sta uraditi - bioloski sat

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
vesna555

#426 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by vesna555 »

sanabe wrote:Sve dok dijete ne sluzi u neke sebicne svrhe (ucjenjivanje partnera), treba ga roditi i to bez obzira na godine, a kako godine prolaze zelja za abortusom se, vjerujem, smanjuje. Kontam , lakse je valjda curi od 20 g. prekinuti trudnocu, zna i nada se da ce imati jos prilika a na kraju krajeva nije mozda ni zrela za to, mada ni to ne osudjujem, i da rodi dijete u tim godinama, fakat nek svako radi sto misli da je najbolje. Ali zena sa 36 i vise godina zna da se sanse za trudnocom smanjuju svaki dan. I sad ona treba zarad svijeta, komsiluka, zagondzije, njegove te cure i sta znam koga da se odrekne majcinstva, o kjem je mozda vec razmisljala kao nemogucem?
Na kraju krajeva, tu su emocije ukjlucene. Sto je spavala snjim? Pa voli ga jbg vi. Ni prva ni zadnja koja voli nekog ko je do jucer bio njen a sad je zauzet, sa drugom zenom. On doso pijan, reko joj da je voli. E da je vidim koja bi ga odbila?
Ne znam cemu moralisanje kad je haman pola svijeta nastalo zbog emocija? Ljubavi, strasti... eto svi smo planirani, iscekivani, ma hajte... dosta nas se zalomilo ba :roll:
Ma ja, svi lafo razmišljaju glavom kad je ljubav u pitanju, ne bih ja, nema šanse, glupa, vaka, naka...
Vidjela bih ja da se neka od ovih što osuđuje nađe u toj situaciji... Voliš... a nije više tvoj... i dođe ti na vrata i kaže da te voli... Ma ko razmišlja tad o drugoj ženi, o kondomu, o djetetu.. Kao niko od nas nikad nije pogriješio.. Sjajno si ovo napisala.
atko

#427 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by atko »

*mima* wrote:nemoj se zamarat
Thank you a lot for your advice :wink: :zzzz:
1906

#428 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by 1906 »

atko wrote:
hadzinicasa wrote:
on čeka dijete s drugom koja je u 8. mjesecu trudnoće. nisu vjenčani, ali su skupa i čekaju bebu.
njih dvoje su prekinuli, on je odmah našao drugu koja je odmah zatrudnila i eto ga.

šta ćemo sad?

p.s. nisam ništa izmislila. situacija je stvarna.
ovo zrelo za Dzeri Springer - a

Znaci raskinuli on pristavio drugoj ona ga sad peca mescini na bebu

ma dajte ba pa necemo zbog tudje jebatanje mi ovdje da se sad zamaramo :roll: kako se ko skim hebo nek sad i rasciscava :wink:

ne mislim da joj je bila namjera da peca - jednostavno joj se probudile stare emocije - pozeljela da vjeruje u ono sto cuje i to je to :)

al sad osjeca da je dobila priliku za nesto novo u zivotu
i sa ovim novim informacijama koje sam saznala lol - tj da je jos jedno dijete u igri
vjerovatno ce se osjecati krajnje iskoristeno ako ga ne rodi - pogotovo kad vidi da taj uziva sa svojim drugim djetetom :roll: i pogotovo ako nakon abortusa uveca sebi sanse da nikad vise nema dijete
psiha ce joj otici itd

jedini razlog zbog kog mi je ok ako ga zadrzi, a da se njemu ne svidi ta ideja - je - sto je sam sebi skocio za vrat - jer se iz zelje da umoci igrao njenim emocijama
doduse cak i ako je stvarno mislio u tom momentu to sto govori :D - upravo u tom momentu se i zalomilo :D :D
atko

#429 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by atko »

1906 wrote: i sa ovim novim informacijama koje sam saznala lol
Pa urpavo to ... cirkus na kraju ... on je tenkre koji ga mece okolo ... trebalo bi ga bar kastrirati ... ta nova vjerovatno neka mlada i inaivna nezna ni sta ce je snaci ... a stara se vrlo svjesno upustila u avanturu i znekih sebicnih pobuda ...

... e sad ono sta god da kazes ide drvlje i kamenje ... a prvo ti iznesu taj prljavi tudji ves i pitaju te sta ti mislis sta bi ti uradio ... :roll:
1906

#430 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by 1906 »

atko wrote:
1906 wrote: i sa ovim novim informacijama koje sam saznala lol
Pa urpavo to ... cirkus na kraju ... on je tenkre koji ga mece okolo ... trebalo bi ga bar kastrirati ... ta nova vjerovatno neka mlada i inaivna nezna ni sta ce je snaci ... a stara se vrlo svjesno upustila u avanturu i znekih sebicnih pobuda ...

... e sad ono sta god da kazes ide drvlje i kamenje ... a prvo ti iznesu taj prljavi tudji ves i pitaju te sta ti mislis sta bi ti uradio ... :roll:
nemoj biti tako iskljuciv :D

aj sto je metno - jer nije mogao onaj u 8. mjesecu - samo je trebao naci neku koja nije emotivno upletena - i korisiti zastitu :P
detroit-mercy

#431 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by detroit-mercy »

vesna555 wrote:
sanabe wrote:Sve dok dijete ne sluzi u neke sebicne svrhe (ucjenjivanje partnera), treba ga roditi i to bez obzira na godine, a kako godine prolaze zelja za abortusom se, vjerujem, smanjuje. Kontam , lakse je valjda curi od 20 g. prekinuti trudnocu, zna i nada se da ce imati jos prilika a na kraju krajeva nije mozda ni zrela za to, mada ni to ne osudjujem, i da rodi dijete u tim godinama, fakat nek svako radi sto misli da je najbolje. Ali zena sa 36 i vise godina zna da se sanse za trudnocom smanjuju svaki dan. I sad ona treba zarad svijeta, komsiluka, zagondzije, njegove te cure i sta znam koga da se odrekne majcinstva, o kjem je mozda vec razmisljala kao nemogucem?
Na kraju krajeva, tu su emocije ukjlucene. Sto je spavala snjim? Pa voli ga jbg vi. Ni prva ni zadnja koja voli nekog ko je do jucer bio njen a sad je zauzet, sa drugom zenom. On doso pijan, reko joj da je voli. E da je vidim koja bi ga odbila?
Ne znam cemu moralisanje kad je haman pola svijeta nastalo zbog emocija? Ljubavi, strasti... eto svi smo planirani, iscekivani, ma hajte... dosta nas se zalomilo ba :roll:
Ma ja, svi lafo razmišljaju glavom kad je ljubav u pitanju, ne bih ja, nema šanse, glupa, vaka, naka...
Vidjela bih ja da se neka od ovih što osuđuje nađe u toj situaciji... Voliš... a nije više tvoj... i dođe ti na vrata i kaže da te voli... Ma ko razmišlja tad o drugoj ženi, o kondomu, o djetetu.. Kao niko od nas nikad nije pogriješio.. Sjajno si ovo napisala.
Ma naravno a kako bi trebli da razmisljaju, nesto kao>
U mene, u mene, u mene, volim te, volim te, u mene :mrgreen:
Hajde ne budi smijesna, trebi je 30 i kusur godina nije joj 14 :skoljka: .
Marilyn

#432 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

A da li su se oni poslije tog sexa vidjeli, čuli i pričali o svemu tome ? Šta on kaže, poslije svega ?
detroit-mercy

#433 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by detroit-mercy »

sanabe wrote:Tito dragi :roll:
Ma sta je Tito dragi, trebi je 36 kuka, zna kada su joj plodni dani, zagondzija (koji je lafo pijan) se istrese u nju, pa valjda ona sa svojih 36 kuka treba da zna sta se moze desiti kad se neko istrese.
Ona je znala sta radi i zasto radi a vi sada raspredajte sta i kako i pricajte o ljubavi. Ovo se komotno moze sastaviti sa onom temom o 30+ zenskim "koje znaju sta hoce". Ova je jako dobro znala sta hoce, ako mu je pjanom vrata otvorila nije se morala i pohebati, pa nije valjda i ona pijana bila :skoljka: .
vesna555

#434 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by vesna555 »

Ljubav ne bira ni godine ni status. I ljubav nije pametna, vjerovao ili ne. Znam ženu od 40 i kusur koja je radi ljubavi i zaljubljenosti završila u zatvoru 3 mjeseca. Jer je bila slijepa... kao i sama ljubav što je slijepa.
Znam i čovjeka, muškarca... Koji je ostavio ženu, dvoje odrasle djece, unuče.. Jer je upoznao ženu na poslovnom putu i zaljubio se kao malo dijete...
Znam i djeda koji je umro od tuge jer mu je žena umrla, doslovno je kao biljka bio nakon njene smrti i samo je plakao...
Umro je poslije 3 mjeseca.
Znam momka koji je napustio faks u Sarajevu i preselio se u drugi grad, na drugi faks, jer je volio... Djevojku s kojom čak i nije bio, koja je imala drugog... Drugi grad mu je donio ljubav.. Ne sa tom, ali s drugom ženom.
Ljubav nas čini ludima i čini da radimo lude stvari.
Znam djevojku, koja je ostavila momka nakon 3 i pol godine veze i krenula vezu sa svojim najboljim prijateljem i najboljim prijateljem svog bivšeg momka. I jedno i drugo su ostali bez raje jer su ih svi osuđivali i pljuvali... A njihova ljubav je tako divna, oni su jedna duša u dva tijela.. Nemaš pojma koliko se vole...
Ne znam voliš li, jesi li ikad volio/voljela, ali ako jesi, onda ti je jasno da nema veze 14 ili 30 godina, kad se zaljubiš, ponašaš se kao tinejdžer, nisi racionalan.. To je tako, prihvatili mi to ili ne.. Ljubav nije racionalna.. Barem kod mene..
detroit-mercy

#435 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by detroit-mercy »

Marilyn wrote:A da li su se oni poslije tog sexa vidjeli, čuli i pričali o svemu tome ? Šta on kaže, poslije svega ?
Pa kada se je istrijeznio (ispraznio jajca) vjerovatno je zatvorio za sobom vrata i otisao kod one sa kojom ceka bebu. Sta mislis, da posoji drugi scenario, sve je vec davno vidjeno i prepricano mnogo puta :skoljka: .
detroit-mercy

#436 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by detroit-mercy »

vesna555 wrote:Ljubav ne bira ni godine ni status. I ljubav nije pametna, vjerovao ili ne. Znam ženu od 40 i kusur koja je radi ljubavi i zaljubljenosti završila u zatvoru 3 mjeseca. Jer je bila slijepa... kao i sama ljubav što je slijepa.
Znam i čovjeka, muškarca... Koji je ostavio ženu, dvoje odrasle djece, unuče.. Jer je upoznao ženu na poslovnom putu i zaljubio se kao malo dijete...
Znam i djeda koji je umro od tuge jer mu je žena umrla, doslovno je kao biljka bio nakon njene smrti i samo je plakao...
Umro je poslije 3 mjeseca.
Znam momka koji je napustio faks u Sarajevu i preselio se u drugi grad, na drugi faks, jer je volio... Djevojku s kojom čak i nije bio, koja je imala drugog... Drugi grad mu je donio ljubav.. Ne sa tom, ali s drugom ženom.
Ljubav nas čini ludima i čini da radimo lude stvari.
Znam djevojku, koja je ostavila momka nakon 3 i pol godine veze i krenula vezu sa svojim najboljim prijateljem i najboljim prijateljem svog bivšeg momka. I jedno i drugo su ostali bez raje jer su ih svi osuđivali i pljuvali... A njihova ljubav je tako divna, oni su jedna duša u dva tijela.. Nemaš pojma koliko se vole...
Ne znam voliš li, jesi li ikad volio/voljela, ali ako jesi, onda ti je jasno da nema veze 14 ili 30 godina, kad se zaljubiš, ponašaš se kao tinejdžer, nisi racionalan.. To je tako, prihvatili mi to ili ne.. Ljubav nije racionalna.. Barem kod mene..
Jaranice moja, ja volim ali ne pravim okolo djecu niti one koje sam volio idu okolo i pitaju se trebaju li abortirati ili ne. Get the point. :mrgreen:
luciferino

#437 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by luciferino »

I kakvu onda ulogu u ovoj prici igra bioloski sat? Neki detalji su izneseni naknadno i nije isto ako se prica generalno o zeni kojoj je 35+ godina i zeli dijete zato sto satic kuca i zeni koja nosi dijete muskarca kojeg voli, s kojim je bila 11 godina i koji ce uskoro postati otac jos jednog djeteta. Djavo je u detaljima. :-)
vesna555

#438 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by vesna555 »

Razumijem ja sta ti govoris... Ali isto tako razumijem i ovu ženu kojoj se to dogodilo... I tvrdim da se svakom to moze dogoditi, ljubav je slijepa, ne treba osuđivati nikoga... I zato nije bitno ima li 14 ili 30... Kad se čovjek zaljubi ne razmišlja, najčešće :cry: Svaka čast onome čije je ljubav racionalna. Moja nije, ja pređem 200 kilometara radi ručka i kafe od 2 sata.
ja ne poznajem racionalnu ljubav, znam i ljude koje su gore stvari radili radio ljubavi, a ne spavali s bivšim bez zaštite...
To što se dogodilo dijete, sad je sasvim druga stvar, koliko ih ima da su spavali s bivšima, a da im se ovo nije dogodilo... nema to veze s godinama..
JThomas

#439 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by JThomas »

najlakše je sve svaliti na pijanstvo. jer insan od 36 godina kad je p'jan ne zna šta se može desiti ako ga metne :mrgreen: jer bio je p'jan, a i pjesma ga je pogodila :mrgreen:

dajte ba uozbiljimo se :mrgreen:
detroit-mercy

#440 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by detroit-mercy »

luciferino wrote:I kakvu onda ulogu u ovoj prici igra bioloski sat? Neki detalji su izneseni naknadno i nije isto ako se prica generalno o zeni kojoj je 35+ godina i zeli dijete zato sto satic kuca i zeni koja nosi dijete muskarca kojeg voli, s kojim je bila 11 godina i koji ce uskoro postati otac jos jednog djeteta. Djavo je u detaljima. :-)
I da se nadovezem, kakve su to veze od 11 godina. Sta je to, veza, ni najmanje, da su poceli sa 14 pa imali vezu od 11 godina pa se razisli razumijem, u medjuvremenu odrasli, postali razlicite osobe, to je OK.
Ali kada neko pocne vezu sa 25 i to traje 11 godina a da iza toga ne stoji brak ili djeca onda je to samo zavaravanje. Jer to i nije veza, nego nesto u sta se takve (duge) veze pretvore a to je navika i strah od promjene. Cim je jedno od njih razbilo taj strah, naslo je drugu osobu sa kojom je dobio odmah sve ono sto sa ovom nije za 11 godina. Citajte malo izmedju redova.
U medjuvremenu, hanuma u poodmaklom stadiju trudnoce, vjerovatno nije joj do sexa a hadzo naviko da ga pristavlja pa dje ce nego na sigurno :mrgreen: .
Sve je tako simple :mrgreen: .
detroit-mercy

#441 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by detroit-mercy »

vesna555 wrote:Razumijem ja sta ti govoris... Ali isto tako razumijem i ovu ženu kojoj se to dogodilo... I tvrdim da se svakom to moze dogoditi, ljubav je slijepa, ne treba osuđivati nikoga... I zato nije bitno ima li 14 ili 30... Kad se čovjek zaljubi ne razmišlja, najčešće :cry: Svaka čast onome čije je ljubav racionalna. Moja nije, ja pređem 200 kilometara radi ručka i kafe od 2 sata.
ja ne poznajem racionalnu ljubav, znam i ljude koje su gore stvari radili radio ljubavi, a ne spavali s bivšim bez zaštite...
To što se dogodilo dijete, sad je sasvim druga stvar, koliko ih ima da su spavali s bivšima, a da im se ovo nije dogodilo... nema to veze s godinama..
Razumijem i ja sta ti govoris ali ova treba iz price onda ne bi trebala imati dilemu da li da rodi ili abortira jer je znala jako dobro sta radi i koje su posljedice :mrgreen: .
Cuj, bivisi koji btw sa drugom ocekuje bebu pokuca pijan na vrata a ona ni pet ni sest pa ga pusti unutra :dance: .
detroit-mercy

#442 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by detroit-mercy »

JThomas wrote:najlakše je sve svaliti na pijanstvo. jer insan od 36 godina kad je p'jan ne zna šta se može desiti ako ga metne :mrgreen: jer bio je p'jan, a i pjesma ga je pogodila :mrgreen:

Mora da je bila Sitnije Cile Sitnije od Brene :mrgreen: .
Marilyn

#443 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

Jer to i nije veza, nego nesto u sta se takve (duge) veze pretvore a to je navika i strah od promjene. Cim je jedno od njih razbilo taj strah, naslo je drugu osobu sa kojom je dobio odmah sve ono sto sa ovom nije za 11 godina. Citajte malo izmedju redova.
tačno. on je ubrzo našao drugu i sad čeka bebu. to je veoma bitno u cijeloj priči.
janje_

#444 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by janje_ »

detroit-mercy wrote:
JThomas wrote:najlakše je sve svaliti na pijanstvo. jer insan od 36 godina kad je p'jan ne zna šta se može desiti ako ga metne :mrgreen: jer bio je p'jan, a i pjesma ga je pogodila :mrgreen:

Mora da je bila Sitnije Cile Sitnije od Brene :mrgreen: .
ili je bila ova:

Marilyn

#445 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

nije smješno, ona je stvarno jadna u svemu tome... on će ostati sa ovom sa kojom čeka bebu 8 mjeseci... kod ove druge će eventualno ponekad da svrati i to je to
MedenoSrce

#446 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by MedenoSrce »

detroit-mercy wrote: Ali kada neko pocne vezu sa 25 i to traje 11 godina a da iza toga ne stoji brak ili djeca onda je to samo zavaravanje. Jer to i nije veza, nego nesto u sta se takve (duge) veze pretvore a to je navika i strah od promjene. .
Što bi jedna moja rekla, "sve preko 5g je čekanje da ti izleti bolja prilika".

Meni lično je ona pametnija od te njegove žene, dobila sve osim ugovora sa nestabilnom osobom. :D
Osobno mislim da je brak jako važan ali definitivno nije za svakoga.

I da citiram jednu forumasicu za ove što su se našli da razapinju ženu:
hocunecu wrote:da je ubila covjeka,nasle bi se neke olaksavajuce okolnosti vjerovatno :skoljka:
Naravno ovo sve pod uslovom da su joj namjere iskrene i čiste, ali kako je krenulo mislim da je ona zakašnjelo omudrala pa kada je vidjela da ga je druga "uhvatila" na dijete i ona se lupila po čelu.
Sretno joj od mene kako god.
Klodovik

#447 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Klodovik »

Ima ovdje nekih novih informacija. Nažalost, čini se da se sve poklopilo za jednu opću tešku situaciju, pa i puno nesreće u životu, za četiri ili pet osoba.
Last edited by Klodovik on 19/07/2011 18:48, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#448 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by detroit-mercy »

MedenoSrce wrote:
detroit-mercy wrote: Ali kada neko pocne vezu sa 25 i to traje 11 godina a da iza toga ne stoji brak ili djeca onda je to samo zavaravanje. Jer to i nije veza, nego nesto u sta se takve (duge) veze pretvore a to je navika i strah od promjene. .
Što bi jedna moja rekla, "sve preko 5g je čekanje da ti izleti bolja prilika".

Meni lično je ona pametnija od te njegove žene, dobila sve osim ugovora sa nestabilnom osobom. :D
Osobno mislim da je brak jako važan ali definitivno nije za svakoga.

I da citiram jednu forumasicu za ove što su se našli da razapinju ženu:
hocunecu wrote:da je ubila covjeka,nasle bi se neke olaksavajuce okolnosti vjerovatno :skoljka:
Naravno ovo sve pod uslovom da su joj namjere iskrene i čiste, ali kako je krenulo mislim da je ona zakašnjelo omudrala pa kada je vidjela da ga je druga "uhvatila" na dijete i ona se lupila po čelu.
Sretno joj od mene kako god.
Slusaj materrrr.
Btw, ja je uopste ne razapinjem samo kazem da ne bi uopste trebala da ima dilemu oko djeteta. Dovoljno stara, dovoljno odrasla, znala u sta se upusta, sada hrani.
A ne abortiraj, to mi zvuci kao idi ubij.............
JBL

#449 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by JBL »

hadzinicasa wrote:meni je tu interesantnija pozicija muškarca.

kako bi se on postavio da ona odluči da želi dijete ali ne želi njega?
Sta ona zeli je njen problem i samo njen. Dijete nije samo njeno i nije njeno pravo. Da uopste na taj nacin koristi trudnocu govori o njoj. Kad kad bi muski gradio kucu i u nekom trenutku se odlucio da ce je srusiti jer eto to moze. Ipak je on gradio i to je "njegovo", nema on sta kome polagati racune. Jos najmanje zeni koja je samo koji put dobacila vodu radnicima.
luciferino

#450 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by luciferino »

detroit-mercy wrote:
luciferino wrote:I kakvu onda ulogu u ovoj prici igra bioloski sat? Neki detalji su izneseni naknadno i nije isto ako se prica generalno o zeni kojoj je 35+ godina i zeli dijete zato sto satic kuca i zeni koja nosi dijete muskarca kojeg voli, s kojim je bila 11 godina i koji ce uskoro postati otac jos jednog djeteta. Djavo je u detaljima. :-)
I da se nadovezem, kakve su to veze od 11 godina. Sta je to, veza, ni najmanje, da su poceli sa 14 pa imali vezu od 11 godina pa se razisli razumijem, u medjuvremenu odrasli, postali razlicite osobe, to je OK.
Ali kada neko pocne vezu sa 25 i to traje 11 godina a da iza toga ne stoji brak ili djeca onda je to samo zavaravanje. Jer to i nije veza, nego nesto u sta se takve (duge) veze pretvore a to je navika i strah od promjene. Cim je jedno od njih razbilo taj strah, naslo je drugu osobu sa kojom je dobio odmah sve ono sto sa ovom nije za 11 godina. Citajte malo izmedju redova.
U medjuvremenu, hanuma u poodmaklom stadiju trudnoce, vjerovatno nije joj do sexa a hadzo naviko da ga pristavlja pa dje ce nego na sigurno :mrgreen: .
Sve je tako simple :mrgreen: .
Uglavnom se slazem s tobom, ali psiha je cudo jedno. Neko bude u vezi 11 godina pa nastavi dalje, a nekima je teze preboljeti i jos misle da ima neke nade. Za mene bi kao zenu bilo gadno potrositi 11 godina na nekoga, pocnes sa 25 i zavrsis sa 36, tebi vrijeme istice, a hadzo se vec snasao. I to ce uvijek biti i njegovo dijete, znao on za njega ili ne, i uvijek ce je podsjecati na njega.

Sretno joj, al da li ce joj biti fino, ne znam bash. :(
Locked