Sta uraditi sa vremenom?
Moderator: anex
- erni3
#1 Sta uraditi sa vremenom?
Mozda naslov teme zvuci glupo, ali ne mogu se suzdrzati a da ne pitam nekoga...
Naime, zavrsio sam treci razred srednje skole i evo vec proslo 1 mjesec i nesto od pocetka raspusta a ja sam samo izgubio vrijeme igrajuci neke glupe igrice, pregledao neke epizode animiranih serija koje sam propustio i to je to.
Nista korisno i nista sto bi mene zadovoljilo osim ovih epizoda koje sam propustio.
A kad se samo sjetim proslog raspusta koji sam potrosio na samo jednu igricu koju sam igrao i kako mi je na kraju bilo krivo zbog toga, dodje mi da lupim glavom u zid.
Najgore od svega je sto nemam ono sto najvise volim - to je porodica. Buduci da se ja skolujem u Sarajevu, mama je sa mnom i ona stalno radi tako da ne moze doci na vikendicu gdje su mi nana i dajdja. Ja se promecem izmedju Sarajeva i vikendice i grize me sto nikad nismo skupa svi zajedno. A i kad smo zajedno, uvijek se neko s nekim posvadja pa se onda samo bezveze nerviram. Od ovog raspusta samo smo proveli par dana svi zajedno.
I tako ja odlucim da ovaj august nekako provedem tako da budem zadovoljan raspustom. Tako ja krenem da u glavi napravim spisak stvari koje bih mogao uraditi (bas kao sto je Simson uradio). Krenem kontati: More? Nemam para za to. Provod s prijateljima? Jebote, nemam prijatelja. Provod s djevojkom? Sranje, ni to nemam.
Tako da sam sad pravo razocaran jer veze nemam sta da radim i sve mi se cine da ce ovaj raspust zavrsiti kao onaj prosli, ima neko neki prijedlog?
Naime, zavrsio sam treci razred srednje skole i evo vec proslo 1 mjesec i nesto od pocetka raspusta a ja sam samo izgubio vrijeme igrajuci neke glupe igrice, pregledao neke epizode animiranih serija koje sam propustio i to je to.
Nista korisno i nista sto bi mene zadovoljilo osim ovih epizoda koje sam propustio.
A kad se samo sjetim proslog raspusta koji sam potrosio na samo jednu igricu koju sam igrao i kako mi je na kraju bilo krivo zbog toga, dodje mi da lupim glavom u zid.
Najgore od svega je sto nemam ono sto najvise volim - to je porodica. Buduci da se ja skolujem u Sarajevu, mama je sa mnom i ona stalno radi tako da ne moze doci na vikendicu gdje su mi nana i dajdja. Ja se promecem izmedju Sarajeva i vikendice i grize me sto nikad nismo skupa svi zajedno. A i kad smo zajedno, uvijek se neko s nekim posvadja pa se onda samo bezveze nerviram. Od ovog raspusta samo smo proveli par dana svi zajedno.
I tako ja odlucim da ovaj august nekako provedem tako da budem zadovoljan raspustom. Tako ja krenem da u glavi napravim spisak stvari koje bih mogao uraditi (bas kao sto je Simson uradio). Krenem kontati: More? Nemam para za to. Provod s prijateljima? Jebote, nemam prijatelja. Provod s djevojkom? Sranje, ni to nemam.
Tako da sam sad pravo razocaran jer veze nemam sta da radim i sve mi se cine da ce ovaj raspust zavrsiti kao onaj prosli, ima neko neki prijedlog?
- XXS
#2 Re: Sta uraditi sa vremenom?
Zacrtaj si k'o cilj barem 4000 postova na forumu tokom augusta. 
- stachu
#3 Re: Sta uraditi sa vremenom?
Izadji, setaj po wilsonovom, prosetaj po gradu, nema sanse da ne upoznas nekoga novoga, nekoga ko bi ti mogao biti prijatelj, ili mozda nesto vise...
Ako budes sjedio medju ta 4 zida, i visio za kompjuterom, naravno da se nece nista promjeniti.
Izadji iz kuce, i polako samo....
Ako budes sjedio medju ta 4 zida, i visio za kompjuterom, naravno da se nece nista promjeniti.
Izadji iz kuce, i polako samo....
-
Muzikjunki
#4 Re: Sta uraditi sa vremenom?
Za pocetak prestani da slusas tuzne balade i pristupi pozitivnije svom zivotu... 
- green man
#5 Re: Sta uraditi sa vremenom?
Umjesto da igras igrice i gledas crtice, izadji van. Otidji na neko igraliste, bacaj malo na kos i vec ce ti se neko pridruziti. Mozda se i sprijateljis s nekim.E onda imas mogucnosti tipa izlasci, kampiranje u prirodi (moja preporuka), idi na bazen bla,bla... postoji milion nacina da se zabavis i da upoznas tonu ljudi,samo malo mucnes glavom. Lako je nac istomisljenike i ljude razmisljanja slicnih tvojem samo treba znati gdje potraziti. i kad se okruzis dobrim drustvom odmah je doooosta zanimljivije i nikad dosadno
, i ako ti bude dosadno makar imas s kim podjelit tu dosadu
Samo izadji i pocni zivjeti

Samo izadji i pocni zivjeti
-
power
#6 Re: Sta uraditi sa vremenom?
Niko da se sjeti da misli svojom glavom, pustamo program da nam kaze sta je stvarno. Buljimo u ekran da bi upoznali nekog, preko puta sjedimo a tako smo daleko.
Vils, lokalna kafana, igraliste, internet centar (igras igrica, mozes slicne upoznat - raja) ... sta god, samo se mani kuce i kompa.

Vils, lokalna kafana, igraliste, internet centar (igras igrica, mozes slicne upoznat - raja) ... sta god, samo se mani kuce i kompa.
- stachu
#7 Re: Sta uraditi sa vremenom?
Ma bravo, ma ovi kompjuteri su zlo veliko,isto onoliko koliko su nam i dobro...power wrote:Niko da se sjeti da misli svojom glavom, pustamo program da nam kaze sta je stvarno. Buljimo u ekran da bi upoznali nekog, preko puta sjedimo a tako smo daleko.
- Lady Saray
#8 Re: Sta uraditi sa vremenom?
vozaj bajk.. nadji kakav sport da ti odgovara (imas dosta npr igralista gdje se predvece raja okuplja i igraju kosarke)
-
Suzie Q
#9 Re: Sta uraditi sa vremenom?
nije mi jasno kako nemaš prijatelja, pa imaš li ikoga iz razreda makar? s kim sjediš u školi?
javi se nekome od njih, vjerujem da će te razumjeti ako objasniš da se želiš družiti a nemaš s kim.
osim toga, ne znam zašto sjediš u kući, stalno se nešto događa u gradu, otiđi u kino, otiđi na tekmu, otiđi u p.m. ali ne sjedi više ispred kompjutera i televizora oni ti nisu prijatelji vjeruj mi!
javi se nekome od njih, vjerujem da će te razumjeti ako objasniš da se želiš družiti a nemaš s kim.
osim toga, ne znam zašto sjediš u kući, stalno se nešto događa u gradu, otiđi u kino, otiđi na tekmu, otiđi u p.m. ali ne sjedi više ispred kompjutera i televizora oni ti nisu prijatelji vjeruj mi!
- wewa
#10 Re: Sta uraditi sa vremenom?
imas na portalima popis dogadjaja u sarajevu za svaki dan, i svaki dan se desi barem jedna zanimljiva stvar - koncert, izlozba, projekcija, sajam, nesto... pa odabres ono sto tebi pase i vec imas 2-3 sata popunjena
drugo, vrijeme je idealno za boravak na otvorenom, a grad velik - jedinstvena prilika da vidis nesto novo. udjes u tramvaj/trolu i svaki dan izadjes na drugoj stanici. setas, skuzis fin park, kafic, slasticarnu, pa pauziras kad ti dosadi setati...
biblioteka? znam da zvuci nevjerovatno, ali jos uvijek postoje biblioteke. a citati se moze i na vilsonovom, i u tramvaju, i na vrelu bosne.
vec su ti predlozili sport(ove), a uvijek imas opciju bazena - upoznaces nekog, igrati vaterpola i prodje dan u sekundi.
hobi? valjda ima nesto sto te zanima osim igrica...
drugo, vrijeme je idealno za boravak na otvorenom, a grad velik - jedinstvena prilika da vidis nesto novo. udjes u tramvaj/trolu i svaki dan izadjes na drugoj stanici. setas, skuzis fin park, kafic, slasticarnu, pa pauziras kad ti dosadi setati...
biblioteka? znam da zvuci nevjerovatno, ali jos uvijek postoje biblioteke. a citati se moze i na vilsonovom, i u tramvaju, i na vrelu bosne.
vec su ti predlozili sport(ove), a uvijek imas opciju bazena - upoznaces nekog, igrati vaterpola i prodje dan u sekundi.
hobi? valjda ima nesto sto te zanima osim igrica...
- Sunrise00
#11 Re: Sta uraditi sa vremenom?
Nauci nesto novo, ako te zanimaju racunari, pocni uciti neki programski jezik recimo. Setaj po gradu, vozi biciklo, kuhaj, volontiraj za neku humanitarnu organizaciju (ovdje mozes upoznati puuuuno ljudi
)itd, itd
zovi nekog iz skole s kim si dobar vani, sto da ne 
-
jarancuga
#12 Re: Sta uraditi sa vremenom?
pocni uciti strane jezike ili bar jedan....svaki dan pola sahata i vidjeces za par mjeseci napredka....
- Sunrise00
#13 Re: Sta uraditi sa vremenom?
to zaboravihjarancuga wrote:pocni uciti strane jezike ili bar jedan....svaki dan pola sahata i vidjeces za par mjeseci napredka....
- hakazvaka
#14 Re: Sta uraditi sa vremenom?
otprilike te razumijem 
naprimjer, ja imam ogroman problem sa upoznavanjem novih ljudi, prici nekome mi je naucna fantastika, a i kad meni neko pridje, bez nekog osobitog razloga, ne bude mi bas drago
tako da, ako nadjes nacin da prebrodis ovaj strah od odbacivanja kod upoznavanja novih ljudi
javi 
naprimjer, ja imam ogroman problem sa upoznavanjem novih ljudi, prici nekome mi je naucna fantastika, a i kad meni neko pridje, bez nekog osobitog razloga, ne bude mi bas drago
tako da, ako nadjes nacin da prebrodis ovaj strah od odbacivanja kod upoznavanja novih ljudi
- JThomas
#15 Re: Sta uraditi sa vremenom?
dođi na temu za guinessa.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#16 Re: Sta uraditi sa vremenom?
JThomas wrote:dođi na temu za guinessa.
- Mis mekinjas
#17 Re: Sta uraditi sa vremenom?
erni3 wrote:Mozda naslov teme zvuci glupo, ali ne mogu se suzdrzati a da ne pitam nekoga...
Biciklizam, ne treba ti niko, križaljke, bićeš pametniji u školi, možda.....
i nađi prijatelje neke, ili volontiraj, negdje gdje ima djece ili starih, to je najbolje...
I ne iznosi privatne stvari, čak i ako su laž
- Ma.Le.Na
#18 Re: Sta uraditi sa vremenom?
gotov august...sad ce skola 
sto ste savjetovali - savjetovali ste
nego se ti pocni spremat za skolu
jesi li lektiru procitao?

sto ste savjetovali - savjetovali ste
nego se ti pocni spremat za skolu
jesi li lektiru procitao?