Ćup.shandrprcSA wrote:moramGandalfSivi wrote: Kako ti je doooobraaaaaa zdjela, svjetski...
To znam.
Moderator: anex
Ćup.shandrprcSA wrote:moramGandalfSivi wrote: Kako ti je doooobraaaaaa zdjela, svjetski...
ma nije na tvoj racun nistapustopoljina wrote:Ćup.shandrprcSA wrote:moramGandalfSivi wrote: Kako ti je doooobraaaaaa zdjela, svjetski...
To znam.
Ja sam mislila da ti je frendica iz crne goreGandalfSivi wrote:Nego, sjedim jucer sa prijateljicom na vrhu neke zgrade, cuclamo pive, uzivamo u suncu. I pita ona mene, sta to ti telefon gledas, rekoh zadala se rasprava o zaprsci. Kaze ona, sad cu ja da ti objasnim. Ostalo je legenda![]()
Ma jok. Plav deckopustopoljina wrote:Jel' bio arap?insomnia78 wrote:Joj i ja se vec tako ne mogu sjetiti nekih rijeci![]()
A i ono engleskog sto sam znao sam zaboravio. Ljetos u Njemackoj ja i mala zapali u putu pravo, nekaki sudari, zastoji, radovi, picke materine i nadjem ja nekakav mali hotel. Super sve al cojk ne zna Francuski. Moze reko Engleski kaze moze. Moze kurac. Sve sto probam reci izadje na Francuskom. Na kraju smo se nekako isaretom sporazumjeli![]()
A u Ibisu u Njemackoj kaze lik moze Fr, studiro sam u Fr. O ... jesi to Arap?
Pa bio je erazmus program, odes na semestar- dva u fr...mozda je i nijemac.
Mislim da sam sa engl.ok...bar sve gledam bez titlova na originalnom jeziku.
Preacher i true detectives su me znali izmoriti.
erm... više thick...pustopoljina wrote:Jes' jes' TOinsomnia78 wrote: Cuj sämig. Mislis smooth ili onctueux
Moj savjet ti je da ipak skines subtitles na engleskom, zbog učenja novih riječi.pustopoljina wrote: Mislim da sam sa engl.ok...bar sve gledam bez titlova na originalnom jeziku.
Ni blizu valaZoya wrote:Gandalfe legendo![]()
Super je objasnila ali ja po svom...
![]()
A žena priča isto kao od koje sestre mala ( naš sa primjesom francuskog)
HoČu, to je zapravo odlicna ideja, zasto se ja tog nisam sjetila?Bloo wrote:Moj savjet ti je da ipak skines subtitles na engleskom, zbog učenja novih riječi.pustopoljina wrote: Mislim da sam sa engl.ok...bar sve gledam bez titlova na originalnom jeziku.
A vala prva sezona TD aka Ligotti mess...bez subtitles...čestitam...plus naglasak.
I malo njemačkog.insomnia78 wrote:Naseg sa primjesama francuskog
GandalfSivi wrote:Nego, sjedim jucer sa prijateljicom na vrhu neke zgrade, cuclamo pive, uzivamo u suncu. I pita ona mene, sta to ti telefon gledas, rekoh zadala se rasprava o zaprsci. Kaze ona, sad cu ja da ti objasnim. Ostalo je legenda
pa sto mislis, odkale je djevojka sa videa, koje jezike prica ?Zoya wrote:Šta ni blizu?
Čekamo Gandalfa da nam potvrdi.insomnia78 wrote:Jedno je sigurno. Sa fr se ni u putu nije srela
ja ne mogu odgovnetnutiZoya wrote:Čekamo Gandalfa da nam potvrdi.insomnia78 wrote:Jedno je sigurno. Sa fr se ni u putu nije srela
@ljubavi_aha, Nikaragva?
Pa ocito ti treba friendly unwanted advicepustopoljina wrote:HoČu, to je zapravo odlicna ideja, zasto se ja tog nisam sjetila?Bloo wrote:Moj savjet ti je da ipak skines subtitles na engleskom, zbog učenja novih riječi.pustopoljina wrote: Mislim da sam sa engl.ok...bar sve gledam bez titlova na originalnom jeziku.
A vala prva sezona TD aka Ligotti mess...bez subtitles...čestitam...plus naglasak.
Pa đe si, dobri insanuToto wrote:glavna karakteristika bosanske tradicionalne kuhinje, po cemu je slicna francuskoj je:arzuhal wrote:"Zaprška je uspjela kada ne možeš poslije da iščupaš kutljaču iz lonca", Mirsada (47)
"Dobar grah sa zaprškom je kada mačka može pretrčati preko njega a da ne propadne!", nana Šefika (84)
"Neeeee, nije to halva, opet si pogriješio...To je grah, budalice!" ("50 nijansi kafene", bajbuk, 2019)LAKIŠIĆ, Alija Bosanski kuhar: tradicionalni kulinarstvo u Bosni i Hercegovini / Alija Lakišić. - 6. izd.Sarajevo: Svjetlost, 1999.-471 str., [18] lista s tablom : ilustr. ; 24 cm. - (Biblioteka za svaku kuću)- kuhana ili dinstana bosanska jela u većini slučajeva su lahka, pošto se pretežno kuhaju i dinstaju sa malo vode, u pravilu juhe , pa tako imaju prirodni sok, odnosno umak koji u sebi nema nimalo zaprške, a orijentalnih začina u malim količinama te oni ne umanjuju slasti okus mesa;
Bibliografija: str. [455-456]
ISBN 9958-10-157-2
COBISSIBIH-ID 6972678
strana 27
zaprska je u Bosnu stigla sa austrougarskom kuhinjom...
ko je muhanat na gluten mora sikterisat zaprsku iz hrane