Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#3526 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by insomnia78 »

Ali, evo me sad u Lynwoodu, uzeo sam (bolje rečeno - dobio sam) pola slobodnog dana, pijem pivo u jednom od restorana, kod puritanske i sve više feminističke Amerike, ozloglašene mreže "Hooters", gdje koke, da ti pamet stane, sa sisama koje dišu i mirišu kad se nagnu prema tebi da prime porudžbu, sa lažnim osmijesima, sa nogama koje rastu do pazuha, bezuspješno pokušavaju da me privole da naručim neko smeće od klope, ne videći da sam ja negdje drugdje, da se po stohiljaditi put pokušavam definisati, naći odgovor na ona osnovna pitanja što razdvajaju čovjeka od životinje: KO SAM? ŠTA SAM? GDJE SAM? ZAŠTO SAM?

Ili, možda najvažnije: KOJI JA OVO K.... RADIM U AMERICI?I, onda, k'o grom iz vedra (mada u Seattlu nikad nije vedro) neba, kroz zaglušujuću metal-rock muziku, začuh odgovor iz usta Mice Trofrtaljke, "stih" iz jednog od njenih najvećih "hitova":

"Turam, guram, al' neće da uđe
Moja noga u cipele tuđe..."

Evo već pet godina se ova bosanska duša bori da se uklopi u američki kalup, ali, ili joj je tijesno, pa je sve žulja, ili je kalup prevelik, pa se spotiče, posrće, pada i diže: ponekad pokuša bosonoga, slobodna, ali se ubrzo izranjavi na putu posutom tucanim staklom, pa puže četveronoške do nekog nevidljivog cilja, tvrdoglava da istraje - sve dok ne uvidi da je krenula suprotnim pravcem, da joj se valja opet vratiti na početak.

Mrzeći samu sebe, to i pokorno čini: opet zauzima startnu poziciju, ali svaki slijedeći put sa sve manje preostalog daha.
Dzamonja
Fudo387

#3527 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:
Ali, evo me sad u Lynwoodu, uzeo sam (bolje rečeno - dobio sam) pola slobodnog dana, pijem pivo u jednom od restorana, kod puritanske i sve više feminističke Amerike, ozloglašene mreže "Hooters", gdje koke, da ti pamet stane, sa sisama koje dišu i mirišu kad se nagnu prema tebi da prime porudžbu, sa lažnim osmijesima, sa nogama koje rastu do pazuha, bezuspješno pokušavaju da me privole da naručim neko smeće od klope, ne videći da sam ja negdje drugdje, da se po stohiljaditi put pokušavam definisati, naći odgovor na ona osnovna pitanja što razdvajaju čovjeka od životinje: KO SAM? ŠTA SAM? GDJE SAM? ZAŠTO SAM?

Ili, možda najvažnije: KOJI JA OVO K.... RADIM U AMERICI?I, onda, k'o grom iz vedra (mada u Seattlu nikad nije vedro) neba, kroz zaglušujuću metal-rock muziku, začuh odgovor iz usta Mice Trofrtaljke, "stih" iz jednog od njenih najvećih "hitova":

Evo već pet godina se ova bosanska duša bori da se uklopi u američki kalup, ali, ili joj je tijesno, pa je sve žulja, ili je kalup prevelik, pa se spotiče, posrće, pada i diže: ponekad pokuša bosonoga, slobodna, ali se ubrzo izranjavi na putu posutom tucanim staklom, pa puže četveronoške do nekog nevidljivog cilja, tvrdoglava da istraje - sve dok ne uvidi da je krenula suprotnim pravcem, da joj se valja opet vratiti na početak.

Mrzeći samu sebe, to i pokorno čini: opet zauzima startnu poziciju, ali svaki slijedeći put sa sve manje preostalog daha.
Dzamonja
Tcc...jebi ga, sta bi.
Mene jednom istjerase iz tog jebenog hootersa. Tamo rade trebe sa velikim sisama, valjda je to neki trade mark. Jedna od njih je bila trudna, gotova rodit, pa joj se ionako velike sise utrostrucile, k’o lubenice. Nekako u to vrijeme vrtila se dosadna reklama za mlijeko, nesta zdravlje, atletika, mlijeko...pita ona sta’s, a ja k’o iz topa polunamemljen puljeci u sifone, got milk?
Mr Fudo, gfo! Supci. :twisted:
Connaisseur Karlin

#3528 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Connaisseur Karlin »

Fudo387 wrote: Tcc...jebi ga, sta bi.
Mene jednom istjerase iz tog jebenog hootersa. Tamo rade trebe sa velikim sisama, valjda je to neki trade mark. Jedna od njih je bila trudna, gotova rodit, pa joj se ionako velike sise utrostrucile, k’o lubenice. Nekako u to vrijeme vrtila se dosadna reklama za mlijeko, nesta zdravlje, atletika, mlijeko...pita ona sta’s, a ja k’o iz topa polunamemljen puljeci u sifone, got milk?
:lol: :kiss:

Fudo nastradao u breastaurant :D

a malo je cudno da su te radi doticnog komentara istjerali :)

izbace sise, ubacuju iste u lice i iznad stola, i to je OK , pa to je jedna blazi oblik prostitucije :D
Fudo387

#3529 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Fudo387 »

Connaisseur Karlin wrote:
Fudo387 wrote: Tcc...jebi ga, sta bi.

izbace sise, ubacuju iste u lice i iznad stola, i to je OK , pa to je jedna blazi oblik prostitucije :D
Trudna zena, valjda je to shvaceno k’o neki harassment...sta li.
Bil ti mogla u hootersu radit?
Edin H.

#3530 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Edin H. »

Bluemore wrote:
muha_sa wrote:
HAVANA wrote:Ponesi orginal nutele,ide ko halva.
:thumbup:

kupih ja svjecice za volvo :-D imaju naka 4 kraka :-D a ne ko kod vas dole nake japanske iz Pekinga
Djabe meni su nase nekako draze sladje :lol:
Je'l iz Tesnja? :skoljka:

Preferiras Enker ili Bosna super?
Connaisseur Karlin

#3531 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Fudo387 wrote:

to sto si ti rekao nije nikakv harassment :)

znaci one mogu provocirati i to nije harassemnt osoba koje dodju u restoran :D

ja bih mogla raditi kao one hostese za rentanje u specijalinm gala evnets, imam duge noge :D dobar posao :)
Fudo387

#3532 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Fudo387 »

Fudo387 wrote:

to sto si ti rekao nije nikakv harassment :)

znaci one mogu provocirati i to nije harassemnt osoba koje dodju u restoran :D

ja bih mogla raditi kao one hostese za rentanje u specijalinm gala evnets, imam duge noge :D dobar posao :)
Nisam to pitao, al nema veze. :D
HAVANA

#3533 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

Pa ptaj fino,sto si stidan.Imas ti velike sise? :oops:
muha_sa

#3534 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Pa ptaj fino,sto si stidan.Imas ti velike sise? :oops:
nek si mu reko, ko da si mene pito
HAVANA

#3535 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:

Dzamonja
Dzamonja je tito.A i ova od mice trofrtaljke duboka.Fakat ne moze. :D Ko potrefi broj da mu pase,sretno mu bilo.Ja 44 a onaj ko 42,43...zulja vazda.
HAVANA

#3536 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:
HAVANA wrote:Pa ptaj fino,sto si stidan.Imas ti velike sise? :oops:
nek si mu reko, ko da si mene pito
Ja bi tebe volio odvest u taj hotters na punjene paprike.Nisam ni ja bio.
muha_sa

#3537 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

imal u otom hottersu cevapa :?

mene ovdje gore u SveCkoj saletili da mi naruce nake njihove specijalitete :-)

ja boMMe sebi kupio i kuci isprzio :lol:

Image
512MB

#3538 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by 512MB »

muha_sa wrote:imal u otom hottersu cevapa :?

mene ovdje gore u SveCkoj saletili da mi naruce nake njihove specijalitete :-)

ja boMMe sebi kupio i kuci isprzio :lol:

Image
Naravno Banjalucki svjetski brend 8) kakav kajmak kakve trice...
orinoco

#3539 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by orinoco »

Pošaljimo mlade u dijasporu da rade... :D

moonca

#3540 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by moonca »

Kod mene u Boljakovom svaki dan nestane pa evo i sad je nema od 11 do 17 i navece od 23 do 7 ima je ali ko konac. Medjutim sinoc cijelu noc sasvim normalan pritisak. Ja ustajao u pola 4 i pritisak u erekciji :D

Sad nedjelja, bih da sta skuham jer radnim danom nemem kad ali ne mogu jer nemem vode!
:shock:
Ovo je dovoljan razlog.
Mislim da bi i B.L. izabrala. :ljut:
mousstapha

#3541 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by mousstapha »

Popravice se vodovod, nemojte donositi nagle odluke :D
muha_sa

#3542 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

Imal Fudare :?
meteorit135531

#3543 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by meteorit135531 »

Čovjek mora naučiti biti zadovoljan samim sobom. Jer kad imaš velika očekivanja , razočarenja mogu biti još i veća.
Stvar je vrlo jednostavna. Riječ je o perspektivi. Sarajevo kao glavni grad i epicentar svih dešavanja u državi, je grad koji ne nudi nikakvu perspektivu.
Da ne bi posmatrali sve sa crnjak aspekta , let's face it.

Kifla je rekao da će popraviti stanje u Vodovodu.
GRAS će bar nekad profunkcionisat.
Prestat ćemo se gusiti u smogu. Itd Itd
Biće valjda i zavoja u KCUSU

To su mogući pozitivni ishodi koje možemo očekivati.

Ali glavna i jedina stavka koja te može otjerati iz BIH je perspektiva.
Sa ovakvim mentalitetom ovih naroda ovdje nikad neće biti perspektive.
Sve i kad bi imali vode , kad bi imali redovne vožnje i linije , kad bi imali čistu prirodu i okolinu , sve i kad bi nam bolnice bile tip - top mi bi to opet sve razjebali.
Mentalitet nas ubija.
Nas mentalitet proizvodi nepotizam, korupciju , mentalitet proizvodi krilaticu kojom se dicimo - po babi i po stricevima

Mnogo je nezaposlenih u BIH. Ljudi koji su godine života dali da bi postali akademski građani , sad su niko i nista

I mnogo besperspektivnih ljudi ne piše po klixovom forumu i ne kuka pritom maskirajuci vlastite promašaje.

Mnogi sute, utopili su se u sivilo koje nas okružuje i samo viču : "nek je živa glava , biće bolje"

I onda nas mentalitet pokušava naći perspektivu u nepotizmu , korupciji, lažima , obmanama čime pokušavamo valjda pronaći izlaz.

Ali ne treba više ni pisati. Izlaz iz BIH je realna opcija samo ako želiš nešto napraviti od svog života.
Sindrom "200 porodica" koje vladaju i upravljaju državom i svim procesima u njoj je naša realnost.
Nažalost.

Ili im se pokloni i budi njihov poslušnik, ili bježi. Trećeg nema.
Bluemore

#3544 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Bluemore »

Metereor ponavljas se
Pa i ako je majka znanja ponavljanja ili si naucio il nisi
Ili ti je mentalitet da trubis jedno te isto
:-)
meteorit135531

#3545 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by meteorit135531 »

Bluemore wrote:Metereor ponavljas se
Hah, cini se da supljiram. Ma ne, niposto. Zamisli samo: Dosao japanac da studira u Sarajevu.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/japanac ... /160819043

Inaba će se krajem septembra, nakon tri godine i sedam mjeseci boravka u BiH, vratiti u Japan, jer nakon studija nije mogao pronaći posao koji bi ga ovdje zadržao. Kaže da mu je žao zbog toga te da bi volio da može ostati.

Nastavi niz - koliko ima ljudi koji bi zeljeli da imaju posao, ali to je nazalost u Sarajevu nemoguce.
U Sarajevu mozes biti konobar ili zastitar, tiho rece i uzdahnu dok brise prasinu sa svoje univerzitetske diplome.

Ima u PIO-MIO jedna dobra koka sto se nosa na stiklama. Rekla mi je dobar dan, ali je jebozovna bas totalno.. guza za stiskat :evil: pitam se kako radi kao visi strucni referent za ..., a imamo isti faks?
Ona ima onu rupu pomocu koje se moze dobiti to sto se treba dobiti. Posao.
Ja nemam. Moja rupa smrdi. :bih:
moonca

#3546 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by moonca »

Nas mentalitet proizvodi nepotizam, korupciju , mentalitet proizvodi krilaticu kojom se dicimo - po babi i po stricevima
Kako mi tece jedan Njemac--Vi ste Mediteranci -- :roll: -to su te nabrojane ' vrline'.

:)
moonca

#3547 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by moonca »

:hm:

....pa ....sad .... :oops:
muha_sa

#3548 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

meteorit135531 wrote:
Bluemore wrote:Metereor ponavljas se
Hah, cini se da supljiram. Ma ne, niposto. Zamisli samo: Dosao japanac da studira u Sarajevu.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/japanac ... /160819043

Inaba će se krajem septembra, nakon tri godine i sedam mjeseci boravka u BiH, vratiti u Japan, jer nakon studija nije mogao pronaći posao koji bi ga ovdje zadržao. Kaže da mu je žao zbog toga te da bi volio da može ostati.

Nastavi niz - koliko ima ljudi koji bi zeljeli da imaju posao, ali to je nazalost u Sarajevu nemoguce.
U Sarajevu mozes biti konobar ili zastitar, tiho rece i uzdahnu dok brise prasinu sa svoje univerzitetske diplome.

Ima u PIO-MIO jedna dobra koka sto se nosa na stiklama. Rekla mi je dobar dan, ali je jebozovna bas totalno.. guza za stiskat :evil: pitam se kako radi kao visi strucni referent za ..., a imamo isti faks?
Ona ima onu rupu pomocu koje se moze dobiti to sto se treba dobiti. Posao.
desi li se u tvom zivotu ista pozitivno :?

ozbiljno pitam
Bluemore

#3549 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Bluemore »

Ja ga vise ne citam troll obicni
Connaisseur Karlin

#3550 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

moonca wrote:
Kako mi tece jedan Njemac--Vi ste Mediteranci -- :roll: -to su te nabrojane ' vrline'.

:)
Mediteran je naljpsi dio zemlje i vode na planeti Zemlji :-D

meditranski mentalitet i maniri su usloveljni nizom fektora, a samo nepismenjakovici mogu koristiti stereotipe protive mediteranaca :-D

Mediterranean way of life je zelja mnogih Zapadnjaka :-D
Post Reply