Sta uradise mladi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

almir90

#76 Re: Sta uradise mladi

Post by almir90 »

insomnia78 wrote: Daaa, vani inace svi rade samo preko interneta. Niko nista ne brusi, vari, zavrce, odvrce...
Ja tebe ne razumijem koji je tvoj problem. Zar moraš svaku temu iskorištavati samo da ismijavaš i vrijeđaš druge?

I ako te baš interesuje, kad mislim na poslovanje preko neta, ne odnosi se samo na digitalni rad. Evo kad smo kod US, gledao sam neke koji rade manje prozvodnje kod kuće i koriste Amazon-ova skladišta gdje oni skladište robu i prate kupovinena stranici, pakuju i šalju; prodavač ili proizvođač samo njima dostavlja robu. Naravno, plaća skladištenje, pakovanje i dostavu robe.
drag_gost

#77 Re: Sta uradise mladi

Post by drag_gost »

TheMule wrote:To su uglavnom bekani

Image

Jedan svrlja po spomeniku, i navijanje mu je sav zivot, drugi ko fol nesto kulira, nesto pusi, bradica, ispija kafu, posmatra ko bekan
I sta je poenta?
almir90

#78 Re: Sta uradise mladi

Post by almir90 »

hAZNADAR wrote:
almir90 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ma pusti ga lupeta o mladosti drzave u kojoj ne zivi.
On, inače, kao i još par njih, zna sve gdje se šta u svijetu dešava.
Super, de malo o dijaspori niste odavno. Ili o rangiranju na forumu ono ko smije o necemu pricati a ko ne. Kad je vec rijec o letargicnoj omladini koja se hrani mrznjom.

PS. Ja sam aktivan samo na par tema. Nisam poklopac u svakoj.
Sam si se pronašao; ti i još par vas se razumije u sva globalna kretanja. Znaš i sam šta se za takve kaže, tj. one što misle da sve znaju.
hAZNADAR

#79 Re: Sta uradise mladi

Post by hAZNADAR »

almir90 wrote:
hAZNADAR wrote:
almir90 wrote:
On, inače, kao i još par njih, zna sve gdje se šta u svijetu dešava.
Super, de malo o dijaspori niste odavno. Ili o rangiranju na forumu ono ko smije o necemu pricati a ko ne. Kad je vec rijec o letargicnoj omladini koja se hrani mrznjom.

PS. Ja sam aktivan samo na par tema. Nisam poklopac u svakoj.
Sam si se pronašao; ti i još par vas se razumije u sva globalna kretanja. Znaš i sam šta se za takve kaže, tj. one što misle da sve znaju.
Ma nemoj! Koja to globalna ako smijem znati? Kliknes na moj profil i fino ti se pokazu teme gdje iznosim svoje misljenje. Prije ce biti da ste se ti i bata pronasli u opisu dijela letargicne omladine koja se jede od mrznje. Ako ti je to 90 u nicku godiste mogu ti biti i dedo. Ajmo razgulite i ne prozivajte dok traje tekma.
Sanjarko

#80 Re: Sta uradise mladi

Post by Sanjarko »

drag_gost wrote:

https://static.klix.ba/media/images/vij ... 38.jpg?v=1

Jedan svrlja po spomeniku, i navijanje mu je sav zivot, drugi ko fol nesto kulira, nesto pusi, bradica, ispija kafu, posmatra ko bekan
I sta je poenta?
Poenta ovaj sara pa omladina ne valja a u njihovo vrijeme se oni boli nozevima i tukli sjekirama pa oni valjaju, iako ne kazem da nema i toga i dan danas. Ali mi mladi ne valjamo. Ja ne valjam i znam to ali ne tvrdim da valjam. Ko valja. PS. Ko je dobar. [biblija]
almir90

#81 Re: Sta uradise mladi

Post by almir90 »

hAZNADAR wrote: Ma nemoj! Koja to globalna ako smijem znati? Kliknes na moj profil i fino ti se pokazu teme gdje iznosim svoje misljenje. Prije ce biti da ste se ti i bata pronasli u opisu dijela letargicne omladine koja se jede od mrznje. Ako ti je to 90 u nicku godiste mogu ti biti i dedo. Ajmo razgulite i ne prozivajte dok traje tekma.
Pa pročitaj svoje komentare; ti, hladno, sebi daješ za pravo da pričaš o milionima ljudi. I sada se nešto nađeš uvrijeđen? Samo neznalice sebi daju za pravo da mogu donositi zaključke na takav način. Tvoj najbolji primjer je ona tema o Katalonji, i ova gdje uzimaš sebi za pravo da pričaš o stotinama hiljada omladine, kao da si pričao sa svima pojedinačno. Bez obzira na godine, opet ponavljam, samo neznalice se bave takvim stvarima. Neki to prerastu, neki očigledno ne mogu, ili ne znaju.
moonca

#82 Re: Sta uradise mladi

Post by moonca »

Uvijek se saralo i sarati ce se .
Momak ima neki problem. :-)
insomnia78

#83 Re: Sta uradise mladi

Post by insomnia78 »

moonca wrote:Uvijek se saralo i sarati ce se .
Momak ima neki problem. :-)
Sve pet. Samo nek ne kmeze kasnije kad popiju metak
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#84 Re: Sta uradise mladi

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote: Ma nemoj! Koja to globalna ako smijem znati? Kliknes na moj profil i fino ti se pokazu teme gdje iznosim svoje misljenje. Prije ce biti da ste se ti i bata pronasli u opisu dijela letargicne omladine koja se jede od mrznje. Ako ti je to 90 u nicku godiste mogu ti biti i dedo. Ajmo razgulite i ne prozivajte dok traje tekma.
Lupio si u zvizovom fazonu i nastavljas lupetati. Pricas o stvarima o kojima imas povrsno ili nimalo znanja.
Juliuscezar

#85 Re: Sta uradise mladi

Post by Juliuscezar »

Kakav je dernek bio dobro ne lajemo
Bodkin

#86 Re: Sta uradise mladi

Post by Bodkin »

Stari napravili kretenski sistem u kojem su mladi odrasli i sad pitaju sto se mladi povinuju sistemu. Odlicno.
Postavljca teme razumijem. Koliko znam davno je otisao
TheMule

#87 Re: Sta uradise mladi

Post by TheMule »

drag_gost wrote:

Image

I sta je poenta?
Pa poenta ti je da ti je to ta vasa omladina. Ovo je tipicno, a ne izuzetak. Dakle, jedan nema postovanja prema svojim Bosancima (zivim i poginulim), a drugi nema muda ni postovanje da ovog zaustavi ili bar da se malo drekne na njega. Omladina bez elana, hrabrosti, postovanja, ljubavi prema gradu/drzavi/narodu. I sta ocekivati od njih? Taj tip ljudi ne moze nista ostvariti
TheMule

#88 Re: Sta uradise mladi

Post by TheMule »

Vizionar 1985 wrote:
drag_gost wrote:

https://static.klix.ba/media/images/vij ... 38.jpg?v=1

I sta je poenta?
Poenta ovaj sara pa omladina ne valja a u njihovo vrijeme se oni boli nozevima i tukli sjekirama pa oni valjaju, iako ne kazem da nema i toga i dan danas. Ali mi mladi ne valjamo. Ja ne valjam i znam to ali ne tvrdim da valjam. Ko valja. PS. Ko je dobar. [biblija]
Ne nisam se tuko oruzjem, a bio sam vatreni navijac kad mi je bilo 10 godina. Koji mentalni sklop moras imati da si "navijac" sa 20+ ???
mehoxy

#89 Re: Sta uradise mladi

Post by mehoxy »

.
Last edited by mehoxy on 02/09/2018 11:41, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#90 Re: Sta uradise mladi

Post by Velkoski »

Izrađali nas u ratu, odgajali su porušenim podrumima i pitanje je kao šta su mladi uradili.
HAVANA

#91 Re: Sta uradise mladi

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:Sta bi trebali uraditi?
Kol’ko sam ih ja skuzio, rade sve sto rade mladi ljudi u AmerikU.
Gledaju dje ce sta sprcit, malo droga, malo alkohol, dobri partiji, malo skola...
Nije lud da se zamara glupostima tipa, ajjjj propade nam drzava.
Boli ga kita isto sto je i mene bolila za kapitalizmima, socijalizmima, anarhijama...sad kad sam ostario i sve mi ide na zivce daj i njega da ubijam u pojam. Pusti ga kraju, sve je to udure i normala.
Vako nekako. :D
HAVANA

#92 Re: Sta uradise mladi

Post by HAVANA »

Iskreno,malo me oko posla nerviraju vecina,pa i moji...al nadoce u voznji,valjda. :roll: Malo im je ovaj internet i mediji mozak popio.
probook

#93 Re: Sta uradise mladi

Post by probook »

DZONPI wrote:Ja samo hocu da kazem SA kojim pravom se toliko kuka,a guzovi teski.Sta TU ima nejasno.Mi stari oni da kazem prijeratni smo sto kaze kolega gradili zemlju,ucili ,postovali druge,nije bilo kladara i kuknjave,nego se bogami zapinjalo da BI nesto i imo,sad cupkajte u mjestu i kukajte,jebajite sve sto stignete jer ste generalno ubijeni u mozak SA glupostima,sta zelim rec,zelim skrenut paznju da se previse tapka u jednom mjestu i kad te ufate 30-40 neces Sam skontat u sta te zivot prodje.
Prije dvoje radi - napravi kucu, ide na ljetovanja, zimovanja itd.
Danas dvoje radi - jedva imaju za redovne troskove zivota (hrana, prevoz, roba).

Vi jeste imali radne akcije i radili za drzavu zato sto je i drzava radila za vas.
Sada ova drzava bas radi za mene - pdv na djeciju opremu i hranu, 101 porez itd.
moonca

#94 Re: Sta uradise mladi

Post by moonca »

:-)
Pa, ne znam sada, kada je bilo losije.
Turska je destinacija za godisnje. Nekada, Ulcinj, Neum, Makarska......
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#95 Re: Sta uradise mladi

Post by Velkoski »

Destinacija za ove mongoloide što dižu kredite da odu na more i opale selfi za instagrama i fejsbuka :mrgreen:
moonca

#96 Re: Sta uradise mladi

Post by moonca »

I za dobiti kredit trebaju neki uslovi.
Ne mislim da je omladina losa. Snalaze se kako znaju.Problem su njihovi roditelji, izasli iz rata 'menatlno osakaceni', vecinom bez igdje ista. Zabavili se o sebi i sirili familiju bez puno planova i mogucnosti.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#97 Re: Sta uradise mladi

Post by Velkoski »

treba, pristati na retardiranu kamatu u mikrokreditnim reketaškim ustanovama :mrgreen:
HAVANA

#98 Re: Sta uradise mladi

Post by HAVANA »

Drugacija su vremena,prohtjevi,hiperprodukcija svega,mediji pumpaju lazne slike koje imaju malo dodira sa stvarnoscu,obrazovanje lose,praksa nikakva...Smijesno je porediti nekad i sad.Svega je bilo manje ali manje je i zadovoljavalo prohtjeve...Sistem je bio,plansko obrazovanje,praksa...Ovo je nista,ovo je cirkus,nema sistema,drzave...Surovije je vrijeme,prije je bilo sigurnije i svi su bili tu negdje...Sad su odstupanja velika.Sredine je malo.Il plivas,il si donji.U nekim stvarima ovo su bolja vremena,u mnogim gora.Ali definitivno,ono su bila sretnija vremena.Bezbriznija.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#99 Re: Sta uradise mladi

Post by Velkoski »

ma mediji pumpaju ono što retardirana nacija zapravo i želi, znam iz prve ruke :mrgreen:

lažni glamur, lažno rasipništivo, lažni životi... :mrgreen:
nema me tamo

#100 Re: Sta uradise mladi

Post by nema me tamo »

Da li vi stvarno kontate da je ovo on uradio da bi se da prostite popisao po spomeniku i to?

Kontam da mu na kraj pameti nije bio spomenik k'o spomenik i samo je išarao što je išarao...
Post Reply