sta vas najvise nervira kod policajaca?
-
zandar
#1 sta vas najvise nervira kod policajaca?
ocigledno je da narod ne voli policiju... mislim, nije je nikad ni volio, ali ovo danas je dno dna...
da li su sami policajci krivi zbog loseg odnosa građana prema njima ili mozda politicari koji su im "svezali ruke", pa u mnogim situacijama policajci ispadaju smijesni, misevi,...jer ne zele da rizikuju pokretanje disciplinskog postupka ili eventualno gubitak posla...
sta vas najvise nervira kod policajaca, sta bi trebalo poduzeti da se vrati nekadasnje povjerenje građana u policiju,...?
zelim da diskutujemo otvoreno o tome, jer ovo sve sto se danas desava ima veze sa losim imidzom policajaca u sarajevu
da li su sami policajci krivi zbog loseg odnosa građana prema njima ili mozda politicari koji su im "svezali ruke", pa u mnogim situacijama policajci ispadaju smijesni, misevi,...jer ne zele da rizikuju pokretanje disciplinskog postupka ili eventualno gubitak posla...
sta vas najvise nervira kod policajaca, sta bi trebalo poduzeti da se vrati nekadasnje povjerenje građana u policiju,...?
zelim da diskutujemo otvoreno o tome, jer ovo sve sto se danas desava ima veze sa losim imidzom policajaca u sarajevu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
lavovi prema običnim a miševi prema posebnim ljudima
- vjesticanametli
#3 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
nervira me sto voze bez svjetala, sto se ne vezu, sto pricaju na mobitel dok voze, sto zaustavljaju na sred ulice bez obzira na frekvenciju saobracaja, sto ne znaju za zmigavac, sto koriste rotaciju bezze, sto ne postuju nista od onoga sto se postovati treba.....ma moglo bi se do sutra nabrajati
i jos me nervira sto sjede u garazi i cumuraju sa cuvarom i onda me zaustave kad udem u garazu da lafo nesto kontrolisu
i jos me nervira sto sjede u garazi i cumuraju sa cuvarom i onda me zaustave kad udem u garazu da lafo nesto kontrolisu
-
LeeLooSA
#4 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
sto su ljudi, I guess 
-
Klodovik
#5 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Znam samo da nikad u životu ne bih bio policajac.
- uvjek dobar gost
#6 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Neuredni, debeli, nepočešljani, nedorečeni, apstraktni, zadrti, nemaju sve zube, neobrazovani (sa časnim izuzetcima)..., a sa službenim vozilima se ponašaju kao da im je babo kupio jer su diplomirali...
Sve u svemu, sve manje poštovanja imam prema policiji jer oni su produžena ruka državnog aparata i sistema ovog zasnovanog na podjelama, mada znam ja da oni imaju monopol za fizičku prinudu.,......
Sve u svemu, sve manje poštovanja imam prema policiji jer oni su produžena ruka državnog aparata i sistema ovog zasnovanog na podjelama, mada znam ja da oni imaju monopol za fizičku prinudu.,......
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
ima u naselju jedna porodica ima ih dosta...
malo su drugaciji... cudni... ne znam... mozda geni
losi su djaci problematicni... cure raspustenice... 1 brat se ubio.. nebitno... uglavnom nisu neki krkani...fizicki... i s prozora mi je mama gledala kako cajkan tuce jednog od njih... a cajkan od brda odvaljen
vjerujem da je djecak kriv...
ali kako bi se cajkan ponasao da je ispred njega brankovicev sin
ili od nacihafizbegovića... ili neki od loze izmetbegovića...
bil iste metode koristio??? il bi govorio mladi gospodine ne mozete tako... ljubim ruke i lizem supak... mladi gospodine...
losi su djaci problematicni... cure raspustenice... 1 brat se ubio.. nebitno... uglavnom nisu neki krkani...fizicki... i s prozora mi je mama gledala kako cajkan tuce jednog od njih... a cajkan od brda odvaljen
bil iste metode koristio??? il bi govorio mladi gospodine ne mozete tako... ljubim ruke i lizem supak... mladi gospodine...
- ProbuseniDolar
#8 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Kako bi se ponasao???zandar wrote:ocigledno je da narod ne voli policiju... mislim, nije je nikad ni volio, ali ovo danas je dno dna...
-
zandar
#9 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
vjesticanametli wrote:nervira me sto voze bez svjetala, sto se ne vezu, sto pricaju na mobitel dok voze, sto zaustavljaju na sred ulice bez obzira na frekvenciju saobracaja, sto ne znaju za zmigavac, sto koriste rotaciju bezze, sto ne postuju nista od onoga sto se postovati treba.....ma moglo bi se do sutra nabrajati
zasto te nervira sto policajci sjede u garazi i cumuraju sa cuvarom? da li smatras da policajac mora non-stop da hoda po terenu i nema pravo da predahne?
-
zandar
#10 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
komi wrote:ima u naselju jedna porodica ima ih dosta...
ako bi taj policajac istukao lupam sina od brankovica koji je uzgred zasluzio batine i nakon toga cujes da je policajac ostao bez posla... da li bi reagovao na tu vijest?
-
zandar
#11 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
ProbuseniDolar wrote:Kako bi se ponasao???zandar wrote:ocigledno je da narod ne voli policiju... mislim, nije je nikad ni volio, ali ovo danas je dno dna...
pojasni
- Meshtar
#12 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Najviše me nervira kad lopov od drota ucijeni mi starog sa navodnim prolaskom kroz crveno svjetlo jučer na M.dvoru. Ucjeni ga sa 50 Km zato što zna da mu je auto sredstvo za rad i da ne smije izgubiti vozačku na 3 mjeseca. Sve bi to bilo ok da nisam vidio starog poslije 100 godina sa očima punim suza, zbog takve bijedne nepravde. Još mi više smeta što mi stari nije zapamtio ime dotičnog idiota, da mu napakujem jednu predivnu sačekušu i naljepim 50 Km na čelo.
- Asana
#13 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Bilo je slicnih primjera u drustvu, bilo je reakcija na to ovdje na forumu i - koja korist ...ako bi taj policajac istukao lupam sina od brankovica koji je uzgred zasluzio batine i nakon toga cujes da je policajac ostao bez posla... da li bi reagovao na tu vijest?
Ja se slazem u tome da je policija strasno ponizena, vezanih ruku, i da za posljedicu imamo i losije kadrove i mlake reakcije. Ja razlog za nezadovoljstvo svime sto je gore navedeno kao zamjerke, a slazem se s tim, nalazim u losim zakonima koji na piedestal postavljaju ljudska prava kriminalaca, a guse ljudska prava sviju nas ostalih, pa i pravo na red i mir ...
- vjesticanametli
#14 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
zandar wrote:vjesticanametli wrote:nervira me sto voze bez svjetala, sto se ne vezu, sto pricaju na mobitel dok voze, sto zaustavljaju na sred ulice bez obzira na frekvenciju saobracaja, sto ne znaju za zmigavac, sto koriste rotaciju bezze, sto ne postuju nista od onoga sto se postovati treba.....ma moglo bi se do sutra nabrajati
zasto te nervira sto policajci sjede u garazi i cumuraju sa cuvarom? da li smatras da policajac mora non-stop da hoda po terenu i nema pravo da predahne?
hajde reci im da se svega onog gore pobrojanog i oni trebaju pridrzavati
e pa jarane ne moze jedan policajac koji je na duznosti sjediti u fotelji cuvara garaze i gledat tekmu
- vjesticanametli
#15 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
zato fino kad te zaustave odmah trazis da vidis ime i prezime pa i ti zapises. snimaj ako trebaMeshtar wrote:Najviše me nervira kad lopov od drota ucijeni mi starog sa navodnim prolaskom kroz crveno svjetlo jučer na M.dvoru. Ucjeni ga sa 50 Km zato što zna da mu je auto sredstvo za rad i da ne smije izgubiti vozačku na 3 mjeseca. Sve bi to bilo ok da nisam vidio starog poslije 100 godina sa očima punim suza, zbog takve bijedne nepravde. Još mi više smeta što mi stari nije zapamtio ime dotičnog idiota, da mu napakujem jednu predivnu sačekušu i naljepim 50 Km na čelo.
-
zandar
#16 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Meshtar wrote:Najviše me nervira kad lopov od drota ucijeni mi starog sa navodnim prolaskom kroz crveno svjetlo jučer na M.dvoru. Ucjeni ga sa 50 Km zato što zna da mu je auto sredstvo za rad i da ne smije izgubiti vozačku na 3 mjeseca. Sve bi to bilo ok da nisam vidio starog poslije 100 godina sa očima punim suza, zbog takve bijedne nepravde. Još mi više smeta što mi stari nije zapamtio ime dotičnog idiota, da mu napakujem jednu predivnu sačekušu i naljepim 50 Km na čelo.
i mene to nervira
- CLIO
#17 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
- Nervira me sto sjede u kaficu (to nema nigdje na svijetu).
- Nervira me kad mi kaze: "Nije do mene" (Pa do koga je m.... ti j....)
- Nervira me kad me zaustavi iz suprotnog pravca.
- Nervira me kad iskoci iz grmlja ili iz kafica i zaustavlja me.
- Nervira me kad ispred mene vozi neko brze a on ga pozdravi a mene zaustavi.
- Nervira me kad izgleda ko spadalo.
- Nervira me kad nece otvoreno da kaze da hoce "na kafu"
- Nervira me sto mi na ispravnom autu trazi tehnicku neispravnost dok krntije u tom momentu zvrndaju pored nas.
- Nervira me sto imaju male plate pa svoj bijes iskaljuju na nama.
Cast izuzecima (rijetkim) koji imaju kucni odgoj na nivou.
Znate onaj:
Molio policajac komandira da ga prebaci na magistralu da radi.
Komandir ga upita: a zasto magistrala
Policajac odgovara:
Znas tamo ima puno onih koji me ne poznaju i dosta stranaca i dijaspore prolazi.
Kakve to veze ima - kaze komandir.
Policajac:
Ima veze kako nema veze, pravim kucu zena mi treba da se porodi, imam kredit a trebao bi mi jos jedan.

- Nervira me sto mi na ispravnom autu trazi tehnicku neispravnost dok krntije u tom momentu zvrndaju pored nas.
Znate onaj:
Policajac odgovara:
Znas tamo ima puno onih koji me ne poznaju i dosta stranaca i dijaspore prolazi.
Policajac:
Ima veze kako nema veze, pravim kucu zena mi treba da se porodi, imam kredit a trebao bi mi jos jedan.
-
zandar
#18 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
vjesticanametli wrote:zandar wrote:vjesticanametli wrote:nervira me sto voze bez svjetala, sto se ne vezu, sto pricaju na mobitel dok voze, sto zaustavljaju na sred ulice bez obzira na frekvenciju saobracaja, sto ne znaju za zmigavac, sto koriste rotaciju bezze, sto ne postuju nista od onoga sto se postovati treba.....ma moglo bi se do sutra nabrajati
zasto te nervira sto policajci sjede u garazi i cumuraju sa cuvarom? da li smatras da policajac mora non-stop da hoda po terenu i nema pravo da predahne?e pa stvarno od svega nabrojanog ti komentarises samo sjedenje
![]()
hajde reci im da se svega onog gore pobrojanog i oni trebaju pridrzavati
e pa jarane ne moze jedan policajac koji je na duznosti sjediti u fotelji cuvara garaze i gledat tekmuustvari u bih moze
pa dobro, naravno da se trebaju pridrzavati saobracajnih propisa, jer oni svakako trebaju da budu primjer ostalim građanima. to se podrazumijeva, zato nisam ni komentarisao... ali ovo za sjedenje u garazi je bezveze prica
-
zandar
#19 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
CLIO wrote:- Nervira me sto sjede u kaficu (to nema nigdje na svijetu).
Znate onaj:
Policajac odgovara:
Policajac:
Ima veze kako nema veze, pravim kucu zena mi treba da se porodi, imam kredit a trebao bi mi jos jedan.![]()
![]()
i mene nerviraju takvi kao ti... cuj smeta mu sto policajac sjedi u kaficu
- vjesticanametli
#20 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
pa ne bih rekla da je prica bezze ali nema veze samo ti opravdavaj sjedaljke i nocne smjene po garazama
i drugi ljudi idu na posao pa ne sjede u garazama i ne gledaju utakmice
- sesalmir
#21 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Najvise me smeta korumpiranost, koja istina nije problem samo nase policije vec globalno, pogotovo uzimajuci u obzir kakve su plate. Sto uvjek zaplati obicni gradjanin jer nekoga ipak moraju i uhapsit i kaznit. naravno ovo je u velikoj mjeri i problem sudstva al i policija je grozna. U biti sto si veci kriminalac i lopov bolje ces proci i kod policije i kod sudije jer znaju da te ne smiju dirat, jer takvi ipak imaju pare imaju veze itd. A obicne ljude ubij u pojam i ljeci sve svoje privatne frustracije na takvima.
banalan primjer al eto; kod pofalica me prije jedno godinu zaustave kazu vozio si 67 nisi vezao pojas i pegla me 15 min. u toku sve te price prodje bmw zatamnjenih stakala (koja koliko ja znam po zakonu ne smiju biti takva) i prodje min. 80-90 km/h i sve sto je uradjeno je blagi pogled prema ovom autu, znaci ni da se javi to nekoj patroli ni da se proba zaustaviti, znaci nista. Jednostavno on mora ispuniti kotu ispisanih kazni i lakse je meni to napisat nego imat problema sa kockastim glavama iz bmw-a.
Pauk sa kojim je uvijek prisutan i policajac, ako dize auto i ima 5 nepropisno parkiranih dici ce uvjek najlosije auto, znam da je vjerovatno i razlog da ovo bolje auto nebi slucajno ostetili pa da mora pauk suzba kaznu placat, al opet krajnje nelogicno je dici neku truhlovinu koju sigurno vozi kokuz covjek kojem ce tih 130 km biti 20% od mjesecnih primanja, nego neku zvjer od auta koju vjerovatno vozi lik i koji 130 km potrosi na jedan izlazak na kafu.
Uglavnom najvise me nervira neujednacen odnos prema svim gradjanima, znaci sto si veca bijeda ili neka sitna riba gore ces proci, uglavnom ljepota zivljenja.
banalan primjer al eto; kod pofalica me prije jedno godinu zaustave kazu vozio si 67 nisi vezao pojas i pegla me 15 min. u toku sve te price prodje bmw zatamnjenih stakala (koja koliko ja znam po zakonu ne smiju biti takva) i prodje min. 80-90 km/h i sve sto je uradjeno je blagi pogled prema ovom autu, znaci ni da se javi to nekoj patroli ni da se proba zaustaviti, znaci nista. Jednostavno on mora ispuniti kotu ispisanih kazni i lakse je meni to napisat nego imat problema sa kockastim glavama iz bmw-a.
Pauk sa kojim je uvijek prisutan i policajac, ako dize auto i ima 5 nepropisno parkiranih dici ce uvjek najlosije auto, znam da je vjerovatno i razlog da ovo bolje auto nebi slucajno ostetili pa da mora pauk suzba kaznu placat, al opet krajnje nelogicno je dici neku truhlovinu koju sigurno vozi kokuz covjek kojem ce tih 130 km biti 20% od mjesecnih primanja, nego neku zvjer od auta koju vjerovatno vozi lik i koji 130 km potrosi na jedan izlazak na kafu.
Uglavnom najvise me nervira neujednacen odnos prema svim gradjanima, znaci sto si veca bijeda ili neka sitna riba gore ces proci, uglavnom ljepota zivljenja.
-
Sociolog
#22 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Zivim blizu predsjednika Komsica, i kad se vracam kuci, oko 1-2 ujutro, gotovo uvijek vidim policajca kako u onoj maloj kabini, spava, boli njega briga, konto, sam ga slikati,i staviti na Net, medjutim ne zelim, moze izgubiti posao, ko zna, ali zaista izgleda smijesno... zavaljen u stolici, hrce, nema jedva 3 prednja zuba, obavezno dnevna ponuda kladionice pored njega..
-
d2
#23 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
nervira me sto su generalno gledano papci, pismen policajac me je za sve ove godine zaustavio jedno 2 puta plafon
-
zandar
#24 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
vjesticanametli wrote:pa ne bih rekla da je prica bezze ali nema veze samo ti opravdavaj sjedaljke i nocne smjene po garazama
bas me zanima sta npr. medicinska sestra u 3.smjeni citavu noc radi? da li mislis da zaista ima posla cijelu noc ili mozda gleda malo i TV...
-
zandar
#25 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
sesalmir wrote:Najvise me smeta korumpiranost, koja istina nije problem samo nase policije vec globalno, pogotovo uzimajuci u obzir kakve su plate. Sto uvjek zaplati obicni gradjanin jer nekoga ipak moraju i uhapsit i kaznit. naravno ovo je u velikoj mjeri i problem sudstva al i policija je grozna. U biti sto si veci kriminalac i lopov bolje ces proci i kod policije i kod sudije jer znaju da te ne smiju dirat, jer takvi ipak imaju pare imaju veze itd. A obicne ljude ubij u pojam i ljeci sve svoje privatne frustracije na takvima.
i mene to nervira!!!