Sve pojela.
Moderator: anex
Oki, hvala, kontamomar little wrote:bijeli luk, javorov sirupvazi wrote:Sta je garlic , maple syrip, sriracaomar little wrote:ne mogu s moba kvotati, tahini dresing: tahini paste, fresh ginger, garlic, ulje, ja od tahinija ulja naspem malo i malo suncokretovog, limuno sok, maple syrup, zerica apple cider vinegar, voda, pepper flakes ili srirache malo. nemam mjere, sve od oka.
ćiribiribela wrote:
Sve pojela.
John Cleese wrote:Ma to je pasta i ulje (i dresing) od tahana (susam) - sve moRe, samo bih taj sirup od kanadJANINskog nacionalnog drveta... zaboravioomar little wrote:ne mogu s moba kvotati, tahini dresing: tahini paste, fresh ginger, garlic, ulje, ja od tahinija ulja naspem malo i malo suncokretovog, limuno sok, maple syrup, zerica apple cider vinegar, voda, pepper flakes ili srirache malo. nemam mjere, sve od oka.![]()
moonca wrote:Oh, zar mozes tahini -kasikom.![]()
Zamjenila sam maple syrup-agavom,zbog slatkoce, inace mi se svidja ukus.

moonca wrote:![]()
Pa da, cevap sa nekim cream sosom ili je kajmak?
Pa ovako se đulbastije prave sličnovazi wrote: A cevapi: po kila mljevenog, po kila krompire, skuhati krompir i napraviti pire, sjediniti s mesom, dodati 1 zumanjak, bijeli luk, so, biber, vegeta, pola soljice ulja.
Praviti vece cevape, uvaljati u prezlu pa u šne od umucena 2 bjelanca pa opet u prezlu. Przizi na umjerenoj vatri.
Prste polizati, kaze muz bolji su od klasicnih ceLapa
Edit: preliti sos preko pecenih cevapa, poklopiti i ostaviti 5 minuta .
Jeste, slicno je, razlika rendani krompir vs pire krompir i djulbastije se zapeku u rerni a cevapi preliju sosom pa je miris malo jaci a meni i ukus bolji ( a kazu i manje holesterola u nekuhanom vrhnjuarzuhal wrote:Pa ovako se đulbastije prave sličnovazi wrote: A cevapi: po kila mljevenog, po kila krompire, skuhati krompir i napraviti pire, sjediniti s mesom, dodati 1 zumanjak, bijeli luk, so, biber, vegeta, pola soljice ulja.
Praviti vece cevape, uvaljati u prezlu pa u šne od umucena 2 bjelanca pa opet u prezlu. Przizi na umjerenoj vatri.
vazi wrote:moonca wrote:![]()
Pa da, cevap sa nekim cream sosom ili je kajmak?
Majoneza 100 gr, 200ml pavlake , vrhnja, 3-4 cesnja bijelog luka, kasicica senfa, persun
A cevapi: po kila mljevenog, po kila krompire, skuhati krompir i napraviti pire, sjediniti s mesom, dodati 1 zumanjak, bijeli luk, so, biber, vegeta, pola soljice ulja.
djulbastije se ne prave od mljevenog mesa.....arzuhal wrote:Pa ovako se đulbastije prave sličnovazi wrote: A cevapi: po kila mljevenog, po kila krompire, skuhati krompir i napraviti pire, sjediniti s mesom, dodati 1 zumanjak, bijeli luk, so, biber, vegeta, pola soljice ulja.
Mislim da je on izjavio vec da nema veze o kuvanju.Toto wrote:djulbastije se ne prave od mljevenog mesa.....arzuhal wrote:Pa ovako se đulbastije prave sličnovazi wrote: A cevapi: po kila mljevenog, po kila krompire, skuhati krompir i napraviti pire, sjediniti s mesom, dodati 1 zumanjak, bijeli luk, so, biber, vegeta, pola soljice ulja.
nije rijec o kuhanju vec o etimologiji ... zna dic dreku :kad se u pitu pomjesa meso i kuhani krompir pa nazove burek sa kuhanim krompirommoonca wrote: Mislim da je on izjavio vec da nema veze o kuvanju.![]()
Cuj to, djulbastije nije mljeveno meso , to prvi put cujem .Toto wrote:nije rijec o kuhanju vec o etimologiji ... zna dic dreku :kad se u pitu pomjesa meso i kuhani krompir pa nazove burek sa kuhanim krompirommoonca wrote: Mislim da je on izjavio vec da nema veze o kuvanju.![]()
![]()
![]()
![]()
ha ja

omar little wrote:leza.
Vjerujem da je ukusna , to ti dode nesto ko pita od restanog krompiramoonca wrote:Ja sam pravila pitu -burek :lol:bez mesa-- sa zgnjecenjim krompirom i mladim lukom,---slaganu - jako je ukusna![]()
Zoya wrote:Je li to nešto kao šareni burek?
Ja sam danas pravila manČmeloU ali gdje ću to postavljati

Zoya wrote:Uslikano samo za tebe @vaziono što je ostalo, naravno.