ma zezam se. ja se samo po licu (da ne kazem koji drugi dio tijela) ne mazem.hadzinica wrote:gledaj..ne mislim mi na bas patku-patku...to je ono pace kad krene bivat patka...znaci jos nije zilava,taman..e tu "patku" ako nadjes,koka ti nece pasti vise na idejucallmethebreeeze wrote:ja sam sutra kontao koku zadavati, a mozda i patku da potrazim.
![]()
p.s.
ti ne koristis puter zboh holesterola...cime ces je premazati ili ces je puniti?
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
callmethebreeeze
#6226 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
-
callmethebreeeze
#6227 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
hocu sad i hocu sve, je i moj moto.hana_montana wrote:callmethebreeeze wrote:ja sam sutra kontao koku zadavati, a mozda i patku da potrazim.
obje mlatni![]()
-
callmethebreeeze
#6228 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
zene, hocemol' ici spavati? nece se rucak sutra sam napraviti.

- hana_montana
#6229 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
a kako to mislis

-
callmethebreeeze
#6230 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
ja odoh. uzivajte 
-
wannabekuharica
#6231 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Pozdrav moje kuharice i kuhari!
Ne znam kome bih prvo dala kompliment ili divila se:) sve izgleda tako ukusno i tjera te na kuhanje!
Ipak ako smijem,najvise mi je upao u oci ovaj "medeni" kolac ,, uhh,, da mi je da to probam, moracu nekog potraziti da mi pomogne praviti
Evo i ja sam ponesto kuhala;
Ovo je jedna od mojih ludih pizza kombinacija, i ovu sam nazvala "zelena" pizza..
Tijesto sam pravila sa psenicnim brasnom i flax seeds ( ne znam kako se to kaze na nasem, na latinskom je:Linum usitatissimum), vrlo zdravo. Stavila sam sta sam imala u frizideru, sve odreda
brokoli, mohune, sparoge, piletine, luka,, malo sira itd,,, super je smekala( nije tipicna pizza sa previse sira i masti, ovo je posve niskokaloricno a tako zdravo)

Ovo je pita sa krem sirem ( bilo kakav, ja sam koristila neki sto nema skoro nikako masti u sebi) i prasom. Otkako mi je kcerkica gledala film "Snijeg" i vidjela kako djeca jedu pitu, samo trazi da to jede, a ja ne znam razvijati, pa sam expermentisala:)
Prasa se prepece na maslinovom ulju, i doda krem siru, posoli , pobiberi i to je to,, ja nisam stavljala jaja i previse sira, eto samo da ga ima, da je napravi socnom,i super je ispalo.
Ovo su gotove jufke, pripremane po "turskoj" metodi, i nikakve razlike skoro nema od pravih.

Kuhalo se jos, ali se nije stiglo uslikati:) Uskoro pravim onu masala piletinu, usput, hvala za recept!
Do sledeceg kuhanja
Ne znam kome bih prvo dala kompliment ili divila se:) sve izgleda tako ukusno i tjera te na kuhanje!
Ipak ako smijem,najvise mi je upao u oci ovaj "medeni" kolac ,, uhh,, da mi je da to probam, moracu nekog potraziti da mi pomogne praviti
Evo i ja sam ponesto kuhala;
Ovo je jedna od mojih ludih pizza kombinacija, i ovu sam nazvala "zelena" pizza..
Tijesto sam pravila sa psenicnim brasnom i flax seeds ( ne znam kako se to kaze na nasem, na latinskom je:Linum usitatissimum), vrlo zdravo. Stavila sam sta sam imala u frizideru, sve odreda

Ovo je pita sa krem sirem ( bilo kakav, ja sam koristila neki sto nema skoro nikako masti u sebi) i prasom. Otkako mi je kcerkica gledala film "Snijeg" i vidjela kako djeca jedu pitu, samo trazi da to jede, a ja ne znam razvijati, pa sam expermentisala:)
Prasa se prepece na maslinovom ulju, i doda krem siru, posoli , pobiberi i to je to,, ja nisam stavljala jaja i previse sira, eto samo da ga ima, da je napravi socnom,i super je ispalo.
Ovo su gotove jufke, pripremane po "turskoj" metodi, i nikakve razlike skoro nema od pravih.

Kuhalo se jos, ali se nije stiglo uslikati:) Uskoro pravim onu masala piletinu, usput, hvala za recept!
Do sledeceg kuhanja
-
leticija
#6232 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Basmati riza s jagnjetinom
Prodinstati na masl. ulju komadice jag. mesa bez kosti (ja sam koristila meso od vrata i nisam odstranjivala kost).
Dodati sitno isjeckani luk, mrkvicu, suve sljive, kajsije i grozdjice (prethodno namocene u mlakoj vodi).
Dinstati uz dodavanje po malo vode ako je neophodno.
Ubaciti saku oguljenih badema i malo pinjola, dodati curry zacin, so, biber, sjeckani persun ili korijander.
Po zelji se moze dodati i malo vina.
Gotovo je kad meso omeksa.
Posebno obariti Basmati rizu (uvijek poklopljenu, za razliku od ostale vrste rize koja se kuva otklopljena)
i sluziti s mesom.
Pozeljno je rizu kuhati s malo safrana, ali ja ga nisam imala.

Prodinstati na masl. ulju komadice jag. mesa bez kosti (ja sam koristila meso od vrata i nisam odstranjivala kost).
Dodati sitno isjeckani luk, mrkvicu, suve sljive, kajsije i grozdjice (prethodno namocene u mlakoj vodi).
Dinstati uz dodavanje po malo vode ako je neophodno.
Ubaciti saku oguljenih badema i malo pinjola, dodati curry zacin, so, biber, sjeckani persun ili korijander.
Po zelji se moze dodati i malo vina.
Gotovo je kad meso omeksa.
Posebno obariti Basmati rizu (uvijek poklopljenu, za razliku od ostale vrste rize koja se kuva otklopljena)
i sluziti s mesom.
Pozeljno je rizu kuhati s malo safrana, ali ja ga nisam imala.

- pustopoljina
#6233 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
leticija-je li isti recept,ako se stavi piletina???
-
samo gost
#6234 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
@leticija: SJAJNO! Svaka čast i hvala na receptu. Sad počinje sezona janjetine, pa je ovo baš na vrijeme.
-
♥ Julianna ♥
#6235 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Ohh jadna janjad 
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
- Cholina_Lokica
#6237 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
joj koliko ljudi jedete puno mesa... 
-
leticija
#6238 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Pustopoljina, ovo jelo se pravi iskljucivo s jagnjetinom.
Ako hoces s piletinom, imam sliku i recept na nekoj od prethodnih stranica. Ne ide suvo voce
i kuha se sve zajedno.
Toto, moze se jesti i prstima, dozivljaj je tada potpun i autentican.
Treba vjezbati kad niko ne vidi jer i to se radi sa stilom...
Hvala svima na kometarima.
Ako hoces s piletinom, imam sliku i recept na nekoj od prethodnih stranica. Ne ide suvo voce
i kuha se sve zajedno.
- pustopoljina
#6239 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
ma jela sam kod jedne perzijanke piletinu sa suhim sljivama (ostale sastojke nisam skontala)i rizu sa safranom...u med se stvaralo,kako kazu...leticija wrote:Pustopoljina, ovo jelo se pravi iskljucivo s jagnjetinom.
i kuha se sve zajedno.
i ja bih sad to da znam napraviti,a ona nije tu...i tako...
-
samo gost
#6240 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
[quote="sva imena su zauzeta"]Brzinski ručak/večera:
Lazanje sa špinatom i dimljenim lososom u dvije verzije:

Htjela sam, pa zaboravih (omete me ona janjetina
), reći da ti je ova lazanja extra
. Ne sumnjam, s obzirom na sastojke, da je i extra ukusna.
Lazanje sa špinatom i dimljenim lososom u dvije verzije:

Htjela sam, pa zaboravih (omete me ona janjetina
-
Aorta
#6241 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
@ leticija: biryani aranzman ti je divota. Ja ga isto pravim, mozda jednom mjesecno, ali sa piletinom, jednom sa kozetinom. Muz mi ljubi ruke kad mu ga napravim.leticija wrote:Pustopoljina, ovo jelo se pravi iskljucivo s jagnjetinom.
i kuha se sve zajedno.
-
sva imena su zauzeta
#6242 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Irm@ evo torte po receptu koji si nam dala i moram ti priznati da je super.

Za one koji budu pravili tortu par praktičnih savjeta: ako budete pravili kremu sa crnom čokoladom (60%) potrebno je da u kremu stavite šećera po ukusu jer bi krema inače bila gorka. Što se tiče načina pravljenja bijele i crne kreme ja sam koristila metodu kao kad pravite ganache kremu (ali sa mjerama iz ovog recepta) za koju možete naći postupak na internetu. Irm@ mislim da se na taj način izbjegne ovaj problem o kojem su govorili u komentarima na recept.

Za one koji budu pravili tortu par praktičnih savjeta: ako budete pravili kremu sa crnom čokoladom (60%) potrebno je da u kremu stavite šećera po ukusu jer bi krema inače bila gorka. Što se tiče načina pravljenja bijele i crne kreme ja sam koristila metodu kao kad pravite ganache kremu (ali sa mjerama iz ovog recepta) za koju možete naći postupak na internetu. Irm@ mislim da se na taj način izbjegne ovaj problem o kojem su govorili u komentarima na recept.
- Irm@
#6243 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
diiiiivna ti je ispala ali stvarno sam woooow
ma ja to je rjesenje problema dvije glave su uvijek pametnije od jedne

ma ja to je rjesenje problema dvije glave su uvijek pametnije od jedne
-
KUHARICABOSNE
#6244 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Kakva torta!!!!!! 
-
callmethebreeeze
#6245 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

pile punjeno limunom, kaduljom, bijelim lukom... okolo pasternak, krompir, koji se kuhao u bijelom luku i limunu 12-tak minuta, i bijeli luk u timjanu i ruzmarinu.
- hana_montana
-
callmethebreeeze
#6247 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
sutra cu ici u park s bejzbolpalicom... ima malo jezerce i puno patkica.hana_montana wrote:a dje patka
-
samo gost
#6248 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
@sva imena su zauzeta: torta ti je super! Mora se ovo napraviti (a taman sam izgubila višak kg
) 
- hana_montana
#6249 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
pa neces valjda sam mlatnut patku
brusketa sa lignjama,maslinovim uljem,peperoncinom,cesnjakom,limunom i jos ponesto...

ja opet po rizotu
ovaj put sa lignjama,hobotnicom i gamberima

brusketa sa lignjama,maslinovim uljem,peperoncinom,cesnjakom,limunom i jos ponesto...

ja opet po rizotu

- Sunrise00
#6250 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
imal' ovdje sta za koncentraciju, ucenje