sta uraditi - bioloski sat

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
*mima*

#351 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by *mima* »

metronom wrote:Znaci ovo "eto desilo se" u stvari znaci da je doticna spavala sa covjekom za kojeg je znala da ceka bebu s drugom zenom i eto slucajno joj nije palo na pamet da koristi bilo kakvu formu kontracepcije ili pilule za dan poslije ili da ga ne daj Boze odbije? I sad je kao treba zaliti? Ne da je neodgovorna, nego se gnusam njenih postupaka! Zna se kako bi to nas narod okarakterisao i to s punim pravom!

dje kod nas?
Attitude

#352 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Attitude »

Marilyn wrote:
madner wrote:
hadzinicasa wrote:on nije trebao da je traži ali je tražio.
ona je trebala da ga odbije. ali nije.
i?

ko nema grijeha neka prvi baci kamen.
Tup :D
ne čuje se dobro, nije to pravi kamen :mrgreen:
ovo je njega neko pogodio kamenom ba :D
znas ono...kamenovanje i tako to :oops: :D :run:
hadzinicasa

#353 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

metronom wrote:
hadzinicasa wrote:
metronom wrote:Znaci ovo "eto desilo se" u stvari znaci da je doticna spavala sa covjekom za kojeg je znala da ceka bebu s drugom zenom i eto slucajno joj nije palo na pamet da koristi bilo kakvu formu kontracepcije ili pilule za dan poslije ili da ga ne daj Boze odbije? I sad je kao treba zaliti? Ne da je neodgovorna, nego se gnusam njenih postupaka! Zna se kako bi to nas narod okarakterisao i to s punim pravom!

samo sam čekala....

ona je dakle kurva. a on je divan-krasan. što pored trudne partnerice hoda po kafana i pijan k'o zemlja dolazi na vrata bivšoj da joj kaže da je voli i sexa se s njom :D

super konstrukcija :D
On je bio pijan, sto ga ni u kom slucaju ne amnestira, ali posto smo ga po tvojim zeljama izbacili iz jednacine, zanima me sta je njeno opravdanje!
mene zanima zašto bi se ona pravdala?
metronom

#354 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by metronom »

*mima* wrote:

dje kod nas?
U Zimbabveu naravno.
male_okice

#355 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by male_okice »

hocunecu wrote:
i?

:thumbup:

jos ne sretoh ni jednog sveca,a imam godina :-) i posirok krug poznanika :D
samo sto u ovom slucaju ce se koplja lomiti na jednom neduznom bicu koje je upalo u to sve neduzno
metronom

#356 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by metronom »

hadzinicasa wrote:
metronom wrote:
hadzinicasa wrote:samo sam čekala....

ona je dakle kurva. a on je divan-krasan. što pored trudne partnerice hoda po kafana i pijan k'o zemlja dolazi na vrata bivšoj da joj kaže da je voli i sexa se s njom :D

super konstrukcija :D
On je bio pijan, sto ga ni u kom slucaju ne amnestira, ali posto smo ga po tvojim zeljama izbacili iz jednacine, zanima me sta je njeno opravdanje!
mene zanima zašto bi se ona pravdala?
Zato sto dijete namjerava ili ubiti ili ga lisiti odrastanja uz vlastitog oca!
Partizzanka

#357 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Partizzanka »

i cek sta odluci ta tvoja drugarica???
potočanka

#358 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by potočanka »

Cholina_Lokica wrote: Jos malo da ce ih proglasiti genetski drugacijom od bracne, k'o i ove iz mjesanih brakova
eki to :shock: stiže nova raja :thumbup: :D
Zelena Carapa

#359 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Zelena Carapa »

Pa da, zene su krive za sve.

Bas me zanima sta bi ON uradio u ovoj situaciji. Sta bi bilo kad bi on bio taj koji odluke donosi? Za njega bi pokazali malo vise razumjevanja pretpostavljam.

Ipak je on jadan bio zaveden, iskoristen u neuracunljivom stanju. Rospija jedna zavela ga. I dijete mu napravila. I sad jos nece nista od njega. :D
Henry Chinaski

#360 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Henry Chinaski »

male_okice wrote:
hocunecu wrote:
i?

samo sto u ovom slucaju ce se koplja lomiti na jednom neduznom bicu koje je upalo u to sve neduzno
Osim ako to nedužno biće, za 20 godina ne postane faca koja mlatara nožem i pištoljem. :mrgreen:
Ne treba odbaciti ni tu opciju (kad već analiziramo i seremo bez veze) :run:
*mima*

#361 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by *mima* »

Zelena Carapa wrote:Pa da, zene su krive za sve.

Bas me zanima sta bi ON uradio u ovoj situaciji. Sta bi bilo kad bi on bio taj koji odluke donosi? Za njega bi pokazali malo vise razumjevanja pretpostavljam.

Ipak je on jadan bio zaveden, iskoristen u neuracunljivom stanju. Rospija jedna zavela ga. I dijete mu napravila. I sad jos nece nista od njega. :D

:lol: :thumbup:
Eleonora

#362 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Eleonora »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Jah bas, jadna majko svoja.
hadzinicasa

#363 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

metronom wrote:Zato sto dijete namjerava ili ubiti ili ga lisiti odrastanja uz vlastitog oca!
recimo da je tako.

a možemo stvari postaviti i drugačije: ona ga zovne i kaže ja trudna, hajmo ti i ja rađat' dijete.
i onda on mora izabrati između dva djeteta:
koje će dijete ubiti a koje će lišiti odrastanja bez vlastitog oca.

zar ne?
Last edited by hadzinicasa on 19/07/2011 15:12, edited 1 time in total.
madner

#364 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by madner »

Pa tako je. Hem je iskoristen, hem nema vise svoju sudbinu u svojim rukama. Postat ce taoc bivse, buduca sreca ce da pati i jos ce morat placati 18 godina gresku.
hocunecu

#365 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hocunecu »

male_okice wrote:
hocunecu wrote:
i?

koja koplja
hadzinicasa

#366 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

Partizzanka wrote:i cek sta odluci ta tvoja drugarica???
obećavam da ću vam iznijeti epilog.
SoShy

#367 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by SoShy »

Marilyn wrote:
ne usuđuj se željeti porodicu ili dijete ako ne ispunjavaš u potpunosti sliku zamišljene idealne porodice sa reklame mama+tata+zlatni retriver...
Normalno je da svako želi najbolje za svoje dijete. Druga je situacija, ako se ljudi poslije razvedu, ona ostane udovica i slično... Ali u ovakvoj situaciji djetetu od starta uskraćuješ mogućnost da živi u normalnoj porodici. I nemojte sad počinjat sa pričom: može on postati kreten poslije u braku, nakon 5, 10 godina braka ... može, naravno, ali to još ne znaš da li će se desiti, a u ovakvoj situaciji od početka uskraćuješ djetetu porodicu...
ma ja uopšte ne pričam o kojekakvim lošim situacijama tipa, razvedu se, on nju tuče, ona njega ostavlja, vara, bla bla...
samo se pitam - zašto je činjenica da sama žena - ili muškarac, jer ima i toga, žele dijete, dakle žele stvoriti porodicu - SEBIČNA, jer to je permisa koja je nekoliko puta istaknuta. ona (neka zamišljena žena) je sebična jer se DRZNULA da ŽELJI dijete, jer joj se aman probudio majčinski instinkt i želja da jedno malo živo biće rodi, njeguje, pazi, odgaja... a pri tome nije potpisala UGOVOR sa drugim ljudskim bićem suprotnog spola, koji zovemo BRAK.

a kada individue koje jesu potpisale takav ugovor, žele da tu porodicu koju su napravili prošire, onda to nije sebično i nije podreženo njihovim željama i ćeifu, jer ako su par, onda imaju pravo na te želje.

i kako tu uskraćuješ djetetu porodicu u startu, samo time što nema KLASIČNU mama+tata porodicu.
pa i djeca u osnovnoj školi danas uče da to NIJE jedini tip porodice, a kamoli da NIJE JEDINI NORMALAN.

a vidim ta riječ NORMALNA PORODICA se koristi apsolutno bez ikakvog straha šta normalnost, pa još normalna porodica znači.
hocunecu

#368 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hocunecu »

madner wrote:

Pa tako je. Hem je iskoristen, hem nema vise svoju sudbinu u svojim rukama. Postat ce taoc bivse, buduca sreca ce da pati i jos ce morat placati 18 godina gresku.
a samo zato sto je htio umociti negdje jer kuci ne moze,8 mjeseci je visoka trudnoca i rizicno je biti seksualno aktivan :D
cccccc,kakav je vakat dosao,ne moze cojek ni mecat okolo bez zastite a da ne snosi posljedice :lol:
SoShy

#369 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by SoShy »

strašno :D
Zelena Carapa

#370 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Zelena Carapa »

madner wrote:

nek je tuzi za dusevnu bol koju mu je nanijela...ili cek...nek bude vjeran novoj trudnoj djevojci, ili nek prestane hodati po kucama bivsih u pijanom stanju...ili mozda da ga prestane vaditi iz gaca i kad treba i kad ne treba...ili jednostavno nek koristi zastitu. Ma ne, nije do njega. :-)
Last edited by Zelena Carapa on 19/07/2011 15:17, edited 1 time in total.
Marilyn

#371 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

pa i djeca u osnovnoj školi danas uče da to NIJE jedini tip porodice, a kamoli da NIJE JEDINI NORMALAN.
djeca sada uče svašta u školi i ja se sa mnogim stvarima ne slažem
a vidim ta riječ NORMALNA PORODICA se koristi apsolutno bez ikakvog straha šta normalnost, pa još normalna porodica znači.
normalno je ono što je društveno prihvatljivo u određenom društvu i u određenom vremenu. porodica, kakvu sada poznajemo, je prošla kroz mnoga društveno-istorijska uređenja i pokazala se kao dobra.
luciferino

#372 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by luciferino »

hadzinicasa wrote:Ponukana današnjim zbivanjima:

buljenjem u maleni plastični štapić s povremenim pogledavanjem na sat u iščekivanju crte br. 2, na koji je ona prethodno trepereći nakapala svojih ključnih 5 kapi, u toaletu jednog shopping centra, sve to u prolazu iz jednog grada u drugi (jer nije mogla da dočeka da dođe kući, pa da onda sazna) imam pitanje -

Šta uradi single žena u 35,36,37.... godini života, bez stalnog partnera, kada sazna da je trudna?
Šta bi vi uradili?
Sta mislite da bi ona trebala uraditi?
Sta bi neko uradio zavisi od puno toga. Nije isto biti single mama sa 16, sa 22 i sa 37. Nije isto biti single mama kojoj se "omaklo" na Balkanu i recimo u Americi. NIje isto ako imas dobru platu i ako jedva sastavljas kraj s krajem.
U svakom slucaju, mislim da otac treba biti obavjesten. Prodje me neki osjecaj jeze kada zamislim da sam musko i da imam dijete/djecu za koju ne znam. Pitanje je kako ce doticni reagovati, ali mu se treba reci. Ne znam kako je u nasem zakonu, ali cini mi se da su alimentacija i obaveza izdrzavanja djeteta dva razlicita pojma. Alimentaciju bi mozda placao da su bili u braku. S druge strane, child support nije izmisljen da bi se napakostilo muskarcima. Nije to nikakva ucjena. To je minimum minimuma.
Ekonomija takodjer igra ogromnu ulogu jer se od have ne zivi, a pogotovo ne odgaja dijete. U Americi je sve vise bracnih parova koji se odlucuju na zivot bez djece. Bez para si danas na svakom kontinentu donji. U Bosni opet imash i neke dodatne probleme u obliku moralne osude.
Prije nego sto donese odluku, prijateljica bi trebala sjesti i razmotriti i dobre i lose strane te iste odluke (ma kakva bila) jer se ne radi vise samo o njenom zivotu i njenom bioloskom satu nego i o jednom novom zivom bicu. To zivo bice bi u citavoj ovoj prici trebalo biti najvaznije.
madner

#373 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by madner »

Zelena Carapa wrote:
madner wrote:

nek je tuzi za dusevnu bol koju mu je nanijela...ili cek...nek bude vjeran novoj trudnoj djevojci, ili nek prestane hodati po kucama bivsih u pijanom stanju...ili mozda da ga prestane vaditi iz gaca i kad treba i kad ne treba...ili jednostavno nek koristi zastitu. Mane, nije do njega. :-)
Zanimljivo kako od visokotolerantne suosjecajne osobe naglim zaokretom postade osoba koja osudjuje druge. Ne skroz neocekivano, ali zanimljivo.
hadzinicasa

#374 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

madner wrote:

ček, ček, ček ...... zar nije ona napravila grešku što je spavala s njim i nije imala uzase kontracepciju?
Zelena Carapa

#375 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Zelena Carapa »

madner wrote:
Zanimljivo kako od visokotolerantne suosjecajne osobe naglim zaokretom postade osoba koja osudjuje druge. Ne skroz neocekivano, ali zanimljivo.
kud svi turci tu i mali mujo :D

fakat dosta vise za danas.

mahanje, prijateljici sretno :wink:
Last edited by Zelena Carapa on 19/07/2011 15:20, edited 1 time in total.
Locked