Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
rajvoSa0

#1 Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by rajvoSa0 »

Roditelji su u ranim 40tim godinama, mladi se vjerili, ja mlađe dijete.

Prije par dana tata ide na put i vratiće se dan poslije, ja imao sa školskom sekcijom put u drugi grad, idemo ujutro, trebali se vratiti naveče. Mama kaže nije joj dobro, ostaće kući da se ne muči bolesna na poslu. Dolazim, od puta nema ništa jer se nisu dobro organizovali, oslobođen škole taj dan, meni super. Vraćam se kući, kupio mamine omiljene novine da je iznenadim i malo oraspoložim, ulazim, čujem nešto, čujem neke zvukove kako sam se približavao dnevnoj sobi mislio da je neko pojačao TV. Čujem mamin glas kako kaže: "moraćemo ovo ponoviti, danas mi se poklopilo što su svi odsutni, pa sam to fino iskoristila, odjebala bi ovo sve do sada u životu pa bi bila sa tobom da mi to prilike daju, stvarno si odličan".

Bilo je još ali ne mogu da pišem. ja bijesan, nervozan, a pitanja se samo redaju u glavi, pa zar je ovo moguće. Bukvalno sam na ivici suza bio kad je rekla ovu zadnju rečenicu, a još što je ona osoba koja nikada ne psuje, otišla bi od nas na taj način, to mi je gore od svake šamarčine. Ja tužan, potišten mislim sve je ovo neki nesporazum i sa onim njenim novinama u ruci, smireno uđem u prostoriju, kad ono oni nastavili sa poslom. Nemam snage da pišem šta je dalje bilo, u glavnom osoba s kojom je bila u krevetu se spremila i otišla, čak ja mislim da je on imao smješak na licu, mama rekla da izađem iz prostorije. Nakon nekih 15 ak minuta rekla da je najbolje da ovo zaboravimo, neće se ponoviti, trenutak slabosti. Ja cijelo vrijeme ćutim, gledam i ne vjerujem. Narednih dana je sve bilo normalno, a sa mamom nisam pričao. Vidjeli smo se za doručak, ručak i večeru.

Iz mog viđenja brak mojih roditelja je bio dobar, nikad nije bilo svađa, lijepe riječi, sve se radi zajedno. Tata ima dobar posao, sve stekao sam jer je neko vrijeme bio u inostranstvu, ne radi puno, često kući, sportski tip, pametan. On je za mene uvijek bio ideal onoga kakav ja trebam da budem. S mamom sam imao poseban odnos, jako emotivan. Ona je bila ideal onoga kakva moja buduća žena treba da bude, sposobna, pametna, lijepa i sve ostalo.

Koliko god pokušavao naći problem, ja ne nailazim na njega. Osoba sa kojom je prevarila tatu je neki meni nepoznati lik, prosjek po izgledu, s tim što je dosta mlađi. Mene je najviše od svega zaboljelo da osoba koja me vaspitala, koja je moja majka, najvažnija osoba u mom životu, a vjerovatno i ja u njenom poslije tate, kaže da bi nas se otarasila, tačnije to je rekla na prost način ali ne mogu da pišem, imate gore svaki put me sve više zaboli. Pa mi smo ljudi nismo vreće brašna, imamo i mi osjećaje!!!!!!

Sa mamom bih prije pričao o svemu, a sada su odnosi zahladili i to na njenu inicijativu. Odjednom sve prestalo, tata po starom, ne pamtim kad sam ga vidio neraspoloženog, a mamu kao da nešto brine.

Šta uraditi u ovoj situaciji? Čitao sam na netu da obično poslije prevare dođe do pucanja veze, i teško ide dalje. Ako kažem tati, rasturiću njihov brak, osjećaću se povrijeđeno, šta će poslije toga biti, ne znam. Roditelji od drugarice se razveli, stalno neka prepucavanja između njih, pa preseljenje, svađe i ostalo.. Ako ne kažem tati, biće mi žao, jer mami ništa ne vjerujem, i ko zna da li će ona nastaviti sa svojom aferom i koliko je to uopšte dugo trajalo.. a čovjek ne zna šta mu rade o glavi. Pokušao jedva pričati sa mamom, ona kaže da je ta priča gotova i da nema šta tu da se kaže, ona totalno zahladila, ćuti, nije mi se uopšte obraćala za bilo šta. Što više vremena pokušava da provodi van kuće ako smo sami zajedno.

Malo je sebično prema tati, ali koliko bih volio da nikada nisam saznao za ovo, da je sve bilo normalno, a sad mi đavo neda mira, znam da moram nešto uraditi, a šta god da uradim, na kraju misliću da je pogrešno.

Molim vas nemojte bacati šuplje i smijati se jer već nekoliko dana od muke ne znam šta da radim od sebe. Samo znam da nešto moram uraditi odmah.
harell

#2 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by harell »

Nece ti se niko smijati ipak je ozbiljna situacija, ja bi ipak tati rekao sve i sa njim pricao ne mislim da je dobro za tebe da to drzis u sebi, ali to je moje misljenje ti najbolje znas svoje roditelje samo na duze staze nikako nije bolje da cuvas tako nesto u sebi i sebe ubijas
Warhead

#3 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by Warhead »

Reci istinu pa kud puklo. Bolje imati čistu situaciju nego živjeti u laži i sa takvim teretom.

BTW, čini mi se da su se ovakve pojave raširile preko svake mjere. Polako ali sigurno tonemo u moralni sunovrat.
karanana

#4 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by karanana »

da si ti na mjestu tvoga tate, da li bi zelio da znas ili da ne znas?
domaci.ba

#5 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by domaci.ba »

nek ti je bog na pomoci,
rajvoSa0

#6 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by rajvoSa0 »

Naravno da bi htio da znam karanana.

Ako im kažem, gubim sve ono zajedničko što smo imali, svako će otići na svoju stranu, nema zajedničkih ručkova, nema ničega. Ja ostajem sam. Biće svađa a zamislite na kraju oni se razvedu i mama ispuni ono što je obećala, ode tom momku. Ja bi prije poludio nego mogao to da gledam. :x :x

Imam osjećaj ako kažem da to mami neće predstavljati problem, jer je tu rečenicu (da bi nas odjebala) iako sam je slušao iz daljine rekla sa tolikom sigurnosti i kao da to njoj nije problem.. priča o tome kao da priče da će ići po kruh u prodavnicu sada. MENI JE TO PRESTRAŠNO, a poslije ove rečenice ide sve ostalo. Možda je to ona govorila njemu samo bezveze a ne misli tako ne znam stvarno nisam pametan.

Što više razmišljam o ovome, to mi je gore i sve sam nekako bjesniji.

Ovo mi se urezalo u pamćenje - sjećam se situacije od prije godinu dana u kafiću odmah pored naše kuće, ja sjedim leđima okrenut sa drugaricom, do nas sjeda tatina koleginica (mlađa, baš lijepa) sa posla, nismo se pozdravljali kako me nije vidjela, imao sam kapu. Ode moja drugarica u WC, a ja čujem one pričaju o nekim muškarcima i ova izjavi kako joj se sviđa osoba sa posla, pita je ta djevojka s kojom je sjedila, a ona kaže da joj se sviđa moj tata. :? Kao s njim se osjeća sigurno, fin kulturan, lijep, pita ova drugarica pa jesi pokušavala šta, jeste da je u braku ali ne igra to neku ulogu (pazite ovaj odgovor :x ), kaže ona pokušavala sam ali on (moj tata) joj fino rekao kako je zauzet i kako ga njegova ljubav čeka kući, a drugu ne planira imati.

To nikome nisam rekao, ali sam mnogo bio ponosan na njega i na nas. To je razlog zbog kog ne mogu gledati da mama laže tatu.
Logovan

#7 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by Logovan »

Ja da sam na tvom mjestu, ja bih tati rekao. Jednostavno, ne bih izdržao.
rajvoSa0 wrote:ali on (moj tata) joj fino rekao kako je zauzet i kako ga njegova ljubav čeka kući, a drugu ne planira imati.
Pravi muž/roditelj. :thumbup:
FreakyStyley

#8 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by FreakyStyley »

Reci starom.
Warhead

#9 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by Warhead »

rajvoSa0 wrote:Naravno da bi htio da znam karanana.

kaže ona pokušavala sam ali on (moj tata) joj fino rekao kako je zauzet i kako ga njegova ljubav čeka kući, a drugu ne planira imati.

To nikome nisam rekao, ali sam mnogo bio ponosan na njega i na nas. To je razlog zbog kog ne mogu gledati da mama laže tatu.
Pošten i budala na istoj deredži. Iskreno, žao mi je tvog tate. Ako je sve ovako kako si napisao onda ničim nije zaslužio takav "tretman". Pazi, može se desiti da ona više ne osjeća ništa prema njemu, ali onda bi bilo pošteno da mu kaže a ne tako hinjski.

A to što je rekla da je bio trenutak slabosti, nadam se da nisi povjerovao. Sigurno je tvoj prepad neće zaustaviti na duže vrijeme. Samo će biti opreznija.

Jedino ne znam kako će ti tata reagovati ako sazna. Nikad ne znaš šta u tom trenutku može pući u čovjeku pa da ne napravi kakvo sranje. Mislim, izgleda kao prisebna osoba ali tu moraš biti oprezan. Možda je najbolje da kažeš mami da mu ona sama kaže. A ako neće, onda joj reci da ti ne možeš više šutjeti i da si odlučio da kažeš.
amazon

#10 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by amazon »

Znas sta bi se sve desilo na ovome svijetu da sve znamo..moj savjet , zaboravi sve, bolje je da se ne sazna, ono sto se ne zna nije se ni desilo..svi mi pravimo greske, tako i tvoja majka, dobro je rekla, ljudska slabost..svatices kad odrastes..znam da je tesko, ali zaboravi i pravi se kao da se nije nista desilo..nemoj da te kasnije pece savjest..brak je jebena stvar, i da znas da 70 procenata u braku vara partnera, to je jednostavno realnost, dodje do zasicenja i ljudi traze promjene..
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#11 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by Velkoski »

Reci starom i nek' joj po mogućnosti polomi svaki ud.

Pod uslovom da ne trollaš.
azurna_obala

#12 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by azurna_obala »

Ja nešto sumnjam u istinitost ove priče.... :oops:
ali...ako je već tako, reci ocu istinu, mada ti možda neće povjerovati, teško je živjeti sa teretom na leđima....
amazon

#13 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by amazon »

azurna_obala wrote:Ja nešto sumnjam u istinitost ove priče.... :oops:
ali...ako je već tako, reci ocu istinu, mada ti možda neće povjerovati, teško je živjeti sa teretom na leđima....
A mozda je Onaj sto je htio u Svedsku, pa opet jebe..
Almich

#14 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by Almich »

koliko imas godina
rajvoSa0

#15 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by rajvoSa0 »

Almich wrote:koliko imas godina
Za mjesec dana punim 18 godina. Nisam ovaj post napisao da bih nekog zezao, već zato što me muka natjerala. :cry: Koga u mojoj okolini da pitam za savjet a da ne posumnja nešto? I još treba da se proširi neka priča, pa da tata na kraju zadnji sazna za sve.

Nikakvu zamjerku nisam imao na mamu do sada, uvijek pomogla oko škole ili nekog problema. Nema šanse da bih ikada išta posumnjao. A sad ne znam šta da radim a šta god da uradim mislim da ću pogriješiti. :(
Almich

#16 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by Almich »

rajvoSa0 wrote:
Almich wrote:koliko imas godina
Za mjesec dana punim 18 godina. Nisam ovaj post napisao da bih nekog zezao, već zato što me muka natjerala. :cry: Koga u mojoj okolini da pitam za savjet a da ne posumnja nešto? I još treba da se proširi neka priča, pa da tata na kraju zadnji sazna za sve.

Nikakvu zamjerku nisam imao na mamu do sada, uvijek pomogla oko škole ili nekog problema. Nema šanse da bih ikada išta posumnjao. A sad ne znam šta da radim a šta god da uradim mislim da ću pogriješiti. :(
iskreno reci mu,nek je ostavi i zivi s njim to ti je najbolje, vidis kakva ti je majka(izvini na ovome ali fkt)
visocicaguy

#17 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by visocicaguy »

sta je sa starijim bratom/sestrom?
Spear

#18 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by Spear »

Iz moje perspektive ti si malo sebican ovdje, brines se kako nece biti zajednickih ruckova i takvih stvari, ali sta je sa njihovim zivotima?

ja znam koliko ti je to tesko, i znam da je razvod jako teska stvar, pogotovo za dijete roditelja, ali sta ti dobivas od toga sto krijes?

shvati ovo: prevara se nejavlja sama po sebi, prevara ima svoj uzrok. Ono što hocu da kažem je da oni očigledno imaju nekih problema koji su doveli do te prevare, a da se to sve sada skriva, niko ništa neće dobiti od toga.

Daj priliku svom ocu da to riješi/riješe kako oni znaju.

Osim toga, zar nije bolje i da se razvedu nego da žive u laži nekoj? Znam da je grozno, ali razmisli malo.

I gledaj to ovako. Ako šutiš: ti se osjećas loše, oca ne možes u oči pogledati, mama ti je svako pala u očima.

Ako kažes, neradiš ništa pogrešno, mama će se naljutiti ali ona nema nikakva PRAVA da se ljuti na tebe, sama je kriva.

Ako šutiš, ništa se ne može riješiti. Ako kažes: mozda to oni nekako riješe, mozda se razvedu, ali kako god da bude to ce biti konstruktivni napretak nego zivjeti u lazi jos 20 godina.

Ti ne trebas gledati tako da ces ti možda razoriti brak ili unišiti nešto, ti ćes samo reći istinu, a oni tj. ona u ovom slučaju su odgovorni.

pozz
fatamorgana

#19 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by fatamorgana »

E moj Spear, ti bi tvojima rek'o pa kud puklo da puklo? :roll:
rajvoSa0

#20 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by rajvoSa0 »

visocicaguy wrote:sta je sa starijim bratom/sestrom?
Krenuo na fakultet, preselio se i živi sa djevojkom.
Almich wrote:iskreno reci mu,nek je ostavi i zivi s njim to ti je najbolje, vidis kakva ti je majka(izvini na ovome ali fkt)
bilo kakvo mišljenje u ovom trenutku hoću da pročitam. mama se prije ovoga pokazala kao odlična majka, i to nisam rekao samo ja već i ljudi iz naše okoline. poslije otkrivanja, to je prestalo. kao da joj je to bila samo maska.

ne znam stvarno nisam pametan, ne znam šta da radim. :? :cry:
fatamorgana

#21 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by fatamorgana »

rajvoSa0 wrote:
ne znam stvarno nisam pametan, ne znam šta da radim. :? :cry:
Naravno da ne znaš, treba ti savjet odrasle mudre i pozitivne osobe sa životnim iskustvom , pusti savjete internetskih balavaca, lako je tuđim ....gloginje mlatit' ....
kritichar

#22 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by kritichar »

gade mi se ovakve priče o prevari, pa sam samo prvih par rečenica mogao pročitati

polomio bi oboje, pa nek onda objašnjava zašto je u bolnici završila

odreko se, i tako to......
casper_

#23 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by casper_ »

Nije lako kad saznas da ti ja majka fufara.
ejs

#24 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by ejs »

Tebi je 18 nisi vise klinac od 10 godina,kroz godinu dvije ces i sam mozda imati zenu curu ozbiljniju,a caleta ostavljas mami koja ga vara.jel on to zasluzio,nije.
Uhvati priliku kad si sam sa tatom i reci mu sta si cuo,pa nek covjek sam odluci sta ce
bude

#25 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by bude »

zasto prvo ne razgovaras s bratom, mozda zajedno nesto smislite?
Locked