sta uraditi - bioloski sat

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Zelena Carapa

#326 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Zelena Carapa »

Da vama zelena carapa nesto kaze, ni u najludjem snu nisam snila da cu se nekad u zivotu razvesti i biti samohrana majka. Sve sam radila u roku, na vrijeme i po PSu. Zavrsila fakultet, magistrirala, zaposlila se. Udala se za finog i ozbiljnog momka. Fino se skucili. Planirali dijete. Nisam imala u planu razvod u 26oj godini zivota i samohrano roditeljstvo s bebom u naramku. A jos manje mislila da takav neko moze imati potencijala da odluci prestati vidjati svoje dijete.

Covjek ne planira takve stvari, zivot nas sam iznenadi. Na nama je kako cemo se snaci u novonastalim situcijama, hocemo li pokleknuti ili dici glavu i furati dalje.

Suludo je zamisljati da sve u zivotu mozemo imati pod kontrolom. Upravo takvima se i desavaju ove stvari. Zivot me naucio da nikad ne govorim "nikad" ili "ja bih ovako" ili "ja bih onako". Ne znam, dok se ne nadjem u toj situaciji.
HomeSweetHome

#327 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by HomeSweetHome »

Poenta je u njenoj zelji. Ima tata-nema tata, ima kuca na moru-nema kuca na moru itd. sve su to budalastine. Vazno je jedino da ima stalan i stabilan (koliko je to danas moguce) izvor prihoda i da zivi u pristojnim uslovima (da nije neki memljivi podrumski stan). Sve ostalo su preser***... da ne lajem...

Svako u zivotu ima i ovakvih i onakvih situacija, najljepse je kad imas s kim da ih podijelis i pritom s njim radjas djecu. To je slika porodicnog zivota priblizna sarsenoj. Ali, ako se neko ne uklapa u te kriterije, ima pravo da zivi prema vlastitim pravilima, sta god ko o tome mislio.

Glupo je sada pricati tipa "nije trebala dozvoliti da dodje u takvu situaciju"... 1. jer je kasno za tu pricu 2. svi imamo svoje trenutke slabosti, mozda je prije toga 158621 puta to isto napravio pa ga je poslala kuci, ali taj put eto nije 3. niko nije rekao da je ok to sto se sve tako desilo, da je to super pozeljna zivotna situacija ali sta je-tu je.

@zelena carapa,

Suludo je zamisljati da sve u zivotu mozemo imati pod kontrolom. Upravo takvima se i desavaju ove stvari. Zivot me naucio da nikad ne govorim "nikad" ili "ja bih ovako" ili "ja bih onako". Ne znam, dok se ne nadjem u toj situaciji.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
swirl

#328 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by swirl »

Zelena Carapa wrote:Da vama zelena carapa nesto kaze, ni u najludjem snu nisam snila da cu se nekad u zivotu razvesti i biti samohrana majka. Sve sam radila u roku, na vrijeme i po PSu. Zavrsila fakultet, magistrirala, zaposlila se. Udala se za finog i ozbiljnog momka. Fino se skucili. Planirali dijete. Nisam imala u planu razvod u 26oj godini zivota i samohrano roditeljstvo s bebom u naramku. A jos manje mislila da takav neko moze imati potencijala da odluci prestati vidjati svoje dijete.

Covjek ne planira takve stvari, zivot nas sam iznenadi. Na nama je kako cemo se snaci u novonastalim situcijama, hocemo li pokleknuti ili dici glavu i furati dalje.

Tacno tako, ne sudi o nekome u cijim cipelama nisi bio.
hadzinicasa

#329 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

zelena carapa - tebi svaka cast!

to je ono što ja govorim. život nam servira nezamislive situacije, kad smo najopušteniji. sve za šta sam mislila da mi se nikada ne može desiti u životu, snašlo me.

haman da nema životne situacije u kojoj se nisam našla, igrom slučaja. ni u šta ne može čovjek biti siguran. uzmeš šta imaš i od toga napraviš najbolje što možeš i pri tom daš sve od sebe. to je jedino što možemo.

a namaštavati i planirati i misliti da će sve tako ispasti to su zablude. ne kažem da se ne može ni to desiti, ali u većini slučajeva ne ispadne baš sve kako samo zamislili.
Zelena Carapa

#330 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Zelena Carapa »

Upravo tako. Zato molim ove mladje narastaje da sto prije skontaju da se zivot ne odvija pod laboratorijskim uslovima i da ponekad treba izviriti ispod stakleog zvona ;)
swirl

#331 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by swirl »

Zelena Carapa wrote:Upravo tako. Zato molim ove mladje narastaje da sto prije skontaju da se zivot ne odvija pod laboratorijskim uslovima i da ponekad treba izviriti ispod stakleog zvona ;)
Ali da za svaki slucaj nose paket kondoma u tasni, i da se pripreme da idu kod doktora da uzmu tabletu za dan poslije :D :D
bambi:)

#332 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by bambi:) »

Definitivno glasam za bebabača :) nema ništa ljepše na svijetu ,ove komentare ljudi koji sa strane stvaraju mišljenje o roditeljstvu a sami to nisu ne bih uzimala u obzir.
kada dobiješ bebu ona je prioritet više te ne zanimaju ni zarasle noge ni kafice po gradu,ali opet za sve se može naći vremena.
Muški nisu baš od neke koristi :lol: ali dobro dođu kada treba ići na vakcine,trknuti do apoteke...

Za bebu :bih:
SoShy

#333 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by SoShy »

jel me za*ebavate da je kao žena koja se odluči iz ko zna kojih razloga da u xx godini života rodi dijete (bez muža) kao SEBIČNA, jer aman to su samo njene želje, njoj je ĆEJF i bla bla šta već sve nije pisano... a kao šta je sa željama (?!), potrebama djeteta i sl. :shock: :shock: :shock:

a šta pobogu potiče par koji je u braku da napravi dijete, ako ne želja za djetetom i porodicom? :? ili oni nisu sebični jer su jedno veče zajedno duboko kontemplirali i javio im se odnekud iz vasione sitni glasić nerođenog djeteta koje je izložilo svoje želje, te su se oni eto složili. :cry:

drama.

ne usuđuj se željeti porodicu ili dijete ako ne ispunjavaš u potpunosti sliku zamišljene idealne porodice sa reklame mama+tata+zlatni retriver... :skoljka:
metronom

#334 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by metronom »

Znaci ovo "eto desilo se" u stvari znaci da je doticna spavala sa covjekom za kojeg je znala da ceka bebu s drugom zenom i eto slucajno joj nije palo na pamet da koristi bilo kakvu formu kontracepcije ili pilule za dan poslije ili da ga ne daj Boze odbije? I sad je kao treba zaliti? Ne da je neodgovorna, nego se gnusam njenih postupaka! Zna se kako bi to nas narod okarakterisao i to s punim pravom!
hadzinicasa

#335 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

meni je tu interesantnija pozicija muškarca.

kako bi se on postavio da ona odluči da želi dijete ali ne želi njega?
hocunecu

#336 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hocunecu »

da je ubila covjeka,nasle bi se neke olaksavajuce okolnosti vjerovatno :skoljka:
hadzinicasa

#337 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

metronom wrote:Znaci ovo "eto desilo se" u stvari znaci da je doticna spavala sa covjekom za kojeg je znala da ceka bebu s drugom zenom i eto slucajno joj nije palo na pamet da koristi bilo kakvu formu kontracepcije ili pilule za dan poslije ili da ga ne daj Boze odbije? I sad je kao treba zaliti? Ne da je neodgovorna, nego se gnusam njenih postupaka! Zna se kako bi to nas narod okarakterisao i to s punim pravom!

samo sam čekala....

ona je dakle kurva. a on je divan-krasan. što pored trudne partnerice hoda po kafana i pijan k'o zemlja dolazi na vrata bivšoj da joj kaže da je voli i sexa se s njom :D

super konstrukcija :D
Partizzanka

#338 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Partizzanka »

hajmo malo pricati o tome kako se gospodjici omaklo sa nekim koga ona voli
a ko ujedno voli jos jednu zenu i sa njom ceka dijete - i sa njom mu se omaklo
i o tome kako je spavala i bila naivna pa spavala sa covjekom koji joj je PJAN dosao izjavi ljubav

jel njoj 15 ili 35???
Marilyn

#339 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

swirl wrote:
Zelena Carapa wrote:Upravo tako. Zato molim ove mladje narastaje da sto prije skontaju da se zivot ne odvija pod laboratorijskim uslovima i da ponekad treba izviriti ispod stakleog zvona ;)
Ali da za svaki slucaj nose paket kondoma u tasni, i da se pripreme da idu kod doktora da uzmu tabletu za dan poslije :D :D
Da, trebalo bi. Meni nisu jasne žene, koje ne vode računa o kontracepciji i svom zdravlju.
ne usuđuj se željeti porodicu ili dijete ako ne ispunjavaš u potpunosti sliku zamišljene idealne porodice sa reklame mama+tata+zlatni retriver...
Normalno je da svako želi najbolje za svoje dijete. Druga je situacija, ako se ljudi poslije razvedu, ona ostane udovica i slično... Ali u ovakvoj situaciji djetetu od starta uskraćuješ mogućnost da živi u normalnoj porodici. I nemojte sad počinjat sa pričom: može on postati kreten poslije u braku, nakon 5, 10 godina braka ... može, naravno, ali to još ne znaš da li će se desiti, a u ovakvoj situaciji od početka uskraćuješ djetetu porodicu...
HomeSweetHome

#340 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by HomeSweetHome »

nego sta, on je lafcina jer je opet odveo u krevet, a ona je kurva :D
hocunecu

#341 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hocunecu »

metronom wrote:Znaci ovo "eto desilo se" u stvari znaci da je doticna spavala sa covjekom za kojeg je znala da ceka bebu s drugom zenom i eto slucajno joj nije palo na pamet da koristi bilo kakvu formu kontracepcije ili pilule za dan poslije ili da ga ne daj Boze odbije? I sad je kao treba zaliti? Ne da je neodgovorna, nego se gnusam njenih postupaka! Zna se kako bi to nas narod okarakterisao i to s punim pravom!
a kako bi njega nas narod okarakterisao,s obzirom da je pjan dosao na vrata bivse, rekao joj da je jos voli,spavao s njom, napravio bebu znaci nije koristio zastitu, a u vezi je sa zenom koja je trudna 8 mjeseci?
Marilyn

#342 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

On je tipičan kreten, a ona pa... poglupa :roll:
hadzinicasa

#343 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

on nije trebao da je traži ali je tražio.
ona je trebala da ga odbije. ali nije.
i?

ko nema grijeha neka prvi baci kamen.
madner

#344 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by madner »

hadzinicasa wrote:on nije trebao da je traži ali je tražio.
i?

Tup :D
metronom

#345 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by metronom »

hadzinicasa wrote:

samo sam čekala....

ona je dakle kurva. a on je divan-krasan. što pored trudne partnerice hoda po kafana i pijan k'o zemlja dolazi na vrata bivšoj da joj kaže da je voli i sexa se s njom :D

super konstrukcija :D
On je bio pijan, sto ga ni u kom slucaju ne amnestira, ali posto smo ga po tvojim zeljama izbacili iz jednacine, zanima me sta je njeno opravdanje!
Henry Chinaski

#346 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Henry Chinaski »

Vidim da ima puno likova koji zdušno daju savjete jedne ili druge vrste. Svi se ravnaju prema sebi, a ne uzimaju u obzir na ne poznaju osobu iz ove teme.
NIJE tačno da sve majke podrede sve djetetu i da ga odmah stavljaju ispred svojih želja.
Rekao sam prije da cura mora raskrktiti sa sobom, da li je spremna na to. Ako nije, dijete nije zaslužilo takav život.

Imam djecu i znam kakva je to žrtva, više za mamu nego za oca. nema eksplicitnog zadrži/prekini dok ne znate sve činjenice. A ovdje ih je puno nepoznanih...
hocunecu

#347 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hocunecu »

i?

:thumbup:

jos ne sretoh ni jednog sveca,a imam godina :-) i posirok krug poznanika :D
hadzinicasa

#348 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

madner wrote:
i?

jah.
janje_

#349 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by janje_ »

Henry Chinaski wrote:Vidim da ima puno likova koji zdušno daju savjete jedne ili druge vrste. Svi se ravnaju prema sebi, a ne uzimaju u obzir na ne poznaju osobu iz ove teme.
NIJE tačno da sve majke podrede sve djetetu i da ga odmah stavljaju ispred svojih želja.
Rekao sam prije da cura mora raskrktiti sa sobom, da li je spremna na to. Ako nije, dijete nije zaslužilo takav život.

Imam djecu i znam kakva je to žrtva, više za mamu nego za oca. nema eksplicitnog zadrži/prekini dok ne znate sve činjenice. A ovdje ih je puno nepoznanih...
prije sam imo skroz jasan stav kad je u pitanju nezeljena trudnoca.. abortus, i vozi misko..

elem, kako sam posto babo, stav se totalno promijenio.. abortus treba da je zadnja opcija.. najzadnja..
Marilyn

#350 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

madner wrote:
i?

ne čuje se dobro, nije to pravi kamen :mrgreen:
Locked