Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Punjene paprike, cuftete (od viska file za paprike) u paradajiz sosu i projara (ili proja pitanje je sad!) sa feta sirom (najbilizi travnickom u mojim krajevima).
Indigo strukli su ti stvarno genijalni, jos cu doci u napast da ih napravim, a imam hrane za citav garnizon (samo su sve reprize, pa ne objavljujem)...mora se prvo to pojesti !
ma super ti je ispala..a vidjela sam neki dan ovu sliku na coolinariki ali nisam znala da je tvoja a ovu sam ja tortu pravila za novu godinu i bas je tesko izrezati tako da ti je super ispala
Irm@ wrote:
ma super ti je ispala..a vidjela sam neki dan ovu sliku na coolinariki ali nisam znala da je tvoja a ovu sam ja tortu pravila za novu godinu i bas je tesko izrezati tako da ti je super ispala
hvala hvala. lakše se reže ako se drži u frižideru a ja sam ljubitelj ovih kremastih torti pa se meni sviđa
imam pitanje u veži štruklji
čime ih prelijete
ja kad prelijem kiselim vrhnjem (onaj u čašicama) ostane mi bijelo po vrhu a na vašim slikama su baš fine zlatne boje
Ghita wrote:imam pitanje u veži štruklji
čime ih prelijete
ja kad prelijem kiselim vrhnjem (onaj u čašicama) ostane mi bijelo po vrhu a na vašim slikama su baš fine zlatne boje
Prvo kad ih poredas u tepsiju stavi na svaki strukelj po komadic maslaca i zapeci 20-tak minuta, zatim napravi smijesu od kiselog i slatkog vrhnja te premazi struklje i zapeci do kraja. Ako hoces bas ovu boju kao kod mojih struklji onda dodaj jos jedan zumanjak, i to je to.
hvala puno
kolega imaš slike na prethodnim stranicama. nešto slično piti
Ghita wrote:imam pitanje u veži štruklji
čime ih prelijete
Prvo kad ih poredas u tepsiju stavi na svaki strukelj po komadic maslaca i zapeci 20-tak minuta, zatim napravi smijesu od kiselog i slatkog vrhnja te premazi struklje i zapeci do kraja. Ako hoces bas ovu boju kao kod mojih struklji onda dodaj jos jedan zumanjak, i to je to.
ja sma nakon 10 min prelila s mjesavinom vrhnja jer sam htjela da mi budu hrskave i bile su a nisu izgorile
ne znam jesam li vam prije pokazivala kukuruzu u kuglofu, možda jesam, al za svaki slučaj evo opet
stvarno je fina, ja je umutim i izlijem u kuglof za manje od 10 minuta a peče se 45 min na 200 stepeni ili ako je rerna dobro ugrijana onda 40min. pravim je kad mi iznenada banu na vrata gosti jer dok popijemo kafu ona je gotova. ko je god probao oduševio se ali odmah da vam kažem ni upola nije dobra kad se pravi u običnoj tepsiji jer u tepsiji poprilično gubi na vlažnosti. može se jesti bez ičega ali ja je serviram sa pavlakom, kajmakom, sirom....
vjerujte da je vole i djeca i stari
ja evo pecem pile u tagarici. koju sam kupio u ikei. kupio sam jos jednu serpu od celika, tavu za wok i tavu za paeLJU i konacno sam stavio sijalicu u luster u kuhinji. sad mogu slikati hranu da se vidi sta je na tanjiru.
kolega wrote:dobro, jasno mi je ovo za tave i sijalicu ali čelićna šerpa, heeej
pravi celik, s meHkim c. more na kolo, plamen, u rernu. znas kako bude dobro kad zadas chili, pa pustis da se kuha jedno dva sata dok se ono meso ne pocne raspadati od svojih sokova. ili kad nastavis pile u vinu, s jos par zajebancija.
ma znam, ali ćelićna (jesam li potrefio sa ć-ima ) šerpa, pa u njoj možeš kuhati i klepe koje napraviš od C-4 eksploziva, bez straha da bi eventualna eksplozija mogla uzrokovati frcanje masnoće po šporetu ili zidovima
kolega wrote:ma znam, ali ćelićna (jesam li potrefio sa ć-ima ) šerpa, pa u njoj možeš kuhati i klepe koje napraviš od C-4 eksploziva, bez straha da bi eventualna eksplozija mogla uzrokovati frcanje masnoće po šporetu ili zidovima
molim moderaciju i apelujem da pobriše začatavanje kao što mene redovno opemente ha se pojavim na temi i kažem nešto off topic
Naime, mi koji dolazimo na temu da nađemo ono što je tema ove teme ne postoji od silnih naglabanja o stvarima koje nemaju veze s kuhanjem
Hvala
Pitanje za vrsne poznavatelje: da li ima neka zamjena za šlag u prahu, osim snijega od bjelanaca i slatkog vrhnja