I onda te niko nece da pusti da se prestrojis u vanjsku. Super bi to bilo kad bi svi znali koristiti kruzni tok kako treba.bitanga_sa_otesa wrote:nikad glupani da nauce vozit kroz kruzni tok...
p.s. zaboravih dopisat da je dozvoljeno samo 3 kruga![]()
![]()
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Nermin_BH
#2426 Re: Odg: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2427 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne treba mene niko pustat ...nisam slijep da ne znam pratit tok saobracaja ...
-
zLatk0
#2428 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U ova dva dana i 320km otvorenog puta sam shvatio da blicanje trosi 1L goriva po pritiskanju rucice.. Na 4 radara, samo me je na jedan radar jedan vozac upozorio. Nisam isao preko ogranicenja previse, na granici ogranicenja, ali okvirno znam gdje budu pa ne zavisim previse od njih, ali malo reda ne bi falilo.
- Optimist
#2429 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja uvijek blicam kad vidim radar, i na dionici koju vozim jako cesto (Sarajevo-Mostar) dosta raje takodje blica meni. Po kojem dijelu lijepe nase si ti vozao?
- insomnia78
#2430 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Joj i mene to nervira
Pa blicni jebo te otac nece ti ruka otpasti
Plus
Kad vozi dijete u autu ko da vozi nitroglicerin
Mislim i ja dosta opreznije i laganije vozim kad sam sa malom, jos je ona bas mala al ovo sto ljudi rade, posebno zene je uzas
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Pa blicni jebo te otac nece ti ruka otpasti
Plus
Kad vozi dijete u autu ko da vozi nitroglicerin
Mislim i ja dosta opreznije i laganije vozim kad sam sa malom, jos je ona bas mala al ovo sto ljudi rade, posebno zene je uzas
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
zLatk0
#2431 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sarajevo, preko Romanije na Karakaj, ali na Romaniji ih je najvise bilo.
Last edited by zLatk0 on 07/06/2014 16:57, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
#2432 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
evo rjesenja za sarajevo,guzvu,papke....cim dobijem na lotu kupujem odmah 
-
fantabox
#2433 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Steta auta, ovo je puno bolje rjesenje za loko voznju po Sarajevu : http://x.vukajlija.com/var/products/pos ... /tamic.jpgbitanga_sa_otesa wrote:evo rjesenja za sarajevo,guzvu,papke....cim dobijem na lotu kupujem odmah
- bitanga_sa_otesa
#2434 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vozio sam tamica 4 godine svaki dan.....nije on za toga ...ako se neko sjeca pred kraj rata jednog udesa: sa mosta na malti neki balavci ukrali moskvic aleko i samo izletili na glavnu tamic naletio 100 km/h...zguzvao se ko oslobodjenje...
marauder je ultimativno borbeno vozilo
marauder je ultimativno borbeno vozilo
- MOSALJOZE
#2435 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam prošle godine proveo dosta na relaciji Sarajevo-Mostar i dole ima haos radara.Raja je prilično susretljiva,pa blica,ja sam ih upratio tako da nisam imao problema.Al kad god mogu ja blicam.Sinoć iz grada je bilo najmanje 7-8 radarskih kontrola,a trkača nije falilo
- pirmin
#2436 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kakva debilcina
- bitanga_sa_otesa
#2437 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
al ga je natovario momacki....
- MOSALJOZE
#2438 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Što je najtuznije,taj vozač vjerovatno nije ni kriv,već gazda tako zahtjeva,a zna se koliko ti treba od mjesta a do mjesta b,i moraš voziti.Hajde što će se kamion prevrnuti pa od njega neće ništa ostat,već što moze sebe,a onda i druge povrijediti.Ovo je strašno
- Zovem se Zelena
#2439 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prevrnu li se gdje? 
- JThomas
#2440 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja bi na mjestu ovog što je snimao stao jedno 20 minuta na prvom proširenju i ogulio jabuku.
- basicm
#2441 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovaj nije normalan, pucanje gume vodi u masakr
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
goran16v
#2442 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na ovom potezu je jedan ovakav Schummacher mom prijatelju otvoio komplet stranicu na kombiju ko konzervu sardine.
- WildRedRose
#2443 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
+1..JThomas wrote:ja bi na mjestu ovog što je snimao stao jedno 20 minuta na prvom proširenju i ogulio jabuku.
-
mahalas505
#2444 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mozda nije isti kamion ali ispod ovog videa ima link na ovaj clanak.MOSALJOZE wrote:Što je najtuznije,taj vozač vjerovatno nije ni kriv,već gazda tako zahtjeva,a zna se koliko ti treba od mjesta a do mjesta b,i moraš voziti.Hajde što će se kamion prevrnuti pa od njega neće ništa ostat,već što moze sebe,a onda i druge povrijediti.Ovo je strašno
- xamp
#2445 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Clanak je mladji godinu danamahalas505 wrote:Mozda nije isti kamion ali ispod ovog videa ima link na ovaj clanak.MOSALJOZE wrote:Što je najtuznije,taj vozač vjerovatno nije ni kriv,već gazda tako zahtjeva,a zna se koliko ti treba od mjesta a do mjesta b,i moraš voziti.Hajde što će se kamion prevrnuti pa od njega neće ništa ostat,već što moze sebe,a onda i druge povrijediti.Ovo je strašno
-
citroen xm
#2446 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da je sreće sada bi policija napisala kaznu, a vlasnik firme bi išao na sud zbog izazivanja opšte opasnosti i ugrožavanja tuđih života. Kao epilog svega bi dobio takvu kaznu da je ni 1000 ovakvih pretovara ne može otplatiti.
- MOSALJOZE
#2447 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Gazda kaze moraš doći od tačke A do tačke B za 35 minuta,kako ne znam,ali moraš.vettel wrote:to je diskutabilno da li je kriv ili ne, jer pazi, ako je vec svjestan pretovara, mora prilagoditi brzinu uvjetima, ovaj soson ko da je pijan jarane, kocnica mu sluzi kao ukras.mahalas505 wrote:Mozda nije isti kamion ali ispod ovog videa ima link na ovaj clanak.MOSALJOZE wrote:Što je najtuznije,taj vozač vjerovatno nije ni kriv,već gazda tako zahtjeva,a zna se koliko ti treba od mjesta a do mjesta b,i moraš voziti.Hajde što će se kamion prevrnuti pa od njega neće ništa ostat,već što moze sebe,a onda i druge povrijediti.Ovo je strašno
-
goran16v
#2448 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas pred tunelom Lendava is pravca Sarajeva prema jablanici sustizem Nissana X-traila i Opel Astru karavan. Lik u Nissanu ocito ili neiskusan ili plasljiv pa u krivini i tunelima, pogotovo kad nailazi neko iz suprtnog pravca usporava na 40 i sporije. Iza njega lik u Astri izviruje, da moze preskocio bi ga. Na izlasku iz tunela prema Jablanici, gdje su 3 trake i gdje se na prvom dijelu moze preticati, lik u Astri krece u preticanje, ja krecem za njim i retardnirani debil ni manje ni vise nego u sred preticanja koci sa 80 na 40 da se poravna sa Nissanom, valjda da mu spomene familiju na racun voznje. Ja nemadoh kud nego ko papak prodjoh krajnjom lijevom obadvojicu da me maloumni majmun ne ostavi u makazama.
- homega
#2449 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Očito je da si svoju brzinu uskladio sa propisanomgoran16v wrote:Danas pred tunelom Lendava is pravca Sarajeva prema jablanici sustizem Nissana X-traila i Opel Astru karavan. Lik u Nissanu ocito ili neiskusan ili plasljiv pa u krivini i tunelima, pogotovo kad nailazi neko iz suprtnog pravca usporava na 40 i sporije. Iza njega lik u Astri izviruje, da moze preskocio bi ga. Na izlasku iz tunela prema Jablanici, gdje su 3 trake i gdje se na prvom dijelu moze preticati, lik u Astri krece u preticanje, ja krecem za njim i retardnirani debil ni manje ni vise nego u sred preticanja koci sa 80 na 40 da se poravna sa Nissanom, valjda da mu spomene familiju na racun voznje. Ja nemadoh kud nego ko papak prodjoh krajnjom lijevom obadvojicu da me maloumni majmun ne ostavi u makazama.
-
goran16v
#2450 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na tom djelu je ogranicenje 80, ja sam ubrzavao sa nekih 30 prema 80, vozio sam u ogranicenju i nicim nisam krsio propise, a on ih je prekrsio bar 5, a najbitniji je:
Can/Clanak 42.
(1) Vozac ne smije mijenjati nacin upravljanja vozilom naglim smanjenjem brzine kretanja vozila, osim u slucaju neposredne opasnosti.
(2) Vozac koji namjerava znatnije smanjiti brzinu kretanja vozila duzan je to uciniti na nacin kojim nece ugroziti druge vozace koji se krecu iza njega
4. Brzina
Clan/Clanak 43
(2) Vozac ne smije smanjiti brzinu kretanja vozila do te mjere da njegovo vozilo predstavlja smetnju normalnom odvijanju saobracaja/prometa.
Clan/Clanak 62
(2) Poslije obavljenog preticanja/pretjecanja ili obilazenja, vozac je duzan,cim to bude moguce, bez ometanja ili ugrozavanja ostalih ucesnika/sudionika u saobracaju/prometu, vozilom ponovno zauzeti polozaj na saobracajnoj/prometnoj traci kojom se kretao prije preticanja/pretjecanja odnosno obilazenja.
Can/Clanak 42.
(1) Vozac ne smije mijenjati nacin upravljanja vozilom naglim smanjenjem brzine kretanja vozila, osim u slucaju neposredne opasnosti.
(2) Vozac koji namjerava znatnije smanjiti brzinu kretanja vozila duzan je to uciniti na nacin kojim nece ugroziti druge vozace koji se krecu iza njega
4. Brzina
Clan/Clanak 43
(2) Vozac ne smije smanjiti brzinu kretanja vozila do te mjere da njegovo vozilo predstavlja smetnju normalnom odvijanju saobracaja/prometa.
Clan/Clanak 62
(2) Poslije obavljenog preticanja/pretjecanja ili obilazenja, vozac je duzan,cim to bude moguce, bez ometanja ili ugrozavanja ostalih ucesnika/sudionika u saobracaju/prometu, vozilom ponovno zauzeti polozaj na saobracajnoj/prometnoj traci kojom se kretao prije preticanja/pretjecanja odnosno obilazenja.