Od mene: pogacice od mladog sira s puterom, posute susamom i cilijem

Moderator: anex

200g putera (u receptu je margarin, meni ljepse smekaju s puterom), 300g brasna, umijesiti, dodati jaje i 250g mladog sira, kasicicu soli i brasna jos po potrebi, razvaljati, casom napraviti krugove, na papir za pecenje, premazati jajetom i posipati sjemenkama i/ili zacinima po zelji.cendlerbing wrote:Ooooodlično.
Možel recept
Ovo je jednostavnije nego što sam mislila...ja sam mislila da se pune sirom. Hvalahadzinicasa wrote:200g putera (u receptu je margarin, meni ljepse smekaju s puterom), 300g brasna, umijesiti, dodati jaje i 250g mladog sira, kasicicu soli i brasna jos po potrebi, razvaljati, casom napraviti krugove, na papir za pecenje, premazati jajetom i posipati sjemenkama i/ili zacinima po zelji.cendlerbing wrote:Ooooodlično.
Možel recept
Peci 15-20 min (dok ne porumene) na 200
Time is an asset we can not dare (bare) to waistcendlerbing wrote:Ovo je jednostavnije nego što sam mislila...ja sam mislila da se pune sirom. Hvalahadzinicasa wrote:200g putera (u receptu je margarin, meni ljepse smekaju s puterom), 300g brasna, umijesiti, dodati jaje i 250g mladog sira, kasicicu soli i brasna jos po potrebi, razvaljati, casom napraviti krugove, na papir za pecenje, premazati jajetom i posipati sjemenkama i/ili zacinima po zelji.cendlerbing wrote:Ooooodlično.
Možel recept
Peci 15-20 min (dok ne porumene) na 200
aw tenkjumoonca wrote:
Odlicno izgleda. Ja bih to sa rizom i malo cream-a.
Divan kolorit i vjerujem da je ukusno....mozda kakva liska persuna sa strane..VenomousV wrote:
Kod mene maloprije povrce a la V
Svjeze paprike, patlidzan, mrkva + kukuruz i grah iz koMzerve, u paradajz sosu... sa zacinima ofkors... Ovo posuto gore je suhi bosiljak, nije persun Bloo![]()
Prije toga Horo (Podravkina pileca juha) sa standardnim zelenilom (persun, celer, kopar), a uz povrtje crni hljeb sa sjemenkama i pavlake da malo razblazim jer sam ubacila i jednu cili papricicu al' je bilo taman dovoljno ljuto
Poruci mu od mene molim te da ako bude redovno jeo sataras i rizu, bice velik i snazan kao GeraltVenomousV wrote:aw tenkjumoonca wrote:
![]()
i ja bi'malo rize, malo ovog mixa i super obrok, al' co'jeka mogu nagovorit' da jede samo jednu stvar koje nije ljubitelj, jos riza bi ga unistila
![]()
hadzinice ja bih ti sve te pogacice pojela
Jesi li probala "sushi' rizu ili mozda 'jasmin', 'basmati' koje imaju drugaciju meksu strukturu, bolje mirisu od 'arborio' koja se koristi za jelo risottoVenomousV wrote:aw tenkjumoonca wrote:
![]()
i ja bi'malo rize, malo ovog mixa i super obrok, al' co'jeka mogu nagovorit' da jede samo jednu stvar koje nije ljubitelj, jos riza bi ga unistila
![]()
Ja imam jedno 15 vrsta rize u kuci al' co'jek i kad jede jede onu obicnu (i kaze da mu je moja riza najbolja, bolja i od maminemoonca wrote:Jesi li probala "sushi' rizu ili mozda 'jasmin', 'basmati' koje imaju drugaciju meksu strukturu, bolje mirisu od 'arborio' koja se koristi za jelo risottoVenomousV wrote:aw tenkjumoonca wrote:
![]()
![]()
arzuhal wrote:Bez obzira na individualna ne/sviđanja, ali riža, kukuruz, krompir...To su sve namirnice koje su odhranile i hrane milijarde ljudi...To je nešto nestvarno, valja imati respekta prema tome...
nisu jeo pravu rizuVenomousV wrote:voli krompir, ne voli rizu
Znala sam da je težak i muhanat, ali da je baš toliko....VenomousV wrote:voli krompir, ne voli rizu
Dođem na temu jednom u 10 dana, a ona iskoristila priliku da mi i ovdje napiše da sam se presušila. Svi me redom kritikuju da počinjem ličiti na zombija ili egipatsku mumiju.Bloo wrote:Pa obećala sam od ponedjeljka pravna država![]()
nita rum pločice, nita lazanje, nita lijepo...nita..nita...
Ima da se osušim i da ostanu samo velike oči, kao u Euridike
Euridika wrote: Dođem na temu jednom u 10 dana, a ona iskoristila priliku da mi i ovdje napiše da sam se presušila. Svi me redom kritikuju da počinjem ličiti na zombija ili egipatsku mumiju.Meni jedino oči i mogu ostati na licu. I klapne, kako ti kažeš.

Nekad bilo. Sad nemam više ovih obraza.Bloo wrote:Euridika wrote: Dođem na temu jednom u 10 dana, a ona iskoristila priliku da mi i ovdje napiše da sam se presušila. Svi me redom kritikuju da počinjem ličiti na zombija ili egipatsku mumiju.Meni jedino oči i mogu ostati na licu. I klapne, kako ti kažeš.
Nije lijepo lagati.arzuhal wrote:Jesam, al' ja to k'o na Atributima, postavim na minuticu i uklonim...
haj dobro...Bloo wrote:Nije lijepo lagati.arzuhal wrote:Jesam, al' ja to k'o na Atributima, postavim na minuticu i uklonim...

Evo. Samo je trebo biti krompir umjesto Spageta. I ovaj sos je trebo biti drugacijicendlerbing wrote: