Sta tacno treba za novi BIH pasos
-
Zadig
#1 Sta tacno treba za novi BIH pasos
Imam novu licnu kartu, i stari pasos (ne koristen prakticno).
Rodni, i izvod iz drzavljanstva.
Dolazim u sa na kratko.
Sta mi sve treba za novi pasos?
Treba li i onaj papir neki sto sam ga dobio sa licnom (koji inace ne znam dje mi je) ili ne?
Da li neko umjesto mene moze podici pasos, na punomoc ili slicno?
hvala
Dolazim u sa na kratko.
Treba li i onaj papir neki sto sam ga dobio sa licnom (koji inace ne znam dje mi je) ili ne?
Da li neko umjesto mene moze podici pasos, na punomoc ili slicno?
hvala
- Alfons Kauders
Treba ti dosta zivaca, i vjerovatno taj papir koji si izgubio, jer je to prijava prebivalista... Al nema knjizica za pasose pa ti vidi...
- Alfons Kauders
E to ti vec ne bi znao... Sorry...Zadig wrote:more li se bar predat, pa nek bude gotov kad oce, svejedno imam jos jedan?
- Lace
Zadig wrote:e fala..Bumbar wrote:Mozes predati ali punomoc bi trebala za podizanje.
jos samo da nadjem ovaj papir hebemu misa
![]()
PS bez pasosa se ne mogu ni razvest, jer sam se na BIH pasos i ozenio, pa reko da se osiguram za svaki slucah
ako ne nadjes papir, otidji tamo gdje su ti izdali licnu i trazi da ti isprintaju novi (sve im je u sistemu)
-
gavrilo
ah ok... prebrzo sam reagovoZadig wrote:Ma jok, nego za mene je novi!sojka wrote:Je li to opet izasao novi pasos?
Lace hvala ti!!!
Da sam u boljem raspolozenju poljubio bi te
![]()
sreca tvoja pa nisam
*kah* ... ej moderatore... je l' mozes ovaj moj komentar iznad da izbrises...
-
rumenko
U vecini zemalja prilikom zahtjeva za pasos se obavi i razgovor a u nekim zemljama se rade i "kontrolni" prije nego sto se dobije pasos...test koji radis za dobivanje BH pasosa je da u fosnu debljine 5 cm zakucas ekser peticu...glavom...to je da bi se nasa domovina zastitila od svicaraca i ostalih koji hoce nas pasos a koji naravno ne mogu poloziti ovaj test...
- Bumbar
rumenko wrote:U vecini zemalja prilikom zahtjeva za pasos se obavi i razgovor a u nekim zemljama se rade i "kontrolni" prije nego sto se dobije pasos...test koji radis za dobivanje BH pasosa je da u fosnu debljine 5 cm zakucas ekser peticu...glavom...to je da bi se nasa domovina zastitila od svicaraca i ostalih koji hoce nas pasos a koji naravno ne mogu poloziti ovaj test...
-
digger
#25 Re: Sta tacno treba za novi BIH pasos
A, malo ti je Kanadski pasos? Bogami cu zvati Otavu i RCMP.Zadig wrote:Imam novu licnu kartu, i stari pasos (ne koristen prakticno).
Dolazim u sa na kratko.
Medjutim, kako izgleda da to radis kako bi zbrisao iz braka, bicu tolerantniji.