Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
limeni

#2826 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by limeni »

L u c i f e r wrote:Danas dvicaš pretiče kolonu od 8 vozila sa autobusom na čelu, blaga krivina udesno, ne vidi ništa ispred sebe...
Nema lijeka do malj u čelo... Image
pa ima li ista da tebi ne smeta na koju god temu navratim citam tvoje sranje, stani malo jbg ti!
citroen xm

#2827 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by citroen xm »

Da ti nisi dvicaš?
L u c i f e r

#2828 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by L u c i f e r »

limeni wrote:
L u c i f e r wrote:Danas dvicaš pretiče kolonu od 8 vozila sa autobusom na čelu, blaga krivina udesno, ne vidi ništa ispred sebe...
pa ima li ista da tebi ne smeta na koju god temu navratim citam tvoje sranje, stani malo jbg ti!
Samo krajnjoj budali koja nema ni mozga ni pameti može ne smetati preticanje kolone od 8 vozila. :)
L u c i f e r

#2829 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by L u c i f e r »

citroen xm wrote:Da ti nisi dvicaš?
Đe ga nađe... :D
Laplace

#2830 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

L u c i f e r wrote:
limeni wrote:
Samo krajnjoj budali koja nema ni mozga ni pameti može ne smetati preticanje kolone od 8 vozila. :)
Ili preticanje službenog policijskog vozila na nepreglednoj krivini ...
Btw, policija nije reagovala, otišli svojim putem. Valjda jutro, krenuli na posao, smjena nije jos počela...
Laplace

#2831 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Hemera wrote:Nerviraju me razne stuhe sto im je glavna stvar gurnut telefon u uho i ne gledati oko sebe osim pravo i jos pored svega kad uzmu odmahivat rukom a znaju da nisu u pravu
Neki dan se vraćam sa posla, sa druge strane vozač/ica jednom rukom drži mobitel, drugom mlatila (nesto nekom objašnjava valjda), a auto ide slijedeći vlastitu slobodnu volju i ćeif. Jasno, vozilo ide na moju stranu, a ja sam prisiljen da vozim kroz šljivike i livade (što rekla Dragana).
dadoka84

#2832 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Npr policija koja ulijece na kruzni tok i tjera mene iz trake da se uvale... Naravno da sam ostao i nisam popustio bezobrazluku. Malo je reci da su se iznenadili.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2833 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

dadoka84 wrote:Npr policija koja ulijece na kruzni tok i tjera mene iz trake da se uvale... Naravno da sam ostao i nisam popustio bezobrazluku. Malo je reci da su se iznenadili.
Sa rotacijom, ili bez?
insomnia78

#2834 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

To je nesto do tebe
dadoka84

#2835 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

un1ted wrote:
dadoka84 wrote:
Sa rotacijom, ili bez?
Naravno bez.
L u c i f e r

#2836 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by L u c i f e r »

vettel wrote:Ja nikako ne kontam koji je qurac narodu u posljednje vrijeme, pogotov za volanom, svi nesto matere yebu, svi nesto mrko gledaju preko volana, nesto se grana rukama, ne kontam u cemu je furka.

neki dan razmisljam, jebem mu mater, kuda ovo sve ide, sjecam se prije 10ak godina, skroz drugacije izgledala saobracajna slika sarajeva, manje bilo papaka, manje bilo auta, samim time i guzvi i jebanja majki, znalo se prije kad je spica.... sad u svaka doba svi negdje voze zure, a infrastruktura ista ostala (ako ne i gora, primjer, semafor kasindolska), svi su nervozni. Shvatam, tesko se zivi jbg, dodaj uz to i nikakvu vlast, sve to stoji, ali opet. Onda primjecujem da sve vise guznatih vozaca po cesti, to guzi, usitnilo 45kmh na glavnoj djadi (takvi i jesu najveca opasnost po cesti), sve vise dobrih auta i losih vozaca.

Onda policija, to jarane misli da je cesta njihova, hrsuzluci stanu u Azize Sacirbegovic i odu u U2 jebe se njih, kontaju ako 4 upale da im je vozilo nematerijalno. Onda taxe kojima retrovizor i zmigavac sluze kao ukras. Sve vise auta u SA, i sve gora situacija, nazalost. Prije je bila ujutro spica i od 16-17:30, dok sad ama bas u svaka doba je karina. Sve raja tesko zivi a niko iz auta ne izlazi, satro skupo gorivo. veca sansa da ces Porsche cayenne vidit neg golfa 2. Jedino je u Sarajevu desna traka najbrza na glavnoj, a lijeva najsporija, nikakve solidarnosti u saobracaju nema. Policija je svoja prica, tebe levate za pojas i svjetla, a vamo papani zavrcu yamahe u crveno i bude u 2 ujutro radijus od 2 kilometra.

onda zenskice, tek poloze, padne prva kisa, to brisaci mlate na full brzini, to je svezano, to je maximalno nageto naprijed da bolje nos vidi od auta, a gusla 43-47kmh u trecoj (pardon, drugoj). brate ako izlazis u javni saobracaj, vozi kako Bog zapovijeda.

zatim ona SKALAMERIJA NA STUPU, ono je BRUKA za grad Sarajevo (pogotovo skalamerija za pjesake), i kad rade, nisu u stanju gradiliste da dovedu u pristojno stanje. nervira me i kad šošon ispred mene lazno bivajuci pristojni vozac na jedno 50 metara koci ko sumanut da pusti pjesake da prodju iako je pjesak na drugoj strani pjesackog prelaza... onda delegati koji zauzimaju 2 parking mjesta k'o da ima babovina to (a nisu ni sarajlije rodjene :D ), onda vecina vozaca kad se iz poredne hoce ubaci PRVO GLEDA DESNO PA LIJEVO sto je totalno nepravilno (valjda razumijete sta hocu reci), uh, dosta toga me nervira, i onda u ovim saobracajnim frustracijama odes na pos'o, handre te na poslu, i kao slag na kraju valja ti kuci po sarajevskom hrsuzluku od saobracaja.

i nakon jednog takvog dana, dodjem kuci nervozan, ljut na papke, na usrano Sarajevo, na vlast, na siledzije, na kretene, na picku materinu, userem dan sebi, nisam ni za sta, niti mogu normalno raditi, niti mogu sa rajom kafu popiti, ljut i bijesan radi svega.
Ignorisanje je najjače oružje u borbi protiv budala, nek voze kako hoće, samo oprezno i smireno... ;-)

Nema mi ništa slađe nego kad vidim papka za volanom kako nešta grana rukama, psuje ko čoban, napele mu se vene na vratu ko prsti, oči iskolačio do ispadanja, a ja ga ono samo lagano pogledam s osmijehom u dingospo maniru... Image
dadoka84

#2837 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Za vecinu stvari se slazem, al to za pjesake ne. I treba stati da ljudi mogu preci pjesacki.

A to za gledanje prvo desno nije nista cudno. Npr navece kad vozimbh gradu i ukljucujem se ns glavnu gledam i lijevo i desno. Nagledao sam se svakakvih klipova na yt. Trkaci sve do jednog...

Zato sad vecinom po gradu kad vozim s biciklom sam.
celava_dlaka

#2838 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by celava_dlaka »

one sto opale po gasu da isprskaju nas neduzne setace :oops:
L u c i f e r

#2839 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by L u c i f e r »

dadoka84 wrote:Za vecinu stvari se slazem, al to za pjesake ne. I treba stati da ljudi mogu preci pjesacki.

A to za gledanje prvo desno nije nista cudno
. Npr navece kad vozimbh gradu i ukljucujem se ns glavnu gledam i lijevo i desno. Nagledao sam se svakakvih klipova na yt. Trkaci sve do jednog...

Zato sad vecinom po gradu kad vozim s biciklom sam.
Pa to se danas obavezno mora raditi.
Primjer iz mog svakodnevnog iskustva: uključujem se na jednu prometnu cestu gdje se često pravi kolona, a naši šumaheri koji hoće da skrenu u ulicu iz koje ja izlazim naravno pretiču čitavu kolonu da ne bi čekali da se primaknu skretanju... Helem da nisam gledao desno, x puta bi dosad doživio direktni sudar sa hajvanima... :)
530i

#2840 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

dadoka84 wrote:Za vecinu stvari se slazem, al to za pjesake ne. I treba stati da ljudi mogu preci pjesacki.
Ja sam i vozač i pješak...i nikad ne forsiram pješaštvo nad autima...lakše je meni stati sa cca. 100kg nego autu od tone i više...
Azrail

#2841 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Azrail »

Azrail wrote:1. Oni što ne drže odstojanje (Ovo nije da me nervira, ovoga me je strah).
2. Oni što ne pogledaju u retrovizor prije nego krenu preticati.
3. Oni što voze "svoju vožnju", pa ih boli k. što je ograničenje 80, oni će 60 i time ugrožavaju saobraćaj (jer svi onda hoće da ih preteknu).
4. Oni što bacaju smeće kroz prozor, pa makar to bila i maramica.
5. Kamioni koji prevoze sitni kamen, a ne pokriju prikolicu ceradom.
6. Oni što ne pale svjetlo po danu.
7. Vozači Audija (Svi redom voze kao da je cesta njihova i svi bi im se morali sklanjati sa puta).
8. Kad vozim 100, on me pretekne pa uspori na 80.
9. Kad me pretekne pa odmah skrene.
10. Kad skreće lijevo, a načikoti se na desnu stranu trake kao da vozi šleper, pa ga ne možeš zaobići.
11. Kad se uključuješ na autoputu, a on neće da se prešalta u lijevu traku da se možeš uključiti.

Bit će još sutra :)
12. Kad ne znaju preticati, zabiju se pola metra iza kamiona pa zbog smanjenog ugla vidljivosti moraju da se konstantno izbacuju. Onda nakon tridesetog pokušaja dobiju priliku da preteknu, ali im zato treba jako dugo vremena jer su tek počeli ubrzavati kad su prešli u lijevu traku.
13. Ljudi koji se uključuju na magistralu na rikverc.
14. Traktori (u vrijeme špice, kad nije gužva ne smetaju mi).
15. (Ovo nije baš on-topic) Pješaci koji kad ih pustiš da pređu ulicu prelaze preko iste kao prebijene mačke.
Mlad i Nevin

#2842 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Mlad i Nevin »

Kad jebena freza napravi kolonu od preko 20 auta, i par debila koji se boje obići istu!
zLatk0

#2843 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zLatk0 »

Idem otvorenim putem po ogranicenju i na krivini se neko ukljucuje sa seoskog puta koji se ne vidi iza krivine, a ti ocima moras kociti dok se on kao mutav pravi
dadoka84

#2844 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Kad mi dok sam na bajku stari debil presjece cestu... Pa ja onda psujem ko kočijaš po ulici. Srecom su dobre i gume i kocnice.

Pješaci koji namjerno prelaze na crveno.
zLatk0

#2845 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zLatk0 »

Ja nekad namjerno izletim kad neko hoce da mi oduzme prednost, naravno uz oprez sa rukama na kocnicama, jer ipak - on/a je svemoguci u autu... Ako mi to neko predvecer uradi, kulturno upalim onaj moj reflektor od svjetla za biciklo (nije home made izvedba) i za njim, ali vecina nakon pola minute odustane i pusti me..

A kad se neko nadje u biciklistickoj stazi, a tu mu nikako nije mjesto a nece da se pomjeri - posebna prica :D
goran16v

#2846 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

zLatk0 wrote: A kad se neko nadje u biciklistickoj stazi, a tu mu nikako nije mjesto a nece da se pomjeri - posebna prica :D
A sta cemo sa biciklistima koji se nadju na trotoarima i pjesackim zonama gdje im nije mjesto - kakva je to posebna prica?!?!?!
Ja razumije da nema biciklisticke infrastrukture i da su biciklisti pronudjeni voziti pjesackim zonama i trotoarima (gdje zakonom ne bi smjeli) da sacuvaju zivu glavu i to je ok, ali ne razumijem licemjerstvo koje nerjetko vidjam/cujem od biciklista. Biciklisti se zale na odnos vozaca prema njima na cesti koja je predvidjena za obje kategorije, a istovremeno na trotoarima, gdje su prakticno uljezi, se ponasaju prema pjesacima identicno kao vozaci prema njima na cesti - bezobrazluk i zakon jaceg, s malom razlikom sto biciklista uvijek ima alternativu skloniti se na trotoar i pjesacku zonu, a pjesak nema.

Tipican primjer: Nedavno pjesackim uskim trotoarom (sirok bukvalno za jednog pjesaka) u ul. Halida Kajtaza od z. stanice prema El Tarik pumpi i u jednom trenutku cujem zvonce bicikla iza sebe. osim sto ne mogu da vjerujem sta cujem, naravno da ga ignorisem jer jedino mjesto na koje bih mogao da se smaknem je da sidjem na cestu medju automobile, ali poslije toga cujem i glas masnog debila na buciklu, sve zajedno sa kacigom na glavi, koji mi govori da se pomaknem da on prodje. Nema potrebe da napominjem da li sam se pomakao ili sam ga smjestio u toplije krajeve uz spominjanje zneskih clanova familije i zeljen za brzom krajem biciklisticke karijere! Pa *ebem mu majku, razumijem da si na trotoaru da te ne zgazi na cesti, ali ne razumijem, ako si me vec stigao i ako nemam gdje da se pomaknem, sto ne sidjes s bica i ne proguras ga pored mene i nastavis sa pedalanjem, nego me tjeras da ja silazim na cestu da bi ti k'o pravi efendija sigurno nastavio dalje.
vozač

#2847 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vozač »

goran16v wrote:
zLatk0 wrote: A kad se neko nadje u biciklistickoj stazi, a tu mu nikako nije mjesto a nece da se pomjeri - posebna prica :D
A sta cemo sa biciklistima koji se nadju na trotoarima i pjesackim zonama gdje im nije mjesto - kakva je to posebna prica?!?!?!
Ja razumije da nema biciklisticke infrastrukture i da su biciklisti pronudjeni voziti pjesackim zonama i trotoarima (gdje zakonom ne bi smjeli) da sacuvaju zivu glavu i to je ok, ali ne razumijem licemjerstvo koje nerjetko vidjam/cujem od biciklista. Biciklisti se zale na odnos vozaca prema njima na cesti koja je predvidjena za obje kategorije, a istovremeno na trotoarima, gdje su prakticno uljezi, se ponasaju prema pjesacima identicno kao vozaci prema njima na cesti - bezobrazluk i zakon jaceg, s malom razlikom sto biciklista uvijek ima alternativu skloniti se na trotoar i pjesacku zonu, a pjesak nema.

Tipican primjer: Nedavno pjesackim uskim trotoarom (sirok bukvalno za jednog pjesaka) u ul. Halida Kajtaza od z. stanice prema El Tarik pumpi i u jednom trenutku cujem zvonce bicikla iza sebe. osim sto ne mogu da vjerujem sta cujem, naravno da ga ignorisem jer jedino mjesto na koje bih mogao da se smaknem je da sidjem na cestu medju automobile, ali poslije toga cujem i glas masnog debila na buciklu, sve zajedno sa kacigom na glavi, koji mi govori da se pomaknem da on prodje. Nema potrebe da napominjem da li sam se pomakao ili sam ga smjestio u toplije krajeve uz spominjanje zneskih clanova familije i zeljen za brzom krajem biciklisticke karijere! Pa *ebem mu majku, razumijem da si na trotoaru da te ne zgazi na cesti, ali ne razumijem, ako si me vec stigao i ako nemam gdje da se pomaknem, sto ne sidjes s bica i ne proguras ga pored mene i nastavis sa pedalanjem, nego me tjeras da ja silazim na cestu da bi ti k'o pravi efendija sigurno nastavio dalje.

kad smo kod biciklista, oduvijek me zanimalo šta bi bilo ako spucam na pješačkom prelazu biciklistu koji je na biciklu, a ne gura ga pored sebe dok prelazi pješački prelaz, može li mi neko to pojasniti
muha_sa

#2848 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

vozač wrote:
goran16v wrote:

kad smo kod biciklista, oduvijek me zanimalo šta bi bilo ako spucam na pješačkom prelazu biciklistu koji je na biciklu, a ne gura ga pored sebe dok prelazi pješački prelaz, može li mi neko to pojasniti
u normalnoj zemlji--ŠveCkoj-- gdje je haman pa glavno prevozno sredstvo bicikl mog prijatelja udarila ženska na pješackom a on bio na biciklu, polomila ga-nije odgovarala niti je on dobio kakve odštete iz razloga što nije guro biciklo pored sebe dok prelazi pješacki.
kako je kod nas niko živ ne zna :-)
vozač

#2849 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vozač »

pa i ja tako razmišljam, šta ćeš na pješačkom ... na biciklu, to je isto kad bi ja krenuo sa pješacima prelaziti u autu, malo karikiram al to je to

inače osim svakakvih šofera poprilično me nerviraju i oni nadobudni pješaci koji bi se svađali s tobom bez obzira što uredno staneš, čak i ako im je crveno, poznat vam je taj osjećaj, mrki pogled i tako to, eto kao ja sam obavezan da ga propustim i primitivac sam jer sam za volanom ... takvim obično dobacim kroz prozor nešto u stilu "dobro jutro, kako ste" pogotovo ako su dame u pitanju :D
muha_sa

#2850 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

nije to samo u saobracaju vec su inace raja poprilicno pukla i nadrkana :-) ne možeš srest nasmijanu osobu dukat da daš :lol:
Post Reply