Sto godina samoće - Gabriel Garcia
Sa pogledom
Moderator: Chloe
Od Al-Aswanija sam citao Yakubinovu zgradu, i ona je dobra, a radnja se desava u Kairu u vrijeme starog rezima, pa mi se Chicago sad cini jos interesantnijim...Potrazit cu svakako, hvala na preporuci...Lalena wrote: ↑02/07/2020 14:34Gledala film, jedan mi je od dražih, a ne sumnjam da je knjiga bolja od filma, najčešće je tako...
Trenutno, kod mene...
"Chicago" Alaa Al-Aswani,
egipatski pisac piše o životu Amerikanaca i egipatskih imigranata u SAD, a sve se dešava u vrijeme početka protesta u Egiptu, preporučujem!
![]()

Prva mi je najbolja bila, kad sam trecu zavrsio malo sam se zasitio a i procitao sam da je radnja iducih tri smjestena u drugo vrijeme pa sam pauzirao i nikad se nisam vratio. Gledacu da nabavim svih sest pa da krenem ispocetka da procitam do kraja ovaj put.Trafalgar Law wrote: ↑02/07/2020 20:10Bgm debele knjige, začudo da drugi nastavak ima samo 262.str, ostale uglavnom u prosjeku 500+, a prva, 700.
Uglavnom znam da bi moglo biti zanimljivo u nastavku, budući da Leto više nije ljudsko biće. Treći dio mi je bio odličan pogotovo što se Mu'adib vratio na Arakin da upozori čitavu porodicu na moguće posljedice po Atride i samog Leta. Na kraju krajeva sestrinstvo Ben Geserit nije uspjelo u svojim namjerava održanja tradicije upravljanja nad kućama, zbog činjenice da su one birale koji će se pripadnik velike kuće ženiti ili udavati sa pripadnicima drugih kuća, kako bi ostvarile svoj utjecaj na budućnost. Meni je Stilgar, iskusni slobodnjak možda i najdraži karakter u čitavoj knjizi.soha96 wrote: ↑02/07/2020 22:19Prva mi je najbolja bila, kad sam trecu zavrsio malo sam se zasitio a i procitao sam da je radnja iducih tri smjestena u drugo vrijeme pa sam pauzirao i nikad se nisam vratio. Gledacu da nabavim svih sest pa da krenem ispocetka da procitam do kraja ovaj put.Trafalgar Law wrote: ↑02/07/2020 20:10Bgm debele knjige, začudo da drugi nastavak ima samo 262.str, ostale uglavnom u prosjeku 500+, a prva, 700.
A volim se ja vratiti na te "dječije" knjige, bude mi i lijepo i tužno to prisjećanje na djetinjstvo kroz knjige koje sam kao osnovac zavolio.Digla_da_kreci wrote: ↑02/07/2020 14:03Jao gdje ovo nadje, preslatko!sandzokan wrote: ↑02/07/2020 00:06 Melanholik![]()
https://www.knjiga.ba/media/catalog/pro ... izducu.jpg![]()
Mene tako kad ulovi nostalgija, citam Vlak u snijegu.![]()
Jesam majstorski pola zaboravio, mora se citati opetTrafalgar Law wrote: ↑02/07/2020 22:34Uglavnom znam da bi moglo biti zanimljivo u nastavku, budući da Leto više nije ljudsko biće. Treći dio mi je bio odličan pogotovo što se Mu'adib vratio na Arakin da upozori čitavu porodicu na moguće posljedice po Atride i samog Leta. Na kraju krajeva sestrinstvo Ben Geserit nije uspjelo u svojim namjerava održanja tradicije upravljanja nad kućama, zbog činjenice da su one birale koji će se pripadnik velike kuće ženiti ili udavati sa pripadnicima drugih kuća, kako bi ostvarile svoj utjecaj na budućnost. Meni je Stilgar, iskusni slobodnjak možda i najdraži karakter u čitavoj knjizi.soha96 wrote: ↑02/07/2020 22:19Prva mi je najbolja bila, kad sam trecu zavrsio malo sam se zasitio a i procitao sam da je radnja iducih tri smjestena u drugo vrijeme pa sam pauzirao i nikad se nisam vratio. Gledacu da nabavim svih sest pa da krenem ispocetka da procitam do kraja ovaj put.Trafalgar Law wrote: ↑02/07/2020 20:10
Bgm debele knjige, začudo da drugi nastavak ima samo 262.str, ostale uglavnom u prosjeku 500+, a prva, 700.

Kad je prije nabavi, jedva da je i izasla...dobar osjecaj wrote: ↑18/07/2020 03:23 Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man od Mary L. Trump.
Kratko i citljivo.
Dobila odmah cim je izasla.sadmire wrote: ↑18/07/2020 09:04Kad je prije nabavi, jedva da je i izasla...dobar osjecaj wrote: ↑18/07/2020 03:23 Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man od Mary L. Trump.
Kratko i citljivo.