Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ridjobrki
#26 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
Ma boli te briga za prvom pomoći. Nema šanse da se ikad nađeš u situaciji da nekome možeš spasiti život. Ako se i zadesiš u takvoj situaciji uvijek ima još neko tu ko zna prvu pomoć i ko će uletjeti. A i hitna pomoć začas stigne. Nije tvoje da se sa tim zamaraš, pusti to profesionalcima.
-
vendetta87
#27 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
Ljudi ba sta vam je tripujete lika.U testovima koji se nalaze u toj knjizi imas sva pitanja i odgovore koji ce biti na samom polaganju, nista van toga te nece zadesiti ne brini.I oni vise nego dovoljno pokrivaju svo znanje koje ce ti biti potrebno, jer ces ti naravno nauciti svih 16 testova.Ne trebas da ucis zakon, stvarno.Drzi se testova i polozices.Znakove doduse trebas da naucis sve radi sebe ali uglavnom nema tu nista tesko u vezi njih
- Industrialyzer
#28 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
Nadam se da neces poloziti.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#29 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
Zato sto je forum pun moralista koji su savrseni u svakom aspektu zivota.vendetta87 wrote:Ljudi ba sta vam je tripujete lika.
Sto se tice prve pomoci, prvo otidji zavrsi koji godinu na medicini jer bi bilo sramota da to ne znas za citav zivot !
@ridjobrki
Nekad je bolje pustit' profesionalce da dodju nego da nekom zajebes kicmu ili nesto slicno
Last edited by Velkoski on 16/12/2011 23:17, edited 2 times in total.
- infinitus
#30 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
@vendetta87: Hvala. A sta je sa prvom pomoci, kako se to polaze? Da li i tu treba nesto uciti?
-
Mr. Brightside
#31 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
Industrialyzer wrote:Nadam se da neces poloziti.
mala ne trci pred rudu
- Industrialyzer
#32 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
armin.i.am wrote:Industrialyzer wrote:Nadam se da neces poloziti.![]()
mala ne trci pred rudu
Pazi ti nje molim te , kaze necu valjda i nesto korisno uciti
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#33 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
Industrialyzer wrote: Pa sta treba jadna ne bila da me sutra ubijes na raskrsnici zato sto ti je bilo mrsko nauciti neke osnove
Kakvo razmisljanje jebo te.. Jel' to hoces reci da ako neko zna zakon napamet, ima manje sanse da te udari na raskrsnici ? DZABA teorija bez prakse.
Uostalom, mora znati osnove da bi polozila testove, i naucit ce ih dok bude ucila pitanja a ne zakon.
Last edited by Velkoski on 16/12/2011 23:20, edited 1 time in total.
-
vendetta87
#34 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
Ma to jos niko nije pao ne sekiraj seinfinitus wrote:@vendetta87: Hvala. A sta je sa prvom pomoci, kako se to polaze? Da li i tu treba nesto uciti?
-
Mr. Brightside
#35 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
pa ako bude ucila napamet pitanja kao sto joj predlazu, imas dobre sanse da popijes koju karambolkuIndustrialyzer wrote:armin.i.am wrote:Industrialyzer wrote:Nadam se da neces poloziti.![]()
mala ne trci pred rudu
Pazi ti nje molim te , kaze necu valjda i nesto korisno ucitiPa sta treba jadna ne bila da me sutra ubijes na raskrsnici zato sto ti je bilo mrsko nauciti neke osnove
ne znam za druge opcine, u Novom Gradu je bilo i takvihvendetta87 wrote:Ma to jos niko nije pao ne sekiraj seinfinitus wrote:@vendetta87: Hvala. A sta je sa prvom pomoci, kako se to polaze? Da li i tu treba nesto uciti?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#36 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
Kod mene na prvoj pomoci frajer nije znao sta je reanimacijavendetta87 wrote:Ma to jos niko nije pao ne sekiraj seinfinitus wrote:@vendetta87: Hvala. A sta je sa prvom pomoci, kako se to polaze? Da li i tu treba nesto uciti?
- Industrialyzer
#37 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
leet wrote:Industrialyzer wrote: Pa sta treba jadna ne bila da me sutra ubijes na raskrsnici zato sto ti je bilo mrsko nauciti neke osnove
Kakvo razmisljanje jebo te.. Jel' to hoces reci da ako neko zna zakon napamet, ima manje sanse da te udari na raskrsnici ? DZABA teorija bez prakse.
Nije problem u zakonu , ne izvlaci iz konteksta. Ona kaze ovako : Zelim samo da polozim testove, za ime Boga, necu valjda jos uciti i korisne stvari.
- Optimist
#38 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
armin.i.am wrote:Industrialyzer wrote:Nadam se da neces poloziti.![]()
mala ne trci pred rudu
Mescini da ona nije ni otvorila knjigu koju ima, a dosla ovdje da vidi kako ce da to preskoci.
Ako i polozi testove od prve, voznju nece garant.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#39 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
Pa mora proci i kroz prakticni dio ? Ako bude udarala ljude na prakticnom dijelu, vjerovatno nece vise nikad ni sjesti u auto. 
-
vendetta87
#40 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
Joj ljudi ja ne vjerujem! Kakve ba osnove. Vozi li iko od vas auto?leet wrote:Industrialyzer wrote: Pa sta treba jadna ne bila da me sutra ubijes na raskrsnici zato sto ti je bilo mrsko nauciti neke osnove
Uostalom, mora znati osnove da bi polozila testove, i naucit ce ih dok bude ucila pitanja a ne zakon.
- kritichar
#41 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
Ako hoces da polozis, uci pitanja i odgovore, a ako hoces da polozis i nesto naucis, uci zakone.
Jedno je bubanje, a drugo ucenje sa razumijevanjem
Jedno je bubanje, a drugo ucenje sa razumijevanjem
-
vendetta87
#42 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
Mogu li ja samo da postavim pitanje.Sta je po vama iz ovog zakona bitna stvar?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#43 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
Ma brate, ja sumnjam da oni znaju ista iz tog zakona ( sumnjam i da su polagali), samo palamude ovdjevendetta87 wrote:Mogu li ja samo da postavim pitanje.Sta je po vama iz ovog zakona bitna stvar?
Last edited by Velkoski on 16/12/2011 23:26, edited 1 time in total.
-
Mr. Brightside
#44 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
joj kad se u po' voznje sjeti onog pitanja 22 iz testa br. III
pa se pocne dvoumit' između b i c

niko nije iz glave pisao te testove, sve je iz zakona drugvendetta87 wrote:Mogu li ja samo da postavim pitanje.Sta je po vama iz ovog zakona bitna stvar?
- Ridjobrki
#45 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
E, kad se počne na tome padati onda će biti manje mrtvih na cestama. Svako od nas može spasiti život nekome ali sve nam je zajebancija pa i to. Ja odgovorno tvrdim da SVAKO ali SVAKO od nas bez obzira koliko strašljiv bio ili gadljiv na krv može prstom napipati (ovo bi mogla utrenirana čimpanza uraditi) razmak između štitne i prstenaste hrskavice, zasjeći jedan cent nožem i ubaciti cijev od hemijske olovke i spasiti nekom možda život a ne bespomoćno gledati kako čovjek krklja i umire.vendetta87 wrote:Ma to jos niko nije pao ne sekiraj seinfinitus wrote:@vendetta87: Hvala. A sta je sa prvom pomoci, kako se to polaze? Da li i tu treba nesto uciti?
- Industrialyzer
#46 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
vendetta87 wrote:Mogu li ja samo da postavim pitanje.Sta je po vama iz ovog zakona bitna stvar?
Je li u sklopu zakona objasnjeno sta je zimska oprema , sta spada u prvu pomoc i tako te stvari ? Ja se iskreno ne sjecam jesam li to naucio u zakonu. Ako to pise , onda imas odgovor , ako ne , onda jebiga , uci raskrsnice i znakove
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#47 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
Pa kakva je onda razlika izmedju ucenja zakona i pitanja iz testova ?armin.i.am wrote:niko nije iz glave pisao te testove, sve je iz zakona drugvendetta87 wrote:Mogu li ja samo da postavim pitanje.Sta je po vama iz ovog zakona bitna stvar?
p.s.
Kad izadjes da polazes, ne dobijes iste testove iz te knjige, tako da se garant neces dvoumiti da li je bilo b ili c u 23. pitanju
@Industrialyzer
Instruktor te fino nauci sta spada u zimsku opremu i to dobijes kao pitanje prije nego sjedes u auto da polazes voznju.
-
vendetta87
#48 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
Pa to ti kazem. Sve najvaznije, relevantno za voznju auta se nalazi objedinjeno unutar 16 testova koji se nalaze u knjizi.Od pravila prvenstva, preticanja, ponasanja u slucaju nesrece, registracije vozila, znakova i tako dalje.Zasto sad iscitavati i uciti citav zakon napamet uciti neke gluposti i formalnosti koje svaki zakon sadrziarmin.i.am wrote:joj kad se u po' voznje sjeti onog pitanja 22 iz testa br. III![]()
niko nije iz glave pisao te testove, sve je iz zakona drugvendetta87 wrote:Mogu li ja samo da postavim pitanje.Sta je po vama iz ovog zakona bitna stvar?
- Industrialyzer
#49 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
Ja nisam to pitanje dobio
Samo pokazao gdje se mjenja a gdje mjeri motorno ulje 
-
vendetta87
#50 Re: Sta trebam uciti iz Testova za polaganje vozackog ispita
Odgovorio ti je @leet lijepo finoIndustrialyzer wrote:vendetta87 wrote:Mogu li ja samo da postavim pitanje.Sta je po vama iz ovog zakona bitna stvar?
Je li u sklopu zakona objasnjeno sta je zimska oprema , sta spada u prvu pomoc i tako te stvari ? Ja se iskreno ne sjecam jesam li to naucio u zakonu. Ako to pise , onda imas odgovor , ako ne , onda jebiga , uci raskrsnice i znakove