Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skvo wrote:Omjer riže i vode je uvijek 1:3. Kratko rižu propržim i dodam vrelu vodu, dodam začine, smanjim na trojku, poklopim, kuha se 20 minuta i to je to. Uvijek razabrana.
A povrće skuham posebno u slanoj vodi.
Ja često u rižu dodam domaću povrtnu kocku od paprike, mrkve, celera i peršuna i baš paše.
Omjer zavisi od rize i metode
za 20 min meni bi tek prekuhana bila, za 15 dana bude prekuhana, a tek 20...
skvo wrote:Omjer riže i vode je uvijek 1:3. Kratko rižu propržim i dodam vrelu vodu, dodam začine, smanjim na trojku, poklopim, kuha se 20 minuta i to je to. Uvijek razabrana.
A povrće skuham posebno u slanoj vodi.
Ja često u rižu dodam domaću povrtnu kocku od paprike, mrkve, celera i peršuna i baš paše.
Omjer zavisi od rize i metode
za 20 min meni bi tek prekuhana bila, za 15 dana bude prekuhana, a tek 20...
Ne znam vala... Naprimjer: ja. Meni bi bilo isto, ha kuh'o rižu 15 dana, ha 20 dana.
Uvijek imam nakuvane rize - kad mi treba u mikrovalnoj ugrijem - bude prefektna.
Uglavnom - je omjer 1:2 kada provri -smanjiti pemperaturu -poklopac zamotam vlasnim ubrusom i poklopim -20 min - sklonim --ne otavram poklopac jos 10 min -nakon toga dodajem ili ulja ili nekog namaza, limuna i soli -laganao promjesam .Ohladim i u frizider do upotrebe.
ja recimo pileće batke, one s karabatkom ne bi nikad ni pogledala ovako, ali dan-dva marinirane u ulje, senf, češnjak, nadalina grill, i na roštilju pečene, mogu se udavit u njima. naravno more i janjetina isto na roštilju nisam rasista
joj kuhano pile, ja mislim jedino mi je od tog muka vise od kuhanog kelja
ne ljuti se monca nismo svi isti, ne bi ni valjalo da jesmo
lijepe boje, kontrasti i to, tanjir vrh
sumirprimus wrote:joj kuhano pile, ja mislim jedino mi je od tog muka vise od kuhanog kelja
oboje na mom tanjuru
ne ljutim se - - ja obozavam kuvano- a tek vrat .... od iste...
zlo zlo wrote:ja recimo pileće batke, one s karabatkom ne bi nikad ni pogledala ovako, ali dan-dva marinirane u ulje, senf, češnjak, nadalina grill, i na roštilju pečene, mogu se udavit u njima. naravno more i janjetina isto na roštilju nisam rasista
drž ti maramica... eto ti ostalo marinade u ćošku usta
sumirprimus wrote:joj kuhano pile, ja mislim jedino mi je od tog muka vise od kuhanog kelja
oboje na mom tanjuru
ne ljutim se - - ja obozavam kuvano- a tek vrat .... od iste...
nemoj zezat? ne znam ni kako izgleda kelj, samo ga osjetim i izadjem iz kuce
sumirprimus wrote:
nemoj zezat? ne znam ni kako izgleda kelj, samo ga osjetim i izadjem iz kuce
kelj ~~~ napa
---Koreanci prave njihovu verziju --kimchi- dosta je ljuto - slicno nasem kiselom kupusu --smijem napisati ukusnije -ako naletis na teglu da pise kimchi -kupi -probaj-
Last edited by moonca on 08/03/2019 14:04, edited 2 times in total.