Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Zovem se Zelena

#2451 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Zovem se Zelena »

Nerviraju me svi klipani koji se raspričaju sa suvozačem, te nešto mašu rukama, vrte se tamo-'vamo i ne znaju prešaltat iz druge... Jarane, 5 km u džep i na kafu. Pa tamo razglabaj i 3 sata ako hoćeš al' mi ne razvlači 30km/h. Takvi su mi najgori, takvi stvaraju nervozu kod drugih vozača što onda dovodi do nepromišljenih reakcija...

Još nešto, ja sam za to da se ukinu auto škole jer svakako 99% vozača radi na cesti što hoće i vozi po nekim svojim pravilima.
direstraits0078

#2452 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

goran16v wrote:Danas pred tunelom Lendava is pravca Sarajeva prema jablanici sustizem Nissana X-traila i Opel Astru karavan. Lik u Nissanu ocito ili neiskusan ili plasljiv pa u krivini i tunelima, pogotovo kad nailazi neko iz suprtnog pravca usporava na 40 i sporije. Iza njega lik u Astri izviruje, da moze preskocio bi ga. Na izlasku iz tunela prema Jablanici, gdje su 3 trake i gdje se na prvom dijelu moze preticati, lik u Astri krece u preticanje, ja krecem za njim i retardnirani debil ni manje ni vise nego u sred preticanja koci sa 80 na 40 da se poravna sa Nissanom, valjda da mu spomene familiju na racun voznje. Ja nemadoh kud nego ko papak prodjoh krajnjom lijevom obadvojicu da me maloumni majmun ne ostavi u makazama.
Nisi se uvjerio da bezbjedno mozes izvrsiti radnju pretjecanja. :D Tj. trebao si prethodno analizirati o kakvom se vozacu u Astri radi. Trebna biti Frojd, a ne Flojd... :lol:
goran16v

#2453 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Vidio sam da je neki nestrpljivi zivco za volanom, ali treba imati min tolerancije ako je nekog ocito strah ili ako je obazriv, racunao sam da ce ga proci kad mu se otvori pravac i isprekidana niz Lendavu, a sta je ovaj debil napravio nisam mogao ni u ludilu predpostaviti.
Propustio sam napisati da sam ja zapravo prvi dao zmigavac i najavio preticanje, ali on je prvi bez zmigavca presao u lijevu i napravio jos jedan prekrsaj...
pakica_

#2454 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by pakica_ »

Zovem se Zelena wrote:Nerviraju me svi klipani koji se raspričaju sa suvozačem, te nešto mašu rukama, vrte se tamo-'vamo i ne znaju prešaltat iz druge... Jarane, 5 km u džep i na kafu. Pa tamo razglabaj i 3 sata ako hoćeš al' mi ne razvlači 30km/h. Takvi su mi najgori, takvi stvaraju nervozu kod drugih vozača što onda dovodi do nepromišljenih reakcija...

Još nešto, ja sam za to da se ukinu auto škole jer svakako 99% vozača radi na cesti što hoće i vozi po nekim svojim pravilima.
ne mora biti do suvozaca.. neki dan sam nekom ljubicanstvenom golfu dvici spominjala najmilije.. guzelja li guzelja.. puk'o pravac, on vozi 40 i ne remeti.. a nema sanse preteci ga, zato sto iz suprotnog pravca k'o u inat ide kolona.. :zid:
seoBIH

#2455 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

Ja ima maksimalno razumijevanaj za voznju gradom, ali i putem kojim neko ne prolazi cesto. Jbga znam po sebi, prva dva dana sam proklinjao sebe sto kupih auto i poceh ga vozati kroz Sarajevo :)
530i

#2456 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Tako sam ja jednom isto prema Mostaru, kolona se uhvatila maltene 40 se vozi...kad u jednom momentu staje se...lik sa ML-om stao na sred ceste, zaustavio saobraćaj i hoće da se bije sa vozačem šlepera. Doduše, ovaj je to i zaslužio, bilo je bar pet mjesta da stane i pusti preko 20 auta...
homega

#2457 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by homega »

seoBIH wrote:Ja ima maksimalno razumijevanaj za voznju gradom, ali i putem kojim neko ne prolazi cesto. Jbga znam po sebi, prva dva dana sam proklinjao sebe sto kupih auto i poceh ga vozati kroz Sarajevo :)
Jesi ostao sebi dosljedan :D
goran16v

#2458 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

530i wrote:Tako sam ja jednom isto prema Mostaru, kolona se uhvatila maltene 40 se vozi...kad u jednom momentu staje se...lik sa ML-om stao na sred ceste, zaustavio saobraćaj i hoće da se bije sa vozačem šlepera. Doduše, ovaj je to i zaslužio, bilo je bar pet mjesta da stane i pusti preko 20 auta...
Neki dan u Sevas Njivama idiot stoji u traci bez ikakvog upozorenja, ni 4 zmigavca ni stop svjetla nit koji klinac.
kockica_kockica

#2459 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kockica_kockica »

U zadnje vrijeme me iz cipela izbacuju vozaci sa malim autima koji voze to auto kao da je FAP... da skrenu trebaju dvije trake.. pa umjestu u prvu idu u drugu traku... bez ikakve signalizacije, bas kao da je FAP.. onda preteknes FAP-a koji ljutito ubacuje brze bolje u 5-u brzinu pretice i pocne kociti na 30 km/h gdje je ogranicenje 50 km/h... I onda FAP i ja dodjemo do kruznog... pa FAP u svom fazonu skrene pravo iz vanjske trake u unutrasnju (sreca nema puno onih koji idu nesretnom unutrasnjom trakom), i prije nego trepnes okom FAP je u vanjskoj traci brzim manevrom ispred ... skrece opet umjesto u prvu u drugu traku jer ispred njega neko vozi presporo... dok pretice lamata rukama prema vozacu, koji ne kuzi FAP-ov problem... pri tome zajedno jezde nekih 30 km/h ispred kolone koja spominje familiju FAPu i zbunjenom sporacu... :shock:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#2460 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

goran16v wrote:Danas pred tunelom Lendava is pravca Sarajeva prema jablanici sustizem Nissana X-traila i Opel Astru karavan. Lik u Nissanu ocito ili neiskusan ili plasljiv pa u krivini i tunelima, pogotovo kad nailazi neko iz suprtnog pravca usporava na 40 i sporije. Iza njega lik u Astri izviruje, da moze preskocio bi ga. Na izlasku iz tunela prema Jablanici, gdje su 3 trake i gdje se na prvom dijelu moze preticati, lik u Astri krece u preticanje, ja krecem za njim i retardnirani debil ni manje ni vise nego u sred preticanja koci sa 80 na 40 da se poravna sa Nissanom, valjda da mu spomene familiju na racun voznje. Ja nemadoh kud nego ko papak prodjoh krajnjom lijevom obadvojicu da me maloumni majmun ne ostavi u makazama.
Ne branim vozača te Astre, jer je definitivno uradio nešto što ne smije, ali i ti si pogriješio krećući odmah za njim u preticanje. Ti znaš šta može tvoje auto, ali ne znaš za onoga ispred sebe. To je uvijek bespotreban rizik.
seoBIH

#2461 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

homega wrote:
seoBIH wrote:Ja ima maksimalno razumijevanaj za voznju gradom, ali i putem kojim neko ne prolazi cesto. Jbga znam po sebi, prva dva dana sam proklinjao sebe sto kupih auto i poceh ga vozati kroz Sarajevo :)
Jesi ostao sebi dosljedan :D
hehe, ma popravila se situacija :) Stvar je iskustva i navike.
vješalica

#2462 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vješalica »

Jel ovo ima neki klub za utrke motorima u Sa???

Ovo gdje se okupljaju ove maloumne životinje?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2463 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

ja sam osnovao klub,zove se prazan rezervoar.....samo nemam clanova......
Romeo 80

#2464 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

bitanga_sa_otesa wrote:ja sam osnovao klub,zove se prazan rezervoar.....samo nemam clanova......
Pa ne mogu doći do tebe. Prazni im rezervoari :D :lol:
bitanga_sa_otesa

#2465 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

pa mogli bi se druzit virtuelno ,jeftinije je ,neko okupljanje na parkingu da napravimo...s biciklima mozda da dodjemo ,a pricamo o autima.... :lol:
goran16v

#2466 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Romeo 80 wrote:
Ne branim vozača te Astre, jer je definitivno uradio nešto što ne smije, ali i ti si pogriješio krećući odmah za njim u preticanje. Ti znaš šta može tvoje auto, ali ne znaš za onoga ispred sebe. To je uvijek bespotreban rizik.
Pazi, tacno je da smo u jednom trenutku oba bili u lijevoj traci, mimo toga sto sam prvi dao zmigavac cime je on meni uzeo prednost, ali kad sam vidio da je neki hajvan nisam krenuo preticati vecom brzinom od njegove da racunam sta moze moj, a sta moze njego auto, vec sam ga pustio ispred sebe i ubrzavao sporije od njega ali ja, a vjerujem niti bilo ko normalan, nisam mogao da predpostavim da ce imbecil u 1/2 preticanja zakociti da se svadja. U situaciji u kojoj je pravac sa 3 trake, dozvoljeno preticanje i samo na 3 na cesti 99% vozaca bi rezonski krenulo u preticanje za autom ispred sebe, pogotovo ako znas da narednih 15 km neces imati ponovo sansu za preticanje.
goran16v

#2467 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

bitanga_sa_otesa wrote:pa mogli bi se druzit virtuelno ,jeftinije je ,neko okupljanje na parkingu da napravimo...s biciklima mozda da dodjemo ,a pricamo o autima.... :lol:
Bolje preimenuj klub u "kuleri na rezervi", mozda nahvatas jedno 2 clana!
bitanga_sa_otesa

#2468 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

mozda neki pismeniji naziv kao runnin' on empty :D
Romeo 80

#2469 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

bitanga_sa_otesa wrote:mozda neki pismeniji naziv kao runnin' on empty :D
Obavezno dodati na kraju ...is a lifestyle :D
bitanga_sa_otesa

#2470 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

it's not a crime hahahhahaa
pakica_

#2471 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by pakica_ »

Romeo 80 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:mozda neki pismeniji naziv kao runnin' on empty :D
Obavezno dodati na kraju ...is a lifestyle :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
mefistofilis

#2472 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mefistofilis »

ne znam zasto ali mene nervira kad lika pitam kolko mu auto trosi a on mi odgovori: jarane, evo da ti kazem, nasuo za 40 maraka i vozio se sedam dana na posao, isao dva puta na ilidzu jednom negdje drugo i onako do kladionice i po mahali nekoliko puta :-)
pa sta si mi rek'o?
isto tako mi je zanimljivo da to cesto rade dizelasi dok petroli obicno znaju reci koliko litara im trosi auto (mozda je malo generalizacija ali..)
citroen xm

#2473 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by citroen xm »

Ima ono za G2: Naspem jarane za cenera i zaboravim kada sam nasuo.

A zaboraviš li gdje si parkirao auto pošto ga očigledno ne mrdaš?
seoBIH

#2474 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

Ne znam zasto vam je bitno koliko trosi? Moj put od ildize do carsije i tvoj nece imati istu potrosnju. Zavisi od MNOOOGO faktora. Koliko trosi? Trosi brate normalno. Naspem kad treba i to je to. Da se zamaram da li trosi 7,1 ili 8,2 gradske, a 6.6 otvorene?

Ma daj...
citroen xm

#2475 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by citroen xm »

Pa i ja vozim po tom principu: sipaj i vozi dok ima, kada se približi kraju opet sipaj.

Ali opet znam koliko mi normalno troši auto i nije baš da me ne zanima. Ispade svi hadžije, nije bitno troši li 8 ili 10.
Post Reply