Lijepo izgleda. Nego, jesi li pozvala arzuhala?moonca wrote:Za rucak
On to baš voli jest
Ps.
Riba
Ostalo, ko i uvijek, mačkama
Moderator: anex
Lijepo izgleda. Nego, jesi li pozvala arzuhala?moonca wrote:Za rucak
Dijelim vrlo rado,ne mora se pozivati.sekerbay wrote:Lijepo izgleda. Nego, jesi li pozvala arzuhala?moonca wrote:Za rucak
On to baš voli jest
Ps.
Riba
Ostalo, ko i uvijek, mačkama
moonca wrote:Za rucak- tjestenina sa povrcem i gruyère sir![]()
Da, uglavnom vrtim nekoliko jela-salata. Ubacim mladog spinata i dok se ugrije u mikrovalnoj, smeksa,mada se moze jesti i svjez.Warashii wrote: Super stvar za ponijeti na posao, ja sebi konstantno nosim pa ovo nije nimalo los prijedlog, samo sam sa cveklom na vi
Ja cveklu obicnu, samo skuhanu, organsku prelijem s malo maslinovog ulja, malo bibera, limuna , sitno sjeckanog persuna i vikendom bijelog luka, bude odlicna, ne osjeti se uopste onaj miris zemlje.moonca wrote:Da, uglavnom vrtim nekoliko jela-salata. Ubacim mladog spinata i dok se ugrije u mikrovalnoj, smeksa,mada se moze jesti i svjez.Warashii wrote: Super stvar za ponijeti na posao, ja sebi konstantno nosim pa ovo nije nimalo los prijedlog, samo sam sa cveklom na vi
Cvekla je ukiseljena i malo slatka,sto mi osvjezava jelo. Probaj je na ovaj nacin, mozda je zavolis. Nema teski ukus svjeze cvekle.

agina hanuma jecendlerbing wrote:maxovica...kod nas bi se reklo![]()
ja cveklu probala jednom u životu, a ni prije toga je nisam mogla smisliti.
Bibeeerrrrr, ima tamo u uglu viri i sirćewewa wrote:ja volem sirovu cveklu, onu kiselu jok
maxo, kakav je to oblak na grahu - biber ili je pocvrkan?
Zamisljam kombinaciju cvekle u bijelog lukavazi wrote:
Ja cveklu obicnu, samo skuhanu, organsku prelijem s malo maslinovog ulja, malo bibera, limuna , sitno sjeckanog persuna i vikendom bijelog luka, bude odlicna, ne osjeti se uopste onaj miris zemlje.
Prekljucer opet ona corbica, varijacije na temu , ova leblebija tako fino iscisti crijeva da je to ljepota
kod nas ide...ako je tvoje ime npr Nermin, tvoja je mlada Nerminovicamad_max_ba wrote: agina hanuma je
---aginica![]()
![]()
![]()
Kad smo kod toga
Nadimak Opica
žena Opičinca![]()
![]()
:lol
pa ženo....wewa wrote:ja juce pravila spagete s umakom od vrhnja, dimljenog sira i FETA sira
i u neka doba skontam nisam uslikala
Opica je majmun, na slovenackommad_max_ba wrote: Nadimak Opica
petunija wrote:@Warashii
za posao je takođe dobra kombinacija povrće sa rižom, možeš dodati i gljive ako voliš
hm, da li si pravila onda uopcewewa wrote:ja juce pravila spagete s umakom od vrhnja, dimljenog sira i FETA sira
i u neka doba skontam nisam uslikala
Ja radije meso jedem za rucak(ako uopste) da se dobro razgradi do spavanja. Za veceru radije nesto lagano jer idem setati, a ako se natrpamWarashii wrote: Najcesce za posao je kombinacija neko meso i povrce ali mi vecera takodje bude meso pa razmisljam kako manje mesa da jedemi nije bas da mi ide.
Problem je sto mi je na poslu obrok prije treninga a vecera naravno poslije.
Jedini do sada sto sam skontao novo ce biti vise svjezeg povrca, pogotovo salate, za obrok na poslu, uz meso
Popijem ali ne tako cesto.moonca wrote:Ja radije meso jedem za rucak(ako uopste) da se dobro razgradi do spavanja. Za veceru radije nesto lagano jer idem setati, a ako se natrpamWarashii wrote: Najcesce za posao je kombinacija neko meso i povrce ali mi vecera takodje bude meso pa razmisljam kako manje mesa da jedemi nije bas da mi ide.
Jedini do sada sto sam skontao novo ce biti vise svjezeg povrca, pogotovo salate, za obrok na poslu, uz mesouzas.
Pijes li proteinski prah poslije treninga?
Ja to radim tako sto skuvam tj nastojim da u frizideru uvijek imama skuvanu tjesteninu, rizu,quinou, mrkvu,bez ikakvih zacina, i onda spajam sa ostalim prilozima. Doduse u tom slucaju koristim mikrovalnu za podgrijavanje, sto neki izbjagavaju.Warashii wrote:Popijem ali ne tako cesto.moonca wrote:Ja radije meso jedem za rucak(ako uopste) da se dobro razgradi do spavanja. Za veceru radije nesto lagano jer idem setati, a ako se natrpamWarashii wrote: Najcesce za posao je kombinacija neko meso i povrce ali mi vecera takodje bude meso pa razmisljam kako manje mesa da jedemi nije bas da mi ide.
Jedini do sada sto sam skontao novo ce biti vise svjezeg povrca, pogotovo salate, za obrok na poslu, uz mesouzas.
Pijes li proteinski prah poslije treninga?
Nastojim izbjeci ako mogu, popijem samo iz razloga sto mi treba sat i pol do dva dok spremim obrok sebi.
Zato nastojim raditi uvijek obroke sa najmanjim vremenom pripreme.
omar little wrote:ubaci grahove i lece u rotaciju. izvori proteina, a nisu kaloricni kao meso. jos su i vrlo pogodni za spremanje unaprijed.