Molim Vas za objašnjenjezlo zlo wrote:jel netko spomenuo burek sa sirom?
Šta je to i da li se jede
Moderator: anex
Molim Vas za objašnjenjezlo zlo wrote:jel netko spomenuo burek sa sirom?
male_okice wrote:zeljanica, jucerasnja. bila je jos i supa sa knedlama ali nisam slikala
A, dobro zasto i ne.sekerbay wrote:Hahaha
Veri fani vumen
Čuj burek sa sirom![]()
![]()
Ukrali od nas i zloupotrijebilimoonca wrote:Jevreji imaju bourekas
A od koga smo mi ukrali--- turci , armenijci imaju slicna jela ----svi nesto motajusekerbay wrote:Ukrali od nas i zloupotrijebilimoonca wrote:Jevreji imaju bourekas
Ende
Nisam sigurna.Doslo je sa Turcima jel ' da?sekerbay wrote:Mi smo ga izmislili i patentirali
Da nije bilo prokletog rata, sačuvali bismo taj zlata vrijedan patent
sekerbay wrote:Ni'eturci ga ponijeli kad su pošli.
Nena šućrinca zapakovala par zvrkova u novinu da im se nađe za puta.
petunija wrote:Da, stvar govornog područja
ali mene zna zbuniti to "burek sa sirom" jer kad to čujem, upravo to i pomislim, burek i sir. Da me neko ponudi rekla bih ne hvala, rađe bih sirnicu.Vjerovatno bi me ponuđač pogledao
ovako.

Zeljanik je zeljanica bez jufke, recimo. U smjesu se doda malo kukuruznog i obicnog brasna, ja sam stavila psenicno integralno.moonca wrote:Da se primjetiti. Sve lijepo izgleda -rustica.![]()
Zeljanik je nesto kao pita?
Moglo bi se reci da je neka kombinacija kao --quiche tart- s tim sto quiche ima tijesto na dnu i sa strana okrugle tepsije .wewa wrote:Zeljanik je zeljanica bez jufke, recimo. U smjesu se doda malo kukuruznog i obicnog brasna, ja sam stavila psenicno integralno.moonca wrote:Da se primjetiti. Sve lijepo izgleda -rustica.![]()
Zeljanik je nesto kao pita?
Zelje, jaja, dimljeni sir, mileram, malo mladog sira i abca, malo brasna. Hrana iz snova <3
Mesozderusekerbay wrote:Meni proslijedi to što si sakrila u lijevom ćošku.
Stvarno dobro izgleda.
Ostalo daj munci i mačkama
i ja sam je danaswewa wrote:Piletja supa