Naravno.Fudo387 wrote:Dobro, jesi li ih bar turisticki posjetio?mirsek wrote:Izvini nisam znao da ne smijem, ne smijem da citam, da istrazujem, da razgovaram, da se licno uvjerim u nesto.bosan wrote:Ti u Sarajevu i pricas nama kako se zivi u Austriji
Izvinjajem se molimte..
Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
- mirsek
#2276 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
- uglavnomja
#2277 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
mirsek wrote:Dobro ba, evo preporavljat cu te svaki put kad tako samouvjereno fulis.bosan wrote:Onda nismo , zamijenio sam tvoj nick sa nekim . Ali dovoljno je da kazem da solidan stan neces naci ispod 800€ i ne znam o kakvom ti zivotu pricas sa 1200€ .mirsek wrote: U Traunu pored Linza, znam i ja sta pricam.
Dvosoban stan sa full rezijama 600€.
Ajd dalje...
stan sa dvije spavace sobe u oslu plus rezije - minimalno 2000 eur
e, sad u sumama gore na sjeveru, vjerovatno ima i jeftinije ... treba ti tenk zimi, puska da se odbranis od zivotinjki, voda zalednjena u cijevima svako malo
- kloniran
#2278 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
jedino turkinje dolaze u obzirinsomnia78 wrote: Pa za to se ide u Afganistan, na brod, nedje. Ne ides u Njemacku spavati sa 15 Turaka i raditi na crno
kod mene drug razveo struju u kuci od svaba na crno i zaradio moju godisnju platu
- HAVANA
#2279 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Zavisi na sta si spreman i sta radis.Ja sam poceo sa trgovinom,37 milja u trgovini je isto nista.Dao stan od majke i svoj pod hipoteku i uzeo kredit.I danas ih imam dva tri...Bez kredita posla nema.kloniran wrote:Evo ja radim ovdje i toliko ne mogu ustedjeti za nekih 10-15 godina i to da bas stedimHAVANA wrote: Hoces da ti kazem sa koliko?I sa tim sam otvorio firmu.37000km Stan sam kupio i to mi ostalo.
e u tome je kvaka
a ako se zavalim u kredit onda sam ovdje rob citav zivot
- bosan
#2280 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Moze cetvoroclana porodica zivjeti i u garsonjeri , nije problemmirsek wrote:Dobro ba, evo preporavljat cu te svaki put kad tako samouvjereno fulis.bosan wrote:Onda nismo , zamijenio sam tvoj nick sa nekim . Ali dovoljno je da kazem da solidan stan neces naci ispod 800€ i ne znam o kakvom ti zivotu pricas sa 1200€ .mirsek wrote: U Traunu pored Linza, znam i ja sta pricam.
Dvosoban stan sa full rezijama 600€.
Ajd dalje...
- mirsek
#2281 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Dobro, ja se ovdje referisem uglavnom na Austriju i Njemacku. Zna se da je skandinavija posebna prica.uglavnomja wrote:
stan sa dvije spavace sobe u oslu plus rezije - minimalno 2000 eur![]()
e, sad u sumama gore na sjeveru, vjerovatno ima i jeftinije ... treba ti tenk zimi, puska da se odbranis od zivotinjki, voda zalednjena u cijevima svako malominus 20 je pristojno toplo, zimi mrak 6 mjeseci ... do prvog granapa 20 km
I ti odmah na Oslo, pa hebemu nisam ni ja racunao stanove po Becu.
Last edited by mirsek on 15/09/2017 22:26, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#2282 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Kako opisa Norvesku, atmosfera isto u zamrzivacu.
Oslo, zdrao.
Oslo, zdrao.
- insomnia78
#2283 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Cenim da je osiguranje odusevljenokloniran wrote:jedino turkinje dolaze u obzirinsomnia78 wrote: Pa za to se ide u Afganistan, na brod, nedje. Ne ides u Njemacku spavati sa 15 Turaka i raditi na crno![]()
kod mene drug razveo struju u kuci od svaba na crno i zaradio moju godisnju platu
- HAVANA
#2284 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Bolje se drogirat u kaknju nego ziviti u toj sjevernoj norveskoj.uglavnomja wrote:
e, sad u sumama gore na sjeveru, vjerovatno ima i jeftinije ... treba ti tenk zimi, puska da se odbranis od zivotinjki, voda zalednjena u cijevima svako malominus 20 je pristojno toplo, zimi mrak 6 mjeseci ... do prvog granapa 20 km
Last edited by HAVANA on 15/09/2017 22:28, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#2285 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
insomnia78 wrote:Cenim da je osiguranje odusevljenokloniran wrote:jedino turkinje dolaze u obzirinsomnia78 wrote: Pa za to se ide u Afganistan, na brod, nedje. Ne ides u Njemacku spavati sa 15 Turaka i raditi na crno![]()
- Altair_SA
#2286 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
A da se meni dokopati ovog zapada za stalno
I kakve ba dvije milje eura za cetvoroclanu porodicu? Pa ako dvoje radi mora to biti vise. Znaci moji rodjaci u Svedskoj izadju i po pet milja zajedno, muz i zena. I kamara drugih tako. Ne vidim da im je lose, kupili kucu, stan u Sarajevu, dva nova auta vozaju. Pa ovaj rodjo mislim da u jaknama samo ima par milja eura
sad kad sam bio, kupi frajer Parajumpers ko pilotka hebem je, od 500 eura nije ni trepnuo
a ima jednu zimsku isto Parajumpers koju je platio 900 eura 
I kakve ba dvije milje eura za cetvoroclanu porodicu? Pa ako dvoje radi mora to biti vise. Znaci moji rodjaci u Svedskoj izadju i po pet milja zajedno, muz i zena. I kamara drugih tako. Ne vidim da im je lose, kupili kucu, stan u Sarajevu, dva nova auta vozaju. Pa ovaj rodjo mislim da u jaknama samo ima par milja eura
- bosan
#2287 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Smijem li pitati cime trgujes , mislim kakvu trgovinu imas ? Onako pitam ne moras odgovoriti ako ne zelisHAVANA wrote:Zavisi na sta si spreman i sta radis.Ja sam poceo sa trgovinom,37 milja u trgovini je isto nista.Dao stan od majke i svoj pod hipoteku i uzeo kredit.I danas ih imam dva tri...Bez kredita posla nema.kloniran wrote:Evo ja radim ovdje i toliko ne mogu ustedjeti za nekih 10-15 godina i to da bas stedimHAVANA wrote: Hoces da ti kazem sa koliko?I sa tim sam otvorio firmu.37000km Stan sam kupio i to mi ostalo.
e u tome je kvaka
- mirsek
#2288 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Pa recimo ono sto se smatra solidnijim zivotom u BiH, MOGU da zive sa 2000€ u Austriji.bosan wrote:
Moze cetvoroclana porodica zivjeti i u garsonjeri , nije problemJel solidan zivot kad skoro citav zivot spavas sa zenom u dnevnom boravku ? .Daj mali ohladi bogati . Ja ne kazem da su ljudi gladni ali cetvoroclana porodica sa 2000€ ne moze ni da masta o normalnom zivotu jer jednostavno i ne znaju sta je normalan zivot vec zive kako su navikli .
Ovim mojim, sad kad su im primanja u domacinstvu povecana na skoro 3000€ vec imaju i ustedjevinu a poceli su razmisljati i o kupovini nekretnine u BiH.
- HAVANA
#2289 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Rentanje nekretnina i automobili.Nebitno.bosan wrote:Smijem li pitati cime trgujes , mislim kakvu trgovinu imas ? Onako pitam ne moras odgovoriti ako ne zelisHAVANA wrote:Zavisi na sta si spreman i sta radis.Ja sam poceo sa trgovinom,37 milja u trgovini je isto nista.Dao stan od majke i svoj pod hipoteku i uzeo kredit.I danas ih imam dva tri...Bez kredita posla nema.kloniran wrote:
Evo ja radim ovdje i toliko ne mogu ustedjeti za nekih 10-15 godina i to da bas stedim
e u tome je kvaka
- kloniran
#2290 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
bilo ne bilo, covjek ubo za 15 dana ko ja za godinuinsomnia78 wrote:Cenim da je osiguranje odusevljenokloniran wrote:jedino turkinje dolaze u obzirinsomnia78 wrote: Pa za to se ide u Afganistan, na brod, nedje. Ne ides u Njemacku spavati sa 15 Turaka i raditi na crno![]()
-
Fudo387
#2291 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Nece ti bolan Svabo to tako, mora se sve dokumentovati, mali milion kodova, upravo sto ti ZakSirak veli, i zbog osiguranja.
- bosan
#2292 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Ljidi kad moraju oni zive i bez primanja to je jednostavno tako . Ali za solidan zivot jedna porodica mora imati vise novca na raspolaganju od 2000€ inace ja to ne mogu nazvati solidnim zivotom jer sam ja sa toliko novca duze vrijeme zivio i za to postoji samo jedna rijec UMJETNOSTmirsek wrote:Pa recimo ono sto se smatra solidnijim zivotom u BiH, MOGU da zive sa 2000€ u Austriji.bosan wrote:
Moze cetvoroclana porodica zivjeti i u garsonjeri , nije problemJel solidan zivot kad skoro citav zivot spavas sa zenom u dnevnom boravku ? .Daj mali ohladi bogati . Ja ne kazem da su ljudi gladni ali cetvoroclana porodica sa 2000€ ne moze ni da masta o normalnom zivotu jer jednostavno i ne znaju sta je normalan zivot vec zive kako su navikli .
Ovim mojim, sad kad su im primanja u domacinstvu povecana na skoro 3000€ vec imaju i ustedjevinu a poceli su razmisljati i o kupovini nekretnine u BiH.
- mirsek
#2293 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Pa u BiH ti je ta UMJETNOST postala standard.bosan wrote:Ljidi kad moraju oni zive i bez primanja to je jednostavno tako . Ali za solidan zivot jedna porodica mora imati vise novca na raspolaganju od 2000€ inace ja to ne mogu nazvati solidnim zivotom jer sam ja sa toliko novca duze vrijeme zivio i za to postoji samo jedna rijec UMJETNOSTmirsek wrote:Pa recimo ono sto se smatra solidnijim zivotom u BiH, MOGU da zive sa 2000€ u Austriji.bosan wrote:
- kloniran
#2294 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Da, ali si imao neki solidan start.HAVANA wrote:Zavisi na sta si spreman i sta radis.Ja sam poceo sa trgovinom,37 milja u trgovini je isto nista.Dao stan od majke i svoj pod hipoteku i uzeo kredit.I danas ih imam dva tri...Bez kredita posla nema.kloniran wrote:Evo ja radim ovdje i toliko ne mogu ustedjeti za nekih 10-15 godina i to da bas stedimHAVANA wrote: Hoces da ti kazem sa koliko?I sa tim sam otvorio firmu.37000km Stan sam kupio i to mi ostalo.
e u tome je kvaka
Ovdje je skoro pa nemoguce krenuti od nule posebno ako imas porodicu da uzdrzavas
- insomnia78
#2295 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
HAVANA wrote:Bolje se drogirat u kaknju nego ziviti u toj sjevernoj norveskoj.uglavnomja wrote:
- kloniran
#2296 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
mislis da je svaki svabo svabo i da svaki prijavi renoviranje instalacijaFudo387 wrote:Nece ti bolan Svabo to tako, mora se sve dokumentovati, mali milion kodova, upravo sto ti ZakSirak veli, i zbog osiguranja.
-
Fudo387
#2297 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Mislim. Svi su isti, sve go supak i snob.kloniran wrote:mislis da je svaki svabo svabo i da svaki prijavi renoviranje instalacijaFudo387 wrote:Nece ti bolan Svabo to tako, mora se sve dokumentovati, mali milion kodova, upravo sto ti ZakSirak veli, i zbog osiguranja.
Taj tvoj jaran jedino je mogao raditi kod nekog naseg lika koji ima registrovanu firmu i ausvajs za te stvari, sto je najvjerovatnije i slucaj.
- kloniran
- bosan
#2299 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Poznato je to meni sve , pa ja sam prezivio rat u Bosni . I kad nismo nista imali za nas je to bilo normalno , normalno da nemas nista . Sve zavisi sta mi smatramo za normalno , ja sam onako bezveze naveo pozoriste i javne kuce ali za mnoge ljude vani je normalno da nemaju nikakav zivot tj za njih je zivot kuca-poso , nismo gladni -sreca stomak nema prozor
vec kad govorimo o nekom solidnom tj normalnom zivotu onda tu dodje jos puno stavki osim kuca-poso a koje nas narod jos uvijek ne moze sebi da priusti aprosjecni Austrijaci jos manje jer nisu navikli na umjetnost prezivljavanja a mi smo u tom vec experti 
- kloniran
#2300 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
jok ba privatna kuca, gledao slike i nije zezancija ozbiljno govorimFudo387 wrote:Mislim. Svi su isti, sve go supak i snob.kloniran wrote:mislis da je svaki svabo svabo i da svaki prijavi renoviranje instalacijaFudo387 wrote:Nece ti bolan Svabo to tako, mora se sve dokumentovati, mali milion kodova, upravo sto ti ZakSirak veli, i zbog osiguranja.
![]()
Taj tvoj jaran jedino je mogao raditi kod nekog naseg lika koji ima registrovanu firmu i ausvajs za te stvari, sto je najvjerovatnije i slucaj.