polagao u becu, sta treba da vozim desnom pa da se prebacujem dvije trake u guzvari jer trebam skrenuti lijevo, mene je instruktor vozzio tako da mi objasni kako da promet bude sto tecniji a ne da gledam jesam li u lijevoj desnoj ili srednjoj traci, naravno ovo je samo za gradbitanga_sa_otesa wrote:gdje ste vi polagali vozacki? jel vas instruktor ucio da vozite desnom trakom ili lijevom?
mene nerviraju kamioni ,autobusi i kombiji u lijevoj i u srednjoj traci i nervira me policija kad im ne pise kazne a pisala je prije...
i naravno da je brza i lijeva i srednja,uvijek bilo ,do prije 10 godina,dok sarajevo bas nije postalo urbana kasaba ,desna je za puzeve,T3 kombije u poluraspadajucem stanju,autoskole,kamione,autobuse,delegate koji ne znaju voziti i sl.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bilki
#2601 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2602 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
slab ti taj instruktor becka skola kad te nije naucio da se prestrojis na vrijeme....
- Bilki
#2603 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
u zakonu stoji da u gradu mozes da biras traku koju hoces ako ih ima vise od jedne u jednom smjeru, svaka dalja rasprava je suvisnabitanga_sa_otesa wrote:slab ti taj instruktor becka skola kad te nije naucio da se prestrojis na vrijeme....
- bitanga_sa_otesa
#2604 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja se nesto ne sjecam gdje to pise,a i ako pise problem je sto velika vecina odabere pogresnu traku i smeta ostalima koji se zele normalno voziti....
- seoBIH
#2605 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Daj mi i jedan zakon, a i moralan razlog iz kojeg bi se ja trebao maknuti iz lijeve trake ukoliko vozim 60km/h? Da ja tebi postavim kontra pitanje, gdje piše da je lijeva traka BRZA TRAKA U GRADU?
- bitanga_sa_otesa
#2606 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a gdje pise da nije brza?
ja nigdje nisam napisao da se trebas micat ako vozis 60km/h.vec sam napisao puzevi a to je 30-40 km/h,a takvih puzeva je mali milion,takodjer i onih koji od ilidze do skenderije voze u lijevoj traci tom brzinom.na njih se odnosio moj post,a ne na ljude koji normalno voze,ne vozim ni ja brze od 65 km/h nigdje po gradu,ali ne vozim ni sporije od 55 km/h, niti smetam drugim ucesnicima u saobracaju osim kad ne mogu obici puzeve....
ja nigdje nisam napisao da se trebas micat ako vozis 60km/h.vec sam napisao puzevi a to je 30-40 km/h,a takvih puzeva je mali milion,takodjer i onih koji od ilidze do skenderije voze u lijevoj traci tom brzinom.na njih se odnosio moj post,a ne na ljude koji normalno voze,ne vozim ni ja brze od 65 km/h nigdje po gradu,ali ne vozim ni sporije od 55 km/h, niti smetam drugim ucesnicima u saobracaju osim kad ne mogu obici puzeve....
- seoBIH
#2607 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To koliko vozi ispod je također do zakona i policije. Ne možeš ti zahtjevati ili primorati. Ako ugrožava saobraćaj zovi policiju. Znam i ja da ne rade svoj posao, ali ne možemo ni mi uzimati zakon u svoje ruke, pa tako ne možemo ni reći da je lijeva traka u gradu brza.
Ako cemo nekom logikom, srednja traka bi trebala biti najbrza jer nemaš ometanja od onih koji skreću na isključne trake, ili direktno skreću ukoliko nema isključnih traka.
Ako cemo nekom logikom, srednja traka bi trebala biti najbrza jer nemaš ometanja od onih koji skreću na isključne trake, ili direktno skreću ukoliko nema isključnih traka.
- bitanga_sa_otesa
#2608 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma ja ne zahtjevam nista ,kazem samo da mi to smeta ,ne vozim ja od juce ...polozio sam 1996...vise imam kilometara po gradu nego otvorene zbog prirode posla i stanje se promijenilo nagore racunajuci mozda zadnjih 10 god.i prije je bilo puzeva u lijevoj traci ali nije toliko kao sad i nije se ovako sporo vozilo i peglalo,ne znam sta je s tim ljudima....
ako vec idemo logikom ,u zemljama gdje je volan na lijevoj strani i vozi se desnom stranom kolovoza,srednja je brza od desne ,a lijeva je brza od srednje ....
ako vec idemo logikom ,u zemljama gdje je volan na lijevoj strani i vozi se desnom stranom kolovoza,srednja je brza od desne ,a lijeva je brza od srednje ....
- seoBIH
#2609 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve stoji kako kazes i slazem se. Mozeemo to zvati nepisanim pravilom, ali nam ne treba biti problem ukoliko neko nije "prilagodjen" "brzoj traci".
Neki dan u Minhenu sam bio k'o bez glave od silnih traka, ulica i znakova. Nisam prešao 20km/h
ali niko ni da svirne 
Neki dan u Minhenu sam bio k'o bez glave od silnih traka, ulica i znakova. Nisam prešao 20km/h
- bitanga_sa_otesa
#2610 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
problem je kazem ti sto ima bas mnogo ''neprilagodjenih'' koji ili ne zele da nauce ili se prave budale i ponasaju bahato...
- dadoka84
#2611 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam se nedavno kucnuo retrovizorom sa likom. Sredinom voze i sve ih je vise. Nije mi jasna furka nikako.
- bitanga_sa_otesa
#2612 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
hajd sto voze kad nikoga nema u susret,ali ja idem prema njemu i dalje lola sredinom, blicnem,on ni habera....i ja moram bjezat desno ili stati da on prodje

- Trti do smrti
#2613 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A da slucajno ne vozis Astrudadoka84 wrote:Ja sam se nedavno kucnuo retrovizorom sa likom. Sredinom voze i sve ih je vise. Nije mi jasna furka nikako.
- Capajebo
#2614 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ili su bile 2 Astre tebi u susret?Trti do smrti wrote:A da slucajno ne vozis Astrudadoka84 wrote:Ja sam se nedavno kucnuo retrovizorom sa likom. Sredinom voze i sve ih je vise. Nije mi jasna furka nikako., jer ako vozis ti si vozio sredinom
- Trti do smrti
#2615 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vidis o tome nisam razmisljao mozda je i do meneCapajebo wrote:Ili su bile 2 Astre tebi u susret?Trti do smrti wrote:A da slucajno ne vozis Astrudadoka84 wrote:Ja sam se nedavno kucnuo retrovizorom sa likom. Sredinom voze i sve ih je vise. Nije mi jasna furka nikako., jer ako vozis ti si vozio sredinom
- dadoka84
#2616 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
NeTrti do smrti wrote: A da slucajno ne vozis Astru, jer ako vozis ti si vozio sredinom
- Ned071
#2617 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
upravo o tome govorim. ok, shvatam, sarajevo je veliki grad, guzva je, dosta svijeta dodje poslom. ali majstore ako guzlas, ako gledas gdje je skretanje ili sta vec, makni se desno i guzlaj 25 na sat. pusti lijevu ljudima koji idu iz titove na alipasino. znam da nije zakon, ali ima neka solidarnost ili sta vec.bitanga_sa_otesa wrote:ma ja ne zahtjevam nista ,kazem samo da mi to smeta ,ne vozim ja od juce ...polozio sam 1996...vise imam kilometara po gradu nego otvorene zbog prirode posla i stanje se promijenilo nagore racunajuci mozda zadnjih 10 god.i prije je bilo puzeva u lijevoj traci ali nije toliko kao sad i nije se ovako sporo vozilo i peglalo,ne znam sta je s tim ljudima....
- dadoka84
#2618 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jutros od dzamije kralja fahda prema gradu lik s kamionom punim pijeska vozi 20. Napravio kolonu iza sebe i nista, nece da se skloni negdje na prosirenje. Dok sam stigao do pekare as...
- supercali
#2619 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako ides od titove do alipasina idi srednjom ne lijevom jer do alipasina ima bruku skretanja lijevoNed071 wrote:upravo o tome govorim. ok, shvatam, sarajevo je veliki grad, guzva je, dosta svijeta dodje poslom. ali majstore ako guzlas, ako gledas gdje je skretanje ili sta vec, makni se desno i guzlaj 25 na sat. pusti lijevu ljudima koji idu iz titove na alipasino. znam da nije zakon, ali ima neka solidarnost ili sta vec.bitanga_sa_otesa wrote:ma ja ne zahtjevam nista ,kazem samo da mi to smeta ,ne vozim ja od juce ...polozio sam 1996...vise imam kilometara po gradu nego otvorene zbog prirode posla i stanje se promijenilo nagore racunajuci mozda zadnjih 10 god.i prije je bilo puzeva u lijevoj traci ali nije toliko kao sad i nije se ovako sporo vozilo i peglalo,ne znam sta je s tim ljudima....
-
zdruzdjo
#2620 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ljudi moji da nema ovih foruma gdje djelimo misljnja, iskustva, pametujemo.....ne bih ni znao da u nasoj zemlji zivi ovoliki broj ljudi koji zive po filozofiji " Zen Budizma". Ako se dalaj lama igdje ponovo reinkarnise, u bosni ce garant. I odmah ce imati aktivan account za klix forum.titinho wrote: pa ti si sigurno bolji od tog kome blicas "just for fun"
Pa citajuci poneke postove ovdje dolazim do zakljucka da mi uopste nemamo problematican saobracaj.
Svi daju zmigavce, voze desnom trakom, drze se ispod ogranicenja, staju na pjesackim prelazima, ne otimaju prvenstvo nikome, voze sa pojasom, pustaju svakoga da se ukljuci sa sporedne ulice, voze desnom autopudem.......
Ahaaaaaaaaa svakako.
Sent from my GT-i8190 using Tapatalk 2
- Bilki
#2621 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
da bas tako, svi kao ono lijepo voze a 90% je ovih sto ne postuju druge, papci sviraju na svakom cosku, pa cim stavio tu ruku na svirenu dabogda ti se osusila, kontate li vi imalo koliko nabijete stresa i nervoze strancima koji udju sa autom u sarajevo, ocekujete da se ljudi na vrijeme prestroje, da znaju finese saobracaja, popusti te malo boga vam, zasto su svi nervozni? vozio sam kroz guzve u mnogo vecim gradovima ali ne cuh tu svirenu majka joj starazdruzdjo wrote:Ljudi moji da nema ovih foruma gdje djelimo misljnja, iskustva, pametujemo.....ne bih ni znao da u nasoj zemlji zivi ovoliki broj ljudi koji zive po filozofiji " Zen Budizma". Ako se dalaj lama igdje ponovo reinkarnise, u bosni ce garant. I odmah ce imati aktivan account za klix forum.titinho wrote: pa ti si sigurno bolji od tog kome blicas "just for fun"
Pa citajuci poneke postove ovdje dolazim do zakljucka da mi uopste nemamo problematican saobracaj.
Svi daju zmigavce, voze desnom trakom, drze se ispod ogranicenja, staju na pjesackim prelazima, ne otimaju prvenstvo nikome, voze sa pojasom, pustaju svakoga da se ukljuci sa sporedne ulice, voze desnom autopudem.......
Ahaaaaaaaaa svakako.
Sent from my GT-i8190 using Tapatalk 2
- bitanga_sa_otesa
#2622 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nije svirena vec sirena

- Bilki
#2623 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa dobro lektore de me ba jos malo ispravi, ako cemo pravo ja cu uvjek reci svirena a ti se mozes smijati koliko hoces, kazem sirena a neko pomisli da je to mozda morska, ovako malo vise ispadnem nepismen ali se zna sta sam stio reci, al dobro ti si pametan decko malo mi "sirni" ili ces svirnuti da ti se sklonim iz brze trake u gradubitanga_sa_otesa wrote:nije svirena vec sirena![]()
![]()
- bitanga_sa_otesa
#2624 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
hahaha nema to veze sa siranjem ili sviranjem,samo sa mjestom rodjenja i skolovanjem ,al glavno je da svi imate internet..nego STIJO sam ti rec da ja ne trubim bezveze po gradu

P.S
Svirena
Svirena je izraz kojim nepismeni ljudi nazivaju uredjaj koji mi poznajemo kao sirena.Po nekoj ,samo njima poznatoj logici,zakljucili su da naziv "sirena " nije ispravan,zato sto taj uredjaj svira a ne "sira".....
P.S
Svirena
Svirena je izraz kojim nepismeni ljudi nazivaju uredjaj koji mi poznajemo kao sirena.Po nekoj ,samo njima poznatoj logici,zakljucili su da naziv "sirena " nije ispravan,zato sto taj uredjaj svira a ne "sira".....
- Bilki
#2625 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
da mi nisi htio reci, vidim jako si mi obrazovan, obrazujes se po vukaliji
meni nebi trebalo ni zamjeriti niti na gramatickim greskama niti na falsh rijecima, s*obzirom koliko sam ucio nas jezik, al ajd budi ti meni i dalje pametan i tvrdoglav, uvjek pokusajes biti najpametniji, imas li ti sta drugo u zivotu raditi osim sto si nonstop na forumu i prosipas pamet, moras priznati da je malo mnogo za 4 mjeseca kako si napravio novi nick da nabijes 1200 postova, pa ispast ce ti oci jadan ne bio, haman te nitko u RL ne jebe ni za suhu sljivu pa pokusajes ovdje svoj ego da lijecis