sta uraditi - bioloski sat

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Marilyn

#76 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

hadzinicasa wrote:
Marilyn wrote:Imam takav slučaj u svojoj okolini. Majka i dijete su dobro stituirani, ona je obrazovana, ima svoj stan, ma super sve, ali... druga djeca su okrutna, nije se jednom desilo da djevojčica dođe plačući kući... pa onda komentari rodbine, kolega na poslu, komšija, "prijatelja"... nije lako nositi se s tim. Ona (majka) stalno govori: ma baš me briga šta drugi pričaju, primitivci... ali... često plače i žali se. :( Pred drugima je jaka, ali ko je bolje poznaje, zna da joj nije baš jednostavno.
uf. izvini, ali ona onda ima dvostruke standarde i nije ni trebala se upustati u nesto cemu nije dorasla...
Nema ona dvostruke standarde, samo joj nije svejedno kada joj kćerka dođe kući i kaže kako nema s kim na velikom odmoru da izađe i prošeta oko škole, jer svi kažu da je kopile a mama joj je kurva... ili kada joj dječak iz razreda koji joj se sviđa kaže, kako će i ona biti kurva kao i mama joj.. ili kada nastavnica kaže, da nije čudo što se niko ne druži s njom, tako i treba... onda mama ode u školu i prijavi nastavnicu, pa nastavnica ode na disiplinsku, ali onda počne maltretirati dijete onako prikriveno... Ma teško je to....
hadzinicasa

#77 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

pustopoljina wrote:ne znam...nedavno sam bratovoj curici 23 puta zaredom procitala crvenkapicu. brat je plakao od smijeha. a ona nista ne razumije...mozes pricati o pneumatskoj busilici, ali moras pokazivati na crvenkapicu, korpu, baku, vuka i listati...23 puta...heeeejjjj
samo zastanes- a ona vec prstom upire i mrsti se :-)
a sta ce biti kad poraste...pa moja nerodjena sestra je pred spavanje, kad joj se citala prica sama pocinjala pricu ispocetka, ako mama ili tata ubace malo kreativnosti u pricu. hoce dijete onako kako pise u slikovnici. kakvo spavanje...
zijah sokolovic na kaseti ih spasio :lol: :D
meni je to u stvari sve slatko :lol: samo znam da ne moram ja :lol:

btw.odjeca za bebe, isto kosta kao i za nas odrasle, samo ja svoje ne prerastem za dva mjeseca :roll: :-)
Zijah na kaseti :D

zato se odjeca za bebe razmjenjuje :)
JBL

#78 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by JBL »

pustopoljina wrote:btw.odjeca za bebe, isto kosta kao i za nas odrasle, samo ja svoje ne prerastem za dva mjeseca :roll: :-)
Cak i vise... Neka krpica za dijete (nije brand) od 1 do 3m starosti, 70KM :shock:
hadzinicasa

#79 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

Marilyn wrote:
hadzinicasa wrote:
Marilyn wrote:Imam takav slučaj u svojoj okolini. Majka i dijete su dobro stituirani, ona je obrazovana, ima svoj stan, ma super sve, ali... druga djeca su okrutna, nije se jednom desilo da djevojčica dođe plačući kući... pa onda komentari rodbine, kolega na poslu, komšija, "prijatelja"... nije lako nositi se s tim. Ona (majka) stalno govori: ma baš me briga šta drugi pričaju, primitivci... ali... često plače i žali se. :( Pred drugima je jaka, ali ko je bolje poznaje, zna da joj nije baš jednostavno.
uf. izvini, ali ona onda ima dvostruke standarde i nije ni trebala se upustati u nesto cemu nije dorasla...
Nema ona dvostruke standarde, samo joj nije svejedno kada joj kćerka dođe kući i kaže kako nema s kim na velikom odmoru da izađe i prošeta oko škole, jer svi kažu da je kopile a mama joj je kurva... ili kada joj dječak iz razreda koji joj se sviđa kaže, kako će i ona biti kurva kao i mama joj.. ili kada nastavnica kaže, da nije čudo što se niko ne druži s njom, tako i treba... onda mama ode u školu i prijavi nastavnicu, pa nastavnica ode na disiplinsku, ali onda počne maltretirati dijete onako prikriveno... Ma teško je to....
gdje ona zivi majke ti?
Marilyn

#80 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

Živi u Sarajevu.
dječak sa šibicama

#81 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by dječak sa šibicama »

Marilyn wrote:
hadzinicasa wrote:
Ma nije moguce, u ovom nasem rahatluku i opcenarodnom merhametluku?
pustopoljina

#82 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by pustopoljina »

JBL wrote:
pustopoljina wrote:btw.odjeca za bebe, isto kosta kao i za nas odrasle, samo ja svoje ne prerastem za dva mjeseca :roll: :-)
Cak i vise... Neka krpica za dijete (nije brand) od 1 do 3m starosti, 70KM :shock:
znam...udaraju gdje smo najslabiji...na nejac :lol: :D
ma*ku im kapitalisticku :D
Marilyn

#83 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

Ma mi smo u nekim stvarima gori od Albanije.
hadzinicasa

#84 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

Marilyn wrote:Živi u Sarajevu.
ja vjerujem da ima toga, ali to sto pricas zvuci mi bas ekstremno, ali sto ne prebaci dijete u drugu skolu?
hadzinicasa

#85 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

dječak sa šibicama wrote:
zaboravio si urbanost i visok nivo svijesti...
JBL

#86 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by JBL »

pustopoljina wrote:
JBL wrote:
znam...udaraju gdje smo najslabiji...na nejac :lol: :D
ma*ku im kapitalisticku :D
gledao neke igracke i cipelice.. cijene su defintivno :skoljka: i to pravo vidis da idu na "oni su sad sretni u 3 pa i ne gledaju cijene... sisaj" :run:

Sve sto je kolegica iznijela u maloj kesici je neki Kinez skrpio za 5dag rize.
Marilyn

#87 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

hadzinicasa wrote:
ja vjerujem da ima toga, ali to sto pricas zvuci mi bas ekstremno, ali sto ne prebaci dijete u drugu skolu?
Ma nije problem prebaciti dijete u drugu školu. Problem je što bi u svakoj školi bilo manje-više isto. Mi smo konzervativna i primitivna sredina. Možemo se furati na sex i grad i čitati Cosmo, ali mi smo seljaci sa brdovitog Balkana. Ja znam kroz šta je sve ona prošla, to se ne može ni zamisliti... I kada upozna nekoga, počnu izlaziti, pa mu kaže da ima vanbračno dijete, ne bude nikome baš svejedno... sve se mijenja... Znam o čemu govorim, vjerujte.
neprilagodjena

#88 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by neprilagodjena »

Svaka cast tvojoj prijateljici.

4
hadzinicasa

#89 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

Marilyn wrote:
hadzinicasa wrote:
Ma nije problem prebaciti dijete u drugu školu. Problem je što bi u svakoj školi bilo manje-više isto. Mi smo konzervativna i primitivna sredina. Možemo se furati na sex i grad i čitati Cosmo, ali mi smo seljaci sa brdovitog Balkana. Ja znam kroz šta je sve ona prošla, to se ne može ni zamisliti... I kada upozna nekoga, počnu izlaziti, pa mu kaže da ima vanbračno dijete, ne bude nikome baš svejedno... sve se mijenja... Znam o čemu govorim, vjerujte.
ja imam isto tako vrlo blisku prijateljicu koja ima vanbracno dijete i nikad nije ni pomenula tako nesto. ni sa osobama muskog pola, a Boga mi niti joj se dijete vratilo iz skole s necim takvim.....
Marilyn

#90 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

Srećnica.
hadzinicasa

#91 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

Marilyn wrote:Srećnica.
tako da zaista mi je to nevjerovatno, osim ako se Sarajevo u kojem ona i ja zivimo ne razlikuje od Sarajeva u kojem vi zivite ....
pustopoljina

#92 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by pustopoljina »

a u bosni su trgovci zelenasi nad zelenasima, ja mislim da ce svi u paklu gorjeti.
donesem ovim mojima cilibarnu ogrlicu...fol ona smola lagano isparava i bebu ne boli kad zubici rastu. kosta 10 eur.
u nasoj apoteci u bihacu, ne znam koliko ono rekose jal' 40, jal' 80 km :shock: :?
znaci ili 20 ili 40 eur :shock:
to se ne moze nicim objasniti, osim teskim bezobrazlukom.
dječak sa šibicama

#93 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by dječak sa šibicama »

hadzinicasa wrote:
dječak sa šibicama wrote:
zaboravio si urbanost i visok nivo svijesti...
Ma nema nas na planeti, svi nam mogu zaviditi :D

Na Kosovu je obicaj da oko kuca (bar Albanci) dizu zidove po tri metra visoke, oni su transparentno zatucani. Mi se busamo u tolerantna prsa, a na svakom koraku diskriminacija ovoga ili onoga.

Posebno zene, samo primjer, na faksu svojevremeno, predavanje o etici i feministickom pokretu, profesor grmi o krsenju prava zena a iza mene u amfiteatru par ruralcica, najglasniji jedan sa bradicom onako sav se zacrvenio u licu, uskomesali se i pitaju mene "smijemo li mi njemu odgovoriti?", oni bi se posvadjali sa njim. Koliko je njih pogodilo sto covjek govori o krsenju zenskih prava, i opcenito o feministickom pokretu, ciljevima, istoriji istog itd.

Na temu necu nista reci, neka zene odgovaraju, pametnije su po ovom pitanju.
*mima*

#94 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by *mima* »

kakve sad veze ima cilibar?
JBL

#95 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by JBL »

hadzinicasa wrote:
tako da zaista mi je to nevjerovatno, osim ako se Sarajevo u kojem ona i ja zivimo ne razlikuje od Sarajeva u kojem vi zivite ....
nije to tako samo u SA...
pustopoljina

#96 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by pustopoljina »

*mima* wrote:kakve sad veze ima cilibar?
joj, evo necu vise off :skoljka: :run:
Marilyn

#97 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

JBL wrote:
hadzinicasa wrote:
+1
hadzinicasa

#98 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

JBL wrote:
hadzinicasa wrote:

ja vjerujem da ima toga opet ponavljam, ali..... mislim da to bas niej sve tako, zavisi u kojem se krugu ljudi covjek kece, ne znam.... fakat mi je ovo ispricano u toj mjeri ' nevjerovatno
*mima*

#99 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by *mima* »

i meni je nevjerovatno....koja je to primitivna sredina......cuj mama kurva.... :shock:
JBL

#100 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by JBL »

hadzinicasa wrote:ja vjerujem da ima toga opet ponavljam, ali..... mislim da to bas niej sve tako, zavisi u kojem se krugu ljudi covjek kece, ne znam.... fakat mi je ovo ispricano u toj mjeri ' nevjerovatno
Generalno je to svugdje isto... samo negdje je to vise ili manje "prikriveno". Nisu ni zenske u tome bolje. Znam za slucaj kad ona sa vanbrancnim odbija njega zbog vanbrancnog dijeteta. :run:
Last edited by JBL on 18/07/2011 20:11, edited 1 time in total.
Locked