Indigo-X wrote:
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5276 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
-
walkabout
#5277 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Chmoljo, stani u red, vec nas ima dosta....

- Irm@
#5278 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
konaaaacno sam je napravila
(tantanatraaaam)
Tunski kolač ili torta s nekim mojim malim izmjenama ali svi su bili odusevljeni

(tantanatraaaam)

- neprilagodjena
#5279 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Irma super izgleda,moze li recept

- Irm@
#5280 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
hvala ti puno
a ovo je zahvaljujuci mojoj vjecnoj inspiraciji hazidznici
a evo recepta http://www.coolinarika.com/recept/tuniski-kolac

a ovo je zahvaljujuci mojoj vjecnoj inspiraciji hazidznici
a evo recepta http://www.coolinarika.com/recept/tuniski-kolac
- anais_nin
#5281 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Indigo eto me na rucakIndigo-X wrote:Nisam ni ja bas imala vremena kao ni hadzinica, evo par slika od predhodnih dana.
![]()
- gonič zmajeva
#5282 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
molimmm pa brokuli su zakon i šta je to no njemu vrhnje ,sir a ispod pečeni krumpir njammmtech10 wrote:Ja cu preskociti ovaj brokoli.
- SxDude
#5283 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
definitivno najbolji dio foruma, and kakooo sam se 'nakrao' recepataaaa, hihihi
kuharice/kuhari

kuharice/kuhari
- Ghita
#5284 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
a pišete li recepte od jela na slikama negdje na nekoj temi i može li link
iskreno, zanimaju me od indigo SVI recepti sa ove i prethodne stranice
iskreno, zanimaju me od indigo SVI recepti sa ove i prethodne stranice
- Irm@
#5285 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
hadzinice ne znam je li ti se stucalo ali cijeli dan svima pricam o tebi
a evo i lazanja (poslusala sam tvoj savjet naravno)

a evo i lazanja (poslusala sam tvoj savjet naravno)

-
kween
#5286 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
ima li iko recept za tortu brusnica iz "vatre"...vec sam negdje pitala ranije niko ne odgvora
help...inace fenomenalne ste..
help...inace fenomenalne ste..
- Ghita
#5287 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
pažnja pažnja
moram vam privući pažnju nekako jer mi je poprilično hitno
rođendan mi je za desetak dana. između ostalog napravila bih i pizzu, lazanje, tortu
za pizzu me ne zanima ništa jer znam kako ću praviti (kao i do sada 41258 puta)
ali u vezi lazanja
ja sam ih pravila samo jednom i bile su mi jako fine
ali kupila sam one suhe pločice, tvrde kao makaroni. zanima me kakvo vi tijesto koristite. čula sam da postoji baš tijesto koje se samo još malo doradi oklagijom a neki ove tvrde pločice koje sam ja kupovala prokuhaju. ja sam ih samo dobro zalila bešamelom
još jedno pitanjce
ima li neka torta da vas je dosta pravilo i da vam se svima svidjela. ja sam napravila u životu...pa možda 60 različitih torti ali sad bih nešto drugačije, nešto fenomenalno jer će mi doći dosta raje. vidjela sam dobru tortu od indigo na coolinarki ona sa 600grama čokolade i izgleda mi fantastično ali malo mi je previše da kupujem 6 ćokolada posebno zato što bih tortu isprobala par dana pred rođendan pa je onda ponovo napravila, a gdje ću kupiti 12 čokolada, i ovako ću bankrotirati
znači, htjela sam vas pitati ima li kakva torta da je puno vas napravilo, da se svima svidjela, i da nije voćna (banane mogu proći)
rođendan mi je za desetak dana. između ostalog napravila bih i pizzu, lazanje, tortu
ali u vezi lazanja
ali kupila sam one suhe pločice, tvrde kao makaroni. zanima me kakvo vi tijesto koristite. čula sam da postoji baš tijesto koje se samo još malo doradi oklagijom a neki ove tvrde pločice koje sam ja kupovala prokuhaju. ja sam ih samo dobro zalila bešamelom
još jedno pitanjce
ima li neka torta da vas je dosta pravilo i da vam se svima svidjela. ja sam napravila u životu...pa možda 60 različitih torti ali sad bih nešto drugačije, nešto fenomenalno jer će mi doći dosta raje. vidjela sam dobru tortu od indigo na coolinarki ona sa 600grama čokolade i izgleda mi fantastično ali malo mi je previše da kupujem 6 ćokolada posebno zato što bih tortu isprobala par dana pred rođendan pa je onda ponovo napravila, a gdje ću kupiti 12 čokolada, i ovako ću bankrotirati
znači, htjela sam vas pitati ima li kakva torta da je puno vas napravilo, da se svima svidjela, i da nije voćna (banane mogu proći)
- Ghita
#5288 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
ja sam tako pekla sa folijom jedno pola sata uz litar bešamela i onda je skinula i pekla još jedno vrijeme da ispari višak tečnosti i da porumeni
nažalost nemam sliku isječenih lazanja, samo čitava tepsija
http://www.coolinarika.com/recept/745460
nažalost nemam sliku isječenih lazanja, samo čitava tepsija
http://www.coolinarika.com/recept/745460
onda ako nema šanse da fulim možda bih se mogla odvažiti pa je napraviti dan pred rođendan, bez probe. jesi li je ti pravila?za tortu bi ti upravo preporucila ovu koju si spomnula od Indigo ..sa detaljnim pracenjem postupka, nema sanse da fulas..ionako ti je to samo 600 gr cokolade "sakriveno" u nazivu torta
-
kween
#5289 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
koja je to torta ?
moe link za recept ovde?
moe link za recept ovde?
-
kween
#5290 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
thx
vidjela sam izgleda da smo otkucali same time
jer nije bilo linka 
vidjela sam izgleda da smo otkucali same time
- Sunrise00
#5291 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Ghita wrote:pažnja pažnja
moram vam privući pažnju nekako jer mi je poprilično hitno
ali u vezi lazanja
još jedno pitanjce
http://www.coolinarika.com/recept/crno-bijela-tortaali kupila sam one suhe pločice, tvrde kao makaroni. zanima me kakvo vi tijesto koristite. čula sam da postoji baš tijesto koje se samo još malo doradi oklagijom a neki ove tvrde pločice koje sam ja kupovala prokuhaju. ja sam ih samo dobro zalila bešamelom
ja bih ti preporucila ovu tortu, meni je predivna
-
kween
#5292 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
ova gore torta je super ja sam je pravila s tim sto sam ubacila u biskvit krupno sjeckanih grancereale keksa od cokolade tako da je to super hrskalo , a izmedju dzem od marelica i premazala cokoladnom glazurom jer nisam ljubitelj ovih slag pjena...svi su bili odusevljeni ..
-
Nana1949
#5293 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
"još jedno pitanjce
znači, htjela sam vas pitati ima li kakva torta da je puno vas napravilo, da se svima svidjela, i da nije voćna (banane mogu proći)"
ZA GHITU: Sretan rodjendan. Moj prijedlog za tortu -- HAVANA.
znači, htjela sam vas pitati ima li kakva torta da je puno vas napravilo, da se svima svidjela, i da nije voćna (banane mogu proći)"
-
devet.
#5294 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
hadzinica wrote:link je vec dodat,ispod fotkekween wrote:koja je to torta ?
moe link za recept ovde?![]()
al jedan klik me nista ne kosta![]()
http://www.coolinarika.com/recept/adrijanina-torta
Bas ti hvala i u moje ime....Kad je napravim sliku postavim...
- ružmarin-a
#5295 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
pozdrav nana 1949 ima jedna torta zove se Kinder torta, nema kome se ne dopada: idu orasi jezgre na dnu, zatim ide kora od bjelanaca, i to se suši, pa se prevrne, onda se premaže eurokremom dok je još toplo, fill sa žumancima na pari pa se prepolovi i u jedan stavi čokolada, pa onda ide fil braon preko, red plazme ili p'tit keksa, red žutog fila, pa šlag odozgo, odozgore (što kaže Ana, šega mi ovo odozgore/a), ako uspijem pronaći recept objavit ću ga. Torta je fenomenalna moja mama je svaki rođendanm pravi svojoj unuci, jednom je preskočila na opšte nezadovoljstvo prisutnih usljed nedostatka torteNana1949 wrote:"još jedno pitanjce
Dobra torta je i Žito torta, u nju ide dosta mljevenih oraha pa se tako zove, fenomenalna je zapravo...
pozdrav
-
paipan
-
Zoya
#5297 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Tagliatelle sa pilecim prsima

- tech10
#5298 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Zhiku, sto se Zoya izbirikala. 
-
HiBreeD
#5299 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Zoya, svaka cast, super izgleda...mozes li ukratko napsiati kako se to pravi...unaprijed hvala dje cula i ne cula 
- Ghita
#5300 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
hahahaha ma šuti sinoć sam do 4 sata češljala tvoje recepte i one koji su mi se "samo" svidjeli dodala u omiljene, a od onih koje namjeravam praviti kopirala linkove u word