Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- amar1994
- amar1994
#15652 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
liaar wrote: ma ja, oto čudo, jebat mu mater, razumijemo se o čemu pričam. NIsam u elementu, čeka me skupa terapija
- drug_profi
#15653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Taho je brzina, grcka rijec.
Telefon je plavozubi, kao i infotainment u autu, pojas ako ne svezes probi usi, i ne samo vozac nego i suvozac...
Nema vise nikakve potrebe da se prave prekrsaji, a lijeva traka na autoputu nije za voznju nego za preticanje.
Telefon je plavozubi, kao i infotainment u autu, pojas ako ne svezes probi usi, i ne samo vozac nego i suvozac...
Nema vise nikakve potrebe da se prave prekrsaji, a lijeva traka na autoputu nije za voznju nego za preticanje.
-
vauvau
#15654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jadan ne bio majciBetter Man wrote:Evo ja ću tebi navesti dva prekršaja koja 100% činiš i ne samo ti, već većina na forumu. To su pričanje na mobitel u vožnji i voženje auta bez s vezanog pojasa. Ako misliš da je neko krkan, onda prvo pogledaj sebe i slobodno zovi policiju, jer ja nemam razloga da se iste bojim, niti plašim kazne kad znam da ne činim prekršaj. A kad me budeš htio preticati na autoputu, onda znaj da je ograničenje 130 km na sat i sve preko toga je čisti prekršaj za kazne. Ako ja vozim 130 km na sat i nalazim se u brzoj traci i ti naletiš, jedini način da me prestigneš je da prekoračiš brzinu i tako napraviš prekršaj ( a ja ću ti to omogučiti tako što ću ti se ukloniti, pa vozi i 250 km na sat ako želiš), a onda bih ja tebi trebao zvati policiju, ali šta se ja imam ovdje raspravljati sa jednim malograđaninom. Život je isuviše lijep da bih ga trošio na ne bitne ljude poput tebe.vauvau wrote:Ja samo čekam da opet naletim na tebe ali neće biti slikanje ovog puta budeš li opet pokazivao krkanluk i bezobrazlukBetter Man wrote:
Za tebe sam gospodin po saobraćajnoj kulturi. Na osnovu jedne situacije cijeniš moju saobraćajnu kulturu. Nikad nisam za 23 godine parkirao na trotoar, niti sam nekom blokirao ulaz izlaz iz kuće/zgrade. Uvijek sam parkirao isključivo na dozvoljeno mjesto. Uvijek koristim svjetlosnu signalizaciju, gledam da ako mi pregori sijelica istu odmah zamjenim, pazim na pješake, a posebno kad je kiša da ne bih koga uprskao vodom iz lokve na cesti i sl.. Ako ne računamo sitna prekoračenja brzine, kad npr. vozite oko 70 km na sat, a ograničenje 60 km na sat.
Policija će intervenirati pa će lijepo biti ime i prezime da svi vide kakav si krkan
U kružni tok u suprotnom smjeru
Na autocesti ispred mene vozi 5 kilometara lijevom i ono našlo da sebe naziva gospodinom i da kulturu u usta stavlja
Sram da te bude
Pa moj auto meni signalizira da nisam vezan ako slučajno zaboravim ali to sigurno nema u tvojoj kanti plastičnoj
A inače se vežem u 100% slučajeva jer znam da je u volanu zračni jastuk koji se neće aktivirati ako nisam vezan
To su mi jednom objasnili i bilo mi je dovoljno kad sam vidio na šta čovjek liči kad udari a nije vezan ako slučajno preživi
Dalje za telefon moj auto mi čita mejl i automatski sinkronizira sve kad sjednem u auto a ako je prije vozila supruga namjesti mi i sjedište i volan a da ne govorim da poziva glasom iz imenika i prikazuje ako ima sastanak u kalendaru
Ja telefon iz sakoa ne vadim kad sjednem u auto
To za autocestu i lijevu traku se odnosi kad si vozio lijevom trakom ko spuž a magla od visokog do jošanice i žao mi je što te nisam snimio i zaustavio na naplatnim
Izazivaš samo sudbinu i bezobrazan si i svaka ti traži degeneka
Jer policija neće biti pozvana da mene štiti ali ti to ne kontaš kao ni ostalo jer si ograničen
Sram te bilo
-
tempuser
#15655 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jel se to ulozak opet javlja? 
-
vauvau
#15656 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Đžon obraz eto šta je
Ne znam kako ga više nije sramota
Ne znam kako ga više nije sramota
-
zdruzdjo
#15657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vauvau wrote:.......
Dzaba, moram.
A sta ako nisi u sakou u autu??
Nego npr polo majica, kosulja, potkosulja
A kako ga punis kad je u sakou a u autu. Jeli ima onaj "wireless" punjac auto...
Auto ti cita mail????
Mislis zvucno ili ti ga baci na ekran.
Ako je zvucno a na nasem jeziku(nekom), e hvala mu brate znam kako to zvuci. Cuo sam. Bas je onako razumljiv, glooho beelo
Nhf
- Better Man
#15658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To što patiš od kompleksa niže vrijednosti ne znači da moj auto plastična kanta. Francuzi prave itekako kvalitetna auta. Signalizira, odnosno oglašava se alarm i kad neko nazad sjedi, a nije vezan. Imam i ja te mogučnosti da naštimam u autu da ne moram telefon koristiti, ali ipak mi je sigurnost najvažnija i dok vozim telefon ne dolazi ni pod razno, bez obzira što ga ne moram ni barnuti. Svaka čast što se vežeš. Jedan si od rijetkih, jer večinu koju viđam nisu vezani, a da im ne bi svirao alarm za ne vezan pojas, zakopčaju pojas preko sjedišta i onda sjede na tom istom pojasu. Sve je to lijepo što imaš mogučnosti telefonom u autu, ali i to zna odvratiti čovjeku pažnju i bolje ti je da što manje to koristiš i nemoj telefon držati u u sakou ili bilo kojem drugom dijelu odjeće, već ga drži u tašni ili torbi ako imaš. Drug mi je poginuo u saobračajnoj nesreći i to ne što je preticao i uletio u makazice nekom, već zato što je samo skrenuo pogled na mobitel na sjedištu da nešto vidi i podletio je pod kamion. Samo muzika dolazi u obzir i pratit šta ona ispred tebe i iza tebe radi i tako nikad nećeš imati ni najmanji udes.vauvau wrote: Jadan ne bio majci
Pa moj auto meni signalizira da nisam vezan ako slučajno zaboravim ali to sigurno nema u tvojoj kanti plastičnoj
A inače se vežem u 100% slučajeva jer znam da je u volanu zračni jastuk koji se neće aktivirati ako nisam vezan
To su mi jednom objasnili i bilo mi je dovoljno kad sam vidio na šta čovjek liči kad udari a nije vezan ako slučajno preživi
Dalje za telefon moj auto mi čita mejl i automatski sinkronizira sve kad sjednem u auto a ako je prije vozila supruga namjesti mi i sjedište i volan a da ne govorim da poziva glasom iz imenika i prikazuje ako ima sastanak u kalendaru
To za autocestu i lijevu traku se odnosi kad si vozio lijevom trakom ko spuž a magla od visokog do jošanice i žao mi je što te nisam snimio i zaustavio na naplatnim
Jer policija neće biti pozvana da mene štiti ali ti to ne kontaš kao ni ostalo jer si ograničen
Sram te bilo
-
vauvau
#15659 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Smeće praveBetter Man wrote:To što patiš od kompleksa niže vrijednosti ne znači da moj auto plastična kanta. Francuzi prave itekako kvalitetna auta. Signalizira, odnosno oglašava se alarm i kad neko nazad sjedi, a nije vezan. Imam i ja te mogučnosti da naštimam u autu da ne moram telefon koristiti, ali ipak mi je sigurnost najvažnija i dok vozim telefon ne dolazi ni pod razno, bez obzira što ga ne moram ni barnuti. Svaka čast što se vežeš. Jedan si od rijetkih, jer večinu koju viđam nisu vezani, a da im ne bi svirao alarm za ne vezan pojas, zakopčaju pojas preko sjedišta i onda sjede na tom istom pojasu. Sve je to lijepo što imaš mogučnosti telefonom u autu, ali i to zna odvratiti čovjeku pažnju i bolje ti je da što manje to koristiš i nemoj telefon držati u u sakou ili bilo kojem drugom dijelu odjeće, već ga drži u tašni ili torbi ako imaš. Drug mi je poginuo u saobračajnoj nesreći i to ne što je preticao i uletio u makazice nekom, već zato što je samo skrenuo pogled na mobitel na sjedištu da nešto vidi i podletio je pod kamion. Samo muzika dolazi u obzir i pratit šta ona ispred tebe i iza tebe radi i tako nikad nećeš imati ni najmanji udes.vauvau wrote: Jadan ne bio majci
Sram te bilo
Nekad su pravili auta kad je bio 21 turbo i renol 5 turbo
Sad ih prave u turskoj i rumuniji i to su obične plastične reciklirane kante
Eto vidiš i ti se vežeš jer te je strah da te ne bubne volan u glavu
Ja telefon iz sakoa ne vadim dok vozim jer je pozadi okačen na vješalicu zajedno sa rezervnom košuljom
Nemam ja kompleks nego imam 201 cm i u te plastične kante ne mogu sjesti kako treba i voziti 300 kilometara da ne izađem zgužvan sav
Vozio sam malo škodu super B jer je velika ali to nije auto za mene stalno je bila na servisu više nego sam ja vozio i onda mi daju zamjensko neku kantu u koju ne mogu sjesti
- Better Man
#15660 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vežem se najviše iz navike, jer mi nešto fali kad nisam vezan. Moj nije iz Turske, već je iz Španjolske, tamo je sklopljen. E ti onda baš zbog visine imaš problem izabrati auto.vauvau wrote:
Smeće prave
Ja telefon iz sakoa ne vadim dok vozim jer je pozadi okačen na vješalicu zajedno sa rezervnom košuljom
Nemam ja kompleks nego imam 201 cm i u te plastične kante ne mogu sjesti kako treba i voziti 300 kilometara da ne izađem zgužvan sav
Vozio sam malo škodu super B jer je velika ali to nije auto za mene stalno je bila na servisu više nego sam ja vozio i onda mi daju zamjensko neku kantu u koju ne mogu sjesti
-
Throttle
#15661 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vauvau i Nedim17, kakva je veza

-
tempuser
#15662 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da ti ne fali ulozak kad se ne vezes?!
-
vauvau
#15663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Fali tebi nešto sigurno kad voziš tako kako vozišBetter Man wrote:Vežem se najviše iz navike, jer mi nešto fali kad nisam vezan. Moj nije iz Turske, već je iz Španjolske, tamo je sklopljen. E ti onda baš zbog visine imaš problem izabrati auto.vauvau wrote:
Smeće prave
- amar1994
#15664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja trazim skodu super B po guglu i nikako da nadjemThrottle wrote:vauvau i Nedim17, kakva je veza![]()
- drug_profi
#15665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo mogao ti je @vauvau prodat, odrzavana, redovno servisirana....amar1994 wrote:ja trazim skodu super B po guglu i nikako da nadjemThrottle wrote:vauvau i Nedim17, kakva je veza![]()
![]()
-
vauvau
#15666 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tako je zovu u servisuamar1994 wrote:ja trazim skodu super B po guglu i nikako da nadjemThrottle wrote:vauvau i Nedim17, kakva je veza![]()
![]()
- Dope_Man
#15667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ah da, kod nas 90% ljudi tako izgovara jednu povezanu, nicim razdvojenu rijec ''superb''. Para usi k'o hrdjav ekser po tabli.
- aditon
#15668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
superb...ne postoji super B nidje veze
od ovog mi je samo gore kad čujem da igraju npr Arsenal i Stoke (STOKE ljudi doslovno čitaju kako piše
)
od ovog mi je samo gore kad čujem da igraju npr Arsenal i Stoke (STOKE ljudi doslovno čitaju kako piše
-
tempuser
#15669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I sta cemo kad FC Reading umjesto Reding izgovaraju Riding?aditon wrote:superb...ne postoji super B nidje veze
od ovog mi je samo gore kad čujem da igraju npr Arsenal i Stoke (STOKE ljudi doslovno čitaju kako piše![]()
)
Bilo je komentatora na drzavnoj televiziji (dok su prenosili englesku ligu) koji su Arsenalov stadion Highburry izgovarali Hiburi!
- amar1994
#15670 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa sve nepismeni ljudi
pod tim mislim da nisu dovoljno informisani i nacitani
pod tim mislim da nisu dovoljno informisani i nacitani
- beni-bu-man
#15671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najjace kad sam cuo za Toyotu RAV4 govore Toyota RAVAtempuser wrote:I sta cemo kad FC Reading umjesto Reding izgovaraju Riding?aditon wrote:superb...ne postoji super B nidje veze
od ovog mi je samo gore kad čujem da igraju npr Arsenal i Stoke (STOKE ljudi doslovno čitaju kako piše![]()
)
Bilo je komentatora na drzavnoj televiziji (dok su prenosili englesku ligu) koji su Arsenalov stadion Highburry izgovarali Hiburi!
-
vauvau
#15672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja ne bi osuđivao tako
Ni vi sigurno ne govorite 100% kao što piše u rječniku a to se i mijenjalo u zadnje vrijeme
Sad imaš sve ove strane riječi na stranom jeziku a prije se prevodilo
Mislim pisalo se kako se govori a sad hoće da svi znaju i engleski i njemački i francuski ko da su tamo rođeni
Doduše sad ima prevodilac na telefonu pa se svak može praviti pametan
Ni vi sigurno ne govorite 100% kao što piše u rječniku a to se i mijenjalo u zadnje vrijeme
Mislim pisalo se kako se govori a sad hoće da svi znaju i engleski i njemački i francuski ko da su tamo rođeni
- aditon
#15673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jednom prilikom igrao je Arsenal ligašku utakmicu, u momentu kad je Alexander Hleb izgubio jednu loptu kod korner linije, negodovao je sudiji tvrdeći da nije posljednji igrao loptom, veliki stručnjak, poznavalac fudbala a još veći poliglot, Zoran Šuko, izjavljuje sljedeće, citiram: šta se Hleb pravi Englez kad svi znamo da je iz Bjelorusijetempuser wrote:I sta cemo kad FC Reading umjesto Reding izgovaraju Riding?aditon wrote:superb...ne postoji super B nidje veze
)
nema previše veze s ovom pričom iznad ali jednostavno ovo sam oplakao toliko puta a sad mi je opet na um palo te sam morao ovo napisati
-
tempuser
#15674 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve je to tacno, ali u XXI vijeku, kad smo okruzeni internetom, TV-om i cudesima, izlozeni jakim stranim jezicima, za neke stvari to je pitanje opste kulture, da ne pominjem kad da ti je profesija da to znas, a na kraju krajeva, kao sto si napisao, imas telefon pa prvjeris.vauvau wrote:Ja ne bi osuđivao tako
- Dope_Man
#15675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na kraju krajeva niko ne razdvaja slovo od rijeci (konkretno drzeci se slucaja auta) tako da nemnamo Pasa T, Foku S, Mega N... pa ne znam kako se uopste pojavi kod ljudi Super B kad jasno stoji citava rijec na autu sastavljeno.