Sta ste sve spremni zrtvovati kada volite?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
in medias res
#1 Sta ste sve spremni zrtvovati kada volite?
Smatram da je normalno zrtvovati se za nekoga i u ime necega ako i kada volis! Pa me zanima sta ste sve vi spremni zrtvovati ili sta ste zrtvovali?????
-
underground
Ljubav je izmisljena stvar. Nemas sta zrtvovati. Ako ide ide, ako ne ide to je to onda.
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Poenta bi bila da ipak ne¹to ¾rtvuje¹ dok ne skonta¹ da ne ide... Novac, vrijeme, mir, ¾ivce, obraz, miraz....underground wrote:Ljubav je izmisljena stvar. Nemas sta zrtvovati. Ako ide ide, ako ne ide to je to onda.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Pravi si Curbrigenpirmin wrote:20 KM.![]()
(uz pretpostavku da se francuski podrazumjeva)
- zena21
#10 Re: Sta ste sve spremni zrtvovati kada volite?
Za pravu osobu, za koju smatram da je vrijedna zrtve, spremna sam zrtvovati mnogo toga...in medias res wrote:Smatram da je normalno zrtvovati se za nekoga i u ime necega ako i kada volis! Pa me zanima sta ste sve vi spremni zrtvovati ili sta ste zrtvovali?????
-
Sarafcina
otherside wrote:Kad nesto sam zelis tesko da se to moze staviti u kategoriju "zrtvovanja"
Da za ljubav moraju padati zrtve su samo nase predrasude....
Ili se ljubav u svom punom sjaju jos nije pojavila...
ma ljudima sa strane izgleda kao da se zena zrtvuje kada priprema neka jela.... jer ljudi,gledajuci sa strane, cesto to (i mnogo drugih stvari) vide kao zrtvovanje...ili ono kada momak ne izlazi sa svojom rajom (zato sto mu je ljepse sa djevojkom).Jbg, nepristrasni iz jednacine uvijek izbace ljubav.
Problem je kada se "zrtvovanje" trazi kao dokaz ljubavi.... tada nastaje kurslus.
-
in medias res
#14 Re: Sta ste sve spremni zrtvovati kada volite?
Za pravu osobu, za koju smatram da je vrijedna zrtve, spremna sam zrtvovati mnogo toga...[/quote]
upravo tako.....
upravo tako.....
- Michun
#15 Re: Sta ste sve spremni zrtvovati kada volite?
Pa kad si u tome nisi ni svjestan da se zrtvujes - ako je prava stvar. Ako si svjestan da se zrtvujes, a to je obicno kad ne dobivas isto ili nista zauzvrat, onda ne valja nikako.in medias res wrote:Smatram da je normalno zrtvovati se za nekoga i u ime necega ako i kada volis! Pa me zanima sta ste sve vi spremni zrtvovati ili sta ste zrtvovali?????