Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#1876 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

Pa do onih sto zive vani a otvore firmu ovde...
http://purplekey.ba/
HAVANA

#1877 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

Mogu ja vako do sutra sa ljudima mojih godina...
animals

#1878 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by animals »

HAVANA wrote:Pa do onih sto zive vani a otvore firmu ovde...
Ako ti firma ojaca, pa te pocnu reketariti, najebo si.. :D
moonca

#1879 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by moonca »

HAVANA wrote:
moonca wrote:
Sjetim se i ja lijepih dana iz djetinjstva iz Juge, al ta vremena su prosla, sad imam druge prioritete, i vecina ljudi koje znam a poticu iz BiH misle tako.
:thumbup: Uglavnom je bas tako.
Ko ima djecu, i koji su rodjeni vani,pokusavaju ih navici da dolaze u Bosnu na godisnje odmore, no, sve vise cujem da djece odbijaju to.
Ponovimo da nema pravila.Znam i ja ljudi sa suprotnim pricama pa ne kazem da je tako.Evo vam decko koji je mozda 89 godiste ili tako nesta...Stan u nici,posao,zavrsio fakultet...Vratio se,otvorio malu radnjicu,pa drugu,pa na kraju free shop u bazi butmir...Francuska,vina,sirevi plus free shop...Garantujem da za par godina ce biti neko predstavnistvo,firma,decathlon ili tako nesta...
https://www.facebook.com/www.wmarket.ba/
Da, slazem se da nema pravila.I ti si jedan od tih. :-D
Lijepo izgleda shop, nadam se da ce imati dovoljno kupaca za povrat investicije.
Ja se ne usudjujem.
Vadjenje L.K mi je trajao 2 godine.
HAVANA

#1880 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

animals wrote:
HAVANA wrote:Pa do onih sto zive vani a otvore firmu ovde...
Ako ti firma ojaca, pa te pocnu reketariti, najebo si.. :D
Nije to moja firma,prijatelj,drag...Ja imam vec skoro 15 godina firmu,reketa ne dadoh nikakvog.Nit znam koga od mojih da je dao.I to je malo izvikana prica.Osim kafana,tu je malo zajebanija situacija.Ma opet se petljamo u glupe price.Nek zivi ko gdje hoce. :-) Ne mogu ja pricati realno o tim stvarima kad ljudi moje generacije i slicnog mozga uopste ne razmisljaju na taj nacin stalnog zaposlenja,plate,budzetskih firmi,nesta...Na prste jedne ruke ih mogu nabrojati koji tako rade.U vecini slucajeva svi za sebe rade,pokusavaju,propadaju,uspijevaju,zaduzuju se...Od mehanicara do zubara i inzinjera...Nek ide ko gdje hoce,sta cu mu ja palamudit.Meni i mojim dobro.I vani mi bilo dobro.Meni je sve dobro poslije rata.
HAVANA

#1881 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

moonca wrote:
HAVANA wrote:
moonca wrote: :thumbup: Uglavnom je bas tako.
Ko ima djecu, i koji su rodjeni vani,pokusavaju ih navici da dolaze u Bosnu na godisnje odmore, no, sve vise cujem da djece odbijaju to.
Ponovimo da nema pravila.Znam i ja ljudi sa suprotnim pricama pa ne kazem da je tako.Evo vam decko koji je mozda 89 godiste ili tako nesta...Stan u nici,posao,zavrsio fakultet...Vratio se,otvorio malu radnjicu,pa drugu,pa na kraju free shop u bazi butmir...Francuska,vina,sirevi plus free shop...Garantujem da za par godina ce biti neko predstavnistvo,firma,decathlon ili tako nesta...
https://www.facebook.com/www.wmarket.ba/
Da, slazem se da nema pravila.I ti si jedan od tih. :-D
Lijepo izgleda shop, nadam se da ce imati dovoljno kupaca za povrat investicije.
Ja se ne usudjujem.
Vadjenje L.K mi je trajao 2 godine.
Ma kakav shop,to je igracka mala koja nesta donosi.To je vec vratio po mojoj nekoj racunici.Druge stvari se rade mnogo vece...Nebitno,momak fin,kulturan,zna,hoce,tvrdoglav i uporan ko mazga,skolovan,jezici...Hoce i uletit,zaduzit se...Takvi i kad padnu,ustanu...
Koliko god nekom cudno zvucalo,u bih sam naletio na stvari(nekretnine) koje su imale najbolji i najkraci rok povrata investicije.A zivio sam vani,i radio,i kupio ,i prodao...Ko vidi te stvari,i smije da se zaduzi i uvali! A papirologija,e to je katastrofa.Uzas,fuj,ludilo.Ludim od tih stvari.2 godine sam cekao urbanisticku u potpuno jasnoj situaciji.Pare ne dam!I dobio sam je.Kreteni,samo koce ljude koji bi nesto i napravili. :-) To je stvarno horor.Dok pocnes poslovat,vec si u debelom minusu zbog kretena.Sad mi drug otvorio firmu.Preko 2 mjeseca cekao dok je mogao kucati prvu fakturu.Dok pdv broj,dok carinski broj,komisije nekakve,papiri...Potrosio puno para,opremio...i stoji.Zbog budala.Tek sad krenuo.Srecom,dobro je krenulo. :-D
DearJohn

#1882 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by DearJohn »

Moonca;

"Vadjenje L.K mi je trajao 2 godine."

Tebe onda bas neko ne voli :-) Ja izvadio cini mi se sad pa sad.
moonca

#1883 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by moonca »

HAVANA wrote: Ma kakav shop,to je igracka mala koja nesta donosi.To je vec vratio po mojoj nekoj racunici.Druge stvari se rade mnogo vece...Nebitno,momak fin,kulturan,zna,hoce,tvrdoglav i uporan ko mazga,skolovan,jezici...Hoce i uletit,zaduzit se...Takvi i kad padnu,ustanu...
Koliko god nekom cudno zvucalo,u bih sam naletio na stvari(nekretnine) koje su imale najbolji i najkraci rok povrata investicije.A zivio sam vani,i radio,i kupio ,i prodao...Ko vidi te stvari,i smije da se zaduzi i uvali! A papirologija,e to je katastrofa.Uzas,fuj,ludilo.Ludim od tih stvari.2 godine sam cekao urbanisticku u potpuno jasnoj situaciji.Pare ne dam!I dobio sam je.Kreteni,samo koce ljude koji bi nesto i napravili. :-) To je stvarno horor.Dok pocnes poslovat,vec si u debelom minusu zbog kretena.Sad mi drug otvorio firmu.Preko 2 mjeseca cekao dok je mogao kucati prvu fakturu.Dok pdv broj,dok carinski broj,komisije nekakve,papiri...Potrosio puno para,opremio...i stoji.Zbog budala.Tek sad krenuo.Srecom,dobro je krenulo. :-D
Vidi , ja bih tako nesto otvorila ako bi imala,recimo dovoljno ustedjevine da ne brinem, a otvorim shop da mogu skidati sa poreza neke troskove i za svakodnevni zivot i da imas neku zanimaciju. To je meni interesantno,ali opet mi se tesko odluciti za Bosnu.
Bolje da si pare dao nego li ganjao inat -koliko si novca izgubio od zarade na stanovima?

Drago mi je da ti ide dobro. Svugdje je bum -taj biznis.
moonca

#1884 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by moonca »

DearJohn wrote:Moonca;

"Vadjenje L.K mi je trajao 2 godine."

Tebe onda bas neko ne voli :-) Ja izvadio cini mi se sad pa sad.
:-)
Moram napisati da je osoblje na Alipasinim polju veliko iznenadjenje. Jako ljubazni i susretljivi. Nije bilo do njih.
:-D
muha_sa

#1885 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

doklena ste :?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1886 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by pici »

imal svedjanki da traze krumpulentne muske...
HAVANA

#1887 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

Nije to za stanove.Sta cu za stan davati.Kupio stan i renovirao.Poslovni prostor,gradnja...to je vec druga prica.Obijelit. :-) Osim ako nisi radeljas ili tako neki uhljup blizak politickim opcijama.
HAVANA

#1888 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:doklena ste :?
Sad iz vogosce.Oj matero.Kako ti ides tamo,sta je ono nako? Kolone i kolone... :-)
muha_sa

#1889 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

pici wrote:imal svedjanki da traze krumpulentne muske...
ima :-D

hoŠ li Ejvor :? slobodna i useljiva--samo Bosanci u obzir dolaze

Image
HAVANA

#1890 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

pici wrote:imal svedjanki da traze krumpulentne muske...
Ima.Placaju po kili. :D
muha_sa

#1891 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
muha_sa wrote:doklena ste :?
Sad iz vogosce.Oj matero.Kako ti ides tamo,sta je ono nako? Kolone i kolone... :-)
ne idem kroz Vogošcu vec preko kobilecje glave :lol:

maloprije i ja od tamo :-D cenere uzimo :-D

kad nece omladina hocu ja :lol:
muha_sa

#1892 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

pobježe pici :-) kuka a nece da se ispali u ŠveCku :-)
pici

#1893 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by pici »

ma izgled nije bitan sam da me moze izdrzavat makar do peMzije...
muha_sa

#1894 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

pici wrote:ma izgled nije bitan sam da me moze izdrzavat makar do peMzije...
ništa ne brini :-D situirana je :thumbup:

radi u državnoj firmi :-D tvoje je samo da joj ljubimce redovno izvodiš vani :-D

Image

Image

samo se moraš navic da pokupiš u kesicu kad se cukica pokaka

nema toga kod njiha ko kod nas--istovari se u sred djecjeg parka ko cojk gazda ni habera :-)
pici

#1895 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by pici »

ma i to je za ljude... samo neg da djeparca za pive i kupleraja :mrgreen:

meteorit135531

#1897 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by meteorit135531 »

Čovjek najviše može uživati u Bosni , to je tacno. Najljepša priroda je u Švicarskoj, doduše. Ali nije u tome stvar uzivancije.

U Bosni čovjek može iskoristiti sve manjkavosti sistema i time ići sebi u korist. Potvrdjeno više puta iz vlastitog iskustva. :thumbup:
Upravo o tome govorim. Stvari koje čovjek može raditi u Bosni , ni u snu ne može raditi u Njemačkoj ili u bilo kojoj uređenoj zemlji. Ne kažu džabe da smo najkorumpiranija država u Europi. Problem kod nas je samo nedostatak posla. Rijetko ko želi da se ostvari u poslu , ne žudi bas niko za priznanjem , na posao se ide samo sto se mora.

Ali jebi ga , ako ću već kosti ostavljati na poslu , bolje je to raditi za 1800 EUR nego za 5 glava maraka.
A i ako čovjek poželi nekad da plati prostitutku , onda to rahat može uraditi u Njemačkoj , bez bojazni od osude i zlih jezika.
"Joj , kono jesi li vidjela onog gdje je bio sinoć , vidjela ga ova jedna moja kona.."

E to je problem poganog naroda koji živi u Bosni.
Ajde , ženama je bar lakše , vazda se može ići na to da proda picku u dijasporu. Nama muškima je malo teže , ali se može sa određenim kvalifikacijama i sa znanjem otići tamo gdje može plaćati kurve bez osude "mahale".
uglavnomja

#1898 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by uglavnomja »

frojdova teorija relativiteta :D
muha_sa

#1899 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

meteorit135531 wrote:Čovjek najviše može uživati u Bosni , to je tacno. Najljepša priroda je u Švicarskoj, doduše. Ali nije u tome stvar uzivancije.

U Bosni čovjek može iskoristiti sve manjkavosti sistema i time ići sebi u korist. Potvrdjeno više puta iz vlastitog iskustva. :thumbup:
Upravo o tome govorim. Stvari koje čovjek može raditi u Bosni , ni u snu ne može raditi u Njemačkoj ili u bilo kojoj uređenoj zemlji. Ne kažu džabe da smo najkorumpiranija država u Europi. Problem kod nas je samo nedostatak posla. Rijetko ko želi da se ostvari u poslu , ne žudi bas niko za priznanjem , na posao se ide samo sto se mora.

Ali jebi ga , ako ću već kosti ostavljati na poslu , bolje je to raditi za 1800 EUR nego za 5 glava maraka.
A i ako čovjek poželi nekad da plati prostitutku , onda to rahat može uraditi u Njemačkoj , bez bojazni od osude i zlih jezika.
"Joj , kono jesi li vidjela onog gdje je bio sinoć , vidjela ga ova jedna moja kona.."

E to je problem poganog naroda koji živi u Bosni.
Ajde , ženama je bar lakše , vazda se može ići na to da proda picku u dijasporu. Nama muškima je malo teže , ali se može sa određenim kvalifikacijama i sa znanjem otići tamo gdje može plaćati kurve bez osude "mahale".
jesil šta konkretno uradio da ideš iz ove vukojebine :?
The 51st State

#1900 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by The 51st State »

ko voli da bude robot i programiran zapad mjera, neka nama nase anarhije i ludila, tako da i kad nekom dojadi to na zapadu je vec u startu u prednosti.
Post Reply