Moderator: anex

500 gr mlijeka? Znaci ide mlijeko u prahu?hadzinica wrote:http://www.coolinarika.com/recept/tuniski-kolacboracha wrote:jel moze recept?po ko zna koji put ,TUNISKI KOLAC...(keks je ovdje samo kao pomocna armatura )
Meni ovdje nešto liči na nekog od ....saurusaNaatasha wrote:... mladi krompir i meso od teleta..

Ja vala volim kad ti "pretjeras"hadzinica wrote:CokoladnaSu wrote:Jao, jao koliko mi je samo vremena trebalo da procitam sve postove![]()
5 dana Vas citam, i bas sam se bila razocarala kada je bilo ono grupno banovanje, reko vidi nisam valjda djaba citala
Kad ono na kraju nisamm![]()
Volim da kuham, ali imam prilicno malo vremena (to mi nije izgovor znam), ali ipak jedini dan koji provedem cijeli u kuhanju je nedjelja. To mi je ujedno i jedini slobodni dan.
Razlgedajuci sve postove do sada odusevljena sam receptima svim, a posebno dalmatinkinim, hadzinicinim i indigo-x. Indigo-x ima divan smisao kako da to sve izgleda savrseno na tanjiru i pozeljno i onim koji su upravo jeli![]()
Hadzinica mi je svjetska zena. Imam osjecaj da ona ono kada lupi sakom od sto to mora da bude tako![]()
![]()
A kada gledam slike tete dalmatinke imam osjecaj kao da ta zena sta god da baci u lonac to bude savrseno ukusno.
Ja da sam pod necijim krovom sigurno bi se valjala a ne bi hodala.
Eh da i jos da ne zaboravim Mima mi je kraljica, kada god procitam njen komentar koliko god on ozbiljan bio, kada vidim onog smajlija kako se ljulja umrem od smijeha.
Irma cestitam na uspjehu, ti si sada glavna potencijalna udavaca![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
dobro dosla!![]()
da sam na tvom mjestu,vjeruj da ni ja ne bih odustala dok ne bih iscitala svih 341 stranicu...nije to djaba moj najdrazi kutak na forumu
..tema koja je zblizila osobe ,raduje mnoge koji je redovno prate pa i one koji tek s vremena na vrijeme virnu,motivise i daje inspiraciju svim onim koji na hranu( i kuhanje iste),posmatraju i dozivljavaju necim posebnim ,a ne samo pukom "obavezom"..,sve dame koje su otvoreno pitale,trazile savjet..skuhale(pripremile) neko od jela koje je bilo prezentirano, pokazale zahvalnost i povjerenje, sigurna sam,sa osjecajem ponosa i osmijehom na licu jer im je uspijelo neko jelo za koje se prije mozda nisu usudile napraviti...
i sama sam bezgranicno zahvalana na svim nesebicnim odgovorima i savjetima iskusnijih i zrelijih "domacica"(kuharica,gurmana..)...naravno,neprikosnoveno mjesto i "titulu" Sefice nosi Indigo-x... ne samo sto je vrhunska u kuhinji,to je osoba koja uvijek nadje vremena da iskreno ,i temeljito, sa emocijom i nesebicno podijeli svoje znanje..hvala Ti na tome
tu ste i sve ostale,sve do jedne koje su uz "nas"( "tete kuharice" sa najvecim ucescem na temi),sa svojim pohvala i cestitkama!
HVALA VAm na tome ,iskeno,jer slagala bih kad bih rekla da ne godi,(ali ne mojoj sujeti ili kako se to vec zove..meni je ko majci i supruzi,ipak najveca pohvala kad vidim prazne tanjire)...hvala vam jer ste mi davali poseban razlog da se svaki put,pa recimo potrudim,u svoj frci kad je vrijeme rucka,to nesto fotografisati i postaviti...
posebno mi je draga Irm@ koja je moje "dijete,ponos i dika"![]()
Posebno odusevljenje i kao zena i kao gurman gajim prema Dalmatinki ,njenim "delicijama"
posebnu emociju imam i prema 2 "decka" koji su tu uz nas "rame uz rame"--Toto i callmethebreeeze![]()
Hvala i svim onim koji ,na temu i sve sto se zove temom,gledaju sa dozom neizbjezne zenske "logike" ili kako se vec zove tipicna zenska sujeta/ljubomora...![]()
tebi..CokoladnaSU,HVALA na ovom iskrenom postu..uspjela si u par recenica sazeti toliko toga..
i da...ja zaista lupam od sto,grmim i psujem..galamim i kuham ko da vojsku hranim..kuham svakim djelicem sebe,kuham kad sam sretna,kad sam ljuta..kad zelim nekome koga volim,pokazati to..kuham jer volim...
p.s.
izvinite ako sam "pretjerala",ali nisam mogla drugacije i krace odgovoriti na post![]()
Propade ti rucak zbog ovogatodd_smith wrote:A joj sada cu i ja da zaplacem![]()
![]()
![]()
todd_smith wrote:A joj sada cu i ja da zaplacem![]()
![]()
![]()

kako cemo je dozvatihana_montana wrote:e za to ti treba big mama, mene je unistila sa svojim lazanjama
Tu sam jaIndigo-X wrote:
Pa gdje si ti nama,..![]()
Kao i uvjek, savrseno,..
Sunrise00 wrote:kako cemo je dozvatihana_montana wrote:e za to ti treba big mama, mene je unistila sa svojim lazanjama
mi bi kuhaleeeeeeeehana_montana wrote:Sunrise00 wrote:kako cemo je dozvatihana_montana wrote:e za to ti treba big mama, mene je unistila sa svojim lazanjama
mamaaaaaaaaaaa gladne smooooo
ti kuhaj.....ja cu da njupamSunrise00 wrote:
mi bi kuhaleeeeeeee
moze, evo samo da mi kaze kakohana_montana wrote:ti kuhaj.....ja cu da njupamSunrise00 wrote:
mi bi kuhaleeeeeeee

Sheikha wrote:Nisam DANAS, al jesam neki dan pravila
Reform torta prekrivena fondant masom
Moja curica i ja smo se malo igrale