Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
L u c i f e r

#3301 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by L u c i f e r »

E moj pirija... :D
Mlad i Nevin

#3302 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Mlad i Nevin »

Autobus i kamion se pale bez kvacila :D
homega

#3303 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by homega »

Pirija wrote:auto SE pali BEZ pritiskanja kvacila
Pirija otišao po druge rukavice :D

Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3304 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

kod mene pali na po kljuca :lol:
TheHound

#3305 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by TheHound »

E moj Pirija, koji ti seljak sad ispade, jos ubjedjujes ljude u nesto sto nije tacno :zid:
Pa da si jednom u zivotu uzeo prirucnik od bilo kojeg auta ne bi ispao toliki seljak (ne mislim na ljude sa sela :) ). Bolan ne bio pa proizvodjac auta ti kaze: 'kad palis auto pritisni kvacilo i kocnicu pa onda okreni kljuc'. Moje auto se ne moze ni upaliti bez pritisnutog kvacila i ti se nasao pametan, jos ubjedjujes ljude u nesto o cemu nemas pojma.

S kim dijelimo planetu tugo moja, takve treba onom indijskom masinerijom na Mars slati :zid:
hopcup

#3306 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopcup »

pirija se voli vruć vode napit :lol:
muha_sa

#3307 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

bitanga_sa_otesa wrote:kod mene pali na po kljuca :lol:
kod mene nece ni naopako :-)

kakvih cu sve budalaština na ovoj temi procitat :lol: :lol:

ko mi je kriv kad otvaram :-)
Pirija

#3308 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Pirija »

homega wrote:
prije paljena pritisnes kvacilo i provjeris jel mjenjac ubrzini

inace uz brdu u prvoj a nizbrdo u rikverc vazda ostavljam
Dobar te instruktor učio vožnji. Ili si samouk, :lol: :lol: :lol:
sta da ti kazem, ucio me onaj kod koda je tvoj instrutor polagao za instruktora...
Pirija

#3309 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Pirija »

TheHound wrote:E moj Pirija, koji ti seljak sad ispade, jos ubjedjujes ljude u nesto sto nije tacno :zid:
Pa da si jednom u zivotu uzeo prirucnik od bilo kojeg auta ne bi ispao toliki seljak (ne mislim na ljude sa sela :) ). Bolan ne bio pa proizvodjac auta ti kaze: 'kad palis auto pritisni kvacilo i kocnicu pa onda okreni kljuc'. Moje auto se ne moze ni upaliti bez pritisnutog kvacila i ti se nasao pametan, jos ubjedjujes ljude u nesto o cemu nemas pojma.

S kim dijelimo planetu tugo moja, takve treba onom indijskom masinerijom na Mars slati :zid:

e nek si mi ti reko da sam seljak, odma mi je lakse u zivotu :)
Optimist

#3310 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Pirija wrote:
homega wrote:
prije paljena pritisnes kvacilo i provjeris jel mjenjac ubrzini

inace uz brdu u prvoj a nizbrdo u rikverc vazda ostavljam
Dobar te instruktor učio vožnji. Ili si samouk, :lol: :lol: :lol:
sta da ti kazem, ucio me onaj kod koda je tvoj instrutor polagao za instruktora...

Bas te naucio, nema sta. :lol:

Ocito nikad nisi ni pokusao upaliti nekog renoa sa karticom, jer da jesi znao bi da nece anlaser okrenuti dok ne stisnes kvacilo, dzaba sto si pritisnuo puljku.
Ned071

#3311 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ned071 »

nisam sad siguran jesam li dobro procitao, ali na nekom specijaliziranom forumu je pisalo da bi se uvijek trebalo paliti auto sa pritisnutim kvacilom. nesto ime veze sa zamajcem ili tako nesto, ne mogu se sjetit sad najpreciznije. isto tako, ne znam kako ostali,. ali i kada znam da je u leru ja iz neke potrebe da ne skoci pritisnem kvacilo. a nikd ne drzim nogu na kvacilu na semaforu.
sema911s

#3312 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sema911s »

Black swan wrote:
sema911s wrote:a stacemo mi koji nemamo kvacilo da pritisnemo,. samo kocnicu kako da palimo kola,., mjenjac nemoze da se pomakne dok ne startamo motor,., a kako ga startat kada neznamo u kojoj smo brzini i nemamo kvacilo
u mom univerzumu auto ide na benzin i ima 5 brzina i kvačilo :D te kočnicu i gas :D

te novotarije mi nisu zanimljive i ne razmišljam o njima :oops:
nisam ni ja volio dok nisam probao,., sada tesko se odvici,.,
madner

#3313 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by madner »

Mah zato 0.5 do 1l vise. :D
citroen xm

#3314 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by citroen xm »

Ah, probah i te automatike i to savremene, odlične. Ne bi ga ja nikada poželio. Meni vožnja nije uživanje bez pedale kvačila i desne ruke na mjenjaču.
Nije tu stvar valja li ili ne. Valja i manuelac i automatik. Stvar je samo ličneželje ili potrebe za nečim.
AstorH

#3315 Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AstorH »

Kako covjek nekad misli da zna sve, evo primjer.
Ja ovih dana idem na polaganje za Cod95 u prometnu skolu u HR, ovo sto traze u EU sad od 9og mj. za C,E,D kat. I nas 25 na predavanju, svi imamo E ili D kat, i sad neki se nasao pametovat kako se izmisljaju zakoni to tako nije bilo prije itd. veli mu profesor prometne skole mi sada pricamo o EU ne o YU, i uze kredu i nacrta situaciju na kruznom ovakvu kao sto sam ja i upita ga ko ima prednost?
Sta vi mislite, ali bez pomoci google-a i kojekakvih knjiga?

Image

Sent from my iPad using Tapatalk
lavic

#3316 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lavic »

AstorH wrote:Kako covjek nekad misli da zna sve, evo primjer.
Ja ovih dana idem na polaganje za Cod95 u prometnu skolu u HR, ovo sto traze u EU sad od 9og mj. za C,E,D kat. I nas 25 na predavanju, svi imamo E ili D kat, i sad neki se nasao pametovat kako se izmisljaju zakoni to tako nije bilo prije itd. veli mu profesor prometne skole mi sada pricamo o EU ne o YU, i uze kredu i nacrta situaciju na kruznom ovakvu kao sto sam ja i upita ga ko ima prednost?
Sta vi mislite, ali bez pomoci google-a i kojekakvih knjiga?

Image

Sent from my iPad using Tapatalk
Ukoliko nema znaka da se ukljucuje u cestu sa pravom prvenstva, onda prvenstvo ima ovaj sa desne strane sto se ukljucuje.
Optimist

#3317 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Ukoliko su prikljucci iste kategorije, vozilo u kruznom toku ima prednost.
Ringhio

#3318 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ringhio »

Nemrem da vjerujem da se likovi raspravljaju o tome pali li se auto s stisnutim kvacilom ili ne...i to na 2 strane....

Vela havle vela kuvlete.
_mufljuz_

#3319 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _mufljuz_ »

juce me jedna svapska bitanga, ne ona s' otesa :mrgreen: retardirana mamu joj jebem nehtjede pustit da uNidZem u traku nego je gospoja htjela da se ja jebem kako znam i umijem na drugoj traci... fino sam napravio manevar zvani "trzanje u stranu" finu skripu kocnica sam cuo iza sebe :mrgreen: uz "pu mamu ti jebem eto ti sad".... :lol:

a danas sam vjerovatno ja nanervirao jednu gospoju i jos par vozaca iza - jer je preko ceste prolazilo stado prsatih iznimno zutih svabica da sam se raspametio koja je bolja od koje - vrat sam slomio dok sam se okret'o - pogledam na semafor kad ono zeleno - ljudi mi se smiju iza - reko jebi ga :lol:
Last edited by _mufljuz_ on 01/10/2014 15:33, edited 1 time in total.
mahalas505

#3320 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

Optimist wrote:Ukoliko su prikljucci iste kategorije, vozilo u kruznom toku ima prednost.
Po meni i tako sam ucio ovdje vrijedi pravilo desne strane, posto nema znakova, tako da vozilo sto ulazi u kruzni tok ima prednost. Jesi to negdje procitao ili onako bubnuo?
Optimist

#3321 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

mahalas505 wrote:
Optimist wrote:Ukoliko su prikljucci iste kategorije, vozilo u kruznom toku ima prednost.
Po meni i tako sam ucio ovdje vrijedi pravilo desne strane, posto nema znakova, tako da vozilo sto ulazi u kruzni tok ima prednost. Jesi to negdje procitao ili onako bubnuo?
Kruzni tok je oblik raskrsnice i sva vozila koja su u raskrsnici imaju prednost u odnosu na vozila koja tek treba da u nju udju. Ako bi u kruznom toku vazilo pravilo desne strane i ako bi svako ko je vec u istom pustao vozilo koje mu dolazi sa desne strane da se ukljuci, sam kruzni tok bi se napunio i vise niko ne bi mogao izaci iz njega.
daxon

#3322 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by daxon »

Optimist wrote:
mahalas505 wrote:
Kruzni tok je oblik raskrsnice i sva vozila koja su u raskrsnici imaju prednost u odnosu na vozila koja tek treba da u nju udju. Ako bi u kruznom toku vazilo pravilo desne strane i ako bi svako ko je vec u istom pustao vozilo koje mu dolazi sa desne strane da se ukljuci, sam kruzni tok bi se napunio i vise niko ne bi mogao izaci iz njega.
Što se tiče raskrsnice sa kružnim tokom saobraćaja, u BiH, na ulasku u raskrsnicu, ukoliko nema znaka (nailazak na put sa pp, stop), tada važi pravilo desne strane, tj. vozilo koje ulazi u "rotor", ima prednost uključenja nad vozilom koje je već u "rotoru" jer mu dolazi sa desne strane.
U novim izmjenama i dopunama zobs-a, raskrsnica sa kružnim tokom biti će tretirana kao zaseban član, te će vozila koja su već u "rotoru" u svakom slučaju imati prednost nad vozilima koja se u njega uključuju. No, dok to ne bude usvojeno, onako je kako sam napisao.

Zašto sam u svom prvom pasusu naglasio "u BiH"?
Pa upravo iz razloga što raskrsnica sa kružnim tokom saobraćaja nije u svim zemljama jednako tretirana. U nekim zemljama prednost imaju vozila koja su već u "rotoru" i nema potrebe na ulasku u "rotor" postavljati znakove koji regulišu prolazak kroz raskrsnicu, dok u drugim zemljama, prednost imaju oni koji se uključuju, osim ako im znakom ta prednost nije oduzeta, to se može vidjeti i na ovoj tabeli

Što se ovoga dijela tiče:
Optimist wrote:Kruzni tok je oblik raskrsnice i sva vozila koja su u raskrsnici imaju prednost u odnosu na vozila koja tek treba da u nju udju.
Ni ovo nije tačno, naime, ukoliko uđete u raskrsnicu dok vam je zeleno na semaforu, a u međuvremenu, dok još niste napustili raskrsnicu, dođe do promjene, raskrsnicu možete napustiti tek kada propustite vozila kojima je tada zeleno. Ovo se najčešće dešava kada vozači ulaze u već blokiranu raskrsnicu pa je ne napuste zbog gužve koju su uzrokovali, a u međuvremenu dođe do promjene na semaforu.
Mada, slažem se, i meni bi bilo logično i ispravnije, da vozilima koja su već u raskrsnici treba dopustiti da istu i napuste. Naravno, uvijek kada naiđem na vozila koja nisu još napustila raskrsnicu, uvijek ih sačekam i omogućim im da je napuste, međutim, zakon to tretira drugačije.
član/članak 53.
Vozač koji je vozilom ušao u raskrsnicu/raskrižje na kojoj je saobraćaj/promet regulisan/reguliran uređajima za davanje svjetlosnih saobraćajnih/prometnih znakova može napustiti raskrsnicu/raskri`je ne čekajući da svjetlosnim
saobraćajnim/prometnim znakom saobraćaj/promet bude otvoren u smjeru kojim namjerava produžiti kretanje, pod uslovom/uvjetom da propusti sve učesnike/sudionike u saobraćaju/prometu koji se kreću u smjeru u kojem je saobraćaj/promet dozvoljen/dopušten.
Dakle, vidimo, ključno je ko u tom trenutku ima prednost, a ne ko je već u raskrsnici.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3323 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

ima svoju traku beštija sa 2 zastavice SDA stoji u svojoj traci kod ine poslije stupa i ubacuje se meni u srednju
:-) :-) :-) :-) trubi koči ne ubrzava

malo prije gospođa pravi pomutnju
srednjom trakom ide 40 :D u fabiji
L u c i f e r

#3324 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by L u c i f e r »

citroen xm wrote:Ah, probah i te automatike i to savremene, odlične. Ne bi ga ja nikada poželio. Meni vožnja nije uživanje bez pedale kvačila i desne ruke na mjenjaču.
+1

Без мјенјача се осјећам ко у пионирској на електричним аутићима...
direstraits0078

#3325 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

daxon wrote:

Što se ovoga dijela tiče:
Optimist wrote:Kruzni tok je oblik raskrsnice i sva vozila koja su u raskrsnici imaju prednost u odnosu na vozila koja tek treba da u nju udju.
Ni ovo nije tačno, naime, ukoliko uđete u raskrsnicu dok vam je zeleno na semaforu, a u međuvremenu, dok još niste napustili raskrsnicu, dođe do promjene, raskrsnicu možete napustiti tek kada propustite vozila kojima je tada zeleno. Ovo se najčešće dešava kada vozači ulaze u već blokiranu raskrsnicu pa je ne napuste zbog gužve koju su uzrokovali, a u međuvremenu dođe do promjene na semaforu.
Mada, slažem se, i meni bi bilo logično i ispravnije, da vozilima koja su već u raskrsnici treba dopustiti da istu i napuste. Naravno, uvijek kada naiđem na vozila koja nisu još napustila raskrsnicu, uvijek ih sačekam i omogućim im da je napuste, međutim, zakon to tretira drugačije.
član/članak 53.
Vozač koji je vozilom ušao u raskrsnicu/raskrižje na kojoj je saobraćaj/promet regulisan/reguliran uređajima za davanje svjetlosnih saobraćajnih/prometnih znakova može napustiti raskrsnicu/raskri`je ne čekajući da svjetlosnim
saobraćajnim/prometnim znakom saobraćaj/promet bude otvoren u smjeru kojim namjerava produžiti kretanje, pod uslovom/uvjetom da propusti sve učesnike/sudionike u saobraćaju/prometu koji se kreću u smjeru u kojem je saobraćaj/promet dozvoljen/dopušten.
Dakle, vidimo, ključno je ko u tom trenutku ima prednost, a ne ko je već u raskrsnici.
S tim sto se u pravilu u raskrsnicu ne ulazi ukoliko se kroz raskrsnicu ne moze proci, stop linija sluzi izmedju ostalog i za ove stvari.
Post Reply