Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#13826 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote: Je li tebi treba crtati da je normalno odvijanje saobracaja u rasponu od 40 do 60
Kaznjava se onaj ko sporije od toga vozi
Jbt koji si ti lik prostoprosirenu recenicu ne mozes shvatiti ili ne zelis jer onda nisi u pravu
Nadji gdje u zakonu pise boldiran,?????
Ja mogu shvatiti i prihvatiti sve sto pise u zakonu, ali ne ono sto ti izmislis, a ovo jesi.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#13827 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Opet ste kontradiktorni. Nekada vam je zakon bitan, nekada zdrava lokiga. Uopsteno, pogresan nacin razmisljanja. Bavimo se apsolutno pogresnim stvarima.

Saobracaj u Sarajevu NECE ubrzati eliminacija sporaca. Saobracaj ce ubrzati bolja saobracajna infrastruktura, kvalitetnij javni prevoz, određene zone bez sobraćaja. Nakon toga, moze se preci i na primjenu zakona, ali u ovom trenutku, ova drzava nije spremna za povođenje bilo kakvog zakona.

Napominjem, dzabe siljimo kite, kada to radimo u prazno, bez krajnjeg cilja.
tempuser

#13828 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

liaar wrote:[.
Svarili smo da je 40 km/h najmanja dopuštena, al' haj mi daj razuman i logičan razlog zašto ćeš voziti 40-45-50 negdje gdje trebaš voziti 60-65.
Definicija kolone se može izvući iz onog o prestizanju iste, tj 3 i više motornih vozila.
Znači čim svojom brzinom od 45 iza sebe nakamaraš 3 i više vozila, ti ometaš saobraćaj jer praviš kolonu, je l' tako ?
Ovo nigdje ne pise u nasem zakonu, ovo ste izmislili i ti i djevojcica.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#13829 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

un1ted wrote: kvalitetnij javni prevoz,
jedan od najvecih uzroka guzve u spicama ,siguran sam da bi 30% ljudi manje bilo na cesti da javni prevoz funkcionise kako treba ...
condy

#13830 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

BadBoy wrote:
O'zone wrote:
Mada evo gledam u Hrvatskoj su to lijepo riješili POLOVINA od maksimalne dozvoljene brzine i svi rahat.
Sukladno članku 51. navedenog Zakona, vozač ne smije bez opravdanih razloga voziti tako sporo da bitno usporava prometni tok ili ugrožava druge sudionike u prometu, a kada je brzina kretanja manja od polovice najveće dozvoljene brzine na cesti ili dijelu ceste, vozač takvog vozila mora uključiti sve pokazivače smjera, osim ako koristi žuto rotacijsko svjetlo. Ako vozač ne postupi u skladu s citiranom odredbom Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 300 kuna. Brzina kretanja vozila na cesti uz normalne prometne uvjete ne smije se ograničiti ispod 40 km/h.
Alal vera, sad se jasno vidi šta znači lijepo napisan zakon u kojem je sve fino, precizno i jasno definisano i ništa se ne mora pretpostavljati! :thumbup:
Čuj zakon bolje napisan :roll:
Nije tačno da po tom zakonu, niti to proizilazi iz citiranog teksta, da kod hrvata ako se vozi brzinom manjom od polovine od maksimalne dozvoljene brzine, da se ometaju drugi vozači na cesti i usporava saobraćaj na cesti, i da slijedi uvijek kažnjavanje. I kod njih je to faktičko pitanje kao i kod nas. Čitajte pažljivije zakonski tekst. Kod njih važi ista pretpostavka kao i kod nas, da takvom vožnjom usporavaju prometni tok ili druge ugrožavaju a da za to nemaju opravdanih razloga. Obaveza vozača u slučaju vožnje takvom brzinom je da uključi sve pokazivače smjera, što jasno piše u citiranoj odredbi, a dali čini prekeršaj ili ne odnosno da li ometa druge i usporava saobraćaj, je faktičko pitanje kao i kod nas.

Sa našim ZOBS-om u praksi nema nikakvih dilema.
tempuser

#13831 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote:
tempuser wrote:
Ovo je kategorija forumskih pravnika koji po potrebi izmisljaju zakone i propise, respo, betterman itd! :lol:
Najmanja dopustena brzina nije nigdje zakonom definisama, ni u kmh ni u odnosu na ograicenje, tj ne postoji tamo gdje nema plavog znaka koji je @o'zone postavio, a tih znakova nema nigdje.
Vidis kako opet prebacujes na druge izmisljanjem stvari koje nisu napisane
Vodis se onom svaka laz napisana vise puta postaje istina pa ponavljas kao papagaj za izmisljanje zakoba i propisa
Jedino sto meni mozes prigovoriti je za znak za koji sam napisao cini mi se da sam ga vidio
Ostalo su sve tvoji bolesni kompleksi da budes uvijek u pravu
Fino gore pise 40 je minimalna brzina al ti to ne zelis prihvatiti
Ti bas hoces da citiram sve ove tvoje gluposti da se do kraja izblamiras????
Gdje "fino gore pise 40 je minimalna brzina", koji zakon, clan, stav.
Za promjenu ovaj put nemoj biti jad jadni nego odgovori na pitanje.
Izmislio si to bas kao saobracajni znak pored am. ambasade.
supercali

#13832 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

liaar wrote:
supercali wrote: Vidis kako opet prebacujes na druge izmisljanjem stvari koje nisu napisane
Vodis se onom svaka laz napisana vise puta postaje istina pa ponavljas kao papagaj za izmisljanje zakoba i propisa
Jedino sto meni mozes prigovoriti je za znak za koji sam napisao cini mi se da sam ga vidio
Jesi ti uporan lik.
Svarili smo da je 40 km/h najmanja dopuštena, al' haj mi daj razuman i logičan razlog zašto ćeš voziti 40-45-50 negdje gdje trebaš voziti 60-65.
Definicija kolone se može izvući iz onog o prestizanju iste, tj 3 i više motornih vozila.
Znači čim svojom brzinom od 45 iza sebe nakamaraš 3 i više vozila, ti ometaš saobraćaj jer praviš kolonu, je l' tako ?
Prestrojis se u traku do i zaobidjes jer pricamo o cesti sa 3 trake ne o magistrali nekoj gdje ima jedna traka

Shvatas li razliku

Zasto nek9 vozi 40-45 gdje moze 60 to moras pitati tu osobu ne mene
Jedina poenta je da on s tom brzinom ne krsi zakon
Je li ti jasno sta pisem?
Da ponovim ne krsi zakon tom brzinom voznje
Zasto vozi tako je do svakog osobno ne moze hoce tako da vozi ceif mu hoce da usporava druge ne moze auto to je sve do vozaca licno u sta ja ne ulazim shvatas
bitanga_sa_otesa

#13833 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

supercali wrote: Prestrojis se u traku do i zaobidjes jer pricamo o cesti sa 3 trake
gdje da se prestrojim? na trotoar? prugu? kad 3 takva debila voze uporedo...
supercali

#13834 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

konektovan wrote:
supercali wrote:
liaar wrote: Bravo za to "šta me briga ako ometam nekog iza. To je dokaz općenite saobraćajne kulture u BIH.
Šta me briga, sam sam na cesti, jebe mi se za sve levate oko mene.

Daj mi opravdan razlog za to što ti voziš 20 km/h ispod maksimalne dozvoljene brzine
Kako vama nije jasno da ne treba razlog za to kad u rasponu od 40 do 60 mozes voziti bez ikakvih sankcija
To zasto vozac tako vozi je druga sasvim prica i nema nikakve veze sa ovom
Je li on gleda da smeta ostalim je sasvim druga prica i pitanje vozacke kulture

Nije mi jasno kako ne mozete da razdvojite 2 stvari
Za gorana mi je jasno nece da bude u krivu i prije bi majku svoju prodao nego da prizna da je pogrijesio
Mislim da griješiš, opet se ponavlja ono već napisano više puta. Ako se nabere kolona iza tebe respo, trube ljudi, psuju, i tako kilometrima vozis i ignorišeš, a vozis recimo 50km/h gdje je ogranicenje 60 km/h, policija te moze iskljuciti iz saobracaja i napisati kaznu , po nasem vazecem zakonu.
Pricam o cesti sa 3 trake ne o magistrali ili sl sa jednom trakom
supercali

#13835 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

bitanga_sa_otesa wrote:
supercali wrote: Prestrojis se u traku do i zaobidjes jer pricamo o cesti sa 3 trake
Daj ba
Ajde reci iskreno koliko ti se puta desilo da u 3 trake uporedo trojica voze 40?
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#13836 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

supercali wrote:
liaar wrote:
supercali wrote: Vidis kako opet prebacujes na druge izmisljanjem stvari koje nisu napisane
Jesi ti uporan lik.
Prestrojis se u traku do i zaobidjes jer pricamo o cesti sa 3 trake ne o magistrali nekoj gdje ima jedna traka

Shvatas li razliku

Zasto nek9 vozi 40-45 gdje moze 60 to moras pitati tu osobu ne mene
Zasto vozi tako je do svakog osobno ne moze hoce tako da vozi ceif mu hoce da usporava druge ne moze auto to je sve do vozaca licno u sta ja ne ulazim shvatas
To ja shvatam, žmigavac i piči dalje.

Problem su vozači kojima je svejedno, pa umjesto da obiđu te što prave kolonu, i uključe se u istu, i nastave produžavati kolonu. To je bit svega, nebitno je l' 3 trake ili 10 ko u Kini, pravi se gužva. Naravno to se ne odnosi za desnu traku koja je definisana za takve vozače, problem je što ti isti to rade u bilo kojoj od te tri trake koje imaš kroz grad.
Zakonski brzinom ne ometa, ali ometa tako što pravi kolonu i usporava saobraćaj.

A dešava se vrlo često da potrefim u sve tri trake da se vozi u razmaku od metar, da ni motorm ne bi mogao proći između njih.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13837 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
Daj ba
Ajde reci iskreno koliko ti se puta desilo da u 3 trake uporedo trojica voze 40?
Milion puta.
Ja ti dajem primjer od nekog jutra kad su drotovi u srednjoj, a s obje strane levati koji voze kao i oni. Kud da obiđeš?
I tako uvijek ima specijalaca. I onda se stvaraju čepovi. I onda kažemo vidi gužve.
Naravno da bi bilo i dalje gužve, ali bi bilo manje, trajalo bi kraće i svima bi bilo bolje.
Samo da je malo saobraćajne kulture.
Ili da se malo bolje zna voziti.
tempuser

#13838 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote: Pricam o cesti sa 3 trake ne o magistrali ili sl sa jednom trakom
Kad je neko glup, onda je stvarno glup:

policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, na putu u naselju na kojem se saobraćaj vozila odvija u istom smjeru, gdje postoje dvije ili više obilježenih saobraćajnih traka za kretanje vozila, kako ne bi došlo do ometanja saobraćaja ili usporavanja toka saobraćaja, poduzimaju preventivno-represivne mjere prema vozačima koji se ne kreću desnom stranom kolovoza u smjeru kretanja, sa teretnim vozilom čija je najveća dozvoljena masa veća od 7.500 kg, vozačima vozila koja na ravnom putu ne mogu da razviju brzinu kretanja veću od 40 km na sat i na vozače vozila koja se ne smatraju motornim vozilom, osim na dijelu puta ispred raskrsnice ili drugog mjesta na kojem vozilo skreće u lijevo (čl. 39. stav 4. ZOOBS), kao i prema vozačima vozila koji smanji brzinu kretanja vozila do te mjere da svojim vozilom pričinjava smetnju normalnom odvijanju saobraćaja (čl. 43. stav 2. ZOOBS).
amar1994

#13839 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Tomahawk11 wrote:
supercali wrote:
bitanga_sa_otesa wrote: gdje da se prestrojim? na trotoar? prugu? kad 3 takva debila voze uporedo...
Daj ba
Milion puta.
Ja ti dajem primjer od nekog jutra kad su drotovi u srednjoj, a s obje strane levati koji voze kao i oni. Kud da obiđeš?
I tako uvijek ima specijalaca. I onda se stvaraju čepovi. I onda kažemo vidi gužve.
Naravno da bi bilo i dalje gužve, ali bi bilo manje, trajalo bi kraće i svima bi bilo bolje.
Sad ce doci badboy da kaze kako previse auta ima u gradu :lol: :lol:
tempuser

#13840 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote: Zasto nek9 vozi 40-45 gdje moze 60 to moras pitati tu osobu ne mene

Lazes i izmisljas.
Nadji gdje u zakonu pise da je tamo gdje je ogranicenje 60 najmanja dopustena brzina 40.
Racionalni ljudi svoje tvrdnje dokazuju argumentima, ti ne.
supercali

#13841 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Tomahawk11 wrote:
Milion puta.
Nije milion puta al ajde neka bude
Eto upravo si dobar primjer naveo
Da krse zakon ti isti drotovi bi ih kaznili
Al ne krse
Poenta opet ponavljam je da se ne mogu kazniti a nigdje nisam napisao je li to kolegijalno prema drugim vozacima i kolika je saobracajna kultura
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#13842 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

supercali wrote:
Tomahawk11 wrote:
Milion puta.
Al ne krse
Poenta opet ponavljam je da se ne mogu kazniti a nigdje nisam napisao je li to kolegijalno prema drugim vozacima i kolika je saobracajna kultura
Mogu respo mogu, zato što kreiranjem kolone su definisali usporavanje saobraćaja.
Problem je što je i policija ta koja krši zakone, a raju "strah" policije pa ih strah da prođu pored njih jer je ograničenje veće od brzine kojom policija vozi.
supercali

#13843 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

tempuser wrote:
supercali wrote: Pricam o cesti sa 3 trake ne o magistrali ili sl sa jednom trakom
Kad je neko glup, onda je stvarno glup:

policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, na putu u naselju na kojem se saobraćaj vozila odvija u istom smjeru, gdje postoje dvije ili više obilježenih saobraćajnih traka za kretanje vozila, kako ne bi došlo do ometanja saobraćaja ili usporavanja toka saobraćaja, poduzimaju preventivno-represivne mjere prema vozačima koji se ne kreću desnom stranom kolovoza u smjeru kretanja, sa teretnim vozilom čija je najveća dozvoljena masa veća od 7.500 kg, vozačima vozila koja na ravnom putu ne mogu da razviju brzinu kretanja veću od 40 km na sat i na vozače vozila koja se ne smatraju motornim vozilom, osim na dijelu puta ispred raskrsnice ili drugog mjesta na kojem vozilo skreće u lijevo (čl. 39. stav 4. ZOOBS), kao i prema vozačima vozila koji smanji brzinu kretanja vozila do te mjere da svojim vozilom pričinjava smetnju normalnom odvijanju saobraćaja (čl. 43. stav 2. ZOOBS).
Ti ne kontas ni ovo sto su ti napisali
Kao i prema vozacima koji smanji brzinu do te mjere da svojim vozilom pricinjava smetnju normalnom odvijanju saobracaja
Normalno odvijanje je 40-60 smanjivanje ispod 40 je ta mjera smanjenja brzine
supercali

#13844 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

liaar wrote:
supercali wrote:
Tomahawk11 wrote:
Milion puta.
Al ne krse
Mogu respo mogu, zato što kreiranjem kolone su definisali usporavanje saobraćaja.
Problem je što je i policija ta koja krši zakone, a raju "strah" policije pa ih strah da prođu pored njih jer je ograničenje veće od brzine kojom policija vozi.
Ako su vozili ispod 40 onda je ometanje iznad toga nije jer je normalno odvijanje saobracaja
E sad zasto ne vozi 59 kad moze pitas vozaca jel ga strah policije jel pospan ustao na lijevu nije guzio je do njega
Tomahawk11
Globalni moderator

#13845 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote:
Tomahawk11 wrote:
Milion puta.
Al ne krse
Jeste milijardu. Šta ćeš sad?
Ne moraju se ni kažnjavati. Hajmo svi u drugu i 20-30 lagano. Šta fali? Idemo nigdje, bambuča.
supercali

#13846 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

tempuser wrote:
supercali wrote: Zasto nek9 vozi 40-45 gdje moze 60 to moras pitati tu osobu ne mene

Lazes i izmisljas.
Nadji gdje u zakonu pise da je tamo gdje je ogranicenje 60 najmanja dopustena brzina 40.
Racionalni ljudi svoje tvrdnje dokazuju argumentima, ti ne.
Ti lazes i izmisljas opet pokusavas tvoju hinjsku taktiku prebaci samo sa sebe
Vidio si sam da se na ostalim putevima ne noze ograniciti ispod 40 sto automatski znaci da je normalna voznja u rasponu 40-60 al ti to ne mozes shvatiti
Da i ja pocnem sa tvojim zakljuccima
To se podrazumjeva

Sad su ljudi racionalni kad traze zakon a kad sam ja trazio da mi zakonom objasnis sta je ometanje pravio si se lud i poceo sa hinjskim satro sukanjima

Vec te mogu zamisliti kakav si u stvarnosti
Sve satro raja ovo ono a iza ledja sve radis da zajebes sve koji ne misle isto kao ti ili ih ne gotivis

Sad ti ides na ignore hinjo pokvarena
supercali

#13847 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Tomahawk11 wrote:
supercali wrote:
Tomahawk11 wrote:
Milion puta.
Al ne krse
Jeste milijardu. Šta ćeš sad?
Ne moraju se ni kažnjavati. Hajmo svi u drugu i 20-30 lagano. Šta fali? Idemo nigdje, bambuča.
Necu nista boli me briga
Nemaju se za sta kazniti a svima koje to nervira nek uzmu kakvih tabletica
AmirBaa

#13848 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AmirBaa »

ne znam sto pokusavate zakonom odbraniti svoje teze kad se zna da postoji znak za minimalnu brzinu voznje (ona ravnica na dionici makarska-tucepi recimo). Sa druge strane, vecina ljudi ni ne postuje mnogo ozbiljnije saobracajne zakone, kao recimo crveno svjetlo, puna linija i tako dalje. Jednostavno Sarajevo je puno auta u kojima ima puno ljudi koji ili ne znaju voziti ili su bezobrazni, i to sve kad skupis dobijes guzve u bilo koje doba.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13849 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote: Necu nista boli me briga
Nemaju se za sta kazniti a svima koje to nervira nek uzmu kakvih tabletica
Image
bitanga_sa_otesa

#13850 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

supercali wrote: Daj ba
sta da ti dam?
svaki dan po 3x mi se desi u razlicito vrijeme.
Post Reply