A jos ti uz sve to snimas kamerom, huuuuu. Antikrist, na lomacu bi ti meni od bookovih drva.shandrprcSA wrote:a kolona iza mene :oops
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zdruzdjo
#1126 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Qler
#1127 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
@rebelione
i mene nerviraju seljaci i papcine koji voze pod dugim. I ja im kocim. Nek se hebu, kad kreten ne zna sijalice zamijeniti ili mu je zao potrositi 5KM na sijalicu, nije ni zasluzio da vozi.
A casto ih pustim ispred pa popalim sve sto imam i vozim na toj udaljenosti da mu taman smetam da nista ne vidi, da osjeti kako je...
i mene nerviraju seljaci i papcine koji voze pod dugim. I ja im kocim. Nek se hebu, kad kreten ne zna sijalice zamijeniti ili mu je zao potrositi 5KM na sijalicu, nije ni zasluzio da vozi.
A casto ih pustim ispred pa popalim sve sto imam i vozim na toj udaljenosti da mu taman smetam da nista ne vidi, da osjeti kako je...
- TheHound
#1128 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
...
Last edited by TheHound on 25/07/2021 19:02, edited 1 time in total.
- kockica_kockica
#1129 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Svi smo postali jako nervozni cim sjednemo za volan... I nervira nas ako uopce ima auto ispred nas, a kamoli ako mislimo da vozi presporo, ako mu ne rade stop svjetla, ako je zensko ili musko, ako kojim slucajem koci, ako ne daje zmigavac, ako ima prejaka svjetla, ako vozi reli, ako se ubacuje ispred na milimetar, ako vozi i prica na telefon, ako ti neko uzme parking mjesto, zagradi te na parkingu, upali sva 4 da kupi kifle, ako ako ako ako....
Tolerancija nam je 0... I pocinjem od sebe, jer i meni smeta sve nabrojano i jos mnogo vise...
Pored tri trake i "hamse" kako ju je nazvao vrli forumas a koja je vozila 40km/h on se iznervirao jer mu djevojka/zena to jutro nije dala, sef ga naribao ni krivog ni duznog, nije dobio ovo ili ono, jednostavno mu je takav dan .... I onda je kriva osoba koja vozi ispred njega 40 km/h kroz grad... Lakse se naljutiti na nepoznatu osobu nego svojoj ljutnji dati pravo ime, jer se mogao prestrojiti u srednju traku i provesti pored "hamse" koja vozi 40 km/h iz nekog razloga... To sto neko vozi oprezno kroz grad 40 km/h nije problem, problem je kad se super hiper nadrnadni kreten proveze 220 km/h pokupi zenu ili dijete ubije sebe i sve s njim u autu... e to je problem...
Tolerancija nam je 0... I pocinjem od sebe, jer i meni smeta sve nabrojano i jos mnogo vise...
Pored tri trake i "hamse" kako ju je nazvao vrli forumas a koja je vozila 40km/h on se iznervirao jer mu djevojka/zena to jutro nije dala, sef ga naribao ni krivog ni duznog, nije dobio ovo ili ono, jednostavno mu je takav dan .... I onda je kriva osoba koja vozi ispred njega 40 km/h kroz grad... Lakse se naljutiti na nepoznatu osobu nego svojoj ljutnji dati pravo ime, jer se mogao prestrojiti u srednju traku i provesti pored "hamse" koja vozi 40 km/h iz nekog razloga... To sto neko vozi oprezno kroz grad 40 km/h nije problem, problem je kad se super hiper nadrnadni kreten proveze 220 km/h pokupi zenu ili dijete ubije sebe i sve s njim u autu... e to je problem...
- fidoremilienko
#1130 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja mislim da je problem sto mu ona ne daje svako jutro.
- fidoremilienko
#1131 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da, a za uzvrat ne dobija ni tries 
- novi.dan.nova.nafaka
#1132 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Iako sam to već objasnio, čovjek je otprilike isto rekao - nije problem što pojedinac vozi 40 km/h, iako je enko fino citirao član zakona koji kaže da ni to nije dozvoljeno ako će usporiti saobraćaj. Problem je ukupni kumulativni efekat koji se stvara - možda eto ja nisam dovoljno stručan da obiđem takvog smotanog vozača, ali to će morati da rade svi oni duž trase kojom se nesposobnjaković vozi. To znači da će se na 10 km dogoditi barem 50-100 "ulijetanja padobranaca" iz hamšine trake: da sad ne ulazimo u detalje, al ako ovaj što se pravi pametan pa replicira na svaki post, tvrdi da je možda hamši auto u kvaru, velika je vjerovatnoća da će se desetinama drugih opravdano žuriti i neće ih biti briga što je ona spora - oni će tražiti način da uđu u drugu traku. Jedan od tih 50-100 kome eto žena nije dala, ili se žuri na posao će napraviti pogrešnu procjenu, zakačit će nekoga i eto još 3 puta veće gužve: dok sačekaju policiju, zapisnika, trallala...Hendrix wrote:Nije problem ako nije gužva lako je zaobići jedno auto koje kilavi, ali ako ih ima više iza onda se stvara domino efekat i svi iza usporavaju i remeti se normalan tok saobraćaja koji ja smatram do 70km/h u gradu. Dovoljan je jedan kilo i malo više auta da sjebe koncepciju, onda ako se pojavi još jedan koji ne smije da se prestroji, pa jedan koji ne krene na zeleno nego nešto čeka, pa kilo ubrzava sa novim autom ko da konjska kola vozi, dečko koji vozi skup auto pa radi cruising 30 na sat da ga vidi raja...i eto gužve.
Naizgled sitnice, ali kad se sklopi sve dobije se gužva i vožnja koja nervira, usporavanje-ubrzavanje stalno, kočenje, nerviranje veća potrošnja goriva...a sve bi moglo fino kad bi ljudi vozili 60.
Hem je sigurnost mnogih manja, hem su već gužve.
Razlog - neposobna vozačica koja nije dovoljno obučena za normalnu vožnju. To je suština svega. A samo 4-5 časova bi riješilo čitav problem...
Evo još jednom i član zakona:
Član 43. (30KM)
(2) Vozač ne smije smanjiti brzinu kretanja vozila do te mjere da njegovo vozilo pričinjava smetnju normalnom odvijanju saobraćaja.
- Optimist
#1133 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nerviraju me vozila sa blinkerima.
Da li neko zna kako razlikovati da li je policija u civilnom vozilu ili neki ministar? U pitanju je bio Mitsubishi Pajero crni i Kia Sportage bež boje.
Da li neko zna kako razlikovati da li je policija u civilnom vozilu ili neki ministar? U pitanju je bio Mitsubishi Pajero crni i Kia Sportage bež boje.
- Optimist
#1134 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
KvaziExpert wrote:+1Optimist wrote:Nerviraju me vozila sa blinkerima.
Cesto se pretvaram da ih ne vidim, ko ih je#e. Ambulantnim kolima se, normalno, sklonim u sekundi, ali ovi su mi tako odvratni da bi ih najradije izgurao s ceste. Ne znam nikog da je imao problem zbog nepostivanja ovih vozila. Kako li prodje onaj lik u Turbetu, na raskrsnici za Babanovac, sto se zabio u ministra dzipom? Oni su mu oduzeli prvenstvo, ali su imali blinkere. A frajer (ministar) bio na utakmici, i upalio blinkere.
Sent from my GT-P7300 using Tapatalk 4 Beta
Stvar je sto su ovi isli iza mene od M. raskrsca do pocetka Ivana sasvim normalno, da bi na duplim trakama odjednom upalili blinkere i zvucne signale da im se klonim. Posto lijepo u zakonu stoji da oni nemaju pravo prvenstva prolaza ukoliko nisu pod policijskom pratnjom, nisam im se ni sklonio odmah, da bi oni meni kasnije mahali rukama i nesta kao prijetili.
Napominjem da su iste blinkere koristili samo na Ivanu gdje su dvije trake, poslije tunela su ponovo vozili normalno.
E sad, mene interesuje, kako da znam da li je to bio neki ministar ili npr SIPA u civilnom vozilu? Negdje na ovom forumu sam procitao da je neko dobio kaznu naknadno jer tako nije dozvolio prolaz nekom bijesnom dzipu, ispostavilo se da su bili specijalci.
- insomnia78
#1135 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa jel se toliko tesko maknuti u stranu
s' moje sokoćalo
s' moje sokoćalo
- semirsar
#1136 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa i jeste, kad znas da ih se nakotilo mashallah, pa sad svaka cistacica u nekom ministarstvu angazuje vozaca da je caskom trzne do sela da nahrani pilice, znam nije ni njoj lako jos i o tom razmisljat', al' ...insomnia78 wrote:Pa jel se toliko tesko maknuti u stranu
s' moje sokoćalo
- muha_sa
#1137 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
semirsar wrote:Pa i jeste, kad znas da ih se nakotilo mashallah, pa sad svaka cistacica u nekom ministarstvu angazuje vozaca da je caskom trzne do sela da nahrani pilice, znam nije ni njoj lako jos i o tom razmisljat', al' ...insomnia78 wrote:Pa jel se toliko tesko maknuti u stranu
s' moje sokoćalo
- novi.dan.nova.nafaka
#1138 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
semirsar wrote:Pa i jeste, kad znas da ih se nakotilo mashallah, pa sad svaka cistacica u nekom ministarstvu angazuje vozaca da je caskom trzne do sela da nahrani pilice, znam nije ni njoj lako jos i o tom razmisljat', al' ...insomnia78 wrote:Pa jel se toliko tesko maknuti u stranu
Aferim! Svaka šuga danas vozi auto sa rotacijom...
- insomnia78
#1139 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa dobro onda se ne pomjeraj
s' moje sokoćalo
s' moje sokoćalo
- Michun
#1140 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sta je sa preticanjem s desne strane...to postalo moda
- TheHound
#1141 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
,,,
Last edited by TheHound on 25/07/2021 19:35, edited 1 time in total.
-
Mlad i Nevin
#1142 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa hoće to kad lijevom trakom guslaš 80 km/h....Ima ljudi koji pretiču i zaustavnom trakom. Ko će kočiti kad šleper obilazi šlepera a ti voziš 200 
- respo
#1143 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
imas 3 trake obidjes i cao nije da nemas izboraTheHound wrote:Kako ona ne krsi zakon kad je neko par postova iznad napisao clan zakona u kojem pise da je kaznjivo ako vozis tako da usporavas saobracaj?respo wrote: malo si se zezno u usporedbi
ona moze jer po zakonu nista ne krsi a ovi sto parkiraju na trotoar i ostali pobrojani krse i to je ogromna razlika
i kao sto ti je neko napisao ranije ti sa 61 ne zaobilazis
prvo pogledaj sta uporedjujes pa cemo nastaviti dalje
Ona kojom ne usporavas druge ucesnike u saobracaju i ne pravis guzvu. Doticna spomenuta ocigledno krsi taj clan zakona zato jer moze i zato niste u pravu ni ti ni ona.respo wrote:a koja je donja granica dozvoljene brzine?WildRedRose wrote:Tema je sta nas nervira kod drugih vozaca... svako ima pravo da se ovdje 'istrese'..
btw, ako 'treba' ne smije da vozi brze, ko je tjera da vozi ?? voznja nije za svakoga. Ili ako joj nesto nije ok sa autom, kako neko pretpostavlja, onda fino u krajnju desnu traku, a ne da usporava ostale koji voze brze (brzinom propisnom po saobr.znakovima) !
From Tapatalk4 Beta
a kao u desnoj moze ici tom brzinom?
to za usporavanje saobracaja se vjerovatno odnosi na ceste sa jednom trakom u jednom smjeru a ne sa 3 trake
nek pravnici ili ko vec ako mogu to objasne detaljnije
- WildRedRose
#1144 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mene respo nervira kao vozac

- Michun
#1145 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
u normalnom svijetu je to kaznjivo.Mlad i Nevin wrote:Pa hoće to kad lijevom trakom guslaš 80 km/h....Ima ljudi koji pretiču i zaustavnom trakom. Ko će kočiti kad šleper obilazi šlepera a ti voziš 200
nisam mislila na autoput nego na grad kad ludjak ide iz trake u traku i pretice sa svih strana.
- respo
#1146 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kad si u krajnjoj lijevoj kako mislis da te prestigne osim desnom stranom 
- respo
#1147 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tebe respo nervira jer je upravuWildRedRose wrote:mene respo nervira kao vozac![]()
- WildRedRose
#1148 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma ne mislim da si upravu... mislim da si nedokazan, i da ne prihvatas da neko ima drugacije misljenje..al sve je to za ljude... i malo se zzmrespo wrote: tebe respo nervira jer je upravu
- Michun
#1149 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
shicrespo wrote:kad si u krajnjoj lijevoj kako mislis da te prestigne osim desnom stranom
- respo
#1150 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
prihvatam ja drugacije misljenje oko necega sto nije izricito odredjenoWildRedRose wrote:ma ne mislim da si upravu... mislim da si nedokazan, i da ne prihvatas da neko ima drugacije misljenje..al sve je to za ljude... i malo se zzmrespo wrote: tebe respo nervira jer je upravu
ovdje je izricito odredjeno da lijeva traka u gradu nije za brza auta i da sa voznjom 40 na sat osim sto stvara nervozu ovima iza nista lose ne radi
pa i taj famozni clan 43 je nedorecen s tim da se radi o saobracajnici sa 3 trake
osim ako nema nekih dodatnih podstavki fazona a to inace bude pa cemo vidjeti na sta se odnosi sve taj clan 43