Tebe ni za glavu ni za rep kako kazu u nasoj Bosni, otvoris diskusiju pa onda vrdas512MB wrote: Ja bih rekao da postoje vise rjesenja za jedan problem
Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
- djevojka bez imena
#3201 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
-
Seyfo
#3202 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Ovi sto ostaju su sigurniji sto se tice terorizma. Eno u Marseillesu opet belaj.
-
Nazif_Gljiva
#3203 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Zabavlja me tema maksimalno, uvijek jedni te isti likovi. Ubaci se pokoji padobranac, ali "core team" se ne mijenja. Tema je zašto je neko napustio BiH, jedni te isti likovi pišu (3200+ postova) zašto oni ne bi napuštali BiH. 
- muha_sa
- Bullet Tooth Tony
#3205 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Evo sad citam sta sam postavio 2016 teBullet Tooth Tony » 03/02/2016 09:19
Ima neka stara tema .... No ,
Ima li nase raje u Luksemburgu a da su na forumu ? Jel neko bio , radio ? Ima li neko koju pametnu ?![]()
Hvala
Ja i dalje nemam neko misljenje vau ... nekako mi sve normala , sta ja znam .... ima ljudi dodju iz BiH i onda samo seru po Bosni , prodju pored drveta kazu ... eeee sto ti je evropsko drvo ... nogom bi ga opalio odma jbt drvo ko drvo..
Mene realno nije nista otjeralo ... samo sam imao bolju ponudu
Sta mi smeta do sad :
Guzve (kazu samo u Sarajevu guzve ima )
Usluge (Ocekivao dobru uslugu u usluznom sektoru , ustvari u bilo kojem sektoru, ali
Manjak profesionalnosti
Karakter ljudi ( Mrvica merhametluka koja ne postji)
Bez cega se ne dolazi :
Bez 15.000 KM steka ,
Redovnih primanja u zemlji dolaska barem jednog supruznika,
plana ,cilja i velikog istrazivanja
Sta je dobro :
Ogromno velik standard i plate i sto su druga najbogatija zemlja u svijetu
https://www.gfmag.com/global-data/econo ... ld?page=12
- vjesticanametli
#3206 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Ovo bez cega se ne dolazi mogu reci vrijedi i za njemackuBullet Tooth Tony wrote:Evo sad citam sta sam postavio 2016 teBullet Tooth Tony » 03/02/2016 09:19
Ima li nase raje u Luksemburgu a da su na forumu ? Jel neko bio , radio ? Ima li neko koju pametnu ?![]()
Hvala![]()
... pa ako nekome treba neki info iz prve ruke ...
![]()
ja bio otvorio temu ... niko me nije posavjetovao
![]()
Ja i dalje nemam neko misljenje vau ... nekako mi sve normala , sta ja znam .... ima ljudi dodju iz BiH i onda samo seru po Bosni , prodju pored drveta kazu ... eeee sto ti je evropsko drvo ... nogom bi ga opalio odma jbt drvo ko drvo..
Mene realno nije nista otjeralo ... samo sam imao bolju ponudu![]()
Sta mi smeta do sad :
Usluge (Ocekivao dobru uslugu u usluznom sektoru , ustvari u bilo kojem sektoru, ali![]()
)
Manjak profesionalnosti
Bez cega se ne dolazi :
Bez 15.000 KM steka ,
Sta je dobro :
-
DZONPI
#3207 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Ko voli da ga niko ne prati,ne traca,ne viri u dzep i ceker,ko mu je ono bio na kafi zapad je zakon,mozes riknut 10 dana nebi niko ni znao da si rikno,e sad zivot dnevni je pusiona zesca,cekaj vikend pa se odvali,probo sam ovim obicnim danima nekad prije ko fol izac nesto organizovat ma jok ba nema sansi,ili su jarani umorni ili kafana prazna pa nemas ni ceifa u istoj bit,radnim danaom mozes na fitnes trcat ili gledaj tv a mores se i naspavat.Stranac ko stranac zaboli koga racku ko si i sta si bar gdje ja zivim,niko te nizasta nepita.E sad ona glavna.Nista se ne desava ama bas nista,nema traceva nema pomariso se mali Kemica nema Remza vidjena sa svalerom,nema ulicne raje nema mahale,nema komsije onako na fuka,vecinom dolazi zemo kod zeme jer te ovaj domaci nebi zovno na pivu prije bi se usro,ne sto si stranac nego inace su slabi sa ti meni ja TEBI.Meni to odgovara ali puno ljudi se zale na dosadu dosadno im brate.Ali kazu i da su u svojoj zemlji pa preselio u neko drugo mjesto bilo bi eh kad se sjetim kako je bilo u mojoj mahali fino.Ali brate fifni zapad sve blizu ja zivim mogu otic u dnevni izlazak ako hocu do Amsterdama,Antwerpena,Dizeldorfa,Briza Brisela Luxemburga,Kelna da nepricam o ovim manjim mjestima i sta ces bolje.Ustanes subota autic i raspali gdje god krenes eto te do 12 u navedenim destinacijama.Ma ljepota sirina zivljenja,razlicitosti.Najbolji ljudi su oni iz Afrike samo humor i zajebancija,nepate ljudi ni od cega.Nemaju kompleksa sekunde.
- MyTao
#3208 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Kako nema nista radnim danima, zasto sluzi happy hour? 
- Connaisseur Karlin
#3209 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
a to je jako zabavnoMyTao wrote:Kako nema nista radnim danima, zasto sluzi happy hour?
- vjesticanametli
- 512MB
#3211 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
I kazes profesionalnost i usluge nevaljaju u luksemburguBullet Tooth Tony wrote:Evo sad citam sta sam postavio 2016 teBullet Tooth Tony » 03/02/2016 09:19
Hvala![]()
... pa ako nekome treba neki info iz prve ruke ...
![]()
ja bio otvorio temu ... niko me nije posavjetovao
![]()
Mene realno nije nista otjeralo ... samo sam imao bolju ponudu![]()
Sta mi smeta do sad :
Usluge (Ocekivao dobru uslugu u usluznom sektoru , ustvari u bilo kojem sektoru, ali![]()
)
Manjak profesionalnosti
Bez cega se ne dolazi :
Bez 15.000 KM steka ,
Sta je dobro :
-
Seyfo
#3212 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Stvarno cuj to...ma ljudi bgm kontaju svugdje bolje neg u Bosni. Pa nije u Bosni sve Sebija
- tranquil
#3213 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Način razmišljanja koji sam pročitao na temi o Donni Ares na ovom forumu. Tema je nova, ali način razmišljanja se kuha već godinama. Kliknuo na temu da stavim posljednji pozdrav, jer mi lično nešto znači nečija borba s rakom, pa i ako je izgubljena. Čitam postove i stomak mi se okreće, jedino me vraća u normalu misao "dobro je da sam pobjegao daleko od ovih".
- Bullet Tooth Tony
#3214 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Ma ja kontao evropa jbt ... centar bankarstva .... no ...512MB wrote: I kazes profesionalnost i usluge nevaljaju u luksemburgu
Npr .... prikljucenje internet se ceka minimalno mjesec dana , ja sam sada cekao dva mjeseca ... monopol ima posta i mada je moj provider Orange , oni moraju nazvat postu i trazit da neko od tehnicara njihovih dodje ... a drzava od 500.000 ljudi
Ili recimo u jednoj od vecih banaka , ako hoces nesto da pitas za svoj racun , tipa ne slaze ti se izvod , nazoves pa ti on rezervise sastanak za 4 dana pa mozda i otkaze ako mu se cefne ... U Raiffeisenu dok sam bio , dodjem na jbn salter i pitam
Ili recimo ja iznajmio kamion ... hocu da se selim ... ja dosao po kamion, kaze frajer sto si ovdje dosao ... ** No links ** je 20 kilometara odavde
nista mi prije nije rekao .. nigdje ne pise
Konobari u kaficima drama neljubazni
I mrzi me sto sve moram planirati 5 dana unaprijed ... tipa ako je rodjendan nekome u srijedu, ja moram poklon kupiti u subotu jer sve radnje u gradu rade do 6 a ja obicno radim do pola 6 , znaci nema sile da ja stignem nesto kupiti
Ma imam bas bruku primjera ... tako da sam se ja ohladio onog ushicenja ... VAAAUU EVROPA , njihova trava je zelenija ... hau jes no
A razlog svemu ovome je cinjenica da svi imaju ogromne plate i onda sve boli k.... sta ti mislis i sta tebi treba, njemu 25.og kapne tapla radio ne radio i vozdrica
Mislim tako neke gluposti koje samo idu na zivce ... daleko od toga da je los i da drzava ne valja ili da je kudim i cinjenica je da ovo sto sam naveo nisu esencijalni neki problemi ili tako nesto, tipa zdravstvo ali i kod njih nekada zdravstvo zakaze .....
sto se ja istresoh na sabahu ....
- mousstapha
#3215 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Mescini da je to specificno za Luksemburg. Ja racune i ne vidjam. 
-
Seyfo
#3216 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Ma dobro je njemu, to sve nabrojano nisu problemi.
- Bullet Tooth Tony
#3217 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Pa da , ponovio si ono sto sam ja napisaoSeyfo wrote:Ma dobro je njemu, to sve nabrojano nisu problemi.
daleko od toga da je los i da drzava ne valja ili da je kudim i cinjenica je da ovo sto sam naveo nisu esencijalni neki problemi
- Bullet Tooth Tony
#3218 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Ali recimo zdravstvo :
https://www.wort.lu/en/luxembourg/chl-e ... 63e13bdf24
https://www.wort.lu/en/luxembourg/luxem ... c55dc51f2e
https://www.wort.lu/en/luxembourg/tumou ... 870807aa46
Eh sad zamisli na klixu ova tri naslova :
Oprema u vrijednosti od 800.000 eura ukrana na KCUSU ...
Fali kreveta na KCUSU , pacijente salju kuci ...
Na KCUSU odbili lijeciti djevojku oboljelu od tumora ...
Ja ti garantujem da od 1000 komentara jedno 800 bi bilo jebo te ova drzava , ovo samo u BiH ima .. jesam li upravu ?
https://www.wort.lu/en/luxembourg/chl-e ... 63e13bdf24
https://www.wort.lu/en/luxembourg/luxem ... c55dc51f2e
https://www.wort.lu/en/luxembourg/tumou ... 870807aa46
Eh sad zamisli na klixu ova tri naslova :
Oprema u vrijednosti od 800.000 eura ukrana na KCUSU ...
Fali kreveta na KCUSU , pacijente salju kuci ...
Na KCUSU odbili lijeciti djevojku oboljelu od tumora ...
Ja ti garantujem da od 1000 komentara jedno 800 bi bilo jebo te ova drzava , ovo samo u BiH ima .. jesam li upravu ?
- HAVANA
- petunija
- Bluemore
#3221 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
e bas si se istresao sa problemima tkz. Prvog svijetaBullet Tooth Tony wrote:Pa da , ponovio si ono sto sam ja napisaoSeyfo wrote:Ma dobro je njemu, to sve nabrojano nisu problemi.![]()
![]()
daleko od toga da je los i da drzava ne valja ili da je kudim i cinjenica je da ovo sto sam naveo nisu esencijalni neki problemi
- Bullet Tooth Tony
#3222 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Bluemore wrote:e bas si se istresao sa problemima tkz. Prvog svijetaBullet Tooth Tony wrote:Pa da , ponovio si ono sto sam ja napisaoSeyfo wrote:Ma dobro je njemu, to sve nabrojano nisu problemi.![]()
![]()
- Bluemore
#3223 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
yessBullet Tooth Tony wrote:Bluemore wrote:e bas si se istresao sa problemima tkz. Prvog svijetaBullet Tooth Tony wrote:
Pa da , ponovio si ono sto sam ja napisao![]()
![]()
daleko od toga da je los i da drzava ne valja ili da je kudim i cinjenica je da ovo sto sam naveo nisu esencijalni neki problemi![]()
but also
- Bullet Tooth Tony
- Bluemore