ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
- munevera44
#1 ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
...
Last edited by munevera44 on 04/10/2008 21:17, edited 1 time in total.
- bpsang
#2 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
evo vidi kako je ovo ruzno ruzno do bola...

zgrada u izgradnji preko puta AVAZ -a
neki poslovno stambeni prostor al nidje veze sa ljepotom ni urbanizmom

zgrada u izgradnji preko puta AVAZ -a
neki poslovno stambeni prostor al nidje veze sa ljepotom ni urbanizmom
- Neelix
#3 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
citavo naselje bacici (jel se tako zove ono kod wise na stupu?). fuj.
-
neutral
#4 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
A bas kontam da kupim stan u toj tek u izgradnji zgradi preko puta Avaza...trenutno stanujem u Bacicima... al mi je dosoban stan posato mali 
- Skyfox
#5 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
svako ce nabrojati po jedan objekat i na kraju bit ce nemamo nist ljepo. Bolje da tema zove Sta je naljljepse...
al evo evo i mog kanditata

- sheilak
#6 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
Ja ne znam sta ono grade na Alipasinom, one zgradurine - to je uzas. Bice da su neki poslovni objekti , ali zgrade su skroz zakrcene.
- jennisjoplin
#7 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
koliko te njegov gazda placa da glasaš za to remek djeloSkyfox wrote:svako ce nabrojati po jedan objekat i na kraju bit ce nemamo nist ljepo. Bolje da tema zove Sta je naljljepse...
-
amir79
#8 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
ona odvratna zgrada na vrhu dalmatinske ulice, kao neka picerija restoran fast food cvjecara uradjedna u neopapanskom stilu. dinamit u temelje...........
- Neelix
#9 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
sta fali zgradi avaza?
ova nova izgleda kao hemijska olovka, ali tamo gdje je hotel je bas lijepa.
oslobodi se malo kompleksa i zavisti i zamisli da je neko od lopova koje cijenis
njen vlasnik, pa onda opet iznesi misljenje 
oslobodi se malo kompleksa i zavisti i zamisli da je neko od lopova koje cijenis
- cyprus
#10 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
Slažem seNeelix wrote:sta fali zgradi avaza?
oslobodi se malo kompleksa i zavisti i zamisli da je neko od lopova koje cijenisnjen vlasnik, pa onda opet iznesi misljenje
-
drama
#11 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
nego, vesna ima li sta da valja u sa???
- munevera44
#12 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
.
Last edited by munevera44 on 04/10/2008 21:18, edited 1 time in total.
- cyprus
#13 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
Hm, ja nemam toliko averzije prema novoj arhitekturi, ali mi jako smetaju ruševine stare arhitekture
- Jara
#14 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
Ima ruznih novogradnji, ali meni je gori urbanizam...
Ljudi, kad smo kod savremenih mostova - pa mi imamo most "s potpisom", most čiji je projektant Renzo Piano, jedan od dvojice arhitekata koji su radili centar Pompidu u Parizu...
Ljudi, kad smo kod savremenih mostova - pa mi imamo most "s potpisom", most čiji je projektant Renzo Piano, jedan od dvojice arhitekata koji su radili centar Pompidu u Parizu...
- JThomas
#15 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
papagajka i hotel saraj meni najviše bodu oči.
ne sviđa mi se ni ona nova zgrada parlamenta nikako, otprilike onako zamišljam orvelovo ministarstvo istine
ne sviđa mi se ni ona nova zgrada parlamenta nikako, otprilike onako zamišljam orvelovo ministarstvo istine
- cyprus
#16 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
Eh da. Papagajku sam previdioJThomas wrote:papagajka i hotel saraj meni najviše bodu oči.
- travar
#17 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
"Most Malezijsko Bosansko-Hercegovačkog prijateljstva" ili je "Most Bosansko-Hercegovačko Malezijskog prijateljstva" kako god, naziv je očajan, a ni sam most nije čudo arhitekure, pogotovo onaj drveni dio, pa fakat, kako je počelo slijedeće godine će ga mijenjati!vesna55 wrote:Bogme ima. Najljepša gradjevina u SA je onaj most kod Bosmala mislim da se zove "Malezijski". Super je. Čista petica.drama wrote:nego, vesna ima li sta da valja u sa???
A ima i bože sačuvaj:
A i ona birtija pored mosta sa lijeve strane ko u prići. Em napravljena na samoj obali Miljacke, bespravno, htjeli je rušiti pa se neko predomislio.
Fala bogu pa ljudi vidili i tu "uspavanu ljepoticu" pa je ostaviše da se naše oči nagledaju te "ljepote"
A najružnija građevina:
Neznam, onaj novi Avaz-ov neboder, nije on toliko ružan, već činjenica da se nalazi u vuko****** ga čini ružnim!
Ali polako, gradi se Američka ambasada, pa onaj komplex oko HolidayInn-a, pa ćemo vidjeti!
BTW što se tiče onih radova kod HI-a, čuo sam da su zaustavljeni pa me zanima koliko istine ima u tome!
- Jara
#18 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
Papagajka na nekom drugom mjestu i ne bi izgledala loše ali ovako...utrpana između sinagoge , one zgrade ispred, parka i ceste - katastrofaJThomas wrote:papagajka i hotel saraj meni najviše bodu oči.
Hotel Saraj - grozota jedna !
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#19 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
Po meni ono što mi prvo pada na pamet: kompletan potez onih novih objekata na Alipašinu, hotel Saraj svakako, većina novosagrađenih vjerskih objekata, a predvode džamija kralja Fahda, džamije na Otoci i ona na Grbavici sa kafićima i frizerskim salonima u prizemlju, katolička crkva na Alipašinu koja liči na nekakav geometrijski eksperiment, BBI centar iako nedovršen obećava visoku poziciju na neslavnoj tabeli...
Ima fakat ružnih objekata do bola, ali moje mišljenje je da ih većina ipak nije ružna sama po sebi već su nasilno postavljeni na lokacije kojima nikako ne pripadaju i tako liče na strana tijela.
Ima fakat ružnih objekata do bola, ali moje mišljenje je da ih većina ipak nije ružna sama po sebi već su nasilno postavljeni na lokacije kojima nikako ne pripadaju i tako liče na strana tijela.
- homo_sapiens
#20 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
A sta su kriteriji za ruzno - nije ruzno. Po cemu cu prepoznati neki arhitektonski objekt, i reci da je ruzan?
Zasto je Avaz hotel lijep objekt, a Avaz toranj ruzan ? Zasto je Mal-Bos most na C.Vili ruzan, sta ga cini ruznim?
Dajte neka neko objasni i nama ostalim, mozda neko uoci kakav objekt pa da moze ovdje prenijeti utiske
Zasto je Avaz hotel lijep objekt, a Avaz toranj ruzan ? Zasto je Mal-Bos most na C.Vili ruzan, sta ga cini ruznim?
Dajte neka neko objasni i nama ostalim, mozda neko uoci kakav objekt pa da moze ovdje prenijeti utiske
- Jara
#21 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
Baš tako, kao što neko na forumu reče ko alieniRomeo 80 wrote: Ima fakat ružnih objekata do bola, ali moje mišljenje je da ih većina ipak nije ružna sama po sebi već su nasilno postavljeni na lokacije kojima nikako ne pripadaju i tako liče na strana tijela.
- cyprus
#22 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
Ništa to je sve subjetivnohomo_sapiens wrote:A sta su kriteriji za ruzno - nije ruzno. Po cemu cu prepoznati neki arhitektonski objekt, i reci da je ruzan?
- x0z0y0
#23 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
objekti kao objekti nisu ruzni..ne svi ali vecina ih nije ruzna
ruzan je njihov polozaj u prostoru..apsolutno izbjegavanje urbanizma...estetike..
samo me zanima sta rade arhitekti u zavodu za urbanizam..i gdje su oni zavrsili fakultet
ruzan je njihov polozaj u prostoru..apsolutno izbjegavanje urbanizma...estetike..
samo me zanima sta rade arhitekti u zavodu za urbanizam..i gdje su oni zavrsili fakultet
-
Ereinion
#24 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
Kao što nekad neko davno reče, ljepota je u očima posmatrača. Možda oni koji pamte Sarajevo prije, recimo Papagajke, ili ovih 'novokomponovanih' kreacija, ne mogu to prihvatiti. Lično, kao 'strancu' Papagajka, Avaza, novi i stari i dosta drugih građevina, najslikovitije svjedoče o vremenu u kome živimo, te ostaju svjedok sadašnjosti za generacije koje predstoje. One su što jedan čiko reče '(h)istorijska neminovnost' ; nesklad koji eventualno stvaraju u sklopu s prijašnjim izgledom, najzornije oslikavaju trenutni nesklad njihovih tvoraca s vremenima i ljudima prošlosti (koji, uzgred rečeno, sve više blijedi). Ekonomsko-društveno stanje diktira urbanističke, građevinske, tokove kao i mnoge druge. Da li će kuće oko novog Avaza postati nove 'Inat-kuće', ili će to biti Avaz, biće pravi pokazatelj onoga što se dešavalo.
- Topla voda
#25 Re: ŠTA VAM JE NAJRUŽNIJE OD NOVIJE ARHITEKTURE U SA
saraj je najgori....ima svega,al ono nidje nema