Indigo-X wrote:Polpete od tune, riza na puteru, kuhana mrkva i supa.
polpete? sta je to? moze li recept?
inace, sve divno kuhate! trenutno pravim kolac od rogaca, ako uspije postavljam sliku
Moderator: anex
Indigo-X wrote:Polpete od tune, riza na puteru, kuhana mrkva i supa.
No_oNe__ wrote:prvo da se zahvalim Dina_qa i jos nekome ko je stavio recept...
evo moj prvi kolac opcenito u zivotu
a prvi cheese cake u mojoj karijeri
PREDOBAR JE
SAVRSEN JE
MA OTKIDA
svi su popadali na dupe od ukusa!
ono sto jasmatram nedostatkom tj mojom greskom je da sam stavila 2x philadelphija sir (400gr) i samo 300 grama pavlake
i moglo je ici jos maaaalo vise limuna (iako je i sad dovoljno kiselkast)
ali sve u svemu je ZAKON!
p.s
jel neko moze odgonetnuti sto mi je ovako tanak ovaj sirni dio??
prevelikkalup??
premalo pavlake??
HVALA SVEJEDNO!

možda može i ABC a ima neki novi Krem sir čini mi se Dar prirode ili sličnoNo_oNe__ wrote:Imam pitanje za raju iz BH j Sarajeva
za cheese cake - koji keks koristite umjesto digestive??
jel kod nas ima kupiti digestive?
ja sam vani, a mama hoce da pravi kolac pa da joj dam uputstva
i koji sir?
ABC???
Toto wrote:
Toto wrote:
Kod nas u istocnoj Hercegovini (Gacko i okolicapustopoljina wrote:i ja malo da zacatam
taj japrak sam jela samo u jednom egipatskom kaficu (riza i menta unutra,nema mesa) i iz konzerve iz turske prodavnice...
u stvari to je bilo u vinovoj lozi-je li to japrak?
znaci,mozda nisam nikad jela...ali sigurno nikad domace-niko u mojoj porodici to nikad nije napravio. ni komsije,ni rodjaci
nema toga kod nas
Nasa gastronomija je naslijedila dosta od orijenatalne kuhinje, kako po recepturi - tako i po nazivima jela. Vremenom se dosta izgubilo na orginalnosti receptura a ima dosta razlika u nazivima, sto nikako nije mahana.pustopoljina wrote:i ja malo da zacatam
taj japrak sam jela samo u jednom egipatskom kaficu (riza i menta unutra,nema mesa) i iz konzerve iz turske prodavnice...
u stvari to je bilo u vinovoj lozi-je li to japrak?
znaci,mozda nisam nikad jela...ali sigurno nikad domace-niko u mojoj porodici to nikad nije napravio. ni komsije,ni rodjaci
nema toga kod nas

Samo da ti poželim dobrodošlicu i nadam se da ćeš nam se pridružiti svojim fotografijama.veka wrote:pozdrav za hađinicu, indigu i dalmatinku isprobala sam vaše recepte odlični su

Morati ćeš malo pričekati, neću imati fotoaparat još nekih tjedan dana, iako redovno kuham.Indigo-X
Iako ce zvucati mozda malo otrcano, ali i vi ste meni nedostajali.Posebno se radujem tvojim slikama