Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
Leonid Breznjev
#4026 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
ocigledno kusnjom i zlom koje me okruzuje..
salim se, zakacim onako ponesto usput, mnogo suhe hrane, slabo sta na kasiku, i nikako da ugrabim nesto vrelo u sta vrijedi puhati..
sve nesto mlako..
kako se ti boris? vidim kuhinja sve bolje i bolje..
svaka cast.. 
-
opet ja
#4027 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Sehr geehrte Frau Helga
, jos kada bi ste bili tako fini i stavili mi link za mantiju bila bih vam zaista i nadasve zahvalna 
-
ASILEM
#4028 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
HADZINICA me ostavlja ono paf...eee..hocu i ja tako d aznam kuhat
...hvala.
-
leticija
#4029 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Hadzinica, Indigo-X, sjatkamala, sve pohvale za vase kulinarsko umijece.
Evo jedna ideja kako iskoristiti veknu preostalog hljeba.... isto se moze raditi i sa svjezom veknom.
Napraviti namaz od 100gr omeksalog putera, 1-2 kasike pavlake, dosta nasjeckanog persuna i malo soli.
Isjeci baget na kriske i svaku krisku premazati namazom. Sastaviti kriske jednu uz drugu, pa ostatkom namaza
premazati baget spolja.
Dobro umotati u foliju sa svih strana i ubaciti u jako zagrijanu rernu oko 15-20 minuta (ukljuciti i gornji i donji grijac).
Dobicete mekane kriske hljeba sa jako hrskavom koricom.

Evo jedna ideja kako iskoristiti veknu preostalog hljeba.... isto se moze raditi i sa svjezom veknom.
Napraviti namaz od 100gr omeksalog putera, 1-2 kasike pavlake, dosta nasjeckanog persuna i malo soli.
Isjeci baget na kriske i svaku krisku premazati namazom. Sastaviti kriske jednu uz drugu, pa ostatkom namaza
premazati baget spolja.
Dobro umotati u foliju sa svih strana i ubaciti u jako zagrijanu rernu oko 15-20 minuta (ukljuciti i gornji i donji grijac).
Dobicete mekane kriske hljeba sa jako hrskavom koricom.

-
Lelli
#4030 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Hadzinica, Indigo-X, Sonne08....i svi drugi dragi ljudi koji dijele svoje kulinarsko umijece na Sa-x...svaka vam cast i hvala vam za super recepte...skidam kapu!!! 
- sonne08
#4031 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Evo i rodjendanske torte moga sina
Ovo su nasi sinovi Indigo-x ublizu sa rodjendanima

Ovo su nasi sinovi Indigo-x ublizu sa rodjendanima

-
b.boja
#4032 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
i ja danas imam jednog slavljenika u kuci, ali nisam nista napravila
zelim sredan rodjendan vasoj djeci
zelim sredan rodjendan vasoj djeci
- Sunrise00
#4033 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Moze li mi neko dati recept za cokoladne muffine
P.S. Znam da ima po internetu i to, ali radije bih isproban recept
P.S. Znam da ima po internetu i to, ali radije bih isproban recept
-
Facasplaca
#4034 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
napeko sebi jaja koliko pod kvočku moze stat i dobro pokajmacio
nema slike, nadam se da cete imati razumjevanja
- Fratris
#4035 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Jel normalno da ja imam 26 godina, i da mi je ova torta tako super da kad bi mi je kakva cura napravila, ja bi je odma' zenio?Indigo-X wrote:Torta za sinov rodjendan![]()
Fakat, da sam ja ovu tortu dobio za neki 10-11 rodjendan, mislim da bi se upiso od srece.
-
leptirica_x
#4036 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
indigo x, torta je divna! Jesi li ove igrače sama oblikovala ili kupila? Ovo zeleno je fondant masa, pravljena/kupljena? Recept? Ah, naravno:), zanima me i kakav je fil? 
- Deeney
#4037 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Indigo x, ovo je odlicno! I sama sam eksperimentisala s fondantom. Ali kako da postavim slike?
- x0z0y0
#4038 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Indigo-X wrote:Lazanje![]()
ja bih zamolila za recept
pravili pa ispalo..kako ne treba
sramota reci...ali pravili prvi put..pa ako vam nije mrsko detaljan recept - korak po korak
hvaala velika unaprijed
- Deeney
#4039 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Hvala, draga!Indigo-X wrote:Evo ti program s kojim ces raditi uplaod slika (instaliraj ga sebi u compjuter) http://nl.klix.com/?t=postuploadDeeney wrote:Indigo x, ovo je odlicno! I sama sam eksperimentisala s fondantom. Ali kako da postavim slike?
Kad perko njega uplaod-ujes slike zaplavis i kopiras tamo gdje pise IMG-code za forum i samo je zalijepis ovdije na forumu.
Slike moras predhodno smanjiti na 800x600 px, zatim pritisni "prikazi" prije neg sto pritisnes "posalji", da vidis je li dobro ispalo.
- Sheikha
#4040 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Indigo-x i sonne 08... torte su vam suuuper
ja sam opet pravila svoj omiljeni dezert
slatke trokutice od sljiva i oraha 

ja sam opet pravila svoj omiljeni dezert

- Tikvica
- x0z0y0
#4042 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Compos_Sui evo stize receptIndigo-X wrote:
Potrebno je proprziti luk na ulju i dodati 1/2 kg fasiranog mesa, dodati vegetu, sol, biber promijesati i dodati 2 konzerve paradajza izrezanog na kockice. Dodati jos 1 cehno bijelog luka, persuna, i 1 kasiku secera da neutalise kiselost paradajza. Sve skupa dinstati dok voda ispari i sos se zgusne. U medjuvremenu napraviti besamel sos od 1/2 litra mlijeka, 100 g putera i 5 kasika brasna. Zatim pripremis ribani mozarela sir ili neki koji se ijepo topi i stavljas prvo kore, sos od fasiranog mesa, pospes s 2-3 kasike besamela i malo ribanog sira. Postupak ponavljas 4 x a pazis da ti na kraju ostane dosta besamela, znaci na 5 koru stavis samo dosta besamela i mozarela sira. Peces na 180 stepeni 40 minuta, i kad izvadis ostavi barem 10 minuta da stoji prije nego je rezes i serviras. Prijatno, i kad napravis obavezno uslikaj i postavi na sa-x
VEEEEEEEEEEEEEELIKO HVALA
-
opet ja
#4043 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Indigo-X wrote:Compos_Sui evo stize receptCompos_Sui wrote:Indigo-X wrote:Lazanje![]()
ja bih zamolila za recept![]()
pravili pa ispalo..kako ne treba![]()
![]()
sramota reci...ali pravili prvi put..pa ako vam nije mrsko detaljan recept - korak po korakkako da dobijem ovakve lazanje
hvaala velika unaprijed![]()
Potrebno je proprziti luk na ulju i dodati 1/2 kg fasiranog mesa, dodati vegetu, sol, biber promijesati i dodati 2 konzerve paradajza izrezanog na kockice. Dodati jos 1 cehno bijelog luka, persuna, i 1 kasiku secera da neutalise kiselost paradajza. Sve skupa dinstati dok voda ispari i sos se zgusne. U medjuvremenu napraviti besamel sos od 1/2 litra mlijeka, 100 g putera i 5 kasika brasna. Zatim pripremis ribani mozarela sir ili neki koji se ijepo topi i stavljas prvo kore, sos od fasiranog mesa, pospes s 2-3 kasike besamela i malo ribanog sira. Postupak ponavljas 4 x a pazis da ti na kraju ostane dosta besamela, znaci na 5 koru stavis samo dosta besamela i mozarela sira. Peces na 180 stepeni 40 minuta, i kad izvadis ostavi barem 10 minuta da stoji prije nego je rezes i serviras. Prijatno, i kad napravis obavezno uslikaj i postavi na sa-x
izgledaju super
samo ja svega duplo vise stavim
- legionarka
#4044 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Nakon toliko vremena da se natjeram i nesto postavim. Ovo je moj prvi pokusaj da napravim sushi..
bilo je njam njam

- legionarka
#4045 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
i ja sam bila istraumirana prije ... pogledala svaki youtube video da ne uprskam sta..
medjutim nakon ovog pokusaja od sada kad gosti dolaze samo sushi ima da jedu, hem brzo hem jednostavno

- burek_in_space
#4046 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Pusti sushi,bil' se ti udala ako si ova djevojka na sliKi?!legionarka wrote:i ja sam bila istraumirana prije ... pogledala svaki youtube video da ne uprskam sta..medjutim nakon ovog pokusaja od sada kad gosti dolaze samo sushi ima da jedu, hem brzo hem jednostavno
![]()
![]()
- legionarka
#4047 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
ta sam ta sam...samo nisam za udaje hahahahahah prestara hahahahahha
- burek_in_space
#4048 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Nisam ni ja za zhenidbe,nego samo provjeravam kakav je tvoj stav o tome.legionarka wrote:![]()
![]()
![]()
ta sam ta sam...samo nisam za udaje hahahahahah prestara hahahahahha
- legionarka
#4049 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
ko pita taj...
dobije odgovor 
- burek_in_space
#4050 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Da ne bih bio totalno off topic,divan ti je sushi.