Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

User avatar
GandalfSivi
Posts: 10215
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#36951 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by GandalfSivi » 15/01/2020 13:18

cendlerbing wrote:
15/01/2020 12:52
A ovo po prokulicama?
Tri zdjele. U prvu bijelo i kukuruzno brasno, sol, biber, cayenne pepper, u drugu dva jajeta umutiti, u trecu istopljeni puter, prezlu i narendani parmezan. Uvaljati prokulice iz zdjele u zdjelu po gore navedenom rasporedu i poslagati u tepsiju. Rernu na 250 stepeni i ubaciti na pola sata.


User avatar
moonca
Posts: 65587
Joined: 20/12/2016 20:16

#36952 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca » 15/01/2020 13:18

..nigdje slika- ne citam ovo.. :run:

User avatar
cendlerbing
Posts: 15622
Joined: 17/08/2017 03:43

#36953 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by cendlerbing » 15/01/2020 13:19

Santic_Aleksa wrote:
15/01/2020 13:17
cendlerbing wrote:
15/01/2020 13:12


Pa ako ko donese, bude i domaći :oops:
Ako ne, kupim, jel plata milja il nije.

Koliko si nakuhao za ovu zimu? :hm:
ima dovoljno i da donesem :oops:
Taman mi je pri kraju tegla :trep1:

User avatar
GandalfSivi
Posts: 10215
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#36954 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by GandalfSivi » 15/01/2020 13:19

sumirprimus wrote:
15/01/2020 13:00
kako tunu spremate sve? ovu konzerviranu ne zivu..
Moze i ovako :)


Image

User avatar
cendlerbing
Posts: 15622
Joined: 17/08/2017 03:43

#36955 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by cendlerbing » 15/01/2020 13:19

moonca wrote:
15/01/2020 13:18
..nigdje slika- ne citam ovo.. :run:
Bila je na atributima. :evil:

User avatar
Santic_Aleksa
Posts: 5316
Joined: 10/12/2018 16:02
Location: Razlivena tinta

#36956 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Santic_Aleksa » 15/01/2020 13:20

upozoravam te, navućeš se :oops:

User avatar
cendlerbing
Posts: 15622
Joined: 17/08/2017 03:43

#36957 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by cendlerbing » 15/01/2020 13:20

GandalfSivi wrote:
15/01/2020 13:19
sumirprimus wrote:
15/01/2020 13:00
kako tunu spremate sve? ovu konzerviranu ne zivu..
Moze i ovako :)


Image
:shock:
Ovo bih voljela isprobati, čim malo manje plastični paradajzi budu po pijaci. A unutra, jel nešto ko kod ove što kreči?

sumirprimus
Posts: 45132
Joined: 10/02/2010 07:54
Location: Bunker :D

#36958 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by sumirprimus » 15/01/2020 13:21

GandalfSivi wrote:
15/01/2020 13:19
sumirprimus wrote:
15/01/2020 13:00
kako tunu spremate sve? ovu konzerviranu ne zivu..
Moze i ovako :)


Image
PERSUN PARADAJZ I tuna u nekoj kombinaciji al kakvoj ne mogu skontat

User avatar
cendlerbing
Posts: 15622
Joined: 17/08/2017 03:43

#36959 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by cendlerbing » 15/01/2020 13:22

GandalfSivi wrote:
15/01/2020 13:18
cendlerbing wrote:
15/01/2020 12:52
A ovo po prokulicama?
Tri zdjele. U prvu bijelo i kukuruzno brasno, sol, biber, cayenne pepper, u drugu dva jajeta umutiti, u trecu istopljeni puter, prezlu i narendani parmezan. Uvaljati prokulice iz zdjele u zdjelu po gore navedenom rasporedu i poslagati u tepsiju. Rernu na 250 stepeni i ubaciti na pola sata.
Jedva čekam da imam muža, mrsko je meni ovo za sebe kuhati. :lol:

User avatar
cendlerbing
Posts: 15622
Joined: 17/08/2017 03:43

#36960 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by cendlerbing » 15/01/2020 13:22

Santic_Aleksa wrote:
15/01/2020 13:20
upozoravam te, navućeš se :oops:
Ima trOve unutra :?

User avatar
cendlerbing
Posts: 15622
Joined: 17/08/2017 03:43

#36961 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by cendlerbing » 15/01/2020 13:23

sumirprimus wrote:
15/01/2020 13:16
meni hrana nikad ne smrdi, samo ima intenzivniji miris...

moram tomo, ne bi ja da ne moram... :-)
U pravu si, ružno je reći da smrdi.

User avatar
Santic_Aleksa
Posts: 5316
Joined: 10/12/2018 16:02
Location: Razlivena tinta

#36962 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Santic_Aleksa » 15/01/2020 13:26

cendlerbing wrote:
15/01/2020 13:22
Santic_Aleksa wrote:
15/01/2020 13:20
upozoravam te, navućeš se :oops:
Ima trOve unutra :?
mah, trOva je mila majka za ovo, ključni sastojak :oops:

User avatar
GandalfSivi
Posts: 10215
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#36963 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by GandalfSivi » 15/01/2020 13:27

cendlerbing wrote:
15/01/2020 13:20
GandalfSivi wrote:
15/01/2020 13:19
sumirprimus wrote:
15/01/2020 13:00
kako tunu spremate sve? ovu konzerviranu ne zivu..
Moze i ovako :)


Image
:shock:
Ovo bih voljela isprobati, čim malo manje plastični paradajzi budu po pijaci. A unutra, jel nešto ko kod ove što kreči?
Paradajz, tuna, luk, biber, bogdica narendane suhe haringe, sok od limuna...

sumirprimus
Posts: 45132
Joined: 10/02/2010 07:54
Location: Bunker :D

#36964 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by sumirprimus » 15/01/2020 13:27

otkud mi haringa bog te

User avatar
Santic_Aleksa
Posts: 5316
Joined: 10/12/2018 16:02
Location: Razlivena tinta

#36965 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Santic_Aleksa » 15/01/2020 13:29

moram priznat da mi nikad nije naumpalo da neko renda ribu :zoka:

User avatar
Tomahawk11
Globalni moderator
Posts: 109720
Joined: 14/08/2009 14:51

#36966 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Tomahawk11 » 15/01/2020 13:29

sumirprimus wrote:
15/01/2020 13:27
otkud mi haringa bog te
Imaš filete haringe i skuše u bingu. One malo veće konzerve. U biljnom, paradajz, paprika, senf sosu.
Promijeni malo tu tunu.

sumirprimus
Posts: 45132
Joined: 10/02/2010 07:54
Location: Bunker :D

#36967 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by sumirprimus » 15/01/2020 13:30

Tomahawk11 wrote:
15/01/2020 13:29
sumirprimus wrote:
15/01/2020 13:27
otkud mi haringa bog te
Imaš filete haringe i skuše u bingu. One malo veće konzerve. U biljnom, paradajz, paprika, senf sosu.
Promijeni malo tu tunu.
e al suhe, vidis da se narenda... :D
vise volim zivu ribu, al cesto nema, osim pastrmke i sarana nista.

User avatar
Tomahawk11
Globalni moderator
Posts: 109720
Joined: 14/08/2009 14:51

#36968 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Tomahawk11 » 15/01/2020 13:31

sumirprimus wrote:
15/01/2020 13:30
Tomahawk11 wrote:
15/01/2020 13:29
sumirprimus wrote:
15/01/2020 13:27
otkud mi haringa bog te
Imaš filete haringe i skuše u bingu. One malo veće konzerve. U biljnom, paradajz, paprika, senf sosu.
Promijeni malo tu tunu.
e al suhe, vidis da se narenda... :D
vise volim zivu ribu, al cesto nema, osim pastrmke i sarana nista.
Ja skoro uzeo skušu.
Nije loša.
Samo se mora čistiti.

sumirprimus
Posts: 45132
Joined: 10/02/2010 07:54
Location: Bunker :D

#36969 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by sumirprimus » 15/01/2020 13:32

skusa je meni top riba, iako je crne i potcjenjuju, meni ukusom odgovara.

User avatar
Tomahawk11
Globalni moderator
Posts: 109720
Joined: 14/08/2009 14:51

#36970 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Tomahawk11 » 15/01/2020 13:35

sumirprimus wrote:
15/01/2020 13:32
skusa je meni top riba, iako je crne i potcjenjuju, meni ukusom odgovara.
Što je najbolje, nema velikih problema sa kostima :D

sumirprimus
Posts: 45132
Joined: 10/02/2010 07:54
Location: Bunker :D

#36971 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by sumirprimus » 15/01/2020 13:38

e jesi seljak sto bi vamo jedan reko :lol: ko i ja :D

User avatar
moonca
Posts: 65587
Joined: 20/12/2016 20:16

#36972 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca » 15/01/2020 13:38

sumirprimus wrote:
15/01/2020 13:32
skusa je meni top riba, iako je crne i potcjenjuju, meni ukusom odgovara.
..jedem je jednom sedmicno- konezrva- nevejrovatno ukusna.. :thumbup:

sumirprimus
Posts: 45132
Joined: 10/02/2010 07:54
Location: Bunker :D

#36973 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by sumirprimus » 15/01/2020 13:40

vjerovatno mi nesto od tih sastojaka iz te ribe u organizmu fali dok toliko godi.
kazu da je tako...

sumirprimus
Posts: 45132
Joined: 10/02/2010 07:54
Location: Bunker :D

#36974 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by sumirprimus » 15/01/2020 13:42

moonca wrote:
15/01/2020 13:38
sumirprimus wrote:
15/01/2020 13:32
skusa je meni top riba, iako je crne i potcjenjuju, meni ukusom odgovara.
..jedem je jednom sedmicno- konezrva- nevejrovatno ukusna.. :thumbup:
tu konzervu skuse s kefirom ne znam sto kombinacija davim se... :D

User avatar
GandalfSivi
Posts: 10215
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#36975 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by GandalfSivi » 15/01/2020 13:43

Santic_Aleksa wrote:
15/01/2020 13:29
moram priznat da mi nikad nije naumpalo da neko renda ribu :zoka:
To sam u Italiji naucio, usole je, osuse, pa koriste kao zacin...

Post Reply