Ali evo repcepat od telecih skebi/tripic:
I volim pitu skembaru.
Ja obavezno stavim kasiku jabukovog ili vinskog sirceta prije jela.

Moderator: anex

bravomelrose wrote:Dr Med - hvala na receptu, znam sta je baiser masai ne buni me to sto nema brasna
, za sada necu praviti Baumkch. posto sam upravo napravila jedan (po gornjem receptu) i imam zalihe, mozda nekada u buducnosti - stavljam slike i utiske ako ga napravim!
Ovo su slike danasnjeg Bk-a, a pasteta od pilece dzigerice se hladi u frizideru (slike stizu), pa cemo se poslije pogostiti pralinama - dole snitica Baumkuchena, gore pileca pastetica i malo zelea od brusnica!

Evo recept :melrose wrote:Pasteta od pilecih jetrica (tj. dzigerice):
Malo neuredna pralina (snita Baumkuchen-a, pasteta, zele od brusnica):
P.S.
Indigo, masta stvarno moze svasta! Bomba ti je prava bomba, odlicna ideja da ju ovako oblikujes!!!
Istocka, moze recept!!!???
evo bujrum --izvoli zeljanice sad ispeklachuchumbamayumbe wrote:Jes meni prahnulo dobre pite pojesti, tj, bilo kakve pite...

Hvala na bujrumu, ali sam podaleko...Istocka wrote:evo bujrum --izvoli zeljanice sad ispeklachuchumbamayumbe wrote:Jes meni prahnulo dobre pite pojesti, tj, bilo kakve pite...
![]()
Ako baš moRe bilo kakva evo imam ja burek.....al zagoriochuchumbamayumbe wrote:Jes meni prahnulo dobre pite pojesti, tj, bilo kakve pite...

Ma moze i ugljenisanog, kada bi se nekako DHL-om moglo poslati...zelenashica wrote:Ako baš moRe bilo kakva evo imam ja burek.....al zagoriochuchumbamayumbe wrote:Jes meni prahnulo dobre pite pojesti, tj, bilo kakve pite...
![]()
ps.Nisam ja kriva što je zagorio![]()

hahahha znao sam da ce biti primjedi za stolnjak ali nema veze to je bio stolnjak sada ga korstim u druge svrhemelrose wrote:Kod nas se kaze zacinsko bilje i ovo na slici ti je korijander i baby crvena blitva i nekako ti fali pola slike...( i imas rupu na stoljnjaku:))
Da ja sam muskohadzinica wrote:Ženski Dr.Med wrote:E posto sam ja mali gurman i rado volim ici jesti i kuhati u sljedece vrijeme cu dici par slika za pocetak evo jedna
Tunjevina sa grila ,sa 2x karfiol znaci varijacija od karfiola jednom pecen u tavi drugi kao pire, onda imamo essenz od mandarine i neznam kako se kod nas kaze ali u njemckoj se zove Kräuter (nana itd)u vidu salate zacinjeno sa so,frisko mljeveni biber,secer u prahu,maslinovo ulje i bijeli balsamico !!
Pitanja??[/quote]
ne! sve je vise nego ocigledno
btw..ti si musko?