moja hanuma pravi grah,cendlerbing wrote:I kad izbacujete slike tih grahova?
i bude baš light, wouldnt want it any other way
Moderator: anex
moja hanuma pravi grah,cendlerbing wrote:I kad izbacujete slike tih grahova?
Pa zar to nije onda plagana pita, zasto je maslanica.Samo zbog geografskog podrucja.mad_max_ba wrote:cendlerbing wrote:Ma ta te briga Maxo, dok je se ne može nazvati nekim prikladnijim imenom, ovo je maslanica![]()
pa proces maslanice je takav, sloj jufke sloj fila (jaja i sirovi.....) pa onda ope sloj jufke, sloj fila i tako do ne nestane jufke![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sutracendlerbing wrote:I kad izbacujete slike tih grahova?
Polagana pita se pravi od opečenih jufki a maslanica od nepečenih.moonca wrote:Pa zar to nije onda plagana pita, zasto je maslanica.Samo zbog geografskog podrucja.mad_max_ba wrote:cendlerbing wrote:Ma ta te briga Maxo, dok je se ne može nazvati nekim prikladnijim imenom, ovo je maslanica![]()
pa proces maslanice je takav, sloj jufke sloj fila (jaja i sirovi.....) pa onda ope sloj jufke, sloj fila i tako do ne nestane jufke![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ne razumijem razliku od pite-isti sastav tijesta.
Moncamoonca wrote: Pa zar to nije onda plagana pita, zasto je maslanica.Samo zbog geografskog podrucja.
mad_max_ba wrote:Moncamoonca wrote: Pa zar to nije onda plagana pita, zasto je maslanica.Samo zbog geografskog podrucja.
MASLO
ergo maslanica
Nezzmoonca wrote:
E, dobro -a ako je ulje , jer neko ne voli maslo.![]()
Al' dobro mislim da se maslanica naziva samo i Krajini zar ne?
wewa wrote:maslanica i gibanica nisu isto
gibanica je bliza polaganoj sirnici, recimo
dok u maslanicu ne idu jaja, bar ne kako sam ja ucila od nane rahmetli
to je ustvari suplja pita koja se premazuje necim masnim kako bi se dobili slojevi, a jufka koja se razvija je deblja od jufke za pitu
Pa dobro, drugi nazivi za istu stvar, vjerovatno. Dobro je biti upucen.mad_max_ba wrote:e jbga, nije mi bila poenta da otvorim diskusiju tipa
Samun/Somun
Kljukuša
i ostalo
Pošle žene da farbaju...sekerbay wrote:

More se pojsMarlboroGold wrote:Je li to jestivo?
omar little wrote:inace, svi se ubise oko komentiranja kobejagnih namirnica a osim par ljudi niko nista ne pravi. hadzinica jedina jadna ispostuje sve.

šenšna, MLJAC!wewa wrote:a ovo je crna maslanica:

mislila sam na hesteg (#) namirnicu, ne opcenito na pricu po temi. nisam se jasno izrazila, pardoniram.Bloo wrote:omar little wrote:inace, svi se ubise oko komentiranja kobejagnih namirnica a osim par ljudi niko nista ne pravi. hadzinica jedina jadna ispostuje sve.![]()
Evo imam dvije stvari u kadru
Supu podravkin pijevac i jagorcevinu![]()
arzuhal wrote:Da si ubacila još koji kikiriki, malo oraha, pola kašike nišeste, kockicu čokolade i par suhih bobica grožđa - eto ti hašure.

Imaš tako lijepe, duge, tanke, lopovske prsteBloo wrote:Evo
Jesam. I jos malo svjezeg persuna. I onda repeteomar little wrote:jab tu samo dodala malo kajmaka/pavlake i davis veselja.