Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zdruzdjo

#1176 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Lijevom. Greska do mene.

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
mirzet87sa

#1177 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

holowey wrote:
genijalac, govorim o tipu saobracajnice a ne o konkretnoj saobracajnici... da ti pojasnim jer ocigledno da si duduk - jedno je autoput gdje sa punim pravom mozes da prijavljujes i pljujes po vozacima koji voze lijevom trakom ili koji voze debelo ispod ogranicenja, a drugo je gradska ulica gdje su obje trake u istom rangu, gdje se svakih par stotina metara skrece lijevo i/ili desno, gdje je ocekivati da pjesaci prelaze i mimo pjesackog, da pokoja lopta ili pas izlete na ulicu tako da nema brzanja, gasanja, voznje "samo" 10 iznad ogranicenja i tako to... iz tog razloga kod voznje gradskim ulicama je jako bitno da li ces se zaustaviti nakon 20m ili nakon 21m jer je to pitanje zivota/smrti ili invaliditeta
nemas ti blage veze.. kakav, da ne kazem sta mada sekunda fali, moras biti pa uopste i dati primjer autoput/ gradska ulica.. pa sine, idi sta pametno uradi, ne ide ti ovo
muha_sa

#1178 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

vettel wrote:dugack je lista :D

- kad ide magistralom i treba se iskljucit i gotovo zaustavi auto pa bolid tek tad skrene
- kad nece da ugasi duga
- pilotiranje izmedu auta na potezu ilidza -bascarsija
- taljiganje 40kmh i to lijevom trakom po gradu
- crknuta stop svjetla (zao im dat marku)
- jebanje majki kad ne krenes na zuto

dosta :D
khm :-) :-)

de se jednom zauvijek naucite šta je lijeva traka u gradu.
mirzet87sa

#1179 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

ona krkanska xenon svjetla ala reflektori, jos kad upali duga svjetla, ko na stadionu
xamp

#1180 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

Mene nerviraju vozaci koji sada kad god urade neko sranje na ulici se izvlace sa "jooj, postim pa ne obracam paznju"
Hendrix

#1181 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Hendrix »

Najgore mi je na magistrali sresti ove vozače eksperte koji u krivini smanje na 60km/h a onda ga na pravcu nagare pa onda opet pred krivinu kočenje, to je živa patnja voziti iza njih a ako nemaš baš jaku mašinu teško ih i prestići jer idioti nagare na pravcu ko da je drag racing, nažalost poslije pravca ide krivina i odma idemo na 60... :roll:

Inače ima vozača peglativnih, svako malo koče nešto pa i na pravcu, to je nerviranje totalno nikad ne znaš šta će uraditi, vozi nervozno i ne možeš mu upratit logiku nikako.
Zovem se Zelena

#1182 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Zovem se Zelena »

Pa ne može se kroz svaku krivinu proći sa 80km/h.
citroen xm

#1183 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by citroen xm »

JA uvijek vozim konstantno i nikada skoro ne kočim. Jednostavno vozim tako da nema ni naglih ubrzanja niti naglih kočenja pred krivinu. Pa kome je mrsko da me prati može opušteno da me pretekne iako nikada ne gnjavim.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1184 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Kada god vozim cestom koja je nepregledna usporavam u krivni :) Nije mi to jednom spaislo barem auto, kada sleperi nalete skoro polovinom moje trake.
zdruzdjo

#1185 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

un1ted wrote:Kada god vozim cestom koja je nepregledna usporavam u krivni :) Nije mi to jednom spaislo barem auto, kada sleperi nalete skoro polovinom moje trake.
Jedno je usporiti a skroz drugo opelsti po kocinici. Prije par dana vracajuci se iz mostara sam dzigericu sebi iskidao u iz pravca mostara. Octavia metalik siva tdi. voznja konstantno sa kocenjem na svakoj krivini. A na okukama se spustalo do 50. A cim malo ravnice oplete po gasu. Psihicki umor je voziti iza nekoga tako. Ta dionica puta se moze fino i bez ikakvih potreba za nekim extremnim brzinama ili kocenjima voziti izmedju 80 i 90. Na kraju pojedem govno i napravim seljacki prekrsaj, preteknem i fino u 5-tu i do penjanja pred jablanicu nisam ni pipnuo mjenjac.
mirzet87sa

#1186 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Krkani koji voze u suprotnom smjeru, jer mu je trebina kuca 20m a da kruzi okolo ne ide
BadBoy

#1187 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Najvise me nerviraju dva "bjata" kad se sretnu u voznji, pa se poravnaju i pricaju iz auta :s aaaa the rage...
kockica_kockica

#1188 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kockica_kockica »

mirzet87sa wrote:Krkani koji voze u suprotnom smjeru, jer mu je trebina kuca 20m a da kruzi okolo ne ide
Ovi su mi idoli.... ali fakat... i jos kad krenes u pravom smijeru on ocekuje da mu se sklonis da prodje.... :roll: mlatara rukama i udara po volanu :oops:
novi.dan.nova.nafaka

#1189 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by novi.dan.nova.nafaka »

kockica_kockica wrote:
mirzet87sa wrote:Krkani koji voze u suprotnom smjeru, jer mu je trebina kuca 20m a da kruzi okolo ne ide
Ovi su mi idoli.... ali fakat... i jos kad krenes u pravom smijeru on ocekuje da mu se sklonis da prodje.... mlatara rukama i udara po volanu
Uživancija je takvima ne skloniti se pa nek svira ćaći svom! I nek se vere po ivičnjacima - ja raspalim i baš me briga...
WildRedRose

#1190 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

jes' al u panjevima... Tako sam ja stala, i lik me izgreba i pobjeze :twisted: :twisted: i to sa Tuaregom... policija naravno 'mu nista ne moze' uz recenicu 'nije ti velika steta' ...
vjesticanametli

#1191 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjesticanametli »

kad gusla 30 i ne koristi zmigavce, kad mlatara rukama i razgleda pejzaž dok vozi, kad djeca skacu po autu :-x
sklanjam se samo hitnoj i vatrogascima ostali neka cekaju

smor mi je kad koce na svakoj krivini i zao mi je vidjet kad dobro auto harče 50 na sat i muce ga :(
vukojebina

#1192 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vukojebina »

A jeste muhanati, sve vam nešto smeta... Ako sam na necemu zahvalan "zapadu", to je sto sam naucio bit tolerantan u saobraćaju...nema mahanja rukama, nema sviranja, nema psovanja, jednostavno kultura u saobracaju.. naravno izuzetaka se uvjek nadje, ali se ispostavi da il je turcin, il nas neki mamlaz...
Jednom vracajuci se s posla, vruco, izmoren, tezak prekrsaj napravim, oduzmem tipu prvenstvo prolaza, i plus je moro naglo kocit zbog mene...nakon skripe guma i ja zakocim i skontam u sekundi sta sam uradio, i naravno očekujem mlataranje rukama itd... tip mi se samo osmjehnu, mahnu rukom, kao uredu je sve, izbjegli smo kontakt...fakat mi je to tako popravilo dan, da se opisat ne može....

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Beta
WildRedRose

#1193 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

ma nismo mi mohanati.. nego , vid' ukratko (bar kod mene slucaj):

uvijek gledam da pustim da se neko ukljuci, ako idem negdje dalje, i neko zeli da pretekne, pustim odmah, bez kofrcenja i nekog dokazivanja, dosta sam tolerantna na neke 'ispade' vozaca kolega... i onda ti se dogodi da tebi neko pokvari dan jer je kreten, debil, neodgojeni hajvan i slicno... Onda dodjemo ovdje i istresemo se.. Bolje i ovo , nego da masemo rukama i psujemo tim gore pomenutim likovima. :mrgreen:
novi.dan.nova.nafaka

#1194 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by novi.dan.nova.nafaka »

WildRedRose wrote:ma nismo mi mohanati.. nego , vid' ukratko (bar kod mene slucaj):
uvijek gledam da pustim da se neko ukljuci, ako idem negdje dalje, i neko zeli da pretekne, pustim odmah, bez kofrcenja i nekog dokazivanja, dosta sam tolerantna na neke 'ispade' vozaca kolega... i onda ti se dogodi da tebi neko pokvari dan jer je kreten, debil, neodgojeni hajvan i slicno... Onda dodjemo ovdje i istresemo se.. Bolje i ovo , nego da masemo rukama i psujemo tim gore pomenutim likovima. :mrgreen:
:thumbup:
Da dodam - obavezno se trudim da stanem pješacima da pređu preko pješačkog, palim žmigavac, puštam ljude da se uključe sa sporednih ulica - fkt nije porblem. I onda što veli cura, kreten ti pokvari čitav koncept i iznervira te...
eluna

#1195 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by eluna »

ramo, slije li se ovdje šta napisati protiv vožnje nekih bajkera?????
Hendrix

#1196 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Hendrix »

zdruzdjo wrote:
un1ted wrote:Kada god vozim cestom koja je nepregledna usporavam u krivni :) Nije mi to jednom spaislo barem auto, kada sleperi nalete skoro polovinom moje trake.
Jedno je usporiti a skroz drugo opelsti po kocinici. Prije par dana vracajuci se iz mostara sam dzigericu sebi iskidao u iz pravca mostara. Octavia metalik siva tdi. voznja konstantno sa kocenjem na svakoj krivini. A na okukama se spustalo do 50. A cim malo ravnice oplete po gasu. Psihicki umor je voziti iza nekoga tako. Ta dionica puta se moze fino i bez ikakvih potreba za nekim extremnim brzinama ili kocenjima voziti izmedju 80 i 90. Na kraju pojedem govno i napravim seljacki prekrsaj, preteknem i fino u 5-tu i do penjanja pred jablanicu nisam ni pipnuo mjenjac.
O ovome ja pričam, jedno je usporenje, dizanje noge s gasa a drugo je non-stop trzanje kočnicom pred svaku krivinu. Pa nije mi se jednom desilo ko čovjeku gore, onaj put do Mostara od Jablanice pa to je uživancija za voziti kruzing u petoj brzini ali džaba mora se neki puž natakarit, onda dođemo do kamiona koji ide 50 a gospodinu i odgovara ta brzina pa sad moram preticat i njega i kamion.... :roll:

Prije mjesec dana sam doživio u duplo nerviranje, dvojica pajda, badža, braće ili već šta su napraviše uspješno kolonu od jedno 10 auta svojom vožnjom od 50km/h krivinama,vraćaju se s mora, guzeljaju..prate jedan drugog možda i pričaju na mobitele ko će im znati. Iza njih kombi ne može da ih pretekne jer na pravcu gare naravno a onda krivina opleti po kočnici, ja sam bukvalno popizdio. I šta ćeš pretiči tamo vamo i taman dođem jedno-dva auta iza njih al već smo kod restorana u Jablanici i gospoda ode na meso...iza njih je do tada 20 auta išlo u koloni, ovo ni šleperi ne rade. Svi nervozni onda piče uz onaj uspon iza Jablanice ko mahniti, više ljudima dojadilo...toliko nervoze može idiot napravit.
fidoremilienko

#1197 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

kada kopa nos i vozi :cry:
insomnia78

#1198 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

:-)

s' moje sokoćalo
insomnia78

#1199 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Starci, nemaju uopste osjecaj za prostor, vrijeme, udaljenost, nabije glavu u sajbu i samo pravo gleda, retrovizor ne postoji.
Iste "simptome" ima i vecina zena.
Da zmigavac da se prestroji, npr. bus joj u traci, i isto ko da postaje nevidljiva, nema veze sto ja vozim paralelno s njom.
Da ne zakoci...

s' moje sokoćalo
goran16v

#1200 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

insomnia78 wrote:Starci, nemaju uopste osjecaj za prostor, vrijeme, udaljenost, nabije glavu u sajbu i samo pravo gleda, retrovizor ne postoji.

s' moje sokoćalo
A ti ces kao zauvjek biti mlad???? :lol:
Post Reply