šta vam smeta

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

štzngrm

#1 šta vam smeta

Post by štzngrm »

u ulici, naselju, gradu--
mene najviše iritiraju kad parkiraju auta na trotoar dužinom cijele ulice, pa se ti snalazi-konkretno Mula Mustafe Bašeskije
debela

Post by debela »

isto to + smece, smece, gdje god zagazis smece
pitt

Post by pitt »

pijace na svakom cosku, nedostatak adekvatnih parkinga, smece, trosne ulice, divlja gradnja, nekultura nekih gradjanja kojima je mrsko naopraviti dva koraka i baciti ostatak sladoleda u kantu vec ga zavintaju preko ramena....... :roll:
edu

Post by edu »

slomljena stakla na tramvajskim stanicama..sve mogu shvatiti..i smece na ulici..i parkiranje na trotoarima..i papansku muziku..sve..sve..ali kad vidim da je neko razbio staklo na tramvajskoj stanici..ne mogu zamisliti koliko moras biti retardiran da to uradis...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ništa mi ne smeta jer sam dušom u Staljingradu a po Sarajevu hodam kao zombi :D niš ne primjećujem :D
Qler

Post by Qler »

parkiranje po trotoarima, nedostatak parking mjesta, nekultura gradjana, tj bacaju smece gdje stignu i ne trude se da djecu uce bolje.
kike

Post by kike »

Prevelika doza seljaka, smrad u tramvaju, nedostatak kulturnih dešavanja koja nisu isključivo tipa pozivnice, znači više kina i biblioteka prevashodno.

Šta mi se u zadnje vrijeme najviše svidjelo...Odlazak na bazen Terme u večernjim satima. Preporučujem. Čisto, lijepo, nema gužve
arden

Post by arden »

gradski prevoz!!!!!
alek

Post by alek »

rupe na biciklistickoj stazi koja je u nastanku
:D
_galaksija

Post by _galaksija »

a meni rupe na ozonskom omotacu
alek

Post by alek »

Šeha wrote:Cijene avionskih karata :x :x :x
i obrok tanak kao kafa :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ne smeta mi ništa.....u početku
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Smetaju mi ovi što mi "zaklanjaju sunce". Naročito četvrtkom.

Jutros sam jednog mršnuo dok sam poništavao tramvajsku kartu.
On meni da objašnjava kako radi elektronski poništavač koji u sebi ima ubačene kovanice. Poništio sam kartu u zadnjem dijelu tramvaja.
Qler

Post by Qler »

pitaju bosanca sta mu treba

"ma ne treba mi nista, sve su mi obecali!"

da nije istina, bilo bi smijesno :-? :roll:
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Sto se sve sto se uradi, obicno sa velikim zakasnjenjem, predstavlja kao jos jedan korak "naseg grada prema Evropi" (citat jednog od kantonalnih sluzbenika).

Da je bogd'o. :-)
Bas_ta

Post by Bas_ta »

štzngrm wrote:mene najviše iritiraju kad parkiraju auta na trotoar dužinom cijele ulice, pa se ti snalazi
E upravo sam došla kući i jedan kreten pored jedinih stepenica sa parkinga/stanice (Dobrinja) parkirao. SVe sam mu na kamaru. Evo kontam da zovem taxi službu (?) - 248 broj - ali kontam čemu??? :x :x :x
arden wrote:gradski prevoz!!!!!
Kretenčine koje koriste gradski prevoz, duša im stajati kod vozača (valjda im gušt gledati kako čiko vozi????) ili na ostalim vratima da ne daj Bože fule svoju zadnju stanicu!!!

Ili kad "kulerski" stave svoje cekere, kese i ostala sranja na sjedište pored sebe u punom autobusu!!! :x :x :x
Qler

Post by Qler »

Bas_ta wrote:
štzngrm wrote:mene najviše iritiraju kad parkiraju auta na trotoar dužinom cijele ulice, pa se ti snalazi
E upravo sam došla kući i jedan kreten pored jedinih stepenica sa parkinga/stanice (Dobrinja) parkirao. SVe sam mu na kamaru. Evo kontam da zovem taxi službu (?) - 248 broj - ali kontam čemu??? :x :x :x
arden wrote:gradski prevoz!!!!!
Kretenčine koje koriste gradski prevoz, duša im stajati kod vozača (valjda im gušt gledati kako čiko vozi????) ili na ostalim vratima da ne daj Bože fule svoju zadnju stanicu!!!

Ili kad "kulerski" stave svoje cekere, kese i ostala sranja na sjedište pored sebe u punom autobusu!!! :x :x :x
necemo sad da se vredjamo :D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Bas_to,
i ti kulerski kazes, treba li podgrijati i podjes da sjednes? :D
--

No, mnogo je tu stvari koje smetaju obicnim ljudima, i koliko god se uradilo, obican covjek to vidi kao kap u moru.
gandhi

Post by gandhi »

Qler wrote:pitaju bosanca sta mu treba

"ma ne treba mi nista, sve su mi obecali!"

da nije istina, bilo bi smijesno
:-? :roll:

OPLAKAH! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Čuj, 'da nije istina, bilo bi smiješno
gandhi

#20 Re: šta vam smeta

Post by gandhi »

štzngrm wrote:u ulici, naselju, gradu--
mene najviše iritiraju kad parkiraju auta na trotoar dužinom cijele ulice, pa se ti snalazi-konkretno Mula Mustafe Bašeskije
Opširna ti je ovo tema, treba mi čitav dan da kontam i da bilježim, da bih nešto i mogao napisati. Konkretno smeta mi papanluk, svaki vid. Smeta mi sila koju papci prosipaju po ovom gradu, zbog nemoći policije, a to dalje povodi sve ovo za sobom.
muha_sa

Post by muha_sa »

Smeta mi što jutros nađo obijeno ( moje ) auto i u njemu sve razbacano, idiot nadrogirani,trebo je ko čovjek laganice a ne da sve pretumba.
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

muha_sa wrote:Smeta mi što jutros nađo obijeno ( moje ) auto i u njemu sve razbacano, idiot nadrogirani,trebo je ko čovjek laganice a ne da sve pretumba.
Muha, ovo šta ti uradiše, stvarno nema smisla! Drugi put napiši poruku gdje je tajno mjesto za gidu.
muha_sa

Post by muha_sa »

8. sekretar SKOJ-a wrote:
muha_sa wrote:Smeta mi što jutros nađo obijeno ( moje ) auto i u njemu sve razbacano, idiot nadrogirani,trebo je ko čovjek laganice a ne da sve pretumba.
Muha, ovo šta ti uradiše, stvarno nema smisla! Drugi put napiši poruku gdje je tajno mjesto za gidu.
Idiot tražio pločicu od kasetofona a gide nema ni u kući. :lol:
Dirlija

Post by Dirlija »

Optuženi bacili Mršu u Miljacku
SARAJEVO - Suđenje Safetu Islamiju i Nerminu Rovčaninu, optuženim za ubistvo Adisa Mrše u avgustu ove godine na lokalitetu Bentbaša, počelo je juče u Kantonalnom sudu Sarajevo.

U svojstvu svjedoka juče je ispitan maloljetni E.F. On je ispričao da je kritične noći u restoranu "Bazeni" bio u društvu s Mršom, Alijom Alićem i dvije djevojke. Dok su plesali neko im je ukrao dva mobitela.

"Izašli smo svi vani i s Mršinog mobitela pozvali policiju. Dok smo čekali, iz restorana su izašli vlasnik Čolpa i Islami, ošamarili Alića i otjerali nas iz bašte", ispričao je ovaj očevidac ubistva. Prisjetio se da je potom Adis Mršo počeo galamiti na Islamija, govoreći mu da ne udara njegovog druga.

"Islami se zaletio prema Adisu, koji je počeo bježati prema pumpi, ali ga je taj momak stigao kod mosta. Udarao ga je, a ubrzo se dovezao i ovaj drugi momak koji je nastavio udarati Mršu. Nakon nekoliko sekundi uhvatili su ga za noge i ruke i bacili u Miljacku. Za njim je skočio Alić, koji je znao da Mršo ne zna plivati. Ova dvojica su tada kazala: 'Neka umre'", kazao je E.F., koji je juče u sudnici prepoznao Islamija i Rovčanina.

Prema navodima optužnice, Islami, radnik obezbjeđenja u restoranu "Bazeni" u Sarajevu, 19. avgusta ove godine napao je gosta Aliju Alića ispred restorana. Nakon toga, stoji dalje u optužnici, on i Rovčanin su pretukli Adisa Mršu, a potom ga bacili u Miljacku. Mršo se utopio, a Alića su spasili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Evo sta mi smeta, idioti zbog kojih sam prinudjen nositi pistolj uz sebe kada izlazim. :x
Post Reply