Sta uraditi sa vremenom?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
erni3

#1 Sta uraditi sa vremenom?

Post by erni3 »

Mozda naslov teme zvuci glupo, ali ne mogu se suzdrzati a da ne pitam nekoga...
Naime, zavrsio sam treci razred srednje skole i evo vec proslo 1 mjesec i nesto od pocetka raspusta a ja sam samo izgubio vrijeme igrajuci neke glupe igrice, pregledao neke epizode animiranih serija koje sam propustio i to je to.
Nista korisno i nista sto bi mene zadovoljilo osim ovih epizoda koje sam propustio.
A kad se samo sjetim proslog raspusta koji sam potrosio na samo jednu igricu koju sam igrao i kako mi je na kraju bilo krivo zbog toga, dodje mi da lupim glavom u zid.

Najgore od svega je sto nemam ono sto najvise volim - to je porodica. Buduci da se ja skolujem u Sarajevu, mama je sa mnom i ona stalno radi tako da ne moze doci na vikendicu gdje su mi nana i dajdja. Ja se promecem izmedju Sarajeva i vikendice i grize me sto nikad nismo skupa svi zajedno. A i kad smo zajedno, uvijek se neko s nekim posvadja pa se onda samo bezveze nerviram. Od ovog raspusta samo smo proveli par dana svi zajedno.

I tako ja odlucim da ovaj august nekako provedem tako da budem zadovoljan raspustom. Tako ja krenem da u glavi napravim spisak stvari koje bih mogao uraditi (bas kao sto je Simson uradio). Krenem kontati: More? Nemam para za to. Provod s prijateljima? Jebote, nemam prijatelja. Provod s djevojkom? Sranje, ni to nemam.

Tako da sam sad pravo razocaran jer veze nemam sta da radim i sve mi se cine da ce ovaj raspust zavrsiti kao onaj prosli, ima neko neki prijedlog?
XXS

#2 Re: Sta uraditi sa vremenom?

Post by XXS »

Zacrtaj si k'o cilj barem 4000 postova na forumu tokom augusta. :D
stachu

#3 Re: Sta uraditi sa vremenom?

Post by stachu »

Izadji, setaj po wilsonovom, prosetaj po gradu, nema sanse da ne upoznas nekoga novoga, nekoga ko bi ti mogao biti prijatelj, ili mozda nesto vise...
Ako budes sjedio medju ta 4 zida, i visio za kompjuterom, naravno da se nece nista promjeniti.
Izadji iz kuce, i polako samo.... :thumbup:
Muzikjunki

#4 Re: Sta uraditi sa vremenom?

Post by Muzikjunki »

Za pocetak prestani da slusas tuzne balade i pristupi pozitivnije svom zivotu... :wink:
green man

#5 Re: Sta uraditi sa vremenom?

Post by green man »

Umjesto da igras igrice i gledas crtice, izadji van. Otidji na neko igraliste, bacaj malo na kos i vec ce ti se neko pridruziti. Mozda se i sprijateljis s nekim.E onda imas mogucnosti tipa izlasci, kampiranje u prirodi (moja preporuka), idi na bazen bla,bla... postoji milion nacina da se zabavis i da upoznas tonu ljudi,samo malo mucnes glavom. Lako je nac istomisljenike i ljude razmisljanja slicnih tvojem samo treba znati gdje potraziti. i kad se okruzis dobrim drustvom odmah je doooosta zanimljivije i nikad dosadno 8-) , i ako ti bude dosadno makar imas s kim podjelit tu dosadu :wink:
Samo izadji i pocni zivjeti :wink: :dance: :run:
power

#6 Re: Sta uraditi sa vremenom?

Post by power »

Niko da se sjeti da misli svojom glavom, pustamo program da nam kaze sta je stvarno. Buljimo u ekran da bi upoznali nekog, preko puta sjedimo a tako smo daleko.

Vils, lokalna kafana, igraliste, internet centar (igras igrica, mozes slicne upoznat - raja) ... sta god, samo se mani kuce i kompa.

:thumbup:
stachu

#7 Re: Sta uraditi sa vremenom?

Post by stachu »

power wrote:Niko da se sjeti da misli svojom glavom, pustamo program da nam kaze sta je stvarno. Buljimo u ekran da bi upoznali nekog, preko puta sjedimo a tako smo daleko.

Vils, lokalna kafana, igraliste, internet centar (igras igrica, mozes slicne upoznat - raja) ... sta god, samo se mani kuce i kompa.

:thumbup:
Ma bravo, ma ovi kompjuteri su zlo veliko,isto onoliko koliko su nam i dobro... :roll:
Lady Saray

#8 Re: Sta uraditi sa vremenom?

Post by Lady Saray »

vozaj bajk.. nadji kakav sport da ti odgovara (imas dosta npr igralista gdje se predvece raja okuplja i igraju kosarke)
Suzie Q

#9 Re: Sta uraditi sa vremenom?

Post by Suzie Q »

nije mi jasno kako nemaš prijatelja, pa imaš li ikoga iz razreda makar? s kim sjediš u školi?
javi se nekome od njih, vjerujem da će te razumjeti ako objasniš da se želiš družiti a nemaš s kim.
osim toga, ne znam zašto sjediš u kući, stalno se nešto događa u gradu, otiđi u kino, otiđi na tekmu, otiđi u p.m. ali ne sjedi više ispred kompjutera i televizora oni ti nisu prijatelji vjeruj mi!
wewa

#10 Re: Sta uraditi sa vremenom?

Post by wewa »

imas na portalima popis dogadjaja u sarajevu za svaki dan, i svaki dan se desi barem jedna zanimljiva stvar - koncert, izlozba, projekcija, sajam, nesto... pa odabres ono sto tebi pase i vec imas 2-3 sata popunjena

drugo, vrijeme je idealno za boravak na otvorenom, a grad velik - jedinstvena prilika da vidis nesto novo. udjes u tramvaj/trolu i svaki dan izadjes na drugoj stanici. setas, skuzis fin park, kafic, slasticarnu, pa pauziras kad ti dosadi setati...

biblioteka? znam da zvuci nevjerovatno, ali jos uvijek postoje biblioteke. a citati se moze i na vilsonovom, i u tramvaju, i na vrelu bosne.

vec su ti predlozili sport(ove), a uvijek imas opciju bazena - upoznaces nekog, igrati vaterpola i prodje dan u sekundi.

hobi? valjda ima nesto sto te zanima osim igrica...
Sunrise00

#11 Re: Sta uraditi sa vremenom?

Post by Sunrise00 »

Nauci nesto novo, ako te zanimaju racunari, pocni uciti neki programski jezik recimo. Setaj po gradu, vozi biciklo, kuhaj, volontiraj za neku humanitarnu organizaciju (ovdje mozes upoznati puuuuno ljudi :D )itd, itd :) zovi nekog iz skole s kim si dobar vani, sto da ne :)
jarancuga

#12 Re: Sta uraditi sa vremenom?

Post by jarancuga »

pocni uciti strane jezike ili bar jedan....svaki dan pola sahata i vidjeces za par mjeseci napredka....
Sunrise00

#13 Re: Sta uraditi sa vremenom?

Post by Sunrise00 »

jarancuga wrote:pocni uciti strane jezike ili bar jedan....svaki dan pola sahata i vidjeces za par mjeseci napredka....
to zaboravih :D imas na bbc-evoj stranici odlicne lekcije, ako znas engleski :D
hakazvaka

#14 Re: Sta uraditi sa vremenom?

Post by hakazvaka »

otprilike te razumijem :)
naprimjer, ja imam ogroman problem sa upoznavanjem novih ljudi, prici nekome mi je naucna fantastika, a i kad meni neko pridje, bez nekog osobitog razloga, ne bude mi bas drago :D :D

tako da, ako nadjes nacin da prebrodis ovaj strah od odbacivanja kod upoznavanja novih ljudi :D javi :D
JThomas

#15 Re: Sta uraditi sa vremenom?

Post by JThomas »

dođi na temu za guinessa.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#16 Re: Sta uraditi sa vremenom?

Post by ladyblue18 »

JThomas wrote:dođi na temu za guinessa.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :sax:
Mis mekinjas

#17 Re: Sta uraditi sa vremenom?

Post by Mis mekinjas »

erni3 wrote:Mozda naslov teme zvuci glupo, ali ne mogu se suzdrzati a da ne pitam nekoga...
Naime, zavrsio sam treci razred srednje skole i evo vec proslo 1 mjesec i nesto od pocetka raspusta a ja sam samo izgubio vrijeme igrajuci neke glupe igrice, pregledao neke epizode animiranih serija koje sam propustio i to je to.
Nista korisno i nista sto bi mene zadovoljilo osim ovih epizoda koje sam propustio.
A kad se samo sjetim proslog raspusta koji sam potrosio na samo jednu igricu koju sam igrao i kako mi je na kraju bilo krivo zbog toga, dodje mi da lupim glavom u zid.

Najgore od svega je sto nemam ono sto najvise volim - to je porodica. Buduci da se ja skolujem u Sarajevu, mama je sa mnom i ona stalno radi tako da ne moze doci na vikendicu gdje su mi nana i dajdja. Ja se promecem izmedju Sarajeva i vikendice i grize me sto nikad nismo skupa svi zajedno. A i kad smo zajedno, uvijek se neko s nekim posvadja pa se onda samo bezveze nerviram. Od ovog raspusta samo smo proveli par dana svi zajedno.

I tako ja odlucim da ovaj august nekako provedem tako da budem zadovoljan raspustom. Tako ja krenem da u glavi napravim spisak stvari koje bih mogao uraditi (bas kao sto je Simson uradio). Krenem kontati: More? Nemam para za to. Provod s prijateljima? Jebote, nemam prijatelja. Provod s djevojkom? Sranje, ni to nemam.

Tako da sam sad pravo razocaran jer veze nemam sta da radim i sve mi se cine da ce ovaj raspust zavrsiti kao onaj prosli, ima neko neki prijedlog?

Biciklizam, ne treba ti niko, križaljke, bićeš pametniji u školi, možda.....
i nađi prijatelje neke, ili volontiraj, negdje gdje ima djece ili starih, to je najbolje...
I ne iznosi privatne stvari, čak i ako su laž :) za forum... :wink:
Ma.Le.Na

#18 Re: Sta uraditi sa vremenom?

Post by Ma.Le.Na »

gotov august...sad ce skola :D
sto ste savjetovali - savjetovali ste

nego se ti pocni spremat za skolu
jesi li lektiru procitao?

:evil: :D
Post Reply