Kod mene tradicionalni nedeljni rucak---jaja i tako to..

Moderator: anex

Ne znam koji je nik imo.pustopoljina wrote:jel' vi to o onore fluidu?

Nije ni bitno, koji nick. Ja sam tog lika propustilasekerbay wrote:Ne znam koji je nik imo.pustopoljina wrote:jel' vi to o onore fluidu?
Ev gaaaa, dobio sam sliku presjeka torte
Schwarz - rot - gold tj njemačka zastava samo naopako![]()
Meni se svidja sve što ti i hadžinca skuhate i ona djevojka što ima blog.wewa wrote:Fala, zene! Saro, ovo je lonac od 6 litara, ima ih haman pa 20
ooo hvala hvalaSaraFina wrote:Meni se svidja sve što ti i hadžinca skuhate i ona djevojka što ima blog.wewa wrote:Fala, zene! Saro, ovo je lonac od 6 litara, ima ih haman pa 20
A ti i hadžinca kuhate ono što meni najdraže. Tradicionalna bosanska jela. I to vrhunske kvalitete i umijeća.
I ostali na temi su dobri, ali vas dvije ste mi srcu najbliže. Da sam u Sarajevu pred Bajram onaj vikend, bi ti se dobrovoljno javila da kuću "generalno sredim" a da mi degustaciju omogućiš svega skuhanog
wewa wrote:ooo hvala hvalaSaraFina wrote:Meni se svidja sve što ti i hadžinca skuhate i ona djevojka što ima blog.wewa wrote:Fala, zene! Saro, ovo je lonac od 6 litara, ima ih haman pa 20
A ti i hadžinca kuhate ono što meni najdraže. Tradicionalna bosanska jela. I to vrhunske kvalitete i umijeća.
I ostali na temi su dobri, ali vas dvije ste mi srcu najbliže. Da sam u Sarajevu pred Bajram onaj vikend, bi ti se dobrovoljno javila da kuću "generalno sredim" a da mi degustaciju omogućiš svega skuhanog
kuham ja svasta, samo ne stavljam (ne stizem uslikati) ove brze talijanske varijante
sad ce sezona woka, doduse, i salata
za Bajram mi idemo na rucak, tako da ja pravim samo hljeb za porodicni rucak i baklavu
a kod nas je prvi dan porodicni rucak, ostalo nema aman nakuhavanja - samo se brsti baklavaSaraFina wrote:
Ih nije Bajram jedan dan. Dolazili bi i tebia onda bi ja bila degustatorka delikatesa koje kuhaš
Makar bi ti nešto nabrzakewewa wrote:a kod nas je prvi dan porodicni rucak, ostalo nema aman nakuhavanja - samo se brsti baklavaSaraFina wrote:
Ih nije Bajram jedan dan. Dolazili bi i tebia onda bi ja bila degustatorka delikatesa koje kuhaš
Ovo svjetlije u saftu, je li ovo zaprska?wewa wrote:
Paprike, vol. X
Jos se krckaju btw
pjenica se napravila, jer sam tek sastavila saft. a uvijek prvo proprzim malo brasna, da zagustim saft (napravim saft, pa onda ubacujem paprike).stakasa wrote:Ovo svjetlije u saftu, je li ovo zaprska?wewa wrote:
Paprike, vol. X
Jos se krckaju btw
nisam jos u godinama kad nutkamSaraFina wrote:Makar bi ti nešto nabrzakewewa wrote:a kod nas je prvi dan porodicni rucak, ostalo nema aman nakuhavanja - samo se brsti baklavaSaraFina wrote:
ne možeš me ubijediti da od tebe neko ode imalo gladan. A ni obezhrabriti
bujrum dodji i napravi boljestakasa wrote:Ma daj wewa, proprzeno brasno na pocetku je fake
Kako se stavlja slika s telefona da ti ja pokazem kako se pravi...wewa wrote:bujrum dodji i napravi boljestakasa wrote:Ma daj wewa, proprzeno brasno na pocetku je fake
pravo da ti kazem, meni to 'kako treba' nije zivotni prioritet. kuham kako se mojim ukucanima svidja i kako mi je prakticno.stakasa wrote:Kako se stavlja slika s telefona da ti ja pokazem kako se pravi...wewa wrote:bujrum dodji i napravi boljestakasa wrote:Ma daj wewa, proprzeno brasno na pocetku je fake
A ako je sve napravljeno kako treba ne mora zaprska nikako
Ne. Za to je zaduženaSaraFina wrote:Praviš ti kakva jela "kašikom"
Rođus.SaraFina wrote: je li to bilo za neki poseban dogadjaj namijenjen
E ovo je već loša kritikaSaraFina wrote:Cvijeće definitivno izgleda kao plastično
Haj ne zakuhaji. Bolje da nam uslikas krišku namazanu pastetomarzuhal wrote:fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt!
Da pažljivije pratiš shvatio bi da ovo nije zakuhavanje nego zapržavanjesekerbay wrote:Haj ne zakuhaji. Bolje da nam uslikas krišku namazanu pastetomarzuhal wrote:fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt!
sekerbay wrote:Ne. Za to je zaduženaSaraFina wrote:Praviš ti kakva jela "kašikom"famelija
Al zato mnoga koja se jedu nožem i viljuškom.
Rođus.SaraFina wrote: je li to bilo za neki poseban dogadjaj namijenjenE ovo je već loša kritikaSaraFina wrote:Cvijeće definitivno izgleda kao plastično
Da si rekla da izgleda ko pravo, onda bi bila pohvala
Haj ne zakuhaji. Bolje da nam uslikas krišku namazanu pastetomarzuhal wrote:fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt!
Ja ne priznajem nista manje od rum plocice. I to one starinske, mojne mi ovih noviteta brEte.arzuhal wrote:Da pažljivije pratiš shvatio bi da ovo nije zakuhavanje nego zapržavanjesekerbay wrote:Haj ne zakuhaji. Bolje da nam uslikas krišku namazanu pastetomarzuhal wrote:fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt! fajt!![]()
Aaaaa, sad si me raspekmezilaSaraFina wrote:Htjela sam nevješto dočarati savršenstvo tvog cvijeća. Pa uporedih s plastičnim jer ono se ne može polomiti niti izgledati uvelo, za razliku od prirodnog. Predobro i majstorski
Molim lijepo.sekerbay wrote:Aaaaa, sad si me raspekmezilaSaraFina wrote:Htjela sam nevješto dočarati savršenstvo tvog cvijeća. Pa uporedih s plastičnim jer ono se ne može polomiti niti izgledati uvelo, za razliku od prirodnog. Predobro i majstorski
Haj fala.
Što se tiče slanih jela, imam problem sa lukom.
Čak ne mogu da boravim u prostoriji u kojoj se siječe.
Da nije toga, bilo bi slika.