Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Trenutno spremam neki glupi ispit pa to citam, ali kad imam vremena citam knjigu Amina Malufa "Samarkand", posle koje cu da citam "Rubaije" Omara Hajama i "Ubilacki identitet" Amina Malufa.Inace mi je najomiljenija knjiga "Buda iz predgradja" Hanifa Kurejshija...
Trenutno spremam neki glupi ispit pa to citam, ali kad imam vremena citam knjigu Amina Malufa "Samarkand", posle koje cu da citam "Rubaije" Omara Hajama i "Ubilacki identitet" Amina Malufa.Inace mi je najomiljenija knjiga "Buda iz predgradja" Hanifa Kurejshija...
mene je "samarkand" natjerao da razmisljam o uzbekistanu kao jako primamljivoj destinaciji ..prije par dana sam gledala BBC-jevu emisiju, "opasna putovanja-uzbekistan", i opet me podsjetili da trebam tamo otici...bonus grad, buhara
Isti osecaj i ista zelja...Osim toga, zeleo bih da odem u Iran, i to u Nisapur i Isfahan...
Trenutno čitam Scar Tissue! Riječ je o fenomenalnoj autobiografiji Forontmena RHCP Anthonya Kiedisa! Anthony je potpuno otvorio sebe u ovoj knjizi i iskren je do bola!
Nemam nista protiv Tarq-a Alija,ali ne moze biti bolji od Milorada Pavica,Milana Kundere,Antoni de Mella,Ive Andrica,Mese Selimovica,Izeta Sarajlica,Paula Coelja,Charlesa Bukowskog...ne vidim ovjde nikakav sukob...citam DOBRE stvari a odbacujem lose bez obzira cije su.Ja sam ti kao pravi ribar koji sitne ribe vraca natrag u vodu.
Ja__ wrote:Nemam nista protiv Tarq-a Alija,ali ne moze biti bolji od Milorada Pavica,Milana Kundere,Antoni de Mella,Ive Andrica,Mese Selimovica,Izeta Sarajlica,Paula Coelja,Charlesa Bukowskog...ne vidim ovjde nikakav sukob...citam DOBRE stvari a odbacujem lose bez obzira cije su.Ja sam ti kao pravi ribar koji sitne ribe vraca natrag u vodu.
a gdje je to zena rekla da je ali BOLJI? samo navodimo sta citamo....
a sad znam koliko ti je godina... bukovski...
Last edited by danas on 18/09/2005 18:11, edited 1 time in total.