Hahahaaaa....obavjestavala...slikala...snimala....na niko ni haberaArii wrote:Savjetujem ti da svaki put kad vidiš nepropisno parkiran automobil, obavijestiš nadležni organ
Šta vam smeta u Sarajevu?
- Big Ang
#376 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
- titinho
#377 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Smetaju mi psi lutalice, to sto nema macki, to sto se svako asfaltiranje ulice oduzi na 3 mjeseca i poslije toga ove stranacke ulizice pricaju kako je to uspjeh a nas grad realno za jednim Zagrebom kaska 25 godina.
-
Trebam te
#378 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
titinho wrote:Smetaju mi psi lutalice, to sto nema macki, to sto se svako asfaltiranje ulice oduzi na 3 mjeseca i poslije toga ove stranacke ulizice pricaju kako je to uspjeh a nas grad realno za jednim Zagrebom kaska 25 godina.
za Zagrebom 50 a evropskim 100 godina
-
L u c i f e r
#379 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Arii wrote:Savjetujem ti da svaki put kad vidiš nepropisno parkiran automobil, obavijestiš nadležni organ, pošto taj problem neko može riješiti
Osjećam strašan nedostatak životnog iskustva...
-
L u c i f e r
#380 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Svake dvjetri godine ih obnavljaju.Ne lazi wrote:Gledam neki dan od bbi do carsije trebas pazit gdje i kako hodas one dole plocice ko da su se odljepile,raja zapinje dobro pa se na nos niko nije izvrnuo sto ne znaci da nece.Eto to mi smeta sto u jebenom gradu moras pazit gdje ces stat.
Pa nisu ludi da urade fino da traju, ko će onda uzimati talove...
- insomnia78
#381 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Sto je insan manje zadovoljan svojim zivotom vise mu stvari smeta
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
L u c i f e r
#382 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Jel no ti haman živiš u Francuskoj?insomnia78 wrote:Sto je insan manje zadovoljan svojim zivotom vise mu stvari smeta
- insomnia78
#383 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Haman
Kakve to veze ima sa bilo cim
Ovi pojedinci odavdje bi na Havajima nasli hiljadu zamjerki, osjeti se to u pisanju
Ovi pojedinci odavdje bi na Havajima nasli hiljadu zamjerki, osjeti se to u pisanju
-
L u c i f e r
#384 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Jbg stari, da si u ovim govnima do guše ko mi, samo bi ti se kazalo vjeruj mi...insomnia78 wrote:Haman
- insomnia78
#385 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Nek si se ti jucer registrivo da mi kazes
- art vandeley
#386 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Meni samo pascad smetaju , ne smijem rahat hodati gradom , ostalo je manje vise udure ...
- insomnia78
#388 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ne smatram se uopste Sarajlijom, nemam nikakve veze sa Sarajevom
Ne brini necu ti ukrasti status sarajlije
Ne brini necu ti ukrasti status sarajlije
-
Ljuba Moljac
#389 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Predivan cuko.
Ako ti smeta ovo pasce koje nikog nije mrko ni pogledalo, idi se upucaj.
A meni smetaju ljudi govna, a takvih je mnogo.
- insomnia78
#390 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Sta sam ja rek'o o Saraj'vu?
- vješalica
#391 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Idi se ti upucaj.Po mogućnosti javi se streljačkom vodu koliko si se uspalio.Ljuba Moljac wrote:Predivan cuko.
-
Ljuba Moljac
#392 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
de se okaci o tu vjesalicu, pa nazad u ormar.
Zivjeli psi Sarajeva.
Zohari placite.
Zivjeli psi Sarajeva.
Zohari placite.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#393 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Nek' ti žive u stanu.Ljuba Moljac wrote:de se okaci o tu vjesalicu, pa nazad u ormar.
Zivjeli psi Sarajeva.
Zohari placite.
-
L u c i f e r
#394 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Smetaju mi "ovakvi"...Ljuba Moljac wrote:de se okaci o tu vjesalicu, pa nazad u ormar.
Zivjeli psi Sarajeva.
Zohari placite.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- muha_sa
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#397 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
zivjeliiiiiLjuba Moljac wrote:de se okaci o tu vjesalicu, pa nazad u ormar.
Zivjeli psi Sarajeva.
Zohari placite.
- daxon
#398 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
haha danas sam vidio ovu ekipu, baš su mi cool izgledali, ono, o sebi pri sebi, nikog ne diraju, niti od koga šta tražeArata wrote:Sarajevo, 8.7.2014.
Sramota za glavni grad.
-
L u c i f e r
#399 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Cool.daxon wrote: haha danas sam vidio ovu ekipu, baš su mi cool izgledali, ono, o sebi pri sebi, nikog ne diraju, niti od koga šta traže
Pitam se da li su cool bili i ovoj doktorici...
Čopori pasa-lutalica haraju Sarajevom: Doktorica izgrizena od glave do pete
Šest Sarajlija je u protekla 24 sata zbog ugriza pasa-lutalica zatražilo hitnu medicinsku pomoć. Uglavnom je riječ o čoporu koji napadaju ljude u svim dijelovima grada, ali dominantna su područja Novog Sarajeva i Novog Grada, kazala je Feni direktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS-a Sena Softić-Taljanović.
Precizirala je da se zbog ugriza pasa od 1. januara do 1. septembra ove godine Zavodu za hitnu medicinsku pomoć KS-a javio 661 pacijent, dok je u istom periodu prošle godine bilo 511 pacijenata.
- Na području Kantona Sarajevo od 1. januara do 1. septembra ove godine broj ugriza pasa u odnosu na isti period 2012. se povećao za 29 posto, što je uznemiravajuće i alarmantno za građane Kantona Sarajevo- kazala je Softić-Taljanović i naglasila da su i uposlenici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć žrtve napada pasa- lutalica.
Prije desetak dana je napadnuta doktorica koja je izašla iz noćne smjene i koju su psi-lutalice izgrizli od glave do pete.
- Sreća pa je doktorica legla licem okrenuta prema zemlji dok su je tri psa oborila. Prije dvije večeri napadnut je medicinski tehničar u 2.00 sata poslije ponoći koji je išao u kućnu posjetu da da pacijentu injekciju. Čopor pasa ga je napao, ali se on uspio fizički odbraniti tehničarskom torbom koju je nosio, ali mu je uniforma pocijepana i raskomadana- kazala je direktorica Softić-Taljanović.
Naglasila je da "ugrizi pasa-lutalica mogu biti bezazleni, ali isto tako mogu biti teške tjelesne povrede gdje dolazi do kidanja mišićnog, vezivnog tkiva i velikih krvnih sudova".
- Te hirurške povrede se tretiraju i obrađuju po principu obrade ratne rane, tj. stavljaju se sekundarni šavovi i radi se svakodnevno previjanje tih rana, uz obavezno davanje antitetanus vakcine i antibiotika kao i uz stalnu kontrolu ljekara- pojasnila je Softić-Taljanović.
Naglasila je da "pored fizičke traume, svaki pacijent teže doživljava psihičku traumu koja je dugotrajna i ta fobija od psa koju dožive djeca, odrasli se teško može izbrisati".
Kazala je da "nasreću još u Kantonu Sarajevo nije potvrđeno da ima pasa koji su oboljeli od bjesnila".
To je izuzetno teško zarazno oboljenje koje se može prenijeti s psa na čovjeka i moramo biti na oprezu, upozorila je Softić-Taljanović.
-
Keiko
#400 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Kad dodjem, smeta mi pretjerivanje u apsolutno svemu. U Sarajevu (vjerovatno i u ostatku BiH) sve ide iz jedne krajnosti u drugu - stvari koje su bitne se ignorisu, stvari koje su nebitne se potenciraju.
Smeta mi to sto je skoro sve u domenu teorija zavjere - za sve nam je neko drugi kriv i sve nam neko drugi namjesta
.
Smetaju mi ovi kvazi-ljubitlji zivotinja. I sama imam psa ali psu nije mjesto na ulici. 'Dog is for life' ne znaci da ga treba pustit' da zivi na ulici, u coporu kao sto se to izgleda popularno tumaci od strane cukoljubaca. Neka mi neko navede bilo koju drzavu ciju su stanovnici osvjesteni o pravima i zastiti zivotinja u kojima lutalice u coporima hodaju ulicama, prljaju, prenose zaraze,... Za ove sto brane lutalice a imaju malu djecu, znate li da bakterije iz psecih fekalija mogu izazvati sljepilo kod male djece?
Smeta mi to sto je skoro sve u domenu teorija zavjere - za sve nam je neko drugi kriv i sve nam neko drugi namjesta
Smetaju mi ovi kvazi-ljubitlji zivotinja. I sama imam psa ali psu nije mjesto na ulici. 'Dog is for life' ne znaci da ga treba pustit' da zivi na ulici, u coporu kao sto se to izgleda popularno tumaci od strane cukoljubaca. Neka mi neko navede bilo koju drzavu ciju su stanovnici osvjesteni o pravima i zastiti zivotinja u kojima lutalice u coporima hodaju ulicama, prljaju, prenose zaraze,... Za ove sto brane lutalice a imaju malu djecu, znate li da bakterije iz psecih fekalija mogu izazvati sljepilo kod male djece?
Last edited by Keiko on 08/07/2014 23:34, edited 1 time in total.