Šta vam smeta u Sarajevu?
-
Luca36
#501 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Meni smeta što na svakih 50 metara stoje i presreću me nekakvi anketari nudeći mi da im ponesem letke do prve kante.
Kakvi su to marketing stručnjaci kad svaki dan na ulicu puste dječurliju da dijeli letke i još ih rasporedi na svako malo....ccc
I nervira me što svaka budala uzme sebi za pravo da blokira šetnicu i da izvodi nekakv svoj performans tipa brake dance i slično, pa se onda odmah stvori usko grlo i gužva u sred Ferhadije. Dosta mi je bilo ljetos stranaca i gužve i taman kad naumim da se prošetam na miru, počnu me zasretati i stvarati gužve po gradu.
I nervira me što je dozvoljeno kafićima u Starom Gradu da izbace stolove i zauzmu trotoare pa se moram kretati ulicom mimoilazeći se sa vozilima. Hadžibajriću crveni karton zbog ovog!
I nervira me onaj fast foof prekoputa Promenade iz kojeg me zaplahne odvratan smrad kad prolazim pored. Pa jebote onaj dio grada je trebao biti najljepši dio sa najeminentnijim firmama a ne sa fast food-ovima. I onaj Fiorino Forino kako li već, godinama se širi miris bureka Titovom i nikako da se naviknem na to.
Kakvi su to marketing stručnjaci kad svaki dan na ulicu puste dječurliju da dijeli letke i još ih rasporedi na svako malo....ccc
I nervira me što svaka budala uzme sebi za pravo da blokira šetnicu i da izvodi nekakv svoj performans tipa brake dance i slično, pa se onda odmah stvori usko grlo i gužva u sred Ferhadije. Dosta mi je bilo ljetos stranaca i gužve i taman kad naumim da se prošetam na miru, počnu me zasretati i stvarati gužve po gradu.
I nervira me što je dozvoljeno kafićima u Starom Gradu da izbace stolove i zauzmu trotoare pa se moram kretati ulicom mimoilazeći se sa vozilima. Hadžibajriću crveni karton zbog ovog!
I nervira me onaj fast foof prekoputa Promenade iz kojeg me zaplahne odvratan smrad kad prolazim pored. Pa jebote onaj dio grada je trebao biti najljepši dio sa najeminentnijim firmama a ne sa fast food-ovima. I onaj Fiorino Forino kako li već, godinama se širi miris bureka Titovom i nikako da se naviknem na to.
- Logovan
#502 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Jedino se ne slažem ovo oko blokiranja šetnica. Meni ti što plešu, pjevaju, itd, ne smetaju, pa čak mislim da takvih događaja i treba da bude u gradu.Luca36 wrote:Meni smeta što na svakih 50 metara stoje i presreću me nekakvi anketari nudeći mi da im ponesem letke do prve kante.
I još za Forino, ja sam se navikao na miris bureka.
- LeonardoAC
#504 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
mene nervira onaj odron - bus kod cheersa, prodaja dionica kod vječne... prodaja parfema od firgoša, prodaja slikovnica za nekakvu lafo djecu oboljelu od ovog od onog, sreća u pon. neće više biti štandova predizbornih - to je posebna priča, paščad u sred grada - na trgu oslobođenja ne možeš proći normalno, kupondžije čim izađeš iz tramvaja bukvalno ti se zabije u facu - kupooooooooona kupooooooooooona, stolice na trotoaru su posebna priča, tenda kod FIS-a (samo je pitanje momenta kad će neko poginut bježeć od tende), shit od đukela na sve strane, jbne nargile po čaršiji i smrdljivi dim... uff... mog'o bi ovo nabrajat do sabaha 
- Zatamnjena stakla
- Mračajski proto
#506 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Helanke.
-
mefistofilis
#507 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
heklane cizmeMračajski proto wrote:Helanke.
- Seoskivaralica
#508 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Društvo koje ne osjeća potrebu za napretkom, nego stremi dnu dna dekadencije ....
Sveopširnost gladi za materijalnim ili ti vidljivim dobrom.
Ehe i odbojnost prema padežima....
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#509 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
potpis varalice 
-
mefistofilis
#510 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
reko bi i ja nesto za te padeze ali bi ispo fasistaSeoskivaralica wrote:Društvo koje ne osjeća potrebu za napretkom, nego stremi dnu dna dekadencije ....
- Zatamnjena stakla
#511 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Sve mi smeta od manjeg kluba u gradu pa do plave boje.
- Logovan
#512 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Smetaju mi idioti što bacaju letke od izbora po gradu. Sinoć u ulici Koševo/Džidžikovac na stotine pobacanih letaka BPS stranke, u Ferhadiji na hiljade letaka svih stranaka, itd. 
- Mračajski proto
#513 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Smeta mi sekularizam.
-
NeenaSa
#514 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
U pojedinim ulicama ne mo'sh , ako si pjehe, proc' od (bezpravno) parkiranih "ljubimaca" na trotoaru.
Nepotrebno trubljenje, sve u stilu: Jarane DZesi
ev' chujesh li me, a i vidis li me. 
P.S.
(Iz)gradnja, posebna tema.
Tu je tek
Nepotrebno trubljenje, sve u stilu: Jarane DZesi
P.S.
(Iz)gradnja, posebna tema.
Tu je tek
-
KIseljak12
#515 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ja konto da je tema sta smeta u Sarajevu, a ne u Stokholmu..Mračajski proto wrote:Smeta mi sekularizam.
Smece, bacanje istog s balkona i po haustoru, prljavstina, zapustenost, javasluk javnih servisa i sluzbenika,
nepristojnost i nadr*anost vecine ljudi..
Neuredjen javni saobracaj, nedostatak parkinga, saobracajna nekultura..
Smeta mi manjak sekularizma
- Mračajski proto
#516 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Kvaziliberalista? Lovrenoviću, jesi li to ti?
-
KIseljak12
#517 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Slabo proto, slabo. Sta ti znaci to kvazliberalista?Mračajski proto wrote:Kvaziliberalista? Lovrenoviću, jesi li to ti?
U Sarajevu mi takodjer smeta Lovrenovic i njemu slicni.
Proto, sta ti nije jasno? Jesam li nesto slagao? Gdje je taj sekularizam koji ti toliko smeta?
Last edited by KIseljak12 on 11/10/2014 13:45, edited 1 time in total.
- amiliana
#518 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Nafurana raja ,svi su u oblacima, momci koji glume mangupa ,klosara i sl .Niko im ne pase ,mrsko im sve a hvale se nesto .
Bolje u Banja Luci
Bolje u Banja Luci
-
KIseljak12
#519 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
amiliana wrote:Nafurana raja ,svi su u oblacima, momci koji glume mangupa ,klosara i sl .Niko im ne pase ,mrsko im sve a hvale se nesto .
Bolje u Banja Luci
I ovo
- Mračajski proto
#520 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Šta će značiti? Ako znaš njegovo definiranje, onda ti ja ne moram objašnjavati. Sarajevo je sekularno i ne smeta mi, kao ni helanke koje maloprije spomenuh na ovoj temi.KIseljak12 wrote:Slabo proto, slabo. Sta ti znaci to kvazliberalista?Mračajski proto wrote:Kvaziliberalista? Lovrenoviću, jesi li to ti?
Proto, sta ti nije jasno? Jesam li nesto slagao? Gdje je taj sekularizam koji ti toliko smeta?
-
NeenaSa
#521 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Kvazi intelektualni
oko dvajs
+ -
- Mračajski proto
#522 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Educiraj se. Čuj kvazi intelektualni.NeenaSa wrote:Kvazi intelektualnioko dvajs
+ -
-
KIseljak12
#523 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Mračajski proto wrote:Šta će značiti? Ako znaš njegovo definiranje, onda ti ja ne moram objašnjavati. Sarajevo je sekularno i ne smeta mi, kao ni helanke koje maloprije spomenuh na ovoj temi.KIseljak12 wrote:Slabo proto, slabo. Sta ti znaci to kvazliberalista?Mračajski proto wrote:Kvaziliberalista? Lovrenoviću, jesi li to ti?
-
razonoda
#524 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Opasan grad za 'gluvarenje'.
-
NeenaSa
#525 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Mračajski proto wrote:Educiraj se. Čuj kvazi intelektualni.NeenaSa wrote:Kvazi intelektualnioko dvajs
+ -
![]()
Biche
P.S.
I uvijek postoji druga shaMSa i iskoristi ju.