultura" i "vozacka solidarnost".
nigdje ne pise meni da ja moram pustiti nekoga ko mi dolazi u susret na dvosmjernoj ulici i hoce da srene u lijevo i ceka da prodjem ja i ko zna koliko iza mene, a iza njega se oteglo 6-7 auta. usporim ili prikocim, mahnem rukom, on prodje, ja nisam se obogatio za 1 sekundu koliko mi je trajalo da usporim , otcepio kolonu iza njega.....i supeeer. a nisam morao po zakonu uraditi to.
e pa tako i ovo. idi u desnu pasa i guslaj, onda mozes serbes ignorisati kad ti neko blica iza ledja da ubrzas.
nightvision

#3498 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

supercali wrote:vidis kako nadolazis
prvo kazes nerviraju me oni koji idu sporo
kad ti se da argument onda izbacis jos da bi dosli na to da on iz lijeve pored kamiona vozi 40

pa to niko ne opravdava
sve ostalo tvoje pada u vodu jer jednostavno moze voziti 40 to mu niko ne moze zabraniti
o kakvim bolan ti argumentima pricas? ne moze mu zabraniti ali zato postoji "common sense", o tome ja pricam cijelo vrijeme. ko nema taj "common sense" je nista drugo vec retard. dakle ko ukljuci tempomat na 40 a ogranicenje je 60 je jednostavno retard. osim zena, njima se moze oprostiti. eto sad kao nisi se nikad iznervirao sto lik ispred tebe gusla i gusla a moze voziti brze? mislim, stvarno... ne rise svega ti!
bitanga_sa_otesa

#3499 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

ma pusti respa ko jos njega zaozbiljno shvata :lol: :lol: :lol: :lol:
muha_sa

#3500 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

manje nerviranja duži život :D

šta veliš bitanga--jesam li ovo dobro reko :?

da sam sebi odgovorim, jest al u kurcu--djeŠ ostat ravnodušan na krkanluk koji svakodnevno sreceš na svakom koraku a posebno u saobracaju :-)
Post Reply