Sta vam najvise smeta u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

konyan

#126 Re: smeta mi sve

Post by konyan »

claustrophobic wrote:vjerovali ili ne smeta mi sve u tom prokletom sarajevu,sve nekako previse nafurano,a tako i sve isfurano.Posjetite druge metropole pa cete vidjeti sta je zivot
Aaaaaaaa, priznajes da je metropola. :P :lol:
nikita

Post by nikita »

Prvo Sarajevo nije metropola, pocnimo od toga da je metropola nikome ne bi smetali dosljaci...

Smeta mi mahalanje, davanje sebi za pravo opajkavanje bilo koga i bilo cega
konyan

Post by konyan »

nikita wrote:Prvo Sarajevo nije metropola, pocnimo od toga da je metropola nikome ne bi smetali dosljaci...

Smeta mi mahalanje, davanje sebi za pravo opajkavanje bilo koga i bilo cega
Sta znaci opajkavanje. Kako se opajki nekog ili nesto. (Ovo nije provokacija, ozbiljno pitam)
nikita

Post by nikita »

DUpli post :-?
Last edited by nikita on 29/06/2004 13:00, edited 1 time in total.
nikita

Post by nikita »

Spominjanje nekoga u cilju da se otracha, negativno prokomentarishe, ocrni, spusti , sve u cilju laznog uzdizanja svog niskog ega...
horoz

Post by horoz »

nikita wrote:Spominjanje nekoga u cilju da se otracha, negativno prokomentarishe, ocrni, spusti , sve u cilju laznog uzdizanja svog niskog ega...
opaNjKavanje :-D
nikita

Post by nikita »

Jes fali mi N sto nije smisao ove diskusije....
horoz

Post by horoz »

nikita wrote:Jes fali mi N sto nije smisao ove diskusije....
slazem se u potpunosti
delimiter

Post by delimiter »

HOROZ:
Dosljaci u Sarajevu su ono najbolje sto je neka provincija dala, ljudi su prerasli svoju okolinu i potrazili Sarajevo. E sad, mislim da su cak i bolji od vecine "rodjenih sarajlija" koji su sarajlije samo po rodjenju, jer su i nacitaniji, skolovaniji, kulturniji, ponavljam - najbolji izdanci provincije.
U Sarajevu oni smetaju "rodjenim sarajlijama" jer svojim kvalitetima dobijaju vece plate, bolje poslove, vece stanove... Izlaze u bolje restorane, voze bolja auta itd.

Horoze, pazi ovo. Od ranih devedestih, dakle od vremena kada su dosljaci poceli u OGROMNOM broju pristizati u Sarajevo, doslo je do promjena tipa:
a) nase pjesacke zone - Ulice Ferhadija i Saraci - su postale saobracajnice i to uglavnom za ta "bolja" auta koja voze ti "nacitaniji, skolovaniji, kulturniji" dosljaci o kojima govoris. Tako je i sa parkiranjem po trotoarima i apsolutno svim povrsinama na kojima je moguce parkirati automobil. Tim tvojim "nacitanim" i sta sve ne od srca zelim da im mezari budu mjesta za parkiranje i vozikanje. Evo ti jos jedan, sitni detalj: nekada je u Sarajevu postojalo nepisano pravilo da ako 4 ili vise osoba hoda ulicom, podijele se, pa hodaju jedni ispred drugih, da ne bi blokirali ulicu tj. ometali druge pjesake. A tvoji nacitani dosljaci? Oni sto ih se po 7, 8 poreda pa udri Ferhadijom, pa niko drugi ne moze proci, a jos se pritom ljute i glasno komentarisu ako ih blago gurnes po ramenu, zeleci sebi napraviti prolaz? Itd., itd.
Pogresno sam se izrazio tj. nedovoljno u zadnjem postu - najvise mi smeta to sto Sarajlija skoro pa i nema u Sarajevu, a ima i previse stoke kojoj ne pada na pamet da se prilagodi zivotu u urbanoj sredini, vec silom mase uvode svoje livadske obicaje i koristi odsustvo ozbiljne policije da svoja "bolja auta", kao sto spomenuh, vozi i parkira na svim raspolozivim mjestima, izrazavajuci tako svoju "intelektualnu" nadmoc nad nama, sirotim, rodjenim sarajlijama, nas par stotina sto nas je u ovom jadnom gradu ostalo!
Post Reply