Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Romeo 80 wrote:
Vidio sam te na Socijalnom u koloni. Tacno ti se po faci dalo zakljuciti kakve misli ti prolaze kroz glavu
od pofalica do socijalnog sam izgorio....
takticki su se rasporedili degenerici da ne pomaze ni prestrojavanje,ni nista ,samo guslaj za njima dok se negdje ne otvori rupa....
tempuser wrote:Ili... recimo izmisle nova saobracajna pravila... mozda?
Evo ga!! Javio se svakom loncu poklopac, a nije u stanju prvo pogledati sebe i svoje ponašanje u saobraćaju i pravi se ovdje najpametniji, a nije ni blizu toga.
Ma sram te bilo ti nemaš kome šta reć sa svojim ponašanjem u saobraćaju
Uslikam te na sred džade kako parking praviš i ti našao pamet prosipati
Ovoliko krkanluka i bezobrazluka još nisam vidio
Nije ga sramota pisati ovdje
Ja bi se zavuko u mišju rupu da sam na tvom mjestu
Za tebe sam gospodin po saobraćajnoj kulturi. Na osnovu jedne situacije cijeniš moju saobraćajnu kulturu. Nikad nisam za 23 godine parkirao na trotoar, niti sam nekom blokirao ulaz izlaz iz kuće/zgrade. Uvijek sam parkirao isključivo na dozvoljeno mjesto. Uvijek koristim svjetlosnu signalizaciju, gledam da ako mi pregori sijelica istu odmah zamjenim, pazim na pješake, a posebno kad je kiša da ne bih koga uprskao vodom iz lokve na cesti i sl.. Ako ne računamo sitna prekoračenja brzine, kad npr. vozite oko 70 km na sat, a ograničenje 60 km na sat.
aditon wrote:Nervira me kad ne puštaju nogu s kočnice, pogotovo niz brdo. To puno govori o vozaču. Također kad neko pegla u vožnji i gdje treba i gdje ne treba.
Generalno bahatost, poput tipkanja i telefoniranja u vožnji, nepoštivanje prvenstva prolaza itd. Potencialno veoma opasne situacije.
Kako treba niz brdo? Pustiti da se zaleti pa pa naglo zakociti ili?
Ja se drugom spustam niz vratnik, do amka na kovacima bih nabrao 80 da ne prikocim.
aditon wrote:Nervira me kad ne puštaju nogu s kočnice, pogotovo niz brdo. To puno govori o vozaču. Također kad neko pegla u vožnji i gdje treba i gdje ne treba.
Generalno bahatost, poput tipkanja i telefoniranja u vožnji, nepoštivanje prvenstva prolaza itd. Potencialno veoma opasne situacije.
Ja naucio motorom, al imam raje kojima je zakletna niz brdo izbacit iz brzine i kociti.. ka'e manje trosi
@nepass Niz brdo valjda ubacis u nizu brzinu koja moze drzati auto u nekoj normalnoj brzini kretanja, bez ubrzavanja. Negdje to moze biti cetvrta, negdje i druga mora ovisno o nagibu naravno. Tako bar mene naucise ljudi da ne visim na kocnici svo vrijeme.
Ja naucio motorom, al imam raje kojima je zakletna niz brdo izbacit iz brzine i kociti.. ka'e manje trosi
@nepass Niz brdo valjda ubacis u nizu brzinu koja moze drzati auto u nekoj normalnoj brzini kretanja, bez ubrzavanja. Negdje to moze biti cetvrta, negdje i druga mora ovisno o nagibu naravno. Tako bar mene naucise ljudi da ne visim na kocnici svo vrijeme.
E jedino da se prvom spustam, kazem druga bi na 80 navukla niz plocu.
kad izbacim iz brzine kaze mi board potrosnja 0,7 l/h, kad je u brzini a nizbrdo kaze board 0,0 l/km.
Da ne objasnajvam kao laik zasto je to tako, ima evo profesionalaca. Uglavnom motor nizbrdo radi kao kompresor zraka.
drugi profil wrote:kad izbacim iz brzine kaze mi board potrosnja 0,7 l/h, kad je u brzini a nizbrdo kaze board 0,0 l/km.
Da ne objasnajvam kao laik zasto je to tako, ima evo profesionalaca. Uglavnom motor nizbrdo radi kao kompresor zraka.
ako pedala gasa nije pritisnuta ,kako ce trositi gorivo? trosi onoliko koliko i na leru...da ide 150 nizbrdo ako gas nije pritisnut,potrosnja je minimalna...
Pravilo je bilo u stvari ako se penjes trecom, silazis drugom, tj. jednim stepenom manje.
S tim da prva bas i nije za voznju pa se tu pripomazes po potrebi parmakom kroz rupu na podu.
A mozes i noznom kocnicom - kome radi...
Better Man wrote:
Za tebe sam gospodin po saobraćajnoj kulturi. Na osnovu jedne situacije cijeniš moju saobraćajnu kulturu. Nikad nisam za 23 godine parkirao na trotoar, niti sam nekom blokirao ulaz izlaz iz kuće/zgrade. Uvijek sam parkirao isključivo na dozvoljeno mjesto. Uvijek koristim svjetlosnu signalizaciju, gledam da ako mi pregori sijelica istu odmah zamjenim, pazim na pješake, a posebno kad je kiša da ne bih koga uprskao vodom iz lokve na cesti i sl.. Ako ne računamo sitna prekoračenja brzine, kad npr. vozite oko 70 km na sat, a ograničenje 60 km na sat.
Jedna situacija je sasvim dovoljna, a tebe su uhvatili u tri + sto si na forumu vise puta prikazao beskrajno nepoznavanje saobracajnih propisa.
Ovo sto si napisao je otprilike kao da su te uhvatili da pisas u necijem haustoru pa se ti vadis da zbog jednog pisanja u haustoru nisi primitivac!
Last edited by tempuser on 24/04/2018 16:28, edited 1 time in total.
Better Man wrote:
Ja samo čekam da opet naletim na tebe ali neće biti slikanje ovog puta budeš li opet pokazivao krkanluk i bezobrazluk
Policija će intervenirati pa će lijepo biti ime i prezime da svi vide kakav si krkan
U kružni tok u suprotnom smjeru
Na autocesti ispred mene vozi 5 kilometara lijevom i ono našlo da sebe naziva gospodinom i da kulturu u usta stavlja
Sram da te bude
to je njagora vrsta vozaca koja se vucara lijevom trakom na aVtoputu a vidi iza sebe da handri normalan narod
jednostsvno debili koji pojma nemaju za sto sluzi jebena lijeva traka
drugi profil wrote:kad izbacim iz brzine kaze mi board potrosnja 0,7 l/h, kad je u brzini a nizbrdo kaze board 0,0 l/km.
ako pedala gasa nije pritisnuta ,kako ce trositi gorivo? trosi onoliko koliko i na leru...da ide 150 nizbrdo ako gas nije pritisnut,potrosnja je minimalna...
Upravo to, ides niz brdo bio u 2 ili 5 brzini isto trosi, u leru nesra ne bih niz plocu pokusavao.
un1ted wrote:Ali sigurnije je voziti lijevom. Zar nije?
Jašta je
Da ga pokupim s leđa s dvije tone ne bi ga sastavili poslije
I takvi slučajevi pričaju o saobraćajnoj kulturi
Jebem te državo
Da je vratiti titu na mjesec da ovakvom talogu leđa polomi negdje u kamenolomu
beni-bu-man wrote:to je njagora vrsta vozaca koja se vucara lijevom trakom na aVtoputu a vidi iza sebe da handri normalan narod
jednostsvno debili koji pojma nemaju za sto sluzi jebena lijeva traka
razumijem da ima loših dionica gdje je desna traka dobila grbe i kolotrage od teških vozila, ali kad se već voziš lijevo prati i da li ti ko nailazi pa mu se skloni.