Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: Bobi, _BataZiv_0809
- drug_profi
#30701 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa dobro čovjek malo pretjerao. Ja skratim do Duboke za 3 kilometra. 

#30702 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
The shortest line is the racing line. 

- drug_profi
#30704 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Izgleda da to nije stereotip.
BMW vozači su poseban mentalni sklop (sa greškom u softveru).
BMW vozači su poseban mentalni sklop (sa greškom u softveru).
#30706 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne vidim poentu peglanja krivina ako se vozi po ogranicenju, a i kada vozis preko traka je dovoljno siroka na magistrali da mozes peglat unutar svoje trake.
#30707 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jutros svaki treći pegla krivinu (peglaju i pravce tj. prelaze na moju stranu i na pravcu).
Na obuci prije nekih dvadeset godina mi je instruktor govorio da je svaki vozač koji siječe krivinu pogrešno proocijenio krivinu. To je nesposobnost i nekuultura.
- vjeshalica
#30709 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znati procijeniti, ok. Ne znaš, posebno ako voziš prvi put tim putem. No zato postoji, vjerovali ili ne, rješenje... nešto što se zove prometni znak ograničenja brzine pa ti lijepo uđeš u krivinu po njemu i ništa ne peglaš

- Naslovnica
#30710 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja siječem krivine tamo gdje ocijenim da je to 100% sigurno, nikada napamet ili bahato.
Ne kažem da je to pravilo, daleko od toga, ali ako konfiguracija ceste i apsolutna sigurnost to dozvoljavaju to i uradim.
Opletite.

Ne kažem da je to pravilo, daleko od toga, ali ako konfiguracija ceste i apsolutna sigurnost to dozvoljavaju to i uradim.
Opletite.

#30711 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ja siječem jednu ciljano jer vidim suprotnu traku 200m ispred i da li mi dolazi auto ili ne.Naslovnica wrote: ↑27/11/2020 12:35Ja siječem krivine tamo gdje ocijenim da je to 100% sigurno, nikada napamet ili bahato.
Opletite.
![]()
- JavierBosnia
#30712 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je sasvim normalnoNaslovnica wrote: ↑27/11/2020 12:35Ja siječem krivine tamo gdje ocijenim da je to 100% sigurno, nikada napamet ili bahato.
Opletite.
![]()

- Naslovnica
#30713 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
@JavierBosnia , @bandit_mo
O tome ja i govorim.
Ništa manje, ništa više.
O tome ja i govorim.
Ništa manje, ništa više.
#30714 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jasno, pod uslovom da uopšte gledaju znakove.bandit_mo wrote: ↑27/11/2020 09:37Ne znati procijeniti, ok. Ne znaš, posebno ako voziš prvi put tim putem. No zato postoji, vjerovali ili ne, rješenje... nešto što se zove prometni znak ograničenja brzine pa ti lijepo uđeš u krivinu po njemu i ništa ne peglaš![]()
#30715 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Idioti sijeku krivinu (ili pravac) dok sam ja sa suprotne strane uporedo sa jnim, tako da morma bježati sa ceste. Danas čovjek ispred mene i ja bježimo na bankinu jer je kamion zauzeu preko p0ola metra naše trake (iako je njegova i više nego dovoljno široka).Naslovnica wrote: ↑27/11/2020 12:35Ja siječem krivine tamo gdje ocijenim da je to 100% sigurno, nikada napamet ili bahato.
Opletite.
![]()
Kako sam već pisao, to peglanje krivina uđe u krv i čovjek nije ni svjestan da mu je točak na suprotnoj strani dok mu u susret ide auto. Tri puta su mi na taj način udarili retrovizor (sva tri puta na uskom dijelu ceste, gdje niam imao prostora da bježim - prvi put na mostu, odvalio mi retrovizor (koji se ne preklapa), drugi put na pravcu na mjestu gdje mi je odmah pored ceste neki metalni stub kojeg bih radije promašio mi je odnio dio retrovizora (kapu) koji sam vratio i zalijepio, treći put (srećom, pri malopj brzini) pored visokog trotoara gdje mi je guma bila uz sam trotoar, tad mi je samo sklopio retrovizor). Prvi put kad mi je čovjek na uskom mostu udario retrovizor vozio je velikom brzinom i samo čista sreća je spriječila gadan sudar. Lik je samo produćžio dalje (bio je mrak) - ko zna na čemu je bio.
- Naslovnica
#30716 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma jok, ba, to da se siječe krivina a neko ti dolazi u susret, to ne dolazi u obzir.Laplace wrote: ↑27/11/2020 13:00Idioti sijeku krivinu (ili pravac) dok sam ja sa suprotne strane uporedo sa jnim, tako da morma bježati sa ceste. Danas čovjek ispred mene i ja bježimo na bankinu jer je kamion zauzeu preko p0ola metra naše trake (iako je njegova i više nego dovoljno široka).Naslovnica wrote: ↑27/11/2020 12:35Ja siječem krivine tamo gdje ocijenim da je to 100% sigurno, nikada napamet ili bahato.
Opletite.
![]()
Kako sam već pisao, to peglanje krivina uđe u krv i čovjek nije ni svjestan da mu je točak na suprotnoj strani dok mu u susret ide auto. Tri puta su mi na taj način udarili retrovizor (sva tri puta na uskom dijelu ceste, gdje niam imao prostora da bježim - prvi put na mostu, odvalio mi retrovizor (koji se ne preklapa), drugi put na pravcu na mjestu gdje mi je odmah pored ceste neki metalni stub kojeg bih radije promašio mi je odnio dio retrovizora (kapu) koji sam vratio i zalijepio, treći put (srećom, pri malopj brzini) pored visokog trotoara gdje mi je guma bila uz sam trotoar, tad mi je samo sklopio retrovizor). Prvi put kad mi je čovjek na uskom mostu udario retrovizor vozio je velikom brzinom i samo čista sreća je spriječila gadan sudar. Lik je samo produćžio dalje (bio je mrak) - ko zna na čemu je bio.
Samo onako kako sam već napisao.
#30717 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Laplace wrote: ↑27/11/2020 13:00Idioti sijeku krivinu (ili pravac) dok sam ja sa suprotne strane uporedo sa jnim, tako da morma bježati sa ceste. Danas čovjek ispred mene i ja bježimo na bankinu jer je kamion zauzeu preko p0ola metra naše trake (iako je njegova i više nego dovoljno široka).Naslovnica wrote: ↑27/11/2020 12:35Ja siječem krivine tamo gdje ocijenim da je to 100% sigurno, nikada napamet ili bahato.
Opletite.
![]()
3 puta ti odvalili retrovizor

Treba na linije stavljati kao na autoputu, audio upozorenja... Barem da postanu svjesniji da sijeku.
#30718 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koja je to fora da kamion komunalnog ide kupiti smeće u vrijeme najveće jutarnje špice?
Jutros malo prije 7 sati sa autoputa siđem u Jošanici pa idem kroz Vogošću. Prva dva kružna (začudo) prolazim bez zastoja, ali na onom najnovijem zastoj - kamion komunalnog naredao kolonu. Još ljepše je što je na semaforu upalio lijevi žmigavac i skreće kroz zabranu (ima znak zabrane skretanja lijevo) - jasno, tu nareda kolonu koja se kasnije sporo raščistila. Ljepota je u tome što je mogao drugom rutom da prođe ne kršeći saobraćajne propise (nepoštovanje vertikalne signalizacije), ali je valjda tako navikao, lakše mu je.
Jutros malo prije 7 sati sa autoputa siđem u Jošanici pa idem kroz Vogošću. Prva dva kružna (začudo) prolazim bez zastoja, ali na onom najnovijem zastoj - kamion komunalnog naredao kolonu. Još ljepše je što je na semaforu upalio lijevi žmigavac i skreće kroz zabranu (ima znak zabrane skretanja lijevo) - jasno, tu nareda kolonu koja se kasnije sporo raščistila. Ljepota je u tome što je mogao drugom rutom da prođe ne kršeći saobraćajne propise (nepoštovanje vertikalne signalizacije), ali je valjda tako navikao, lakše mu je.
#30719 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo prvi put su ga odvalili (ovo je tri slučaja u petnaestak godina, na tri različita auta - sva tri su "ovjerili").bandit_mo wrote: ↑27/11/2020 13:05Laplace wrote: ↑27/11/2020 13:00Idioti sijeku krivinu (ili pravac) dok sam ja sa suprotne strane uporedo sa jnim, tako da morma bježati sa ceste. Danas čovjek ispred mene i ja bježimo na bankinu jer je kamion zauzeu preko p0ola metra naše trake (iako je njegova i više nego dovoljno široka).Naslovnica wrote: ↑27/11/2020 12:35Ja siječem krivine tamo gdje ocijenim da je to 100% sigurno, nikada napamet ili bahato.
Opletite.
![]()
3 puta ti odvalili retrovizor![]()
![]()
![]()
Treba na linije stavljati kao na autoputu, audio upozorenja... Barem da postanu svjesniji da sijeku.
Drugi put su mi na Peogeotu 206 otkinuli onu kapu sa retrovizora, našao je pored ceste i montirao pa osigurao ljepilom.
Treći put pored srednje škole u Velešićima, kod skretanja za školu, samo ga sklopio.
#30720 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Btw, nekad poželim da umjesto pune linije na cesti nazidaju zid visine bar jedan metar.
- bitanga_sa_otesa
#30721 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja se tim sjekaĆima samo premjestim u njihovu traku ,onda pocinje unezvjereno bjezanje i trzanje volanom .sad sam jednog papka u otesu vratio uz trotoar 

-
#30722 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dobar osjecaj poslije bude, vrati osmjeh na lice
Oni sto ulaze iz sporednih ulica kao mahniti, sve kontaju ma stace on, a ja nastavim i onda ga sastave po kocnici i stanu na pola ceste ni tamo ni vamo, i gledaju me, kao ono jesi papak sto me ne pusti

Oni sto ulaze iz sporednih ulica kao mahniti, sve kontaju ma stace on, a ja nastavim i onda ga sastave po kocnici i stanu na pola ceste ni tamo ni vamo, i gledaju me, kao ono jesi papak sto me ne pusti

#30723 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jucer se vracam sa Ilidže i kod podvoznjaka gdje su stavili zabranu skretanja ulijevo iz pravca Otesa, krenu zena sa Peugeotom hladno u moju traku, znaci ne iz trake za desno, vec u kontra traku, i mase rukama, nije joj jasno otkud ja u svojoj tracibitanga_sa_otesa wrote: ↑27/11/2020 13:42ja se tim sjekaĆima samo premjestim u njihovu traku ,onda pocinje unezvjereno bjezanje i trzanje volanom .sad sam jednog papka u otesu vratio uz trotoar![]()

- bitanga_sa_otesa
#30724 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tu se stalno desavaju cudne stvari

- Logovan