nigdje ja ne rekoh da je lijeva traka istovremeno i brza traka. kazem da je retardirano da se "uvalis" u lijevu traku i vozis ispod ogranicenja zato sto ti je ceif. pa i ja vozim po ogranicenju a to moze biti, i dozvoljeno je na kraju krajeva, i odstupanje do +10km. tamo gdje znam semafore napamet naravno da i ja prilagodjavam voznju tako da izbjegnem nepotrebno stajanje, ne treba tu nikakva posebna inteligencija, dovoljna je i ona profesionalnog vozaca, ali i tu ima granica.supercali wrote:kad cete ljudi skontati da lijeva traka na obicnoj cesti ne znaci automatski i da je brza traka
to vazi samo na autoputu i ako je znakom odredjeno
neki dan lik ispred mene razvlaci bukvalno 20km/h cijelih tristo metara od semafora do semafora jer mu se pali crveno a meni se otvara zeleno za lijevo ali ne mogu proci jer retardirani idot vozi u prvoj, i on cuje da mu sviram da ubrza ali nece jer retardinjo ima inteligenciju profesionalnog vozaca i vozi onako kako samo njemu odgovara, bez imalo obzira prema drugima. Retardi se ponasaju kao da su sami na cesti, kako oni sto voze brzo tako i oni sto voze sporo.
Ko ovde govori o brzoj voznji, inteligentni? ja pricam o ometanju saobracaja nepotrebno sporom voznjom ispod ogranicenja. mozes li ti svojom inteligencijom pojmiti da nepotrebno sporom voznjom mozes stvarati saobracajnu guzvu. pa upravo zato i teretna vozila, koja u pravilu voze sporije, a i moraju voziti sporije pogoto u naselju, voze "sporom" trakom koja gdje postoji i postoji upravo za to. i na autoputu vozis "sporom" trakom cak i kad pratis ogranicenje. neces sigurno voziti u lijevoj traci i pratiti ogranicenje. osim ako nisi retardiran.mirzet87sa wrote: I jos nesto, nauci sta znaci ometanje saobracaja. Kud meni neces spomenut familiju, pa da zavrsis na zadnjoj karambolci ko jos jedan forumas koji se tako kurcio.
Sve u svemu nesposoban si jer ne vozis 60km/h sa ovakvim mentalnitetom nije ni cudo sto smo najbijednija drzava na svijetu, sve fukara do fukare.
nego bogati, kako ti je familija? jel ti mati dobro i zdravo? iduci put kad budes ometao saobracaj retardiranom voznjom i kad ti budu svirali, razmisli, sjetio se, mozda sam ti bas ja za ledjima.